Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Co je to vlastně makroobjektiv?

Nádherné historické okénko!

Já na makro s oblibou používám objektiv obráceně nasazený na reverzní kroužek. Tak se dá dosáhnou zvětšení většího než 1:1. Ale přeostřování se musí dělat přibližováním a oddalování fotoaparátu od foceného objektu.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

to ano, pocteni sice dobry, ale nestava se nejak z IT webu neco uplne jinyho?
i kdyz po ty posledni velky zmene to je uz asi jedno ...

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

a vadí to nečemu? mi se naopak tyhle non-IT články líbí, považuju je za příjemné zpestření a bonus.

+1
+22
-1
Je komentář přínosný?

jenze techto foto novinek je zaposledni dobu na it web trosicku hodne ...

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Taky mám dojem, že co se IT týká, upadá to (nejen) tady - ale focení mě zajímá též. Určitě jsem radši, než kdyby pánové kombinovali IT s americkým fotbalem nebo třeba paličkováním.

K článku samotnému - ano, jsem ochoten uznat, že pojem "nepravý makroobjektiv" je možná hloupý, ale u diskutovaného Tamronu sedí - protože ten zcela jistě není konstruován jako makroobjektiv, jen marketingově využívá skutečnosti, že dnešní návrhy optiky umožňují ostřit blíže, než kdysi, a tím dosahovat i zajímavějších zvětšení.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Články o fototechnice se na CDR/DIIT objevují řadu let a pokud se pamatuju, dokonce si je odhlasovali čtenáři.

Svět IT se mění a stejně jako s nárůstem kapacity harddisků přestaly čtenáře zajímat řadové recenze vypalovaček (obzvlášť v okamžiku, kdy šlo bez ohledu na logo výrobce o přeznačené lite-ony), tak už dnes málokoho zajímá, že ten a ten výrobce vydal grafiku, která má o dvě heatpipe více než Sapphire nebo o jeden větráček víc než Asus. V okamžiku, kdy je na trhu přes 150 modelů procesorů a nikoli 15 jako dřív, zajímá jen málokoho vydání každého konkrétního modelu, který se od stávajících liší 2 % taktů nahoru nebo dolů. Jednak proto, že parametry 100+ procesorů v hlavě neudrží a za druhé proto, že mu obvykle na vše stačí pět let staré čtyřjádro (podle Steamu má dokonce víc než 50 % uživatelů méně než čtyřjádrový procesor).

Periodicky se opakují situace, kdy se ozývají čtenáři s výtkami ve stylu - píšete moc o fototechnice, píšete moc o grafikách, píšete moc o patentových sporech, píšete moc o autorském právu... Přičemž my píšeme o tématech, která jsou v dané době aktuální. Pokud jde na trh nový hardware, píšeme o hardwaru, pokud je sezóna fototechniky a nový hardware žádný, je víc článků zaměřených na fototechniku.

+1
+24
-1
Je komentář přínosný?

trochu jste tady odbočili od diskuze k tématu článku, tak se přidám s několika dotazy.

Nový dezygn běží už dva týdny a pořád jsme se ještě nedočkali slibovaného zvýraznění nepřečtených příspěvků. Už na vás čtenáři neřvou, takže není motivace, nebo jste na to hodili kládu, případně na tom ještě pořád pracujete?

Před pár dny se v diskuzích na chvíli objevilo "normální" označování stáří příspěvků (tj datum, hodina), namísto stupidního "Před třemi dny" (když jsem tu byl před 2.5 dny, jak poznám, které příspěvky přibyly?) a už je to zase pryč.. Datum/čas nejsou dost "khůl"?

Co znamenají červené hvězdičky, které vidím u některých příspěvků?
(např " Jiří "no-X" Souček | před 4 hodinami | * ")

Možná mě řeknete, že mám napsat na podporu, ale ta mi přijde jako černá díra - házet do ní můžete, ale odpovědi se nedočkáte.. (psal jsem dvakrát (kvůli jiným věcem) ).

Díky

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Odpovím upřímně: K novému designu nemám prakticky žádné bližší informace než čtenáři. Vím jen tolik, že se stále řeší nedostatky a implementují různá vylepšení. V jakém stádiu je např. zvýraznění příspěvků, nemám žádné informace. „Normální“ formát data a času bych uvítal také. I když se to asi tak nejeví, je opravdu lepší hlásit problémy na podporu - rozhodně je vyšší pravděpodobnost, že si to někdo z technické podpory přečte tam než pod článkem na webu.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Ano, to hlasování si pamatuju, protože jsem hlasoval pro (fototechniku). :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

reverzní kroužek používám taky, šroubuju na něj seťák 18-55 s utrženým bajonetem, ale přijde mi, že je kumšt s tím ostřit, hloubka ostrosti je i při velkém zaclonění extrémně malá. vždycky se u toho strašně vztekám :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Osobně používám reverzně nasazený Pentacon 50, buďto na pevnou 50 nikoňáckou, nebo když chci hodně velký zvěrstvo tak na 200mm Tamron, ale to je pak mikroskop a děsně mizerně se s tím pracuje. každopádně je to na použitelnost lepší než samotný obracený objektiv, protože máš k dispozici jak nastavení clony, první objektiv na foťáku, druhý na objektivu, tak ostření (ne automat).

Jinak fajn článek pro makro cvoky:
http://www.megapixel.cz/jak-na-skladanou-makrofotografii

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ja jsem si na makro koupil z druhy ruky MP-E65 a je to teda bomba. Jen fotit s tim je strasne narocny. Vlastne mam tak mozna 2-3 povedeny fotky, jsem daleko od toho, co to sklo umi.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

The count of the patient on the site is opened easily. The suggestion of the therapy and https://calmerry.com/blog/psychologists/color-coded-what-does-your-favor... for all people. The ting is issued for the terms for the cycle. Ambit is fit for the mode for the treatment for the coming patients.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.