Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Další informace k AMD Trinity: výkon, řadič a Eyefinity

Mě se líbí jak AMD svojí neschopnost navrhnout efektivní paměťový řadič přenáší na zákazníky a nutí je kupovat stále dražší a dražší paměti. Intel na frekvenci 1333 má vyšší propustnost než AMD na 1866.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jedna věc je efektivita samotného řadiče, druhá věc je jak je potenciál schopný využít klient daného řadiče. S tím souvisí mimo jiné to, že není možné srovnávat využití řadiče procesorem a využití procesorem, který integruje relativně výkonné grafické jádro. Požadavky obou klientů jsou rozdílné nejen kvantitativně, ale i kvalitativně. Jinak řečeno, co je efektivní pro GPU, nemusí být už tak efektivní pro CPU a opačně. Naopak bych si troufal tvrdit, že řadič Llana je velice efektivní, stačí si srovnat 3D výkon integrovaného a dedikovaného řešení a obojí porovnat s teoretickou datovou propustností integrovaného systému oproti dedikovanému.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"stačí si srovnat 3D výkon integrovaného a dedikovaného řešení a obojí porovnat s teoretickou datovou propustností integrovaného systému oproti dedikovanému"

a dostanes nesmysl. rozdily ve vykonu stejneho gpu v integrovane a dedikovane verzi muzou byt zpusobeny asi tak milionem dalsich veci, nez je rozdil v efektivite radicu. obhajujes neobhajitelne. kert ma pravdu, radic amd sux

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pokud použiješ identické grafické jádro - jen oddělené - identický procesor - jen oddělený, nemáš tam žádný "milon dalších věcí", ale liší se pak jen paměťový subsystém. Některé recenze Llana tyto výsledky obsahují a vedou k opačným závěrům, než tu předkládáš. Ale pokud jde o AMD, tak je to firma, která musí mít z principu špatnou i poslední uklízečku, že ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

vazne? tak zacneme tou uplne nejzakladnejsi veci: propustnost radice apu se deli mezi cpu a gpu. cpu tim padem ukrajuje integrovanemu gpu cast propustnosti, kterou by gpu mohlo vyuzit na texture fetch atd.

dedikovane gpu pristupuje v tomto pripade primo do sve vlastni pameti a vliv cpu se projevi jen pokud potrebuje neco odlozit do hlavni pameti

jak hodlas porovnavat propustnosti radicu podle grafickeho vykonu, kdyz v jednom pripade cpu ukrajuje silne nedeterministicky bandwidth integrovane grafiky?

jak rikam, okecavas, mlzis, lzes. to co rikas neni pravda. dokaz opak

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Imho sis odpověděl sám. Pokud by byl řadič v APU takový shit, naměřený rozdíl fps mezi dGpu a iGpu by byl nehorázně vysoký, což testy neprokazují.
Naměřené ztráty grafického výkonu iGpu jsou na druhou stranu vyvažovány rychlejším přístupem k RAM pro gpgpu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

ja: "rozdily ve vykonu stejneho gpu v integrovane a dedikovane verzi muzou byt zpusobeny asi tak milionem dalsich veci, nez je rozdil v efektivite radicu."

ty: "Naměřené ztráty grafického výkonu iGpu jsou na druhou stranu vyvažovány rychlejším přístupem k RAM pro gpgpu."

diky, ze jsi prave dokazal muj argument :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Sice nevím proč, ale není zač.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

taky jsem tyhle myslenkove pochody nepochopil. Tak nejak chapu logiku tve odpovedi, ale ta terroristova mi nejak unika.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nastesti, to ze ty to nechapes, z tveho nazoru pravdu neudela a memu nazoru to fakt nevadi :D

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ok děkuji za rozumnou odpověď. Proč to platí i pro L1, L2 a L3 cache?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ty víš jakou L1 a L2 bude Trinity(PD) mít?
S L3 to je celkem jednoduché :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"CPU Piledriver bude o mít až o 10 % vyšší x86 výkon a o 10-15 % lepší poměr výkon/watt než Bulldozer"

