Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Creative uvádí X-Fi

Na sestaveni te tabulky si management v Creative urcite vykopal Hitlerova ministra propagandy Goebbelse.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

když bude mp3 kvality znít jako originál live (navíc prostorově ze sluchátek), tak cd kvalitu to potom musí přehrát líp než originál live :D:D:D:D:D:D
Creative mělo vždy dobrý marketing

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no, takze z celeho toho mi vypliva, ze na tejto zvukovke nebudem poznat rozdiel ci pocuvam uhuhlanú mp3-ku alebo dvd-audio, pretoze to bude hrat rovnako excelentne. ostanme u toho ze to bude hrat dovnako, uz len je otázne ci rovnako dobre alebo rovnako zle ?? :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nuz, co sa dalo cakat? Zvukovky sa neupgraduju tak casto, ako graficke karty, ale zda sa, ze presne to by mali v Creative najradsej: aby si clovek kupoval novu zvukovku (samozrejme od nich) kazdeho pol roka. Ibaze osobne naozaj na to nevidim dovod. Kto ma live5.1 s dekoderom, tomu fakt netreba vymenit zvukovku, a tym ktori maju audigy 1/2/4 uz duplom nie. Inak vecna skoda SoundStorm-u od NVidie, to bol on-board zvukovy cip, ktory sa kludne mohol porovnat s hocijakou mega-turbo-x zvukovkou od Creative.

BTW, co myslite, co si asi bezny uzivatel skor kupi za 400$: nadupanu zvukovku, alebo nadupanu grafu? :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Prave som pozeral performance grafy na ich oficialnych strankach a su tam take primitivne marketingove tahy, ako napr. maximum grafu je 18%, alebo graf zacina na 66 FPS a koci na 80 FPS, takze to vyzera ako keby 3x urychli hry. Marketing by mali zo zakona zakazat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A co spravy ta zvukovka ked na zaciatku muzikanti amateri zahraju falosne tym padom bude aj MP3 falosna ale ked to pustite na X-fi razom sa z amaterov stanu tvrdy profesinali:-)))))))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No já mám Audigy, ale tuhle zvukovku si určitě koupím (alespoň tu základní verzi, žádné interní nebo externí panely nepotřebuju). Ne kvůli nějakému zázračnému vylepšení MP3, které je podle mě stejně nemožné, ale hlavně kvůli novému standardu EAX HD 5.0, jehož specikikace mě velmi zaujaly.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Neni nahodou ten nejmenovany serial StarGate ? :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Marketing maji opravdu skvely, konecne jsem se rozhoupal a zjkistil, ze novou zvukovku opravdu nepotrebuji :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

OS ktory pouzivam creative nepodporuje, hry (okrem jednej) sa nehram, mp3 nepocuvam a raz uz ma creative napalila. Dalsi krat jej uz nedam sancu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ještě by mě zajímalo jaký repráky k téhle kartě crative doporučuje-aby zvuková kvalita téhle karty byla opravdu slyšet!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jj, Stargate SG-1 dil 5x12 Wormhole X-Treme! :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"(v jednom nejmenovaném seriálu se tvrdilo, že když je v názvu X , více se to prodává)"

Ve kterém? Nebylo to taky ve StarGate?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to je diskuze :(
jakoby ostatni nepouzivaly ty same marketingove triky, snad je kazdej natolik inteligentni ze si z toho vybere to podstatne!
Me by spis zajimalo jestli tyto SB budou jiz PCI-e ? dle obrazku vsak ne :(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Od Creative bych si nekoupil ani sroubek, protoze vim, ze by ho zkurvili. SB byli vzdycky shity a vzdycky budou...s kazdou novou kartou tvrdi, ze ted uz je to super a vzdycky kdyz ju pak u nekoho slysim tak malem smichy padam pod stul...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Mohl bys nějak doložit, proč jsou karty od Creative "shity" a jakou "nejlepší" zvukovku používáš ty? Nebo je to jen typická česká zášť a povinné kritizování každé úspěšné firmy, která ve svém oboru ovládá většinový podíl trhu (Microsoft, Intel, Creative...)?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2Balda:
fakt, uz to tady jednou bylo, rekni jakou super kartu ty pouzivas, ze jsou podle tebe creative shity. Ja delam v reasonu a jsem moc spokojenej s creative.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tiez by ma zaujimalo kedy sa zacnu vyrabat PCIe zvukove karty, do noveho PC by som chcel mat vsetko PCIe a ziadne AGP ani PCI...

