Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Pokochejte se realistickou grafikou CryEngine3

mít k tomu tak železo :/

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

K cemu hezka grafika, kdyz na tom stejne nepojede zabavna, poutava a vtipna hra? .... takove uz se nedelaji .....

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Pojede to na Xboxu? :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Osobne síce sériu hier Crysis nepoznám, ale z tohto traileru mám dojem, že tie lens flare efekty sú vcelku zmysluplné, keďže hrdina príbehu nosí na hlave helmu z priehľadného materiálu, čiže na svet sa pozerá takmer ako cez "sklený objektív"...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jak pise kypec, hlavni hrdina se diva pres hledi a nektere ty efekty proste simuluji jak je upatlane... holt si nemeje rukavice po jidle :)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

A hledí má clonu? ;-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Souhlasím s autorem. CryEngine4 bude mít jistě jako největší tahák chromatickou aberaci, blooming CMOS snímačů a ultimátní funkce bude realistická simulace roztřesené ruky kameramana. Protože čím hůř vidíme, tím to asi má být větší zábava. Od EA mě to ale vůbec nepřekvapuje.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Osobne, čím realistickejšie je spracovanie, tým sa mi to viac prestáva u hier páčiť. Som stará vykopávka odchovaná na kreslených adveturách a "kreslený" štýl sa mi najviac páči.

Myslím, že ako akčná hra ma toto asi najskôr minie, ale keby sa niekto pohral a urobil na tom nejaké fajn fantasy RPG, môžno by sa mi zavďačil ...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

toto urcite nieje realisticka grafika a k realistickej grafike to ma daleko.
Druha vec je, ze to je trailer, co bude mat ako vzdy daleko k tomu ako to bude realne vyzerat v hre, lebo na rozhybanie hry s takouto grafikou bude potrebny nextgen HW.

Co z to este, ze grafika bude super-spica ale hratelnost bude slaba.

Suhlasim NRX, ze to s tou netreba prehanat. Zlata prva seria C&C alebo wolfenstein 3D :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Souhlasím - do reálného pohledu na svět to má ještě, ale opravdu ještě hodně daleko. Vypadá to jako taková lepší "kreslenice". Nic víc, nic míň.

Takže realistická grafika se vůbec nekoná. Jen velmi pozvolna přibližuje.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Mno .. podle videa se jedná o ingame grafiku.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

X360? To pobezi v 800x480 max a mozna na medium detaily :D
A ohledne te grafiky obecne taky souhlasim, koupil jsem Crysis v akci na x360, vypada to pekne, ale je to celkem nuda. Ani Crysis 7 nebude mit na Vietcong .. jo to byly casy :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ano souhlas, nuda to je neskutečná, oproti prvnímu FarCry to je bída. Navíc na xbox ani ta grafika není pěkná. Ono se zkuste přiblížit k nějakému stromu a pak mám pocit že autoři prostě slepili 2 textury do sebe, absolutní bída, detailnosti té žáby, nebo kapradí nevěřím, možná na špičkovém PC, ale rozhodně né na xbox.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Z pohledu grafika, je to fantazie, Real-time vykreslovaná takto precizní grafika a efekty, jsou prostě špica. Nároky na HW jsou prostě vysoké, tak to vždycky bylo a bude, Hry táhnou tenhle vývoj dopředu. Když si vzpomenu na 386 chodil Doom výtečně, Když přišel Heretic tak se to sekalo. Na 486 chodil Heretic na výbornou, ale Duke a Quake se sekali atd... až dodnes. Ano k realitě to má ještě daleko, ale už to k ní má diametrálně blíž než takovej Unreal engine, kde už před 5 lety kdosi prohlašoval, že je to velmi reálná simulace, což je v dnešním pohledu víc než úsměvné.

Z pohledu hráče, jsem na tom stejně jako, jak to někdo trefně pojmenoval starý "Konzervy". Na noťasu mám mám tak maximálně Wormsy a Falouta 2. A na Tabletě Machinárium.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mě to tedy rozhodně jako fantazie nepřipadá a naopak mám pocit, že jsem už viděl lepší.

A když to porovnám s bezmála 9 let starou FarCry 1, tak ten pokrok prostě není příliš zřejmý. FarCry mi vyrazilo dech tehdy a když si pustím první level dnes, tak jsem z něj prostě stále unešený. Byla to prostě Revoluce.

To co předvedl tento trailer je sotva slabá evoluce. Hlavně listy na rostlinách působí opravdu uměle a bohužel jich do toho dema dali mraky, což to ještě podtrhuje.