Ja vim ze ta veta zni extra sofistikovane a hemzi se to tam procenty...nebylo by ale lepsi rict, ze vykon se zvysi o 10% pri zachovani stejne spotreby? :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ty informace AMD podala odděleně a doplněné poznámkami o určitých nespecifikovaných podmínkách. Proto nám přijde předčasné dělat z nich jednoznačně vyznívající závěry.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tím horším výkonem CPU bych si nebyl tak jistý, přecijenom je to vylepšená architektura současnéhu BD, tak je zde i vyladěná výroba, a v poslední řadě Turbo Core v nové verzi, takže bych se moc nebál. A když už, tak jenom vylepšený poměr výkon/watt BD oproti Stars by mohl znamenat menší nárůst výkonu, a vzhledem k tomu že Piledriver má ještě lepší, tak si myslím že AMD má větší šanci se uchytit na mobilním trhu než má nyní s Llanem

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"je zde i vyladěná výroba" kde jako je ta vyladena vyroba? nejak ji nevidim. nebo jsi myslel "bude", "snad", "doufejme"? na zaklade ceho predpokladas, ze ta vyroba bude vyladena? dochazi ti, ze kvuli pridani igpu k jiz tak problemovemu bulldozeru, muze byt trinity v jeste vetsich vyrobnich problemech? ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Že se výrobní proces postupem času zlepšuje, je běžná záležitost, ke které dochází vždy. Naopak to ostatní jsou jen tvé neopodstatněné spekulace, případně zbožná přání. Nevybavuju si jediný zdroj, který by něco takového tvrdil, naopak existují prognózy, podle nichž by měla být výtěžnost Trinity vyšší, než je tomu v případě Llana.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

fakt 1: vyteznost kombinace proces/navrh cipu se s novymi revizemi zlepsuje (to jsem ani nikdy nepopiral)

fakt 2: pridani igpu k cipu, ktere je efektivne jeho priblizne polovina (velikost), vyteznost vyrazne zhorsi - musi se vyresit problemy specificke pro gpu, problemy specificke pro gpu na cpu die, atd.

fakt 3: llano v aktualnim stavu je athlon II (velmi vyladeny), ke kteremu se pridalo gpu. a i vy ste si snad vsimli, ze je jeho vyteznost na prd.

fakt 4: piledriver je vylepsena architektura, neni to bulldozer. pokroky ve vyteznosti bulldozeru se nemuseji stejnym zpusobem prtomitnout do vyteznosti piledriveru

zaver: i kdyby se bulldozer podarilo vyladit na uroven athlonu II, coz se tak rychle asi nepodari, tak stejne jak v pripade llana, zpusobi pridani tak velkeho gpu extremni problemy. ted mi, no-X, zkus rict, co z toho, co rikam neni pravda. to jsem zvedavy. vychazim prevazne z vasich clanku

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Vsechny tve "fakty" vychazeji z jednoho zasadniho omylu. Architektura procesoru nesouvisi tak tesne s vyteznosti, jak si myslis. Vyteznost je vec technologie, chapes?? (Jinak ten tvuj "fakt 2" se asi podarilo vyresit, alespon zcasti, vydanim Llana - s vyteznosti, jakou to ma. Jinak gpu ma sirsi moznosti, jak jej orezat, takze vyteznost neklesne na polovinu, jen se bude prodavat vic variant s ruzne orezanou grafikou. Ale jinak mas pravdu v tom, ze vyteznost 100%nich cipu klesne, coz je jiste ztrata.)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

"Vsechny tve "fakty" vychazeji z jednoho zasadniho omylu. Architektura procesoru nesouvisi tak tesne s vyteznosti, jak si myslis."

bohuzel se pletes ty. vyteznost souvisi dost zasadne i s architekturou. jsou asi tak dva hlavni problemy, ktere se muzou pri vyrobe cipu stat: 1) cast cipu je nefunkcni 2) urcite prvky cipu maji pri danem procesu moc velkem leaky nebo nedokazou spolehlive dosahnout urcite frekvence, atd.

u prvniho bodu bych s tebou i souhlasil. u bodu dva ale s tvym nazorem souhlasit nejde. pokud s v danem navrhu cipu pouziji nevhodne tranzistory, connecty a jine prvky, pak sice procesor fungovat bude, ale jeho provozni vlastnosti budou neprijatelne. tohle byl treba priklad geforce 400

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

zase si to pletes. Pokud neni v navrhu layoutu nejaka zasadni chyba (coz nebyva, a kdyz jo, revize to napravi), tak i bod 2 souvisi s technologii, cistotou kremiku apod.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

vubec. kazdy proces ma nejake vlastnosti. ty treba vis, ze typ tranzistoru A neco nezvlada dobre. a tak pouzijes v navrhu typ B, ktery to zvlada lepe. jasne, ze by sel typ A vylepsit, mozna, casem. ale takhle to nefunguje. cip se navrhuje tak, aby slaba mista procesu dokazal minimalizovat a ne naopak

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

a temihle obecnymi recmi to jako vyvracis??

