Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Corning Gorilla Glass 2 připraven k distribuci

Corning Gorilla Glass 2 logo
Druhá generace odolného transparentního materiálu, který chrání displeje dražších telefonů a tabletů, se pomalu klube na svět. V těchto dnech dostávají výrobci mobilů první zásilky…

První generace materiálu, jehož účelem je zvýšit odolnost displejů, se až do letošního ledna dostala do zhruba šesti stovek produktů od 30 různých výrobců (mobily, tablety, televize, displeje, dotykové ovladače a podobně). Právě začátkem roku Corning ohlásil novou generaci, která by měla dosahovat stejné mechanické odolnosti i při ztenčení o 20 %. Právě nižší vrstva má zaručit lepší reakce dotykových displejů, ale také příznivější optické vlastnosti, jako lepší kontrast a věrnější barvy.

HTC One X
HTC One X s Corning Gorilla Glass 2

Jedním z prvních produktů, jehož displej chrání právě aluminosilikátové „sklo“ druhé generace, bude telefon HTC One X, který byl představený začátkem tohoto týdne. Výhodou Gorilla Glass 2 je nejen vysoká mechanická odolnost, ale i několik specifických vlastností, které řada uživatelů ocení: Je poměrně odolný proti kyselinám, takže ho běžné kapaliny (šťáva z ovoce, pot a podobně) nepoškodí. Pokud už dojde k poškrábání, nedochází kolem rýhy k vytrhávání/vyštípávání hran, takže je výsledné poškození vizuálně daleko méně patrné, než u běžně používaných krycích materiálů. Povrch je navíc specificky upraven pro snadné čištění od otisků prstů; patrně půjde o nějaký typ hydrofobně-oleofobní vrstvy (výrobce detaily nespecifikuje).

David R. Velasquez - Corning „Nový skelný materiál společnosti Corning, Gorilla Glass 2, umožňuje vyrábět tenčí a hladší zařízení, přináší jasnější obrázky a lepší citlivost na dotyk, což z něj dělá ideální řešení pro nejnovější mobilní telefony, tablety a osobní počítače.“

  • David R. Velasquez, Corning

Detailní výsledky laboratorních testů fyzikální i chemické odolnosti jsou k dispozici v materiálech na stránkách výrobce. Corning dodává Gorilla Glass 2 v několika verzích určených pro různé typy zařízení - na výběr je síla od 0,5 až do 2 milimetrů. Materiál podporuje i potisk, takže výrobci koncových zařízení mohou povrch doplnit například vlastním logem, ovládacími symboly a podobně.

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku Corning Gorilla Glass 2 připraven k distribuci

Sobota, 3 Březen 2012 - 12:42 | chdpctkkt | Dúfam, že to nebude mať nič so slovenskou gorilou...
Sobota, 3 Březen 2012 - 08:28 | Chewbacca | na to potrebujes transparentni aluminium. ;) (...
Pátek, 2 Březen 2012 - 15:01 | HKMaly | Otazkou je, jestli palec tlusta vrstva udrzi tlak...

Zobrazit diskusi