Jediné co je vážně luxus je ta žába. Ale divil bych se kdybych ji tak dokonale provedenou našel i ve hře :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Komu ten bokeh prospeje? ja ho treba nenavidim, jak u her, kde jde nastesti vypnout, tak i u filmu, proc se muzu divat ve scene jen tam, kam chtel umelec?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak se posad za monitor v jednom rohu mistnosti a zkus zaostrit naraz na obsah na monitoru a na neco na protejsi zdi. A cim bude tmaveji v mistnosti (samozrejme se jas monitoru musi stahnout) tak tim uvidis vetsi bokeh (otevrene zornicky).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ale tuhle nedokonalost bych chtel ve hrach a filmech odstranit..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Problém není v tom, že DOF / bokeh existuje, ale že ve hře nemá smysl, protože nefunguje. V realitě oko zaostří na objekt, na který se díváme, ostatní je neostré. Ve hře se chci podívat někam jinam, ale nemůžu => dojem reality je v tahu. U filmu nebo fotografie je to pochopitelné, to jsou média, která jen pasivně vnímáme, ale na hře se pozorovatel podílí, takže tam efekty a defekty filmu a videotechniky nemají co dělat :-) Bokeh tam vůbec nemá co dělat, to je věc objektivu a nikoli oka - a DOF začne mít smysl v okamžiku, kdy webkamera nad monitorem bude schopná přesně určit, na co se dívám a hra podle toho bude generovat korektní DOF.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

No, nevim, nekdy mozna ano, ale obvykle neni zvykem DOF pouzivat primo v interaktivni casti hry, obvykle je to jen v animacich, kam take patri. Nejen, ze by to nedavalo smysl, ale take by to znacne komplikovalo az znemoznovalo hru, takze nemyslim, ze reptani je na miste.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

The Witcher se o to snazi i primo ve hre, pokud si dobre vzpominam, ale ja tyhle volby mel vzdycky vypnute, nelibi se mi to.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tenhle problém se snaží řešit VR, konečně se taky něco děje a spěje to k použitelnosti díky Oculus Rift. Pokud máte pár hodin času, tak velmi doporučuju Carmackovu Keynote z letošního Quakeconu: http://www.youtube.com/watch?v=wt-iVFxgFWk Sám jsem to ještě nedokoukal, ale chystám se :D

Pokud máte jen hodinku, tak koukněte přímo na VR panel na http://www.youtube.com/watch?v=8gaqQdyfAz8

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

To stejné můžeš říct o HDR - taky se nemusím dívat zrovna do světla, které je shodou okolností zrovna uprostřed monitoru a celá scéna je pak vlastně zbytečně tmavá. Ale HDR tady je, protože lidský zrak takto podobně vidí a přidává to na atmosféře. Stejně tak DOF - lidské oko takto vidí a tak je zajímavé to takto zkusit udělat. Myslím, že DOF používá Mass Effect 2 v celé hře (nebo jenom v akčních částech?) a přišlo mi to dobré, přestože to možná nebylo přesně podle místa, kam jsem se díval. HDR bych si taky nevypnul, třeba HL2:EP2 by IMHO bylo bez HDR dost ochuzené.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Hmmm.... asi budu muset mojí novou R7970 trochu potaktit :) A pak to zahrát na nesmrtelnost a kochat se pohledem na okolní přírodu (či co tam bude). A pak by v tom mohli udělat něco, co se bude dát hrát :D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ta koruna stromů na začátku nic moc, ale žába byla fajn :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak nevím, jestli se současná kinofilmová technika snaží zbavit těch artefaktů. U některých filmů je to přímo naopak. Ještě mám v živé paměti ten nový Star Trek, u něhož mi naprosto zkazily atmosféru právě tyhle lens flares v každém záběru a další "super" efekty jako roztřesený obraz. Tuším, že ještě schválně dávali na kameru speciální skla, aby to chytalo co nejvíc odlesků a kdo ví co ještě. Prostě prasárna a lidi to stejně žerou, nechápu...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Plno efektů, ale snažit se udělat realistickou grafiku to ne :) Mě ten technickej filmovej look nic neříká a neohromí mě to. Crysis 1 má snad věrnější look než tohle. Arma 2 vypadá daleko věrněji. Grafici by si měli vzít nějaký fotky, videa realnejch prostředí/objektů a snažit se tomu maximálně přiblížit. Chybí mě takový ty srovnání real/ingame. Tohle video je z roku 2008: http://www.youtube.com/watch?v=slN_kOnzDyY&hd=1 nevim jestli realtime, ale každopádně některý grafici asi tušej jak vypadá realita... :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No hura...konecne nejaka hra, ktera by mi vyuzila moji 690tku :-)
Jinak to vypada docela pekne, spousta lidi tu nadava, ze realisticke hry jsou fuj...Ja bych rekl, ze vsechno ma neco do sebe, a od vseho ocekavam neco jineho. Stejne tak me bavi obcas se podivat na stupidni film plny nasili a krve, a jindy na nejake intelektualni dilo:-)Tohle je to same...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.