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mam pro tebe jen jednu vetu: get a life!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

a mas pro me taky nejake argumenty?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

vyvraci to jako ty, obecnymi frazemi. Viz vyse.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ja jsem celou dobu konkretni. mozna sis mou snahu ti to zjednodusit, abys byl schopny to pochopit, vylozil blbe. zkusim to priste zjednodusit jeste vic. precenil jsem te

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Life is overrated. Get a job!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Trinity bude na podobnej ploche ako Llano a vyroba na 32nm uz pol roka bezi. Tek preco by mala byt vytazenost nizsia?
Skus si uvedomit fakty. A tie su, ze jeden modul Buldozeru je mensi ako dve jadra Phenomu a ze vykon grafiky sa bude zvysokvat hlavne frekvenciou a nie pridavanim jendnotiek.
Ak sa robia mele zmeny v architekture na existujucom vyrobnom postupe, tak vyroba sa rychlo odladi.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

vykon grafiky sa bude zvysokvat hlavne frekvenciou a nie pridavanim jendnotiek
Odvazne tvrdenie priatelu :D Vykon grafiky zavisi od souctu jednotlivych parametru a taktez od architekturi a jeji efektivyti. Nikoli od Frekvence samotne. :D
A v dalsich letech se pokusi AMD nejspis zvysit vykon APU integraci PAMETE na onen cip.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja viem od coho zavysi vykon grafiky, ale architektura je znama. A Trnity ma prist s lepsim riadenim spotreby, takze moj predpoklad je, ze teoreticka maximalna frekvencia grafiky oproti Llano dost podskoci. pravdepodbne bude aj viac vypocetnych jednotiek, ale kludne sa vsadim, ze cast zvysenia vykonu pojde na vrub frekvencie.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

já myslím, že těch 30% GPU výkonu navíc vyřeší AMD z větší části dost šalamounsky a to rychlejším paměťovým řadičem. Všichni víme jak i současné Llano je nejvíce omezeno pamětmi a jak výkon leze znatelně nahoru při použití rychlejších pamětí. Těch 30% výkonu navíc by možná zvládlo i současné Llano mít stejný paměťový řadič jako Trinity, který bude podporovat 2133Mhz paměti. Domnívám se, že ten nárůst výkonu bude jenom s těmito pamětmi. Takže WLIV-4 sice bude, ten sám by ale tolik asi neudělal, další SP by smysl moc přidávat nemělo, počet tranzistorů je třeba držet co nejníž kvůli výtežnosti. Takže když na to přijde, technicky nebude Trinity oproti Llanu vůbec složitější, protože nebude mít ani nějak razantně víc tranzistorů ani nový výrobní proces. Proto ty řeči od terroristy o nových problémech na úplně novém čipu vůbec nemusí být pravda a výtěžnost může být proti Llanu klidně vyšší díky zkušenostem, které získali při výrobě Llana

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No Opravdu je pravda ze vykon z velke casti dozene hlavne pamnetovi radic ale rici ze WLIV4 na tom nema podil je blbost :)
Puvodne AMD ohlasila zvyseni poctu SP takze se nechme prekvapit.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

WLIV-4 určitě pomůže, SP se přidá tak jeden blok takže něco jako 400->480, tyhle dvě věci ale neudělají tolik jako ty paměti, jen to jsem chtěl říct ;-]

