Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Intel: Core i3-9350KF je lepší než Ryzen 5 3600X!

No jo, ale co PR oddělení Intelu může reálně dělat jiného? Oni potřebují své produkty nějak vychválit, ukázat, že jsou pro zákazníka výhodnější než produkty konkurence. A o to se evidentně snaží. Přece neřeknou - náš nový procesor sice víc žere než procesor konkurence a je pomalejší, ale za to je zabugovanější než procesor konkurenční.
Oni musí vymyslet nějakou reklamní kampaň ve které své výrobky vykreslí jako výhodnější pro zákazníka než jsou výrobky konkurence. A je jen na každém zda tomu uvěří.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

"No jo, ale co PR oddělení Intelu může reálně dělat jiného?"
samo, ze muze. Muze se prestat srovnavat s AMD a jednoduse vypichovat to, v cem jsou jejich CPU stale dobra nebo lepsi. Srovnavani pindiku s konkurenci je jen jedna z moznosti jak prezentovat produkt. Jak vidime v podani Intelu, tak i docela smesna a spis Intelu u "odbornejsi" verejnosti bude skodit.
MUzes vychvalit svuj produkt a pritom nemusis lhat, jednoduse se zameris na jeho pozitivni stranky.
Jinak Intel tohle nema ani zapotrebi, on to prevalcuje stejne obchodne. Osobne tenhle druh neferoveho prolhaneho marketingu u Intelu nechapu.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

-------------- -------------- -------------- --------------
Proste musia vediet vynachvalit do nebies male smrdlave bezvyznamne nepodstatne hovno, ktore je pekne navonane a natrate modrou farbou. To je v IT rozhladenemu cloveku nad slnko jasne. Otazka je, ci je to jasne beznej populacnej mase, ktora ma uz 1/4 storocia asociaciu ze pocitac je intel + iba windows plocha s modrym eckom (ie/edge ci dnes aj ohniva liska) a vsetko co taky clovek o hardveri PC este vie je, ze je tam vraj este nejaky disk (slovo procesor sa v tomto kontexte nepouziva, to je nahradene neurcitym pojmom "intel" a spominat tu graficku kartu je ako ucit skolkara ifinitezimalny pocet).
-------------- -------------- -------------- --------------

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To bol problém povedať: "i3-9350KF je o 1 USD lacnejší ako R5 3600"? Alebo: " k nášmu i3 si môžte kúpiť chladič aký chcete". Hneď dva argumenty a ešte k tomu pravdivé.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

ano to je bezpochyby uzasne,
ale nedodat k tomu ze ma o 50% menej jadier, o 200% menej vlakien a celkovo polovicny multi-vlaknovy vykon (t.j.k tomu intelu treba dat +100% a sme na tom ryzene) a o 30% vyssiu spotrebu, tak to je chujovizmus najhrubsieho zrna

to jak keby nova oktavka 4 v nejakej vybave stala 19990 € a dacia sandero (tak ako teraz existuje, ziadna znema) by stala 19890 € ... no nekup tu daciu sandero (v sucasnej podobe) o stovku lacnejsiu , ved je podobne ako ten procak o 0,5% lacnejsia

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co se týče srovnání s konkrétním konkurenčním produktem - buď jsou to hlupáci, kteří si neověřili fakta, nebo lháři. Vybrali si velmi hlopupě, s čím budou srovnávat. Prostě ten Intel není lepší v ničem.
Nicméně dle následujícího citátu bych tipoval tu hloupost: Nehledejte zlý úmysl tam, kde je dostatečným vysvětlením hloupost.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Takže ďalší krok PR oddelenia Intelu bude, že porovná Celeron proti ThreadRipperu a Celeron samozrejme vyjde ako víťaz! Pretože má menšiu päticu...

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Na to pouzije SysMark edice 0.1 alpha pre-released since 2001 :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

CZC
Intel Core i3-9350KF - 4384Kc
AMD Ryzen 5 3600 - 5390Kc
AMD Ryzen 5 2600X - 3790Kc

Vidime teda, ze proti Intelovu procesoru nema AMD v soucasne generaci co nabidnout, ale samozrejme i minula generace je furt lepsi. Nicmene verim, ze na neznaleho uzivatele muze marketing Intelu zapusobit tak, ze radeji koupi aktualni Intel. Ovsem musel by teda Intel delat marketing ponekud lepe nez se vytasit s nesmyslnym konstatovanim, ze je Intel procesor vykonejsi nez jednou tak drahe AMD.

