Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Cyberpunk 2077 na PS4 / Xbox One vypadá jako hry před rokem 2000

CDPR vydalo prohlášení, že zájemcům dají v tomto případě plný refund.

Jinak na PC jsem se hrou spokojený, sem tam menší bug, ale zatím žádné zásadní funkční problémy - nečekané pády, chyba save pozice či nefunčknost zásadního questu like Bethesda jsem nezaznamenal. Bohužel jsem měl další povinnosti, tak jsem neměl čas prosedět u hry celé dny, ale první dojmy z tak obřího herního balíčku jsou velmi pozitivní. Nicméně bez okolků mohu říci, že celkově hra ještě nějaký ten patch potřebuje polknout (zatím jsem se setkal s vizuálními drobnostmi + problém se spuštěním dvou malých side questů).

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Já jsem v tom zatím asi za 30h a taky si myslím, že to je daleko lepší, než "srovnatelné" AAA hry hned po launchi :) Zatím mi to padlo jednou (a v tom je možná cyberpunk nevinně, prostě se to přehřálo) a nemoh jsem dokončit jeden vedlejší quest (blood ritual), pokud se nepostupovalo "přesně podle návodu" :D Takže za mě dobrý a velice slušně se při tom bavím. Jediná hra, kterou jsem si víc jak před rokem předobjednal a jsem v podstatě spokojenej :)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ja mam zase bug ze neslysim vubec strelbu a granaty nepratel ale protoze to hraju na stealth tak se to da prezit.Jo blood ritual jsem musel nacitat asi pul hodiny zpatky save protoze jsem se mezitim toulal po okoli nez jsem si nasel jaky je "spravny" postup :D
Ta svine mi pak dala zabrat taky :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na pár bugu co narušuje průběh questu jsem narazil. Teď mám jeden se kterým nevím jak dál. Pokecáme si s nomady u ohně a místo toho abych šel spát jen sedím, koukám a nemůžu nic dělat.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ty nomády totiž musíš zabít a sníst jejich srdce.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nakonec se stačilo podívat na oblohu na jednu hvězdu. V pronesla dvě slabiky hotovo. :D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ono je u ty hry potreba taky sledovat, co ty postavy rikaj a nesvalovat hned vsechno na bugy ;).
Jinak bugy tam sou, ale na nic co by branilo ve hre sem jeste nenarazil.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Což o to já se předtím kouknul ale asi jsem se netrefil do správné části oblohy. Za 55h jsem párkrát narazil na chybějící audio stopu. Kolize, průnik, náhodné objevení/zmizení objektu je běžný jev. Ve photo módu mě furt zlobí vlasy a náhodně se objevují jiskry. Nejvíc otravné je když se nějaký element zasekne na obrazovce. Pravidelně modrý titulek nějaké TV, výjimečně tabulka popisu předmětu co leží před tebou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jo jo, to se stava. Vetsinou staci vystoupit nastoupit :). Predpokladam, ze tohle budu hrat nekolikrat a kazdej dalsi pruchod bude lepsi nez ten minulej. Clovek se aspon ma na co tesit :D.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Njn, ta hra je fakt náročná na HW. Na mým 4 roky starým vodníčku (R1600, Vega 64) to sice na fullHD ULTRA settings jede plynule (FPS>30), ale voda se ohřeje až na 52 stupňů. To je o 7 víc, než minulej rekord :)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Hold, trend/doba oteplovania postihla i Teba ;-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

za ně na r7 3700x a gf1070 je to v 2560x1440 na medium nehratelne... kdyz jsem sundal par detailu tak uz to jde.

Co se tyka vizualni stranky nemam problem.... nechapu ten gameplay... treba nevim jak zvolit zbran... ted jsem behal venku a mel jsem jen granaty, ty jsem musel nahazet na policii a vzyl jim zbrane abych mel cim strilet.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Me to jede pri stejnym rozliseni a medium detailech v pohode, fps jsem nemeril, ciste pocitove. R7 1800X a R9 390.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zbraně se volí do slotu v inventáři, pak lze mezi nimi přepínat pomocí kolečka na myši, rychlé volby (přes ALT) či pomocí čísel (ne na numerice).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Njn je to RPG a ne střílečka :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Podobná sestava a podobný dojem. Osobně teď zkouším medium + dynamic fidelity fx min 85 - max 100 a o jedno jsem zvýšil ambient occlusion.
Mám vypnutý film grain, blur, chromatic aberration.
Textury na high a upřímně, ještě si u části z nich dokážu představit, že by mohly být ostřejší.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nakonec jsem se asi smířil s fps v rozmezí 30 - 40 bez Fidelity FX. Ta nerovnoměrná změna rozlišení je při pohybu docela vidět. A detaily moc pod medium nechci.