Mimochodom ja som s Creative spokojny (Live! 5.1 a Inspire repro), takze ked nadavate tak udajte aj dovod!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A bude to uz konecne umet real-time kodovani do DD nebo DTS? Nejak jsem to v tech jejich superlativech nevycetl. Chtel bych to kvuli digitalnimu propojeni s receiverem + hrani games, tahat 6 stinenych analogovych dratu se mi nechce...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

DeX> PCIe verze bude, ale az pozdeji. Ted v prvni fazi bude jen PCI. Je to dano tim, ze ten cip je ve vyvoji uz 3 roky a tudis byl projektovam v dobe, kdy PCIe jeste nebyla vubec rozsirena.

Balda> Docela sveraznej nazor. Chtel bych docela videt ze si tak veris a ze v klidu odsoudis zrovna zvukovku, kterou slysis u kamarada, v neznamem prostedi (akustika), na neznamych dalsich komponentech, jakozto stezejni nejslabsi clanek zvukoveho retezce. Ma zkusenost odevsech lidi, u kterych jsem byl a videl jejich aparatury na kterych provozuji PC, tak bych si vubec nedovolil rici, ze zvukovka je to nejslabsi misto.
Pro upresneni dodavam, ze teda neznam osobne nikoho, kdo ma doma PC pripojene kabely Krautwire/Xsymphony rady Reference, do cisteho stereo zesilovace Marantz/Onkyo/NAD lepsich trid a dale pres nejake opet Krautwire ci podobne kabely do reprosoustav typu B&W rady 804/803 a vyse. Pouze v takovych pripadech (a to nemluvim vubec o akustice mistnosti, zvyku sveho ucha z jinych reprosoustav, zvyku jinych korekci zvuku atd.) bych si dovolil soudit vlastni zdroj signalu (tedy kartu). Poznat na ucho i na clovekem zname aparature rozdilne zvukove karty je mnohem tezsi nez poznat zcela jiny zesilovac a zdaleka nejvic reprosoustavu a akustiku mistnosti.

Vubec nerikam, ze Creative zvukovky jsou skvele. Nijak je nehajim, ale takto je odsoudit muze bud profesional, ktery presne vi, co od zvukove karty potrebuje, jake vlastnosti musi mit a jake hodnoty musi dosahovat v tom a tom parametru (a i pak muze odsoudit pouze ten konkretni typ) a nebo clovek, ktery vlastni kartu stejne kategorie od jine firmy a ma ji dukladne objektivne promerenou. V takovem pripade pak tedy prosim napis sem firmu a typ te skvele karty, kterou vlastnis (nebo o ni vis, ze je o tolik lepsi) a ja se rad na ni podivam a zvazim ji jako alternativu, az budu shanet zvukovou kartu.

Nicmene Creative zvukovky rady Soundblaster rozhodne nejsou profesionalnimi kartami (cena i nektere parametry tomu velmi odpovidaji) a jsou urceny pro masove vyuziti ve spotrebnim uzivatelskem sektoru. K cemu by asi byla profi karta za bratru 50k klidne obycejnemu uzivateli na sem tam nejakou hru a nejake mp3, ktere navic stejne budou hrat pres neco typu Creative soundworks apod. (takze bakelitove jednopasmove satelity obsahu asi 1l)? Zde jsou na zvukovou kartu kladeny zcela jine pozadavky a to se, podle meho nazoru, celkem dari firme Creative naplnovat.