+1
-24
-1
Je komentář přínosný?

Jsi jediný kdo věřím reklamním lžím Intelu, ale to tady nikoho nepřekvapuje, protože "Redmarx".

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Tady si obcas pripadam, ze jsem jediny kdo umi cist, coz me prekvapuje, ikdyz by asi nemelo.
Jasne tam v tom komentari pisu, ze procesor od Intelu ma sice nejnizsi vykon, ale je take levnejsi. Kdo si teda chce koupit levny procesor, tak by v aktualni rade mohl sahnout po Intelu. Ale hned tam, abyste me zase nenarknuli z nesmyslneho fanouskovstvi, dodavam, ze i tak se vyplati si koupit starsi radu procesoru od AMD.

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

me spis obcas pripadne, zes jedinej kdo tu nechape.. amd se nepotrebuje nutit do konkurence k procaku, kterej nikdo nekupuje a o kterej neni zajem.. jesli se fakt najde supersetrilek kterej vidi problem v par stovkach navic za r5-3600 kdyz ma 2x takovej vicejadrovej vykon..
https://www.cpu-monkey.com/en/cpu-intel_core_i3_9350kf-951
https://www.cpu-monkey.com/en/cpu-amd_ryzen_5_3600-927
tak si zas spocte, ze usetri na chladici, kerej amd dava kdezto intel ne.. no a taky na elektrice, kdyz ma intel o polovic vyssi tdp..

jako postavit proti nejvetsimu failu nejprodavanejsi procak konkurence a tvrdit, ze ten fail je lepsi, to se fakt radsi autor tyhle myslenky mel strelit do nohy.. ze slajdu co mel presvecit dvacet lidi v sale ma ted intel desitky clanku po celym svete, ktery statisicum lidi vysvetlujou, ze je intel totalne vymastenej a jeho core i3 ultimatni sracka.. bravo!!

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Redmax, jeden obrázek vládne všem, jeden jim všem káže...
https://www.cpubenchmark.net/cpu_value_available.html#xy_scatter_graph
Jediné v čem je Intel opravdu lepší, je grafika téměř u všech procesorů.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Tak ten původní příspěvek jsem ještě měl za nadsázku, ale tímhle jsi to zabil. Sám v původním komentu totiž máš, že AMD Ryzen 5 2600X je *ještě levnější* ;) A ano, s tvojí poslední větou tohoto souhlasím.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

No a prave proto jsem to tam uvedl, i starsi procesor od AMD je vykonejsi a jeste ke vsemu levnejsi nez ma Intel v soucasne rade. Intel nedava smysl nikdy. Ale kdybych byl marketak Intelu, tak bych netvrdil kraviny o vykonu jejich procesoru, ale argumentoval bych cenou. Rikal bych, podivejte se na ten RyZen 3600 od AMD, jak je to hrozne drahe, to my v Intelu mame procesor, ktery vyjde levneji. A kdyz by mi nekdo namitl, ze RyZen 2600X je jeste levnejsi, tak bych mu odpovedel: No jo, ale to je stary procesor, preci si nebudete kupovat stary procesor, kdyz od nas od Intelu je ten procesor uplne novy.

V podstate jsem svym prispevkem chtel rici jen to, ze Intel jsou opravdu tragedi, uz nedokazi delat ani ten marketing bez chyb. A to pritom jsme nekolikrat cetli, jak Intel prave marketingove oddeleni posilil nekolika osobama, ktere ruzne pretahl z jinych firem. A tohle je vysledek? To je strasne.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Fajn, takze hledame nejakeho cloveka, ktery je dostatecne erudovany na to, aby poznal nejnovejsi radu procesoru od Intelu, ale ne zas tak moc aby nevedel, ze i predchozi rada procesoru AMD je lepsi.
Pane, jste idiot s potrebou se realizovat v diskuzich na diit.cz a to je teprve strasne...

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

hele mily Redmax, jedine na co sa odvolavas je "starsi procesor amd r7 2600x" ... pretoze evidentne NEEXISTUJE NIC, coho by sa v tejto diskusii a tvojej argumentacii dalo chytit

zopakujeme si encyklopedicke fakty:
i3 9350KF Introduction date: 7. januar 2019
r7 2600x Introduction date: 13. april 2018
takze tento uzkoprsy pohlad nam dava "brutalny" rozdiel 3/4 roka

stáří je upúlne irelevantne, pokial je produkt dobry, priklad: mam kalkulacku SHARP z roku pana 1991, ked som koncil ZŠ, je tam hafo ultra-mega mrte funkcii a s vtedajsimi socilistickymi spickami tesla MR 609 a MR610 je to ako audi a trabant, proste neporovnatelne, po 30. rokoch absolutne bez problemov sluzi dalej ako uplne porovnatelna dnesna kalkulacka takeho druhu (s tym rozdielom ze vtedy slata tyzdenny plat a dnes by stala 2-hodinovy plat)

naspat k procesorom: ano je to "brutalne", 3/4 roka .......fuuuha, lenze troska se zapomina na to, ze intel tu ma len same refrese a new steppingy sky lake z roku pana 2015, takze ten procak i3 9350kf mozno povazovat za nieco z roku 2015 kdezto u amd je ten procak zen+ co je optimalizacia zenu z marca 2017, takze je to defacto o 2 roky novsia architektura

a to uz ani nebudeme radsej zabiehat do detailov, ze cely intel a vsetky jeho mosty a jazera su len vytuneny nehalem z roku pana 2008 a odvtedy intel nevydal ziadnu novu x86 architekturu, ktoru by vyvijal od zelenej luky

hahaha, vraj "stary procesor" ....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no-x jasně ukázal, že když se vezmou ceny z amazonu, protože u nás se obvykle do berou ceny z amazonu, že jo... tak... má pravdu on!

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Mam pocit, ze PCT ma specialni nabor a projdou jen mentalne slabsi jedinci.

Kontext1: Jedna se o zpravu o celosvetove dostupnych procesorech. Ceske ceny jsou v tom kontextu anekdotni argument.
Kontext2: Cesky trh to je velmi maly objem, navic relativne hodne hracu. Ceny skacou i podle heureky treba v 800-1000 rozdilu na CPU za 4k.
Kontext3: Mame tu za humny Amazon.de, kde ty ceny jsou jak pise no-X, CPU jsou narozdil od mnoha tuzemskych obchodu na sklade, doruceni je otazkou chvilky, neni duvod hledat v CZC neco, co mi vyjde mnohem levneji z Nemecka.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Adam ma nejaky temer "viditelny" emocni blok, co se tyce No-X a Diit-u jako takoveho, ktery se pak projevuje v nekterych pripadech jako nucene trollovani. Kdyby to nebyl redaktor jineho webu, tak nad tim clovek mavne rukou, takhle si spis rekne, jestli to ma zapotrebi si delat ostudu.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Tahiti 22.11.2011. Zainteresovaní vedia.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Jop. Protože když Intel má nějaké dolarové ceny, AMD má nějaké dolarové ceny, u nás je v ceně těch procesorů rozdíl tisíc korun, na newegg je rozdíl mezi 9350KF a R5 3600 20 dolaru, ale no-x schválně vybere jeden obchod, který to prodává za stejnou cenu, aby mohl napsat, že ty procesory „reálně stojí stejně“...

...tak nemám problém s tím, že no-x opět ohýbá realitu, ale s tím, že jsem před osmi lety nedostal jednu z desítek grafik jako první.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby jsi si radeji pohlidal u sebe doma na Tuningu Obrmajera, nez chodil zbytecne trolit tady. Zase ti tam dela (tradicne) ostudu...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nesouhlasím s "téměř".

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

vedieť čítať je úloha 1 triedy zš, porozumieť textu ťa ale škola nenaučí....

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

R5 2600 se dá koupit za 3111 Kč s DPH a R5 2600X za 3381 Kč s DPH. A ano R5 3600 je dražší, ale také výrazně rychlejší. V MT věcech a dlouhodbě budou lepší i ty starší Ryzeny.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Spis si poloz otazku Redmarxi, proc by si mel nekdo kupovat dneska 4C CPU na 4400,-kc.
To CPU za tuhle cenu je priserene predrazene, takze tvoje veta "Vidime teda, ze proti Intelovu procesoru nema AMD v soucasne generaci co nabidnout" je holy nesmysl :))

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Prijde do CZC clovek a rekne, ze chce PC na hry do te a te ceny. Pokud se zadny procesor z aktualni rady od AMD nenajde, ktery by se do te ceny vesel, tak je prd platne, ze ma AMD procesor jen o tisicovky drazsi ale dvakrat vykonejsi. Co se stane potom? Obchodnik z CZC nabidne zakaznikovi bud soucasny aktualni procesor od Intelu nebo starsi procesor od AMD. Ikdyz by bylo rozumejsi vzit i tak starsi procesor od AMD, dovedu si zive predstavit, ze spousta lidi vezme radeji aktualni procesor od Intelu. Ta veta proste dava jednoznacny smysl.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Ta veta mozna stejne jako tvuj prispevek, dava smysl ale jen tobe...
Nikdo pri smyslech nebude obecne doporucovat dneska ciste 4jadro za 4400,- kc, kdyz za podobne penize jsi schopny koupit dokonce i 2700X. Potazmo v Intelu jsi schopny koupit za 4K 9400F. Doporuceni 4C muze udelat s prominutim jenom blbec.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

" soucasny aktualni procesor od Intelu"

tahle hlaska by mela vejit do dejin... protoze oznacovat refresh refreshe refreshe jako AKTUALNI !!! :-D

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nicmene uznej, ze jako mlzeni je to stale o dost lepsi hlaska nez lez, kterou vymysleli u Intelu. Kazdej blb si dokaze na webu overit, ze lzou a ze ten procesor neni vykonejsi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

chápu jak to myslíš, při nějakém rozpočtu který nelze překročit ani o 100ku tak teoreticky lze si představit, že procák za 4400,- bude pasovat víc než o 1000 kč dražší od amd ač nesrovnatelně výkonější, ale těch možností jak ušetřit 1000,- a došáhnout tak na ideální procesor za 5400,- je celá řada, ať už koupíš pouze polovinu ram, horší model grafiky nebo koupíš bednu levnou s levnějším zdrojem, nebo menší SSDčko, nebo vezmeš něco z bazaru, nebo monitor s čímkoliv se dá hejbat proto PC je tak super a pokud opravdu to z nějakého důvodu nebude možné tak stále je lepší ta i5ka 9400,- nebo ještě lépe ryze 5 2600X který je ještě skoro o 600,- levnější než ta 4jádrová herka

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ale prdlajs.

Neni potreba delat takove radikalni veci jako polovinu RAM, nebo mensi SSDcko. Mate ruzne vyrobce, mate ruzne parametry. Napr. SSD do PCI-E jsou docela bomba, jak cenou, tak i kapacitou, ale pro naprostou vetsinu aplikaci vcetne her je i normalni SSD dostatecne rychle. Usetrite 2k. To same RAMky, rychlost je dulezita, ale kapacita vyrazne vice.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to byli jenom příklady a počet možností, kde vzít tu tisícovku, situace by se samozřejmě odvíjela od konrétní častky nebo potřeb

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Prijde do CZC clovek a rekne, ze chce PC na hry do te a te ceny." 'dobry' obchodnik takemu cloveku preda procesor, ktory splna jeho poziadavky a vyprazdni jeho (mozno nepredajne) skladove zasoby...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je super, že marketing Intelu pomáhá AMD :-D

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

je to smutne...prial by som si pre AMD zdatneho supera a konkurenta ktory dokaze odpovedať realnymi vysledkami a nie robiť zo seba klauna a pretáčať všetko na hlavu a klamať ľudí (a potom tvrdit ze oni by zakaznikovi nikdy neklamali...) lebo oni su uz zufali, nevedia co so situaciou na trhu, v kazdom segmente stracaju a v tom strese robia nelogicke kroky...je mi to luto a nezavidim intelu tuto poziciu ale musia sa zo svojich sračiek vyhrabať sami inak AMD nebude mat s kym superit a zostane na jednom mieste stagnovať ako to bolo doteraz u intelu kde vydavali nove procesory s minimalnym navysenim vykonu a darilo sa im presvedcit ludi aby ten odpad plny bezpecnostnych chyb kupovali (podla mna do vyvoja neinvestovali takmer nic a architektury procesorov odflakli lebo nemali konkurenciu)....a teraz su v tychto srackach, ako to ze vyrobcovia ako samsung a TSMC dokazu priniest na trh kazdy druhy rok stale lepsie a lepsie vyrobne postupy a intelu sa to s 10nm nepodarilo za poslednych 5 rokov vôbec? s tym ich ohromnym ziskom/obratom...asi su tam riadne neschopni...je to cele smutne ako konkurencia pre AMD si robi hanbu..

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Možná je jádro problému v tom, že Intel vyplácí relativně slušné dividendy, zatímco AMD nikoliv. Tím si na sebe ušili bič, že velkou část zisku/PR musí "investovat" do potěšení akcionářů.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Musí?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Takže peníze na vývoj nových procesorů skončily v kapsách akcionářů? To si jako dobrovolně zařízli slepici co snáší zlatá vejce? No dobře jim tak.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Dobrovolně ne, spíš na základě špatných informací. To je nejčastější případ. I ty boingy kvůli tomu padaly.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

spatne informovany clovek dobrovolne moze robit nezmysli...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nebojím sa, že by AMD nenapredovalo keby Intel zaspal na ešte 2-3 roky. Intel má dosť fanúšikov, takže aj tak AMD konkurenciu mať bude.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zajímalo by mě jestli se někdy ještě dočkáme nové architektury od Intelu nebo jestli se zmůžou jen na oznámení tohoto typu.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Pamatujete dobu Athlonů 64 (X2)? Nové architektury se dočkáme, ale nebude to hned...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Obavám se že s Intelím přístupem se nedočkáme.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak už jsme to tu jednou měli. A trvalo 4 roky, než přišlo Core. Čili jsme odhadem v půlce...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

urcite dockame, holt Intel dlouho spal na vavrinech a akcionari byli max. spokojeni s vynosem...
az se konecne dockal Intel neuveritelne tvrdeho direktu od AMD a spadl tezce na hubu, momentalne je odpocitavan...
sice uz mel na reakci cca 2r., ale asi vubec nepocital, ze dalsi rady od AMD nebudou jen refreshe refreshu....
sak uvidime co se bude za dalsich par let bude dit, pac se zda, ze Intel nema nic v supliku pro padnou odpoved...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

kdo to minule odesel (byl odejit?) marketaci? neni to zkratka o tom, ze h....o pada zvrchu dolu a tim padem PR dostalo zvrchu zadani "neco vymyslete! cokoliv! kalejte na lzi - makejte" ... nelibi/nezvladas? ochranka te doprovodi ke vchodu ;-)
ale souhlas s vyse uvedenym - je to smutny pohled na giganta typu Intel... viz. dnesni zprava od konkurence, ze si Intel "rozmyslel" zruseni 6let stareho Pentia na 22nm a jeho vyroba frci vesele dal...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tady pekne shrnuti kauz Intel marketingu za posledni 2 roky na AdoreTV, komu nevadi jeho "vousaty" prizvuk :)
https://www.youtube.com/watch?v=eINDw7zH5dk

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

ee.. od rovankej osoby - tu je dobre zhrnutie: https://www.youtube.com/watch?v=osSMJRyxG0k

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jo, jo... je to dneska těžký a nevděčný hardwork být markeťákem Intelu ;)
Ale mimochodem milý pan François Piednoël zjevně neopouštěl Intel tak docela dobrovolně, z jeho komentáře to doslova tryská. Člověk který sám a dobrovolně smířen odejde, nepíše takové statusy.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"zjevně neopouštěl Intel tak docela dobrovolně"
.. mohl odejit protoze byl frustrovany. Tohle je celkem bezny duvod proc odejit...

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Zvlášť z korporátu... Jednou prostě pohár trpělivosti přeteče.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Piednoëla jsem měl několikrát možnost slyšet na vlastní uši v několika prezentacích, kam jsme byli ještě kdysi dávno zváni, a okrajově si i popovídat. Ten člověk zjevně věděl, o čem hovoří, byl pro věc zapálenej, prostě borec na svým místě. Kolem a kolem hodně sympatickej chlap.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

"zjevně věděl, o čem hovoří"

Jo, toho trolla pamatuju... https://twitter.com/FPiednoel/status/1133367170077847553

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tonoucí se i stébla chytá, jinak to nevidím .

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Hm mám tu ES sample i3-9350K, tak ho asi přihodím do testů těch starých CPU :)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

A tu 2600X taky pls. A ideálně i 2400g. Ono vůbec by bylo relevantnější otestovat ten sociální segment dneška konče i3-9100 (nasimulovat, ale nemají stejnou velikost L3 cache myslím, takže spíš teda i3-9300 by z té simulace vyšla). A nejvíce by mě zajímalo i3-6100 po všech těch patchích - je to první Skylake, hodně prodávanej za cenu kolem 3300, ale do desky již nic dát nejde kromě (dodneška) předražené 7700k - Z170/Z270, to je strašná past stále (i7-7700K za 10.000Kč na czc :D)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

2600X nemám, mám jen 2600, R5 1600 a R5 2400G. Ty plánuju samozřejmě přidat do těch testíků.

Co se týče Intelu, tam to bude komplikovanější, CPU mi nikdo nepůjčí až na to co aktuálně mám, tj. i3-9350K, i5-9400F, i7-9700K a i9-9900K, takže pak plánuji použít i7-6700 a asi i nějaké starší věci jako i7-5820K a tak podobně. Je toho celkem hafo co mám ve frontě :D

Vlastně tu mám myslím i i7-7700, ale to je skoro to stejné jako i7-6700, jen lehce výše taktované.

Jo ceny těch CPU v eshopech jsou vtipné, jsem chtěl do sbírky svého času i7-5775C, ale ty ceny byly dost šílené.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

G4560 máš? Mohl bych zapůjčit...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nemám, kdybych měl, tak by byla v tom testu s Athlonem 3000G :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A máš zájem na (samozřejmě zdarma, ale vrátit) *zápůjčku*?
Planeo@centrum.cz

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Určitě jsem pro, nicméně tenhle rok už to nestihnu, tak spíš někdy v lednu třeba.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kontakt máš, dej vědět až přijde čas Pentií :)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Desperate level: Intel

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Intel se na prezentaci v Číně pokusil diváky přesvědčit, že Core i3 - 9350KF(4/4) je lepší než Ryzen 5 3600X(6/12) a dále, že Core i5 - 9600KF 6/6) je lepší než Ryzen 7 3800X(8/16)" > pro mne ma Core i3 - 9350KF maximalni cenu 60 dolaru kdyz Athlon 3000G stoji 49 dolaru, necht de Intel se svou i3 - 9350KF do prdele, co se tyka 9600KF, jiz nesmyslny procesor, navic se jde menit zas a znova socket ze LGA 1151 na LGA 1200, akcionari Intel-u by jiz meli kopnout vedeni a CEO Intel-u do ryti!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud chcete prasklou žárovku, tak je prasklá lepší než funkční.
- Většinou, ale lidi chtějí funkční žárovku.

Někdo by si málem pomyslel, že Intel úmysleně zveřejňuje "fake news".

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Na to existuje celá teorie, všechno to i včetně fake news souvisí s "bullshit" komunikací. V roce 2005 (ještě předtím než nás zasáhla Cambridge analytics vlna a vůbec nástup nového populismu v politice atd.) o tom vyšla knížka "The Bullshit" od politologa Harryho Frankfurta, pokračování se jmenuje "On Truth".
Viz https://en.wikipedia.org/wiki/Post-truth_politics, na téma aktuálně česky tady http://www.osel.cz/10919-novy-fenomen-politologie-lidri-tluchubove-jsou-....

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zajímalo by mě, jestli se tyhle dezinformace dají něják prokázat a trestat (předpokládám že alespoň na lokální urovni něco jako ČOI), protože si dost dobře nedokáži vysvětlit jak to mužou vůbec odprezentovat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je doba zkracování. Méně IPC, méně jader a méně vláken musí být rozhodně lepší volba. Už by na to jen mohli hodit nálepku EKO nebo GREEN, jak to udělali jiní výrobci ve snaze prodávat pomalejší 5400 RPM pevné disky za vyšší cenu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Problém je, že Intelí CPU na výkon nejsou oproti konkurenci úspornější ani celkově ani jednotkově na jádro. Takže to jako EKO nebo GREEN asi těžko budou moct prodávat:o)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co by ne stačí když dostanou do popisku papírově menší tdp a barevnou samolepku s "uhlíkovou stopou"...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Piednoël = bumb bitch

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

To bude asi něco podobného jako bubblebum, že?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jestli se Intel dostal do stavu sebeklamu, tak už je na tom hodně špatně. Měl by si prostě férově přiznat, že na poli x86 CPU to momentálně podělal a bude ztrácet podíl na trhu do doby nové výrobní technologie. Jeho PR nesmysly maximálně tak to hnědé, co jede z jeho linek, ještě víc rozvíří, takže to bude víc smrdět.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

ten pán Labuť na tom obrázku jezdí na tomto koníčku, žejomami ;)

https://i.pinimg.com/originals/aa/84/a2/aa84a26a698f2d4754e7c3d5ee532839...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.