Boha drát, jak já se těším, až budou reálně dostupné nové grafiky (a nové vodní bloky na ty, co budou dostupné)...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak to video v clanku je opravdu hruza :-D i stary GTA Vice City co si pamatuju vypada mnohem lepe nez tohle :-D

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

V roce 2003 vysel napriklad Gothic 2. Myslim, ze kazdy inteligentni clovek musi chapat, ze no-X zase z evidentniho duvodu keca, jak je to u nej nakonec obvykle.

Vysvetleme si teda duvody, proc vypada Cyberpunk na konzolich tak, jak vypada a proc to tak nekterym nejde pod nos.

Je to samozrejme proste, CD Projekt je tradicni partner NVidie a RTX odlesky vypadaji na grafickych kartach NVidie naprosto famozne. V podstate tady CD Projekt ustanovil novy graficky benchmark, ktery bude ve vsech testech podobne jako to bylo u Zaklinace 3 a vzpomenme, ktere graficke karty v Zaklinacovi 3 tezce propadavaly. Ano, nemusime ani hadat, byly to Radeony od AMD.

Takze ano, Cyberpunk vypada na konzolich s hardwarem od AMD jako hry nekdy z doby pred 10-15 lety a lepsi to ani po patchi nelze ocekavat. Cyberpunk je narocna hra se kterou budou mit problemy i next-gen konzole a ma s nim problemy i lecjaka soucasna grafika. Nakonec v dobe vydani Zaklinace 3 to nebylo jine a graficky si tu hru uzili jen majitele highendu. Tak to proste je a nekomu se to nemusi libit, jenze zase jini a je jich dle zajmu hodne vezmou radeji hru, ktera podoji hardware do posledniho dechu, ale vypada skvele a ma skvelou hratelnost.

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

No ono to je jinak. Cdprojekt je banda chudejch vychodnaru a tak jim baksis od zeleneho zla za plnou implementaci shitworks nebo nalestenych prdeli prijde jako vyznamna castka. Natolik vyznamna, ze hru udelaji nehratelnou namax nejen na AMD (jediny duvod existence shitworks a nalestenych prdeli od nvidie obecne) ale i soudobych nvidia.

Witcher 3 byl vylozene hnusnej ve srovnani s namodovanym skyrimem, kteremu stacil vyrazne mene vykonny pocitac aby poskytl lepsi grafický zazitek. Ten skyrim od vehlasne bugsedy!

Tyhle shitworks a nalestene prdele by mely regulacni urady zelenemu zlu davno zakazat, protoze to akorat kurvi trh a hry a hlavnr ekvivalent od AmD vypada stejne nebo lepe, dopad na vykon je maly a hlavne nepenalizuje nijak nvidiotacke karty.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ja hral Zaklinace 3 na maximalni detaily ale s vypnutyma Hairworks. Jako zkousel jsem to i zapnout a graficky to vypadalo nadherne, jenze to i na te tehdejsi GTX 1070 padalo pod 30 FPS, takze jsem dal prednost "performance modu".

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pardon W3 hnusnej? Hral jsem to 2550*1440P ULTRA a HairWorks ON - max detaily. FPS kolem 64-70 a za sebe teda muzu rict, ze graficky lepsi hru jsem do doby RDR2 nevidel. (hrano na titanx 12gb@1500mhz a i7 4790K@4,8GHZ)
Mate asi oko z kasparovi kravy pane....

