Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k DFI má Qseven modul s Atomem E6xx

Niečo podobné od VIA je COME8X80COM Express module with VIA Nano Processor, ktorý má 95mm x 125 mm
zdroj: http://via.com.tw/en/products/embedded/ProductDetail.jsp?productLine=1&i...

VIA COME8X80 - with Baseboard/Angle
zdroj: http://www.viagallery.com/index.php?option=com_flickr4j&Task=tags&Tag=VI...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

U techto prumyslovych reseni je nejlepsi, kdyz to za 10 let odejde, a nebo kdyz za 10 let proste je potreba nainstalovat jiny OS a ten jiz nezvlada HW...Resil jsem tohle v jednom podniku kdysi davno, meli tam nejakou 386tku na prumyslove vaze, vsechno pekne na miru, krabice s displayem, na kterou se dala stikat voda, vsechno super...Ale display nebyl VGA,ale cosi, co vedlo do jakehosi konektoru, NASTESTI na ISA karte(evidentne grafika), vsechno atypicky...A bylo potreba tam rozchodit XPcka, kvuli pripojeni do noveho ucetniho systemu, ktery bezi pouze pod XP a vyse...No nakonec jsem do toho poskladal nejake Pc, prevrtal diry, sehnal desku, co mela jeste ISA slot, XPcka nastesti tu grafiku zvladly:-)), ale byl to teda porod...
Od te doby jak slysim prumyslove Pc, tak mi naskakuje husi kuze:-)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ted se zacinaji vice objevovat tzv PC v monitoru, vis kolik bude srandy se shanenim dilu pro ne?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No nic moc suchánek, od tebe bych si nenechal spravit ani kolo Ukrajina. Když nevíš, která v průmyslovém bije, tak se tam necpi.
PS. ISA je dodnes na deskách s Core ix procesory - holt je to celkem rozšířený průmyslový standard a není žádný problém takovou desku sehnat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Trochu bych se v tomto hádal, ISA je v techto deskách problematická, protože není možné implementovat ISA DMA, takže ne vše chodí. Užil jsem si s tím dost srandy, než jsem na to přišel.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ROFL. Tady je nekdo nejchytrejsi. Predstav si, ze jses prumerny Pc technik, ktery prijde ke krabici, od vnitrnosti neni zadny manual, kdyz to zapnes, hlasi se to jako 386, krabice je pomerne mala, na vrchu je display, od ktereho vede nejaky blize neidentifikovatelny kabel do blize neidentifikovatelne karty, Krabice tam musi zustat, ale dovnitr musi jit neco, na cem pobezej XPcka-logicky musi zustat i ten display.
Jak by to clovek resil? Jo a samozrejme to musi byt pokud mozno za co nejmene penez, protoze to je v podniku, ktery nema skoro ani na vyplaty, natoz na nejake prumyslove pocitace...
Toto je vychozi stav.
Znovu opakuji, ze ta krabice byla minimalne 10 let stara...
Co pak clovek muze delat? Vykuchat to, sehnat nejakou desku, co nestoji majlant a ma ISA slot, postavit to dovnitr a modlit se, aby to XPcka zvladly...

Je to velice podobna situace, jako kdyz jsem sveho casu dostal do ruky XTcko PP06, bez jedineho papiru k tomu (hint : v te dobe neexistoval internet,alespon ne tak, jak ho dnes zname), melo to uplne atypicky zapojeni, uplne nestandardni konektory, a ted do toho nacpi nejakou kartu. Sice tam byl kus neceho, co se tvarilo jako ISA, ale byla to takova "ISA s rezervou" , protoze nektere karty v tom fungovaly, a jine ne...
A presne jak pise noxik - v kazde dobe se vyrabeji zarizeni, ktery se defacto nedaji upgradovat ci opravit, a pokud je takove zarizeni napevno spjato s nejakym strojem, je velky problem, pokud je upgrade potreba...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak to potom nebylo průmyslové řešení :-)
To bývá obvykle standardizováno.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Proc se to porovnava s MXM slotem ? Vzdyt takove konektory (jen s ruznym poctem pinu a jinym klicem) se pouzivaji pro pameti - sdr, ddr, ddr2, ddr3, pak sloty jako mini pci, mini pcie a pouziva to i nekolik konkurencnich formatu, napr. DimmPC (velikosti asi tretina tohoto modulu), pripadne nestandardnich reseni (IBM SAS radic v rozmerech mini PCI, ale s PCIE signalizaci.. ten ma bohuzel klicovani jako minipci - coz je teda nepekne od IBM, si nemuzou dovolit ani vlastni konektor s jinym klicem).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nejspíš proto, že to je MXM slot a ne třeba SO-DIMM slot nebo mini-PCI slot. Stejně tak se PCI sloty jmenují PCI a ne třeba VL-Bus nebo ISA. Paměťové DDR2 sloty jsou také DDR2 sloty a ne DDR3 sloty. Ján Slota je taky Slota a ne třeba Mečiar ;-).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak to Q7 je pak stejny zmatek jako ta IBM SAS karta.. parazituje na cizim konektoru.. ubohe ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To není ubohé, to je náklady-snižující. Zrovna tak modul s Tegrou do smartbooků vypadá stejně jako SO-DIMM a pasuje i do téhož konektoru. Nač vymýšlet nové konektory, když už jich existuje spousta a stačí si jen vybrat takový, který má pro danou potřebu dost kontaktů?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Protože se může najít "odborník" který dle hesla "když to tam jde zastrčit tak to tam bude fungovat" odpálí dvě zařízení. Není to prostě trotl fest, je to jako použít zásuvku/vidlici normalizovanou pro 230V na rozvod 5V a říkat si že on to do těch 230V přeci nikdo nezapojí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Protože se může najít "odborník" který dle hesla "když to tam jde zastrčit tak to tam bude fungovat""

jednou jsem toho "odbornika" videl
mel jsem na oprave, uz je to teda hodne dlouho, pocitac co jesne nemel pci slot, ale toho "odbornika" to neodradilo a narval do 8bit isa slotu pci kartu (na delku tam pasuje perfektne)
No chvilku jsem na to koukal, jako krtek co mu zrovna nad hlavou sebral bagr hromadku a pak jsem se musel zacit smat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je to ubohe, protoze u samostatnych desek je casto problem najit zakladni informace o produktu primo na nem, myslim tim treba vyrobce, produkt, rozhrani. Aby se clovek pak vse snazil reverznout, podle pouzitych cipu.. oni setri na nespravnem miste a pokud se jedna o prumyslove aplikace tak to stoji i 10x vic nez normalni hardware.. hej a navic je clenem konsorcia vyrobce konektoru, to jsou fakt lini udelat modifikovanou formu s jinym klicem?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.