Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Další (?) notebook s dvoujádrovými Athlony 64 X2

Ahoj, chtělo by to popis "střev" a alespoň přibližnou cenovou relaci.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

>> Teran:
Jo, to máš pravdu, to by chtělo, Jenže to oni neprozradili.
Osobně od oka hádám klasický 3,5palcový disk (když už to má suplovat nadupaný desktop), čipset těžko říct (asi nVidia, spíš však ATI) a cenu někde v přepočtu kolem sta papouchů ;-).
Ještě k tý spotřebe: Ono se sice řekne >100W procesor a nadupaná grafika, ten Radeon X800XT PE je však "mobility" a procesor se CoolnQuitem taky dá docela umoudřit (když si tam člověk dá drivery od AMD), takže když na tom zrovna nebude člověk hrát nebo enkódovat video, ale třeba tvořit kancelařinu, dokážu si představit, že na jedny baterky to nějakou tu půlhodinku bez problémů pojede.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A když si na záda vezmeš UPS, tak vydrží i pochod Praha Prčice? :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

wift: nejaky vyrobce ted prezentoval 2.5" hdd s 10tisic rpm. Tak snad radeji takovy harddisk.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

kdyz 2,5" disky, tak alespon 3 v Raid 5 ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ahoj; 2.5" disky s 10k rpm (Seagate Savvio) jsou urceny pro serverove diskove pole a jsou vybaveny rozhranim Ultra SCSI 320 (do budoucna pak se pocita se SAS...). Pochybuju ze bych je nekdy v desktopech / laptopech potkal... Pouzivaji se protoze potrebuji mene mista a da se s nima dosahnout na stejnem miste (v racku) vyssi I/O performance (napr. tam vejde 10 takovych drobecku i kdyz s mensi kapacitou namisto 6ks 3.5" disku...)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Itokar, de_brahe: A co takhle 2,5" disky Hitachi Travelstar řada 7Kxxx se 7200 otáčkami a slušnou přístupovou dobou ;)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

>> WIFT .. nojo.. na "kancelarinu" si to urcite nikdo nebude kupovat, ze?? takze neratam zeby ten notebook bezal dlho na Cool'n Quiet .. gamesky su definitivne dovodom vyroby takeho notebooku, takze aj predpokladajte, ze ten procak si moc Coolu neuzije :) .. ja si len nedokazem predstavit to chladenie, mam pocit ze ten notas bude trpiet stalymi horuckami.. a ak to neni fakt kvalitne prevedene, aj castymi mrznutiami, ak v tom je este aj ATI a jej genialne drivery a keby v tom bol este aj ATI chipset tak to su vyhodene peniaze .. myslim ze tu sa to neuchyti..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

nemesis: proč by se to u nás mělo chytat, v zemi s malou kupní sílou? ;-) u nás se to prodávat stejně nebude, nenajde se distributor a vidim lidi jak si to nechávají posílat poštou - u nás přeci vládne Acer aspol. :-).... pokud chce firma zůstat v zisku, a ta firma je v GB, tak ji nic jiného nezbyde než to vyrobit tak, aby nic jak uvádíš nedošlo (reklamací bylo minimální). Na druhou stranu, nebudou první firmou, která odkryje nějaké plány a pak na to stejně nedojde. Uvidíme.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tato diskuze je nyní společná i pro článek Další (?) notebook s dvoujádrovými Athlony 64 X2.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tato diskuze byla založena k článku První notebook s dvoujádrovými Athlony 64 X2.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To tam nemohli dat lepsi chipset ako VIA?? Ked tam davaju normalne desktopove chipsety, nech tam daju ako-tak fungujucu Nforce4, ked sa uz AMD na vlastny desktop chipset nezmoze..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

prophet: zrovna nForce4 ma tech chyb taky dost, ale vetsina lidi si jich "nevsimne". Osobne se mi ta VIA v notebooku libi vic.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Už 4 roky mám NTB s P4M 1,7 a ATI R7500m a ve hrách vydrží cca 1 hod na baterky (a to na bat ho chip pustí max na 75%). Bez sítě se v podstatě nic jinýho než kancel. app. se na něm rozumě dělat nedá (4 kopie cd 8× a bat ko - už to má holka asi za sebou). Koukám po něčem novým, ale když čtu ty konfigurace, tak mi ta přenosnost nějak uniká. K čemu je pak NTB, prakticky bez možnosti změny konfigurace, za dvakrát větší prachy, když to na baterky ani nenabootuje? Nebo tam bude dnes obvyklá finta, že na bat to pojede tak na 30-50% vykonu, ale to si pak můžu koupit NTB s polovičním výkonem rovnou a mám to samý. A ten 17" displej... snad to nebude jako tuším jedna řada od Aceru - s baterkama 9,2 kG! Opravdu přenosný...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.