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

to že jsi lepší grafiku v té době neviděl, neznamená, že nebyla. Jen jsi prostě nehledal. Můj namodovaný skyrim vypadal podstatně lépe. Pravda, o 4K texturách si mohl Zaklínač nechat zdát a to byl dost velký handicap, protože grafický design měli lepší pšonci. Ovšem co ti je to platný, když to je prostě mázlý, páč tvůj neoptimalizovaný engine i s podprůměrnou kvalitou textur a efektů přetíží i ty nejšpičkovější tehdejší grafiky. Kdyby se spojili místo nVidie s AMD, tak by si Skyrim neškrtl, protože technologicky by starý creative engine nestačil.
Holt Shitworks, no :-)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Jó, pamatuju si, jak Wargaming žádal od NVidie a AMD grafiky, aby mohli vyvíjet WoTko na novým HW, protože na něj neměli. Obě se na ně vykváknuli, tak koupili to levnější. Příštích pět let se to pak táhnulo. Po každým patchi vlastníci NVidií na foru nadávali, že se jim to kouše.
Zdá se, že NVidia s CDPR nechce udělat stejnou chybu :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

On by vypadal blbě, i kdyby v ty konzoly byl HW nvidia. Kde jsou ted ty nadšeny komentáře ze next gen konzole pojedou třeba i 144FPS xD přišla Valhala a Cyberpunk a je vymalováno. Hry co vyjdou za 3 roky se zase budou plížit 30 FPS…

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jj,vecny boj konzoli. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Věčný boj s odladěností na všech platformách. Plně chápu, že nemalá část lidí se na tohle vyprdla a hraje spíš staré hry.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

akorát že tohle jsou konzole na samém prahu důchodu, pro něž už se zřejmě Poláci neobtěžovali optimalizovat.
Když se koukneš na nové hry pro PS5, tak jsou ještě kousek dál, než hry z nejlepších dob PS4 - a to ještě se dá čekat, že vývojáři pro PS5 teprve "dozrají jak víno."

Osobně nejsem příznivcem konzolí, ale zase do nich nebudu takhle nesmyslně a dogmaticky šít.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Kecas, sil bys do nich od rana do vecera, kdyby v tom nebyl hardware od AMD. :-D

Taky do konzoli nesiju, faktem ale je, ze vzdycky na zacatku sveho zivota se jakztakz vyrovnaji grafice na PC a potom pomalu ztraci az do doby, kdy uz to je enormni rozdil a vyrobci se chtic nechtic musi vytasit s novym hardwarem. To je osud konzoli a rozhodne to neznamena, ze si na nich nemuze nekdo perfektne zahrat.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No nevím, spousta lidí ani nepozná, jestli je tam RTX on nebo off. https://www.youtube.com/watch?v=fZAjAeKGBUI

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Z této epileptické exkurze se to nepozná.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

> keca, jak je to u nej nakonec obvykle

Takze ses rozhodl ho vzit do tymu ?

> vypada na konzolich s hardwarem od AMD jako hry nekdy z doby pred 10-15 lety a lepsi to ani po patchi nelze ocekavat

No vzhledem k tomu ze primo v clanku je kopec dukazu ze ty "prastare" konzole zvladaji mnohem lepsi grafiku, ocekavat minimalne srovnatelnou grafiku jako ty ukazky, by bylo na miste. Udelat to samozrejme jde, akorat by to chtelo penize a cas na strane CD PROJEKT. Asi se proste rozhodli ze ty penize by byli > nez zisky z PS4.

Kazdopadne, uzitecna lekce pro vsechny: kdo kupuje v predprodeji, kupuje zajice v pytli. Nekteri se poucili z predchozich prusvihu, zbytek to ceka...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Problém nebude ani tak GPU výkon, jako CPU, ten byl slabý už při uvedení těch konzolí.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Trochu problém vidím v tom, že CDPR to marketovali jako multiplatform a nechali si dát peníze za 4M před objednávek na konzolích. Pak omezili možnost recenzí, aby to neprasklo. Patch slíbili na březen. Jako koho tohle zajímá? K čem mi je hra, kvůli který si musím vzít hypotéku, abych si ji zahrál "tak jak zamýšlel tvůrce"? Navíc ji nemůžu hrát o svátcích, kdy na to budu mít čas?

Microsofti jim poslali na pomoc vlastní tým. Skoro to vypadalo, že mají špatné svědomí kvůli pozdě vydanému SDKčku. Teď bych se vsadil, že hra neprošla review a MS si nemohl dovolit další debakl na své platformě, tak to zafinancoval. Next-gen konzole od MS jsou jediné, kde to jakž takž běží. Slušná práce.

Sony to vůbec neměla pustit do shopu. Asi si to uvědomili, protože včera spustili refund, kdokoliv to vrátí do Vánoc, dostane prachy zpět. To je bezprecedentní krok. To ještě nikdy neudělali. Jejich return policy je dost striktní. Blbě to navíc chodí i na PS5, i když tam největší problémy ve stremování assetů odstraňuje hrubá síla toho hardwaru.