Marketingove reci musi clovek brat s rezervou, jako od KAZDE komercni firmy...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zvukovky od Creative jsou dobré, na to, na co jsou určeny, tzn. ne na profi práci. Jejich slabinu bych viděl v mizerných ovladačích a ještě mizernější podpoře linuxu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to Balda: mne by take zajimalo, kde jsi prisel na to, ze SB jsou shity. Pokud vim tak odjakziva original Creative SB byl skoro vzdy podporovan v kazde hre.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ad. srovnani karet: Pred X lety se 14tka monitor s 60Hz povazoval za excelentni monitor, voodoo 2 za excelentni kartu, Skoda 120 za excelentni auto. Stejne jako SB Live v dobe, kdy nebyly X-Fi, tak proc by v tech tabulkach ted nemohly bejt SB Live jako Good/Average?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja mam SB Audiogy2 a co do medii, jako prehravani hudby, videa a hrani her mi dostacuje, mam na ni napichnute Geniusy HT 5.1, coz nejsou zase tak spatne repro (za ty prachy), i kdyz k nim mam silne vytky...ale problem je, ze si sem tam zahraju na elektrickou kytaru a v tomhle ma Audigy dost velke slabiny...stve me hlavne to, ze CMSS je pri pouziti ASIO porad aktivni, coz dale upravuje zvuk, a to neni dobre, jenze bez nej nejede stredovy reproduktor...dale mi vadi, ze mi do vystupu krome zkresleneho zvuku kytary jde i cisty zvuk ze vstupu, jehoz hlasitost je dana nastavenou hlasitosti Line-in, ale co me nejvice stve je to, ze ovladanim hlasitosti prehravani menim hlasitost zaznamu a nereaguje to na zmenu soupatka hlasitosti zaznamu line-in...ale zase maji ovladace ASIO male latence, coz je dobre...uvazoval jsem spis o nejake profi zvukovce, ale ty prachy se mi za to davat nechteji...ale kdyz jsem se koukal uz driv na specifikace X-Fi, tak to taky zadna vyhra nebude...zvuk sice nahrava 24/96, ale vnitrne prevzorkovava na 16/48 a po zpracovani zase zpet na 24/96...no, mozna si ji nekdy koupim, az bude stat pod 2000 kc:)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zvukovky Creativy jsou dobré pouze na jednu věc a to jsou hry, hry a zase hry, díky vestavěnému DSP procesoru. Na poslech hudby a filmů je to pro ty méně náročné celkem použitelné (ale to jsou onboard čipy vesměs taky), na nahrávání je to potom úplná katastrofa. Prostě shrnuto a podtrženo podprůměrná zvukovka s nadupaným DSP procesorem, který je ovšem mimo hry naprosto k ničemu.

