Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Digitalizujeme: Aneb darujte na Vánoce vzpomínky!

PR článek
Každý je máme doma. Moc si na ně nevzpomeneme, ale když je vytáhneme, smějeme se od ucha k uchu. Nebyla by škoda, kdyby navždy zmizely? Ty VHSky s rodinnými oslavami, kazety s nahranými písničkami z rádia, gramofonové desky s hudbou vašeho mládí...

Digitální vzpomínky vydrží navěky

Audio a VHS kazety mají poměrně omezenou životnost. Záznam ztrácí na kvalitě a časem se ztrácí. Pokud nechcete o své vzpomínky přijít, je potřeba najít řešení. Na rozdíl od kazet neztrácejí digitální záznamy s časem nic ze své kvality. Poradíme vám, jak své vzpomínky zdigitalizovat.

Digitální záznam uložený na DVD či pevném disku má mnohem delší životnost. A když ho uložíte na Cloud, budete k nim mít přístup kdykoliv a kdekoliv.

Tip: Zdigitalizované vzpomínky jsou navíc skvělým vánočním dárkem. Pořiďte babičce konečně ten digitální fotorámeček a nahrajte jí tam fotky z jejího dětství.

Digitalizujeme VHSky

Připravte si VHS přehrávač a nejprve vyčistěte přehrávací hlavy – k tomu budete potřebovat čistící VHS kazetu. Tento krok není nutný, pokud je přehrávač nový, nebo pravidelně používaný. Až bude přehrávač zbaven prachu, je potřeba ho připojit k počítači – můžete použít třeba konvektor pro digitalizaci videa. Díky přiloženému softwaru můžete nahrát zvukový a obrazový signál přicházející z převodníku a následně záznam upravovat podle svých představ.

Tip: Vše pro digitalizaci VHS kazet najdete na Conrad.cz – a kromě toho tam najdete spoustu dalších vychytávek jako GoPro kamery, kamery do auta, součástky, hobby potřeby, nářadí, …

Gramofony se vrací na scénu

V obchodech se zase začínají objevovat vinylové desky. Analogové nosiče totiž mají své kouzlo a lidé s hudebním sluchem ocení i jejich nezaměnitelný zvuk. Takže není překvapením, že jsou gramofony opět na vrcholu slávy.

Pokud si chcete své oblíbené LP desky užít, i když zrovna nemáte gramofon po ruce, nebo jen chcete zachovat své oblíbené nahrávky, můžete je snadno digitalizovat. Budete potřebovat pouze USB gramofon, u kterého najdete také přiložený software. Pak už gramofon připojíte k počítači a necháte se vést programem.

Uchovejte vše, co by s časem mohlo ztrácet kvalitu a když už v tom budete, udělejte svým blízkým radost tím, že oprášíte společné vzpomínky. A takový osobní dárek udělá největší radost.

Redakce CDR (Google+)

Redakci CDR.cz tvoří tým mladých žurnalistů, které spojuje společná láska k moderním technologiím. Milují chytré gadgety, vylepšováky a nejnovější zařízení všeho druhu.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Digitalizujeme: Aneb darujte na Vánoce vzpomínky!

Čtvrtek, 24 Listopad 2016 - 18:05 | RedMaX | Diskuze i u PR? OK, ale nezaspal Conrad.cz dobu?...

Zobrazit diskusi