Prostě to zvorali a možná hůř, normálně lidi podvedli. Kompletní ztráta věrohodnosti. Ale je to CDPR, tak budeme dělat, že to není problém. Připomíná mi to situaci s jedním českým vývojářem. Tam šlo taky racio do kopru, protože jsou naši.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

R5 3600 a GTX1070 a na medium fullhd to slape docela "v pohodě" kolem 60fps, myslím, ale nevypadá to tak dobře jak jsem čekal, nastavení detailů moc vliv na vizuál nemá, měli si to nechat ještě půl roku u sebe už jenom kvůli tomu, že dost lidí by upgradovalo, na 1060ce se to skoro hrát nedá.
Po 15 min hraní, abych viděl WTF glič v cutscéně a dostal jsem bug, díky kterému jsem nebyl schopný dohrát ani tutorial, tak to pardón, ale počkám si ještě pár měsíců, ani kingdome come ani rdr2 nebylo ze startu tak rozbitý jako tohle a to nemluvím co vydali na ps4
nechápu to omlouvání CP 2077 a hejt při startu jinejch open world her, technicky je to prasečina (ale chápu všechny ty cingrlátka co si navymejšleli holt něco stojí a nezbyli programátoři na cokoliv jiného), horší technický stav jsem naposledy viděl snad turok z roku 2008

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Blbost hraju to na GTX1060 a ta grafika je bomba (default high ~35fps).
A odložit to nemohli museli by vracet milionové dotace Polsku.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

tak pokud ti stačí 35fps tak v pohodě, já má problém i 50-60fps

s těma dotacema jsem to nevěděl, v tom případě v pořádku, vydali co mohli, ale to neznamená, že se budu tvářit, že je to dodělaný
jinak CDPR se už hráčům omluvil a můžou si nechat vrátit peníze tento týden

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

720p ?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Vzpomněl jsem si na Half Life 2 se source enginem, který se mně libí i dnes. Jako člověk co nemá konzoli ani tuhle hru můžu naštěstí napsat - je to sranda ten vývoj grafiky. A co člověk ušetří, když se nenechá ojebávat marketingem!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Cyberpunk me graficky zklamal. Hodne jsem ladil detaily a stejne mi to prijde "konzolovy". RTX efekty nemam, mozna ze to pak vypada uzasne. Nedokazu rict zatim no.
RDR2 to je posusnanicko na ultra. Obvzlast v noci, v lese, kdyz sviti mesic apod. Dechberouci. Takze vic hraju RDR2 nez Cyberpunk (a taky se mi rdr2 nezda tak moc slozity).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mne teda C2077 přijde graficky úžasný. A nic proti RDR2, po dlouhé době jsem se u her dočkal wow efektu. U RDR2 to je ta neskutečně úžasně vykreslená krajina, takové brodění sněhem je skutečně vizuální zážitek. U Cyberpunku mne zase dostal ten pocit, když člověk vyjde na ulici...už tu máme hodně městkých akcí, spoustu času jsem strávil v takové WD2 (a že tu taky mám mezi nejoblíbenějšími hrami), ale teprve tady jsem měl takový pocit živé ulice, lidi, auta, různé detaily...konečně to na mne působilo opravdu "živě".

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

RDR2 je rozmazaný jak svině a když vypneš to jejich speciální vyhlazování (TAA), vypadá to příšerně. Takže render to nějak hrozně vojebává.

Raytracing v Cyberpunku je v podstatě o ničem. Celá ta technologie je prozatím jen marketingový žvást. Jinak je nasvětlení scény v Cyberpunku parádní samo o sobě.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Na čem to RDR2 hraješ a s jakými nastaveními? Mně to jako rozmazené nepřipadá.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

RX 480, 1080p, textury na max, povypínaný věci co žerou FPS (detailní stromy atd.) - https://justpaste.it/770aa

Nepřipadá, tak sem hoď screenshot.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Heh, tak TAA je zaklad a jeste si posun raficku ostreni tak nekam do pulky treba (kazdemu to vyhovuje jinak)
To se nedivim, ze to mas rozmazany. Ale rx480 se zaplym TAA ti spadne nekam ke 30-40fps max na slusny detaily (rozhodne ne na ultra)
Coz by bylo pro me uz nehratelne.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To je úplně jedno jestli to hraješ na RX 480 nebo 3080, ten render je stejnej a pokud máš zapnutý TAA tak to je prostě mázlý. MSAA nefunguje a FXAA nebo jak se to jmenuje je mázlý taky dle diskuzí.

