Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Deset nejstahovanějších open-source programů všech dob

ano DC++ to boli casy. terabajty zdielanych dat a vecne hadky s DSL providerom o tom preco to mne ide pomaly a ostatnym rychlo - a ze on za to samozrejme nemoze.. dnes to stahnem z rapidu za minutu, ale odborne diskusie v chatovacom okne o tom ktory antivir alebo firewall je najlepsi mi stale chybaju..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

µTorrent nemuze byt na SourceForge, neni open source.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Co DC, to už byl jenom dozvuk. Fenoménem té doby byl jednoznačně Napster, který všem ukázal, co je to p2p. DC byl "in" jenom pár měsíců (no, možná let) mezi shutdownem Napsteru a prvními torrent servery.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Napster byl prvni, takze ho ve vyznamu jen tak neco neprekona. Ale DC podle me byl vic nez jen dozvuk. Ja jsem zazil jeho prichod na kolejni desetimegovce a byla to bomba. Nebylo to takovy anonymni a neosobni jako je dneska torrent. Kazdej tahal od konkretniho cloveka, uzivatele spolu komunikovali, vsichni se meli radi a skoro to vypadalo, ze budou stastne sdilet az do smrti. ;) No a pak to postupne zacalo jit z kopce a ne snad ani proto, ze by DC byl spatnej. Zaclo to tim, ze se bezni domaci uzivatele dostali k nejaky forme pevnyho pripojeni a najednou jich DC bylo plny. Jenze uz jim slo jen o to, aby za kazdou cenu neco stahli. Sami pak ze vsech sil dusili upload, takze sice bylo na hubu desetkrat vic uzivatelu nez predtim, ale prumerna rychlost byla desetkrat mensi. V ty dobe zacalo sdileni sbirek iso souboru s Linuxem, mnohasetmegovych service packu na Oracle, rodinnych videi a podobnych atraktivnich materialu. Pak univerzity zacaly limitovat pripojeni na kolejich, i kdyz to se trosku vykompenzovalo zvysenim rychlosti domacich pripojeni. Jako posledni ranu pro DC, alespon ve svym okoli, vidim tu akci, jak nejakej antipiratskej "expert" hromadne postahoval filelisty, kteryma pak zdrzoval policii od nejaky uzitecnejsi prace a pulka stahovacu musela jit podavat vysvetleni. ;)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No ja stahujem vacsinou cez DC. Mame spojene cez jedneho providera cele mesto + nijake FTPcka na to urcene. Taha sa to parada. 10MB/s a viac

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No nejlepsi na DC byl ten system pripojovani serveru. Kdyz clovek nemel nasdileno x giga toho, ceho si spravce rekl, tak Vas vyhodil. A ty diskuze taky skvely, clovek neco napise a dostane ban. Pamatuju se, ze jsem se vetsinou pripojil, nasel, dal stahovat a rychle se odpojil a doufal, ze to stahnu driv, nez si toho nejakej parchant vsimne, protoze to bylo proti pravidlum. Proste parada. Jedine, co to umelo dobre a proc jsem u toho zustal jeste chvili i po rozsireni torrentu, byla lokalizace, tj. cesky obsah.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

A taky byla zabava, kdyz jsem zustal pripojeny, tak neustale dokola zabijet lidi, co se snazili stahovat ode me a tim mi likvidovat modemove pripojeni:-D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ještě je Azureus takovej bloatware? Co jsem zkusil ultralehkej oss Halite, lepší torrent klient neznám.

Jinak Gimp jsem včera do win nainstaloval poslední verzi a přišlo velký zklamání - navzdory velký ramce a relativně moderní gr. kartě je redrawing při editaci nepohodlně pomalej.

Ale jinak díky za hitparádu, redakce.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ad fonty - nechci zpochybňovat jejich kvalitu (nejsou špatné, ale žádné terno to taky není), ale hlavně CORE fonty stahuje snad každá linuxová distribuce přímo ze SF. Uživatelé o tom skoro ani neví (dají sice příkaz k instalaci, ale netuší, co instalují).

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

"7zip neleží holywoodu na srdci? :D" ... tak upirátěný obsah z předchozích programů se musí něčím otevřít :) ... no a proč až čtvrtý? ... leckdy tam rovnou stáhnete i neza"raro-zipo"vaný obsah :D

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Asi preto že laická verejnosť z neznámych dôvodov uznáva len WinRAR / WinZIP :)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

7zip neumí pakovat do RARu . Jinak Zip nebýt ve windows ... :/ .

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

a proc by to mel umet ?
navic kdyby nebyl RAR uzavreny format tak by to samozrejme umel

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Co to je za hloupou otazku? XSpy odpovida na to, proc spousta lidi, vcetne me, pouziva WinRAR. Spousta veci je proste na netu v RARu. Navic mi prislo, ze ma RAR lepsi kompresi. Ze je uzavreny je vec autora. Kdyz neco nekomu posilam tak balim do zipu, coz WinRAR taky umi. Kdyz dostanu neco v 7z tak skripu zubama, ale stahnu si konzolovou verzi 7zipu a jednorazove taky rozbalim.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

chapu ze vyber programu je vec zvyku o tom zadna
jenom mi nejde do souvislosti proc by mel umet 7zip vytvaret RARy (to ze je na netu spousta RARu s tim prece nesouvisi)

RAR je za urcitych okolnosti rychlejsi (coz v dnesni dobe rychlych vicejadrovych CPU az tak moc neznamena) ale rozhodne nema ucinnejsi kompresi
na netu je spousta nezavislych testu (napr. na http://compressionratings.com se WinRAR nedostal ani do top10)

pokud preferujes WinRAR a setkas se nekde se 7zip archivem tak neni treba skripat zuby - WinRAR samozrejme umi tyto archivy rozbalovat (+13 dalsich formatu) ostatne stejne jako 7zip umi rozbalit RARy (+22 dalsich formatu)

a ted konec reklamy na 7-zip ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No jedna vec je, ze je tam napsany ze to umi, druha vec je, zda je skutecne schopen kazdy 7z soubor rozbalit, coz se me tedy vzdy nepodarilo. 7zip to pritom dokazal.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Irfan View ... i když jej už i u mne nahradila svižnější (co do prohlížení kvanta souborů)a efektní Picasa od Google .

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mozna to chtelo, dat ke kazdemu SW primy odkaz na jeho stranku na SF. Trochu mi unika, proc jste k PortableApps odkaz dali a k ostatnim ne.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mažu komentář, protože jsem si nevšiml, že se jedná o 4 roky starý článek. Nová podoba DIIT mě vážně s.re...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.