Pokud chcete zvukovku na kvalitní poslech a nahrávání, tak i to nejlevnější M-Audio nebo i poslední Hercules je nesrovnatelně lepší volba.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Proste kdyby to bylo na trhu o trochu driv, tak by se nestalo to, co se nedavno stalo, protoze ductuc po projeti X-FI procesorem by paroubek povazoval za helenu vondrackovou nebo komansky posluchace dechovky. A na vlastni se neutoci :-)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na Creative zvukovkách mi vadí, že od jednoho typu se vyrábí dost revizí (alespoň v dobách 5.1 se to stihlo) a ovladače pak s některými z nich nepracují korektně. Další dogma, o kterém psal Tomcat, je převzorkování do 16bit/48kHz a následný zpětný resampling. Mám osobně dvě zvukovky Creative (5.1 a Audigy (1)) a překvapivě se mi zdá, že ta starší je zvukově lepší. Ona totiž nespolupracuje s drivery od Creative (uplně odstraní zvuk ve WXP a pomůže jen reinstalace), a tak jede na WDM od MS. V tom případě jsou vypnuté všechny efekty, což může být ten rozdíl. Četl jsem při hledání řešení na nějakém fóru, že s Creative ovladači není vylepšování zvuku vypnuté ani v momentě, kdy ho člověk vypne v ovladačích. Za tu cenu z bazaru to ale dělá hodně "muziky".
Osobně jsem na tom nikdy nic pořádně nenahrával, takže to co sem si tu přečetl mi přijde jako děs.
Ano na hry mi to taky stačí, ale už hudební DVD je mizerné. Když od Creative dražší střep, spíš bych se podíval na karty z E-MU edice např. 1212. M-Audio začíná být u nás už taky profláknuté, nezapomínal bych ale i na další dobré firmy - např. Egosys, Echoaudio.
Na co stále někdo požaduje kódování do DD nebo DTS? Co vím, jsou to taky ztrátové formáty ne? Pokud jsem schopen propojit receiver digitálně, tak tam proboha musí jít zpracovat i PCM datový to přes digitální výstup zvukovky, což by měla ven poslat každá taková, ne? (pomíjím kvalitu digitálních výstupů).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>magovec:
no doma jsem to občas připojil a srovnal s tou třídou komponentů co píšeš. Sice jsem neměl tak exkluzivní kabely, ale přesto jsem byl vcelku příjemně překvapen zvukem, který člověk může získat za ~ 500Kč. Ony ale bazarové HiFi Cd přehrávače taky tolik nestojí. Navíc ten zvuk od Creative je docela pěkný, ale kvality HiFi strojů to podle mě nedosahuje. Teď se mi snad podaří otestovat si i nějaké lepší vybavení od Terratecu a možná i ten Egosys, tak uvidíme.
Poslechu X-Fi bych se vůbec nebránil, ale obávám se, že to ve zvuku žádný skok nebude.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2Alan: No na co asi proboha muzu pozadovat DD/DTS encoding? Si kup receiver a pochopis to, chytroline se dvema Soundblastry. Samozrejme ze na hudbu staci PCM, ale to je pres SPDIF interface POUZE STEREO a NIKDY JINAK. Pokud chces protlacit do receiveru vic kanalu, tak to lze jedine preposlanim filmove stopy AC3/DTS, ale pri hrani games nebo prehravani filmu, ktery ma vicekanalove audio v exotickem formatu (napr. 5.1 WMA), ktery receiver neumi rozkodovat ani karta preposlat, z toho nikdy 5.1 nedostanes. No a zaverem - kde si myslis, ze budou lepsi DA prevodniky - v receiveru za 25k nebo ve zvukovce za 2k?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"když je v názvu X , více se to prodává" - svata pravda! Moje nejoblibenejsi filmy jsou oznacovany dokonce trema X :-P

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

kdyz uz jsme u toho, celkem by mne zajimalo a nikdy se mi to nepodatrilo zjistit, v clubu kam chodim, maj na kazdy patro cca 12kW soustavu, zajimalo by me pres co a jak to zenou z mixaku do aparatury....repraky maj pouze a jedine famozni a nejlepsi EAW.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mno, to marketingove oddelenie CrativeLabs je banda nicomnikov, ktora pojde prva k muru, ked prijde revolucia ! :-)
Dajte mi vediet o PCMCIA zvukovej karte s DolbyDigital Live vystupom.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jako na zvuk jsem celkem nenarocny, ale marketingove oddeleni Creativu si to u me hodne rozhazelo, kdyz nejdriv soudem (kterej prohrali) vycerpali Aureal, pak ho koupili a technologii nekde utopili (dnesni EAX se s par let starym A3D jeste porad neda vubec srovnat).

Sice jsou to hlavne herni technologie, ale A3D se dala vyuzit i v simulacich a hlavne mela velky potencial co se tyce dalsiho vyzkumu a zlepsovani (a mam ho radsi ze stejneho duvodu proc preferuju OpenGL pred D3D, je to proste lip navrzene ;).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

sumak: V tom je proávě ten problém, protože creative mrší i ten S/PDIF PCM výstup a cokoliv s ním projde je nejdřív přepočítáno na 16bit/48kHz a pak posláno ven, v horším případě přepočítáno ještě jenou na nějakou třetí hodnotu, na kterou se dá nastavit ten S/PDIF. V tomhle směru je i CMI8738 daleko lepší, protože nic nepřepočítává a můžu skrz ní transprentně honit i 24bit/44.1(48)kHz oběma směry.