"ostření" je jen shader, případně mám úplně stejnou funkci na monitoru, další ojebávka.

Hoď sem místo keců svůj screenshot.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

mne to velmi pripomina GTA 4 na PC :D no a tu maju vydanu hru tí, ktorí hrozili smrťou vyvojárom :) vydali nedorobok v beta fáze...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Na obranu toho videa musím říct, že celá scéna je dost složitá. Jedna věc je plácnout na rovnou plochu rovnou texturu o vysokém rozlišení a promítnout to na 4K monitor, druhá pak vytvořit model do detailu a ten otexturovat.
Popravdě všechny ty, kteří tvrdí, že Skyrim vypadal líp, vyzývám, ať si ho nainstalují bez modů a dají nejvyšší detaily. Vím, o čem mluvím, protože ho teď hraji. Detail prostředí je úplně někde jinde. Skyrim vs. CP77 jsou, co se týká polygonů, dudy a nebe. Stejně tak se stačí zaměřit třeba na kouřové efekty. Už to nejsou proložené poloprůhledné textury. Pamatujete si na epické bitvy ve Skyrimu o dvaceti lidech, které procházely z instance do instance?
Osobně si myslím, že CP77 je pěkný herní úvod do třicátých let jednadvacátého století. Prostě čím větší jsou možnosti enginu, tím je na nejnižší detaily náročnější. Tak to je. Na tomhle enginu se díky tomu budou moct modeři vyřádit, pokud budou mít chuť.
Že je to na konzolích hnusné? No to je holt smutné, ale tak to chodí. Já se taky nepokouším rozjet Skyrim na integrované grafice z roku 2013. Vím, že to jde. Ono to fakt jde. No jde, no...

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

O úvodu do třicátých není možné mluvit, letošek je posledním rokem let dvacátých, aneb pořád se najdou lidi, co nechápou, že letopočet nezná rok 0 (který nikdy nebyl) a jsou pouze roky -1 a 1. Tudíž i tisíciletí končilo rokem 2000.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

V našem gregoriánském kalendáři není rok nula, a máte pravdu, že druhé tisíciletí končilo, stejně jako dvacáté století, rokem 2000. To samé pravidlo platí pro aritmetické označení dekád, první dekáda, druhá dekáda atd.
Neplatí to už však pro praktické značení, tam se bere počátek "cátých" let rokem končícím nulou a konec pak rokem končícím devítkou, přičemž pro roky končící na 00 - 19 čeština speciální označení nemá (nultá a desátá léta se používají vzácně).
Takže - letošní rok je konec druhé dekády, ale pozor, je to teprve začátek dvacátých let jednadvacátého století. Není to tedy konec let dvacátých, a už vůbec ne úvod let třicátých.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Díky za opravu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Oh, chybička se vloudila. Ale jinak jsem samozřejmě chtěl dát najevo, že se prostě ta hra bude hrát víc v roce 2021, než v roce 2020.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já se nemůžu zbavit dojmu jisté kampaně alá "60 dní na vrácení peněz". Někteří výrobci v určitém období (nejlépe od listopadu) dávají záruku 60 dní na vyzkoušení. Pokud se vám výrobek nebude líbit, můžete ho vrátit, poslat na určitou adresu s dotazníkem a číslem účtu. Z hlediska prodeje je to super tahák, výrobce se vás snaží ujistit, že dělá kvalitní věci, resp. "proč by to dělal, kdyby to nebylo dobré". Realita je jiná, spousta lidí to chce vrátit, ale jsou líní to řešit,a navíc před svátky nebo po svátcích ne-li, že se na to zapomene.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

60 dni u her nedava zadny smysl, 99% lze dohrat i za 30 dni, to bys mel spoustu lidi kteri by to zneuzivali. 2 hodiny na Steamu jsou tak akorat aby clovek zjistil jestli mu to masina utahne, problem je ze muzes narazit na bug treba za 4h hrani a ses v pytli.

Chtelo by to rozumny kompromis, ale nevim jestli je rozumne mit jeden kompromis pro vsechny hry....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Samozřejmě, že 60 dní u her nedává smysl, mě spíš šlo o ten princip.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To by se na počítači za 100 000 Kč bez DPH nestalo!