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nekdy mi pripada, ze argmentujes jak Obr. Polopravdy, zbozna prani, AMD nema sanci, protoze to je AMD. Prameni tvoje zast z toho, ze ti odesel nejaky CPU pri taktovani?? Jsi Obr?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

k druhe otazce: nejsem obr, ale tohle je internet, takze jestli kecam nebo ne, si tezko overis, zejo :)

k prvni otazce: zadne cpu od amd mi zatim neodeslo. ani zadne od intelu. odesla mi po delsim pouzivani pouze jedna amd/ati grafika radeon 9600, a to jeste diky selhavajicimu zdroji. pak mi taky odeslo pasivni chlazeni na geforce 7600GS (spatne pripevnene). jinak se mi zatim zavady na pc, ktera stavim, docela vyhybaji. dluzno rict, ze je nestavim z oem komponent, coz ma mozna svuj podil

a ted se ptam ja. co z toho, co pisu, je polopravda? bud prosim konkretni a rekni taky proc

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

viz moje odpoved nahore.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nechapu lidi naco se tu zase hadate jestli je lepsi Intel nebo AMD :D Trinity bude velice dobra vec a myslim ze AMD na tom i dost vydela. Je to krasna ukazka vyvazeneho procesoroveho a grafickeho vykonu v jednom cipe. Doufejme ze nic nepodelaji, protoze minimalne do notebooku to bdue proste nejlepsi volba.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"Je to krasna ukazka vyvazeneho procesoroveho a grafickeho vykonu v jednom cipe"

vzdyt trinity jeste ani nevyslo. tak jak proboha vis, ze je to "krasna ukazka vyvazeneho vykonu"? jakeho vykonu? ty uz jsi nekde videl benchmarky?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Promin ale uz spucasne Liano je dobra vec a rozhodne mnohem lepsi nez Bulldozer. Kdyz zvysi graficky vykon a zeefektivni Vykon/Watt je to pre AMD klucovi segment.
Vidiet ze nemas stipku logickeho uvazovani :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jj, CPU je naprosto v pořádku, 4 x Athlon II na 2,9 nebo dokonce 3,1GHz (A8-3870 které přijde ještě před Trinity) je možná až moc a hrám by pomohlo spíše výkonější GPU. Proto jsem pro refresh CPU části na Pillediver i kdyby to mělo znamenat pokles výkonu řekněme o 10%, ale zlepšení poměru výkon na watt o větší procento. CPU výkon má ale ještě o něco narůst, takže to je jednoznačně +. U Llana mi už jen chyběl GPU výkon, který by rozběhal v 30 snímcích současné hry (samozřejmě ne-high) i ve větších rozlišeních než 1600x900. K tomu bylo potřeba Llano taktovat. 30% GPU výkonu na víc by na to pak mohlo stačit. APU A řady jsou perfektním produktem pro občasné hráče. Představuji si, že si postavím miniITX na FM2 do 13000,- který bude malý, relativně úsporný a levný a na kterém si občas i zahraju. Za rok a půl pak jen udělám 5-10 minutový upgrade za 3 tisíce na rychlejší GPU i CPU

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

vy ste teda koumesove. to vam nedochazi, co diky svemu extremnimu vykonovemu naskoku intel muze udelat? jasne ze urcity vykon staci. o tom zadna. ale uniklo vam, ze kdyz ma intel mnohem vetsi vykon pri lepsi spotrebe, muze srazenim vykonu na uroven amd dosahnout perfektni efektivity (nizke spotreby) a ceny (maly cip). a amd se pujde klouzat. podle tech budoucich TDP se k tomu intel s ivy bridge chysta

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nebo je to možná tak, že ta jejich nová technologie (tri gate nebo jak tomu říkají) nesnese buď stejné napětí, nebo stejné TDP, jako stará. Což samozřejmě nemění nic na faktu, že ivy bridge bude trhač asfaltu, když proti SB bude při o něco menší spotřebě podávat o něco větší výkon. Jen pochybuju, že by snižovali max TDP, kdyby pro to neměli důvod, alespoň co se desktopů týká.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

videl jsi vubec tu krivku, popisujici zisk tri-gate technologie? tam je jasne videt, ze pri nizsich napetich se jeji zisk zvetsuje. tim padem je logicke, ze si zvolili mensi napeti/mensi spotrebu

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pillediver v poměru výkon/watt určitě nemá proti IB šanci, nicméně CPU část v APU si taky polepší v poměru výkon/watt, to už víme a nejen to, ono si nové APU pomůže tak i trochu ořezáním CPU části jak jsem už dříve psal. Zatímco Llano má full čtyřjádro, Trinity "jen" 2 moduly, takže řekněme 2+2 jádra. I tímhle způsobem klesne spotřeba CPU části. Jinak GPU bude určitě fajn a co si budeme povídat, o to jde na APU především, jen kvůli CPU si snad každý raději koupí Intel, takže tady se nemá smysl bavit vůbec. Jinak Intel ani v nastávající generaci IB žádnou slušnou grafiku, která by se mohla s tímhle rovnat stále nenabídne, takže v součtu jako celek (CPU+GPU) může být Trinity stále dobrý a konkurenceschopný produkt. Třeba to AMD nevyjde, ale na Trinity je vidět pořádný kus práce, oproti Llanu přepracovali snad úplně všechno - CPU je kompletně na nové architektuře, GPU pokročilo architekturou též z WLIV5 -> WLIV4, je zrychlený i paměťový řadič 1866->2133mhz a přidáno několik menších věcí jako ten čip na kompresi videa nebo eyefinity pro více než 2 monitory. Samozřejmě to stále nemusí stačit, protože IB bude určitě řezník, rozhodně nejde ale říct, že by se s Trinity u AMD flákali. Z technologického pohledu je to jeden z nejrevolučnějších čipů vůbec

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jak by mohl intel sražením výkonu dohnat AMD, když je už teď AMD mnohem rychlejší?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A kdo chce propagovat AMD CPU, mel by si uvedomit ze Intel dava do jejich vyvoje tolik co AMD vubec vydela. Uz jsem to napsal do diskusi nekolikrat. AMD nemuze konkurovat v CPU Intelu no pokusi se za mali peniz poskytnout slusni vykon. Nic se nezmeni takhle to bylo a bude jeste peknych par let. A Trinity si najde hodne oblibencu v bezne domacnosti a pouze lidi kteri skutecne vyuziji procesorovi vykon, si koupi Intel.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja tie neviem pochopit ortodoxnych zastancov jednej znacky. Sukromne mam AMD, lebo vykon CPU nie je prioritny a na Llane si mozem zahrat starsie hry. Ale v praci cakam s vymenou NB na IB, lebo ten procak vyzera honde dobre a oproti SB by mal zvysit vykon v single thread a znizit spotrebu a hlavne ten vykon na jedno jadro potrebujem, lebo niektore starsie nastroje vedia viac jadier vyuzit len ciastocne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Celt jsem dost zajimavou diskuzi na anandtechu ohledne toho proc je na to stavajici Bulldozer vlastne tak spatne a rezidentni odbornici se predbezne shodli, ze to bude o casovani cache, ktery je v porovnani s Intelem nekde jinde. Zaroven taky dodali, ze redesign struktury a casovani od L3 po L1 je otazka 2 let prace a pomerne nemaliho zasahu do CPU casti (zjednodusene se musi cely CPU znova zoptimalizovat pro jiny chovani cache). Pak se tam resilo, ze pokud jsou dostupny mereni spravny, tak Bulldozer ma horsi charakteristiky pristupu do cache nez Phenom 2 a prave to zpusobuje jeho mizernej vykon.

Takze otazka roku pro AMD bude: Dokazali jste si vsimnou problemy s Bulldozerem dost brzo na to, aby se upravy zohlednily v Piledriveru?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No nevim. Pripada mi, ze vykon jednoho jadra Bulldozeru je plus minus par procent stejny jako vykon jednoho jadra Phenomu 2. Coz se dalo cekat, kdyz do architektury jednoho jadra vyznamne nezasahli. Nebo se pletu? Pak by proste nebyl problem v tom, co pises, ale v tom, ze nezlepsili architekturu jadra, ale jen ty jadra jinak pospojovali, do modulu, a jen to cele trochu potunily co se Turba tyce apod.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No kdyby to bylo jen v cache, tak to by bylo fajn. Ale???

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je to pravda pouze zcasti. Buldozer by diki tomu mel lepsi vykon ale SB by se i tak nevyrovnal. Cela architektura BD je serverova, tam se hodi vysoky pocet jader no pro desktop je dulezity vykon na jedno jadro.
A s IB alebo dokonca Haswelem se tahle architektura nebude moci porovnavat ani v zdani.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Imho uarch rozdílů mezi SB a IB moc nevidím a o Haswellu zatím nevíme prakticky nic. Nebo ano?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak to jsi slepi .) Je pravda ze co se tyce samotne architekuri je vylepsena hlavne grafika no rozdil je v pouziti 22nm a 3D tranzistoru. A o Haswelu se toho uz vi docela dost ikdyz samotnou architekturu jeste Intel neodhali dlouho a ma to sve duvody.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

haswel ma byt 20x ucinejsi nez IB a ta uz budem it 4jadro 4ghz s 65W TPD. A samozrejme velkym vykonem na jedno vlakno.
Samozrejme ze ucinost je jenom teoreticka ale minimalne 70procentni z prognozi se da dosahnout.
Taky uz maji procesor ktery zivy na 800mhz pouze solarni panel velikosti krabicky tiktak a zarovecka :) A Intel y pri tereticky timhle vyrobnim postupem dokazal vyrobit 48jadro. Samozrejme ze se nic tkaoveho nikdy nevyrobi. Je to pouze v teoretickej rovine.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

to Homethread: Takový velký kluk, a ještě věří na pohádky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jj, 48-jádro. Už to Intel připravuje několik let, říkal tomu Larabee, měla to být grafika. Pak se zjistilo, že jako grafika to stojí zanic. Teď tomu říkají jinak. Ještě musí doladit technologii (22nm), aby to mělo rozumnou spotřebu. Pokud by to bylo na 32nm, bylo by to neuchladitelný, a vzhledem k výpočetnímu výkonu možná i trochu zbytečný.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Taky jsem napsal ze je to pouze Teorie :) Ale onen procesor uz jestvuje :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A zapomel jsem dodat ze nema zadne chlazeni :) Ikdyz to je logicke kdyz je napajen tak extremne malim napetim :) A 800Mhz je celkem slusne ikdyz samotny vykon staci tak na prohlizeni windows :) :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ono je sice pravda, že 22nm spolu s FinFet ti přinesou až 37% na frekvenci, 50% na spotřebě a 10 krát menší proudové úniky, nicméně doufám, že ani ty si nemyslíš, že tohle vše jde realizovat současně. Nebo snad ano?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ale mluvime o Haswelu nikoli IB. Vyse uvedene veci plati pro IB. A navic existuji technologie o kterych se nam muze zdat, jenom nam nejsou a ani dlouho nebudou pristupne :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Proč by měly platit jen pro IB?? Haswell je přeci tock, tedy stejný výrobní proces.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jenoze uplene nova architektura. A jeste omhoho efektivnejsi jako IB.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

no bulldozer je taky nová architektura a měl být taky efektivnější :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nechci se tě nějak dotknout, ale ve slovech diki, architekturi, mali peniz a procesorovi se na konci pise tvrde y. Chapu, ze se clovek preklepne, ale tohle uz opravdu bije do oci.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Promin ze jsem Slovak a ikdyz bych psal Slovensky gramatika me na portali netrapi :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To ti nemám za zlé a slovensky se v těch slovech píše měkké i ?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pokud si vspominam tak jsem napsal ze me gramatika netrapi :) Stisknu to co mam prve pod prstem :) Taky krome psani delam spoustu jinych ukonu :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To jsem dělal když mi bylo 13-14 let taky, časem zjistíš, že pak díky tomu vypadáš jako hňup a zbytečně to degraduje tvoje příspěvky.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Az na to ze mi neni 14 .) Prosim nechte si subjektivni nazori pro nekoho jineho .) Zhruba tolik let se zajimam o IT :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja nepsal, ze je Vam 14. Psal jsem, že mě bylo 14 když mě gramatika netrápila.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Hold každy sme nejaky ;D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, každý někdy napíše chyby, ale záměrně psát prakticky nesrozumitelně svědčí o nevychovanosti a aroganci a o tom, že si nevážíte druhých v diskuzi. Tak jak píšete Vy, píší jen dysletici a pak absolutní lidský póvl.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pane k Vasi demenci je tezke se vyjadrit :) Soudit cloveka dle gramatiky, takovim spusobem nejspis brzo padnete na hubu :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

S tim jak píšete padnete na hubu Vy, ale uvidíte sám.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Prominte ale kdyz nekdo bude resit gramatiku misto logickeho uvazovani nad obsahem prispevku tak to svedci o jeho IQ.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ocividne Vas bavi napadat nekoho kdyz se Vam nelibi co pise :) Taky to dela 90procent uzivatelu podobnych webu .... A 88procent z nich ani neumi vymenit kondenzator :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.