A co se týče toho jestli jsou lepší převodníky ve zvukovce za 2k nebo v receiveru za 25k, to nevím. Každopádně lepší zvukovky za 2k5 až 4k (M-audio revolution 5.1, ESI Juli@, E-MU 04040) mají převodníky přinejmenším stejné jako nejvyšší řady receiverů či DVD přehrávačů i když k tomu hned musím hlasitě dodat, že výsledná kvalita zvuku zdaleka nezávisí pouze na použitém převodníku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2phanatic: To prepocitavani resim zatim prehravanim pres foobar. Ma vlastni resampler, ktery produkuje lepsi vysledky, nez prepocet pres SB. Kdyz uz ma potom vzorek 48kHz, tak na to SB, ktery ma SPDIF nastaveny na 48kHz, nesaha. Samozrejme to svym zpusobem ovlivnuje zvuk, ale co uz s kreteny od Creative. Co me ale vytaci - proc je sakra v dnesni dobe takovy problem s multikanalem pri SPDIF propojeni? To jako ti geniove predpokladaji, ze si vsichni budou k jejich "skoro profesionalnim" zvukovkam analogove pripojovat nejake bakelitove bedynky?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>Sumak:
Jak uvádí Phantic, nejde jen o převodníky, ale v tom mezi náma asi nebude sporu. Vysvětli mi ale, proč je u většiny zvukovek co znám nápis AC3 a DTS kompatibilní? Prostě mají v ovladačích možnost zatrhnout digital pass skrz. Opravdu ti pak receiver nedekóduje signál?
Máš pravdu v tom, že když to bude exotika (formát) ve hře, tak to možná receiver nedekóduje. Skoro se mi ale zdá, že formát souboru musí program (hra) "přehrát" a zvukovce už ho posílá jako dekódovaný standardní formát, ne? Teď opravdu nevím, ale jinak by musel pro každý "zvukový formát" další hry být napsán nový ovladač?
Mám ale pocit že hry nejsou o hifi a odkdy máš při pařbě čas sledovat rozdíl mezi ucházející kvalitou dekódování na zvukovce a v receiveru? Možná to jiní vidí jinak, ale pro mě je veškerá nespokojenost spojená s hudbou nebo dejme tomu hudebním DVD.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2Alan: Ale vzdyt pisu, ze s preposilanim a dekodovanim AC3/DTS nemam problem. Aspon si ty prispevky po me precti. Problem je v tom, ze po SPDIF proste v PCM multikanal neprotlacis. Jedine zakodovany do DD/DTS. A ve hrach je samozrejme multikanal vytvaren jako PCM, stejne tak zvuky v OS apod. Abys tento multikanal dostal pres DIGITALNI propojeni do recevieru, musis mu to "predchroustat" do DD/DTS, jedina tak dostanes na strane receiveru spravny multikanal. A ze to bude protazene ztratovou kopmresi je mi u games, jak jsi spravne pochopil, v podstate jedno. Na prenos signalu pak staci jeden koaxialni kabel, coz je pro me idealni situace, protoze PC pouzivam na vsechno (flimy, hudba, prace).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>sumak:
Aha, tak s tím zkušenosti zatím nemám. Vůbec mě nenapadlo, že to tak neběží. Ostatně mě to je jedno, jedu všechno jen na 2Ch, ale může to prudit. Možná jsem něco trochu překroutil, odbíhal jsem při psaní a příspěvek nevidím, když píšu svůj, tak SORRY. Hele a není neschopnost přijmout PCM multikanál po SPDIF spíš nějaká vlastnost konkrétního stroje? Je fakt, že u profi zvukovek pak člověk vidí spíš ADAT, AES něco a tak, ale myslel jsem, že PCM jde multikanálově i přes SPDIF. Dám si na to pozor a dík za info.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co se týče SPDIF, tak to je frekvenčně omezený přenos, který zvládá max. těch 48kHz stereo, tím pádem přes to běží i DD/DTS jako komprimovaný formát. Na multikanál v PCM to opravdu nestačí, v novějších receiverech se na to používá firewire (taky bych rád viděl takovou zvukovku). Pravdou je, že online encode do DD by se mě taky hodně hodilo, vedle PC mám receiver za 30k ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