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Hahaha, s pozdravem tvá odpojená elektřina XD

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?
+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dalsia z hier, ktoru si s chutou zahrajem odladenu v zlave na novej grafike, ktoru zatial este nevydali. Podobne ako napr. Arkham Knighta, alebo RDR2.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jako z roku 99?

Pak nemaj důchodci nadávat na současnou mládež, že jsou to nevděční rozmazlení fakani... :-)

Pár obrázků z roku 1999:
https://en.wikipedia.org/wiki/Half-Life:_Opposing_Force#/media/File:Oppo...
https://www.ladycroft.cz/images/tr4/remastered/tr4hd_comparison_05_catac...
https://cdn.cloudflare.steamstatic.com/steam/apps/545210/ss_287a66d34dab...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

JA2 vypadá dobře i dneska, 2D rulez (neboli tuřín :))

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Textury ve hře z roku 1999:
https://www.cdh.cz/galerie/6821-10.jpg

Textury ve hře z roku 2020:
https://diit.cz/sites/default/files/cyberpunk_2077_playstation_4.jpg

V prvním případě ostré vše, ve druhém je od cca 2-3 metrů dál jen cosi rozmazaného bez možnosti rozeznat, jaký povrch to má reprezentovat.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

To jako vážně? Pár rovných povrchů oddělených ostrýma hrana?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

hele, vis vubec co to sou textury? ((:

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Jo - ta nejtriviálnější část grafiky moderních her. :-P

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tady už je to normálně novinářská žumpa jak nějaký novinky. NO-X klesá stále níže a níže.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Ja som si pozrel par videi a zaujimala by ma kompletne ina otazka: Ako sa to sakra da na konzole (presumably s kontrolerom, ktory je iny nez klavesnica + mys) hrat? Uz v tomto videu je vidno, ze auto tam po ceste jazdi asi ako za starych cias Test Drive 2, ked to clovek hral na klavesnici. Strelba musi tiez zakonite mat auto-aim.

Mne osobne ta grafika, ktora vyzera asi horsie ako z GTA 5 az tak nevadi, stale je OK. Ale s praktickou nehratelnostou komplexneho RPGcka by som mal asi dost velky problem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Auta se v Cyperpunku ovládají špatně, jejich chování vůbec nepřipomíná řízení. GTA IV případně V s realistic driving modem je oproti tomu jízdní simulátor.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jako by ten engine počítal s ovládáním koně a ne auta. Dokonce to auto i přiběhne, tedy přijede.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Niekto prišiel na to, že hra pri AMD procesoroch nevyužíva SMT. Zaťažené sú len fyzické jadrá. Fix je relatívne jednoduchý. Môžem potvrdiť, že na mojej R7 2700X šlo vyťaženie z nejakých cca 27% na 57% a v hre som získal 5-10 FPS, no hlavne sa zvýšili minimálne FPS a nedochádza k dropom.

https://www.reddit.com/r/pcgaming/comments/kbsywg/cyberpunk_2077_used_an...

https://cookieplmonster.github.io/2020/12/13/cyberpunk-2077-and-amd-cpus/

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To je normální, že velká firma používá VS 2015 pro titul vydaný na konci roku 2020?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak engine je ten samej co witcher a vývoj už běží minimálně 7 let, takže to je docela úspěch :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

muzete mne ukamenovat, ale pokud se budeme bavit ciste ve vizualu, i staricky crysis 3 vypada lepe :( cekal jsem vic, mnooohem vic.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No, na hru typu Cyberpunk v grafice top Crysis 3 asi neexistuje běžně prodávaný počítač.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Trailery naznačovaly, že ve hře bude umělá inteligence s osobností Keana Reevese. Samozřejmě jsem to tak nějak neočekával, ale dost mě to zklamalo :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nejvetsi problem neni grafika a bugy, ale to ze je to hrozne stupidni. Ani se mi to uz nechce zapinat, skoda penez...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Všem tady v diskusi, co ve hře zapínají jakýsi "RTX". Nic takového nezapínáte. RTX je marketingové označení produktů firmy nVidia.
Ve hře můžete zapínat kde co, např. RayTracing, tedy RT ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nieje to az take zle,kazdopadne si hru kupim ale az tak v lete ked ju doopravuju do schopneho stavu...s release date boli az prilis optimistickí

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.