Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k 17W Trinity ve čtyřjádrovém provedení skutečně bude

Chtělo by to návrat do reality. Aby výkonově skutečně překonali intel IB v kategorii cpu se 17W TDP, museli by výkon 95W FX-4100 nacpat do 17W a to včetně grafiky (odhadem by jim stačilo cca 90% jeho výkonu). Intel v tomto segmentu bude mít i7-3667U, které bude jen o málo pomalejší, než desktopové i3-2100 (výrazně nižší base clock, ale podobné turbo, větší L3 a obecně lepší efektivita IB proti SB).
Věřím ve výrazný pokrok, ale toto by byl zázrak.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Asi tak, ked k tomu priratam, ze v tej 17W verzii nebude moct byt nejako vykonna grafika, tak intel s HD4000 nebude nejako zaostavat a aj ovladace uz ma intel pouzitelne, co mam odskusane.... neviem, ale aj ja zacinam mat troska z toho trinity rozpaky, musia mat hlavne dobru cenu co vzhladom na velkost asi byt nejak nemoze.... lebo inak ich intel zasipe lacnymi uspornymi celeronikmi....

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Grafika je ve všech verzích Trinity fyzicky tatáž (čipy jsou stejně velké). Dosažení konkrétního TDP se na rozdíl od Llana nerealizuje pouze kombinací frekvencí a deaktivace výpočetních bloků, ale i použitím PowerTune (tzn. je možné nechat aktivovaných více výpočetních jednotek a snižovat frekvenci pouze pokud dojde na limit TDP). Trinity by měla být schopna vyvažovat spotřebu i mezi CPU i GPU, takže pokud půjde o 3D aplikaci, kde se procesor fláká a zátěž jde na grafické jádro, mělo by APU využít energie ušetřené u CPU části pro vyšší frekvenci GPU. Samozřejmě zatím nelze říct, do jaké míry to bude fungovat :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No som na nové Trinity zvedavý. Nakoľko pre mňa GPU výkon u utra notebooku nie je podstatný, tak pri CPU výkone má AMD čo doháňať.

Pokiaľ by ovládanie TDP bolo natoľko flexibilné, že by v 2D grafiku vedelo slušne podtaktovať a využiť o to viac frekvenčne CPU a jeho turbo, možno by som im aj odpustil tú silnejšiu grafiku oproti Intelu ;-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.