S/PDIF protokol je PCM stereo a tím to hasne. Jediný způsob, jak přes to tlačit multikanál je použít nějaký standardizovaný formát (AC3/DTS komprese), se kterým komponenty umí pracovat.

V profi sféře se používají na multikanál jiná rozhraní, nejčastěji asi osmikanálový ADAT, ale ten má svoje nevýhody, protože těch osm kanálů je použitelných jenom do frekvence 48kHz. Vyšší frekvence se řeší spojováním více kanálů do jednoho, takže ADATem se dá tlačit buď 8 kanálů se 48kHz maximálně nebo 4 s 96kHz nebo stereo se 192kHz. Navíc tohle "sdružování" není standardizované takže výrobky různých výrobců vůbec na těchto vyšších frekvencích nemusí spolupracovat a někteří to nepodporují vůbec. Pak jsou tu další rozhraní jako TDIF, RDIF (vpodstatě variace na totéž od různých firem jako Tascam, Roland, Alesis..), AES/EBU a poměrně nové, nadějně vypadající MADI.

Jinými slovy žádná sláva a buďme rádi, že ve spotřební elektronice máme to co máme, že je to jakž takž standardizované a až na ty hry zcela bezproblémové.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Teos: S/PDIF není frekvenčně omezené. Dá se přes něj tlačit i 24bit/192kHz (po koaxu). K tomu, aby po tom mohl běhat nekomprimovaný multikanál by se musela většina výrobců dohodnout na příslušném protokolu. Jenže k tomu není vůle, protože by to stálo peníze a zajímá to minimum lidí. Stávající řešení je pro přehrávání DVD naprosto ideální. Logickým krokem by bylo naopak naimplementovat AC3/DTS enkoder do počítače, ať už ve formě driveru nebo jak osoučást nějaké zvukovky. Zatím se o to pokusila akorát nvidia a pak se na to vybodla, takže těch pár spokojených lidí nejspíš nestálo za placení licenčních poplatků za uvedené formáty.

Pořád je tu ovšem místo pro lidovou tvořivost. Zdrojáky encoderu jsou a udělat z toho DS filtr nebo plugin pro alsu snad není takový problém.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>Phantic:
Problém možná ne, ale v dnešním milém světě by bez placení poplatků byl takový software zřejmě jablkem sváru u nějakého emerického soudu. I když u některých "Dolby" věcí se poplatky platily hlavně aby to mohlo nést logo společnosti, samotný princip chráněn nebyl (konkrétně se promlčel patent na omezení šumu na kazete s Dolby B,C...).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Právě proto píšu "lidová tvořivost". Ono de iure jsou skoro všechny enkodery, mp3 počínaje, chráněné mnoha patenty a správně by se za ně měly odvádět poplatky. Nikdo to ale nedělá (když už všichni kopírujou filmy, muziku a softwatre, proč by je měla vzrušovat legalita použití nějakého kodeku?).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

phanatic: Uz existuju karty co dokazu real-time enkodovat 5.1 zvuk do DolbyDigital streamu. Podobne ako to robil SoundStorm2, ktory vsak pouzival vlastnu technologiu. Teraz to uz ale Dolby standardizoval a vydal k tomu standard. Vola sa to DolbyDigital Live. Nieco podbne planuje aj DTS, ale neviem ci uz su na trhu karty. Pre DolbyDigital Live uz podpora je, jednak to podporuju niektore mothernordy s HD Audio a spravnym kodekom (nie vsetky HD-Audio dosky maju DDLive vystup), a uz som videl aj PCI kartu. Volala sa nejako X-treme, ci tak nejak.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak oprava, ta karta sa vola X-Mystique. To viete, ked je niekde X, lepsie sa to predava...
"Hallowed are the Ori !"

