Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Digitální totalita na dohled?

Často se smějeme směšným soudním sporům v USA, kde žalující strana získává "právo" na svoji stranu v absurdních případech.
Tento "výdobytek" socialistické Evropy mi přijde ale mnohem zvrácenější. Je to jako by například na každé stanici metra byly policejní hlídky, které by každého preventivně šacovaly, jestli u sebe náhodou nemá něco kradeného...
Jo, a ten prošacovávaný by si tu šťáru musel zaplatit...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Spis preventivně šacovaly, jestli u sebe náhodou nemá něco na co nema uctenku. Ani to nemusi byt kradene ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To pak budou muset filtrovat přístup i na web ifpi.com (International Federation of Pirate Interests ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

RiMr:

Tak se trochu zajimej, co se deje ve tvych "dokonalych" USA v tomto smeru a s hruzou zjistis, ze jsou tam mozna uz o neco napred. Smirovani na kazdem kroku, jeden cas meli obcane dokonce i strach, aby nahodou nerekli ci nenapsali neco, diky cemu by je vsemocna masinerie moci mohla oznacit za teroristu (nejspis to trva doposud, jen uz se o tom nemluvi). S kecy o socialisticke Evrope jdi do ... vis kam. Stejne vetsina techto napadu pochazi z USA.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Podle mě to rozhodně nebude tak snadné jak si IFPI myslí. Už jenom díky tomu, že existuje kryptografie a není problém jí v případě potřeby nasadit téměř všude. Jednoduše teď většina paketů po internetu chodí v otevřené formě, protože se nepředpokládá jejich sledování.
Pokud by se přijala legislativa nařizující analýzu paketů, uživatelé se přizpůsobí a data budou šifrovat. Nic se nezmění, jen se ukáže, jak si necháme omezovat svobodu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To B2: Nikde jsem nenapsal, že jsou USA ""dokonalé", ani si to nemyslím, spíš naopak. Tak se do mě nenavážej. To je právě taky ten "socializmus", hned někoho posílat do *****, protože má jiný názor, který tobě nevyhovuje. Tvoje svoboda začíná tam, kde končí moje kamaráde....
USA jsem použil prostě proto, že mě to napadlo. Mám v USA příbuzné a s tím špehováním, nebo spíš se zjevností a tím pádem obavami ze špehování, to tam ZDALEKA není tak horké, jak je teď v Evropě anarchisticky módní zdůrazňovat. Kdežto tento návrh, který připravili špekouni v Bruselu placení z našich daní (a nejhorší je, že může klidně projít), vydávají za čin pro naše dobro...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

..tak to jsem zvědavej, jak budou řešit to, když bude veškerá komunikace šifrovaná 128bit či více.. už je vidím, jak klíč, kterej trvá rozlousknout několik desítek dnů či i několik roků budou real-time dešiforvat.. a k tomu když jim ten klíč budou programy v P2P automaticky náhodně měnit.. jo.. ať to zkusí.. fakt je chci vidět, jak si daj tu námahu dešifrovat veškerou komunikaci Evropy .. jo.. fakt jo.. :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jsem zvědav, jak zjistí přítomnost nelegálního obsahu např. v šifrovaných souborech nebo zaheslovaných rarech. Navíc by museli zakázat i FTP, protože není nic jednoduššího, než soubory zabalit, zaheslovat, pojmenovat dovolenachorvatsko2007.rar a směle tyto "dovolené" vyměňovat..

Já se jim divím. Hudbu a video stejně lidi kupovat nezačnou (nestojí to ani za psí štěk a dokud budu platit desátky za prázdná média, HDD a vypalovačky, nebudu to kupovat z principu), pokud si někteří lidi nebudou moci ukradnout windows, začnou používat Linux (což je pro MS horší varianta než lidé s nelegálními win) apod.

Sám mám WinXp legální (koupeny s notebookem), stahovat video mě přestalo bavit (je opravdu jen pár filmů, co bych chtěl vidět), hudbu mám něco koupeno a kupovat jsem přestal když jsem si pořídil CD s kaktusem, které jsem si nepřehrál, něco staženo a bohatě mi stačí poslouchat to, co mám nebo internetové rádia, hry, které se mi líbí, si kupuji originál, kvůli životnosti médií, abych podpořil vývojáře v dalších herních peckách a také se mi ty krabičky líbí v knihovničce. Víc nepotřebuji..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

madsnowmane sice by většina gramotných uživatelů přešla na šifrování (pokud už to neudělala), ale pak by tu byla masa klikošů vystavených nekonstruktivní buzeraci ze strany IFPI. Proč nekonstruktivní? Odