Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Conroe už příští rok vystrnadí Preslera

Pentium D logo staré

OEM výrobci dostali od Intelu jeho nové plány a z nich se nyní prosáklo, že 65nm jádro Conroe přijde po Presleru také do oblasti desktopů jako Pentium D řady 900. Tento týden v úterý jsme si povídali o tom, že by Conroe měl být Xeon UP řady 3000 do jednoprocesorových serverů a pracovních stanic, zřejmě se však jako Pentium D dostane i do výkonných desktopů, které se prakticky s pracovními stanicemi překrývají. Obdobné to bude i u AMD, tam se chystají prakticky do desktopů/pracovních stanic dvoujádrové Opterony stovkové řady do socketu 939.

Jistě také z našich zpráv víte, že Pentium D řady 900 bude v prvním čtvrtletí příštího roku založeno na 65nm jádře Presler (což jsou prakticky dva fyzické CedarMilly na jednom pódiu). Se stejnými modelovými čísly (920 až 950) však Preslera nahradí právě Conroe a to ve druhé polovině roku 2006. Existovat by měl ve dvou variantách: se 2 MB i 4 MB L2 cache. Ta bude u obou jader zřejmě sdílená, protože Conroe bude podle všeho založen na mobilním NetBurstu-prostém nástupci Yonahu, tedy na jádře Merom.

Zdroje: 

WIFT "WIFT" WIFT

Bývalý dlouholetý redaktor internetového magazínu CDR-Server / Deep in IT, který se věnoval psaní článků o IT a souvisejících věcech téměř od založení CD-R serveru. Od roku 2014 už psaní článků fakticky pověsil na hřebík.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Conroe už příští rok vystrnadí Preslera

Pátek, 15 Červenec 2005 - 08:11 | Anonym | Ať si Intel dělá co chce, já mu - jako skalní...

Zobrazit diskusi