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No vida. Akorát mi nějak není jasné to standardizování. Vždyť přece DD standardizované je a jde přece právě o to, aby z toho lezl standardní stream, kterému bude rozumnět libovolný DD receiver.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Inac tiez TurtleBeach robi DDLIve kartu, nejaku Montego 7.1 . Ale to TurtleBeach mi nic nehovori, je to nejaka znacka, alebo len tak nejaky shit... :-))))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Turtle beach byly svého času velmi inovativní a kvalitní karty.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

zdar, kdo mate problemy s SB kartou, zkuste se podivat sem: http://kxproject.lugosoft.com/index.php?skip=1
jsou to alternativni ovladace na nektere Creative karty. Ja to pouzivam a nemuzu si to vynachvalit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jinak kdyby to nekoho zajimalo, tak "zatim exoticke" formaty, jako je napr. multikanal WMA se daji do DD prece jenom dostat. A sice pres real-time DD encoder, ktery je obsazeny primo ve freeware "AC3filter" od ruskych autoru. Funguje to tak, ze se napred udela SW dekodovani 5.1 WMA do PCM, potom 5.1 PCM do DD a to se preposle do SPDIF. Na filmy to funguje OK (vyzkouseno s HD demy od MS a nekterymi HD filmy), ale stale to neresi problem s 5.1 gamesami pres SPDIF. Na to musi byt podpora primov ovladacich, jinak to vyresit nelze... :-(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

zdar vsem!
poradi mi nekdo jak mam nejlepe propojit AV prijmac s PC aby mi konecne ty hry slapali jak maj? a ne jenom ve STEREU jak uz to mam 2roky. zkousel jsem propojit to i pres multichannel kabel DB-25-RCA6ch ale taky opet "NIC"! a abych si kupoval SHITY treba od GENIUS DELUXE 5.1 tak to zase nejsem snad takovej blazen. "MOZNA"
takze jsetli se nekdo najde kdo by poradil ale neco poradneho ne zadne pokusy byl bych moc raaaaaad a piste radeji na mail.
asi nebudu stihat tuto diskuzi cist jsem furt v praci.
jo a jinak mam zv.k. AUDIGY 1 PL.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jeeeeeeeeeeee
ta hlava tady je ten mail: joshcz@centrum.cz

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ja mam doma stare, vyse 5 rocne creative cambridge soundworks 4.1 a k tomu najlacnejsiu verziu sound blaster audigy 1, nepouzivam ovladace od creative, ale kXproject. ten zvuka sa mi zda asi najlepsi zpomedzy vsetkych tych podobnych bakelitovych reprakov a aj roznych karie.
ak je tu niekto kto ma skusenosti s ovladacmi od kXproject, (urcuiteje tu takych ludi dost), tak nezda sa vam ze obcas je na pozadi pocut take mierne sumenie? s origi ovladacmi mi to nerobi, ale zas s kX, je ten zvuk podstatne dinamickejsi, takze neni co riesit...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ako prepojit reciever?
www.kxproject.com
nainstalovat ovladac
precitat zbezne nie moc dlhy manual
zapnut v ovladaci AC3 passthru rezim
v pripade ze sa nechce citat manual odporucam pouzit search na driverheaven fore (je tam oficial kxproject forum) a vyhladat si to

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2Josh: Receiver + Audigy na hry 5.1? Jedine analogove - kazdy kanal jeden stineny drat, takze celkem 6 (konektory: SB 3xJACK, AV 6xCINCH). Samozrejme tvuj receiver musi mit 6 oddelenych analogovych vstupu, jinak mas smulu. Obvykle v tomto rezimu nefunguje zadny z efektu na receiveru a ten slouzi jenom jako 5.1 zesilovac, navic pri analogovem propojeni se muze objevit ruseni z PC (piskani, sum, brum, ruchy od HDD apod.). PS: Pokud ti jde o hry, tak KX-ovladace k tomuhle nepotrebujes, nefunguje totiz s nimi EAX.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2sumak
ok takze to ani nebudu nako testovat protoze to mi stejne nako moc neslo
ale vcera jsem na netu mozna objevil neco co by nam vsem mohlo ulechcit praci s tim propojenim. http://www.soundblaster.com/products/hometheaterconnect/
mrknete na to vsichni mozna to je reseni ale taky mozna to je jen skoda penez.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2Josh: Jo, o tomhle vim, ale D/A prevod pres mizerne prevodniky na karte (tim myslim Audigy 1 a spol.), potom A/D prevod v nejake dementni krabicce do DTS a pak jeste jednou v receiveru opet D/A prevod mi prijde jako zhovadilost. Proc to neintegruji rovnou na kartu, kdyz je to podle tech reklam takovy zazrak? Tim by odpadlo to zbytecne prevadeni a propojovani. Ale to se u Creative asi nedockam. Jeste by ze me chteli tahat dalsi prachy za externi krabicky... :-(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2Joshumak: Ak si dobre spominam, Creative umoznovalo poslat 5.1 signal cez S/PDIF ako 3xPCM signal. Samozrejme, bolo to nekompatibilne so vsetkymi recievermi a podporovala to len nejaka 6.1 zostava od Creative. Ak by tento DTS Interactive DTS-610 podporoval na svojich digitalnych vstupoch tento rezim, bolo by to uz celkom zaujimave. Zial nemam cas to teraz zistovat, ale ak sa niekomu chce, nech to sem potom dopise do fora.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zdravim,
zajimalo by mne, zdali nejaka zk, treba od Creative Labs umi pri prehravani filmu vytlacit pres opticky výstup zvuk 7.1 do receiveru at uz v DD nebo v DTS. Mel jsem drive SB Audigy 2 Platinum a zvuk byl  pouze na receiveru pouze 5.1, i kdyz zk SB Audigy 2 Platinum byla 7.1. Vsechny karty se honosi napisem 7.1, ale nikde neuvedou, ze propojit ji v rezimu 7.1 tak lze jenom analogove, kazdy kanal zvlast. Je to tak?
Ma nekdo zkusenosti s temi slavnymi novymi Sound Blaster "X-Fi" v externim provedeni?
Umi protlacit pres digitalni vystup na receiver zvuk v 7.1 pri prehravani filmu a umi komprimovat zvuk pri hrani her do DD nebo DTS?
Diky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Která zvukovka má podle vás lepší zvuk? Tahle Sound Blaster X-Fi nebo Terratec Aureon 7.1 ? Obě jsou skoro za stejnou cenu. X-Fi má lepší odstup šumu (-109dB) než Aureon (-90dB) a celkově v tabulkách dopadá líp, ale jestli se tomu dá věřit. Chci si koupit zvukovku na tvoření hudby a zvuků ale zárověn chci mít "domácí kino" na 4 bedny (odpadá M-Audio) s kvalitním zvukem. Hry nehraju. Poradíte jestli "provařenou" Sound Blaster nebo Terratec? Díky

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ahoj Rab!
Ja som mal SB Live! 5.1 a mam k tomu aj Creative GD580(Aj s dekoderom).Ked som si pustil film napr.cez Power DVD tak to islo dolby 5.1 pripadne DTS(mam opitku)ale vo win to prehravalo iba stereo.Teraz mam dosku asus ktora ma opticky vystup a ma funkciu Dolby Live ktora ti dokaze do dekodera pustit cisto Dolby  7.1.Mam reproduktory creative S750 7.1.Ale podla mna X-Fi takisto vo win prehrava len stereo a Dolby a DTS idu iba vo filmoch.Ak chces mozeme pokecat:peterhaluska@inmail.sk prip.341-408-347

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

kua, niekto tu zacal pouzivat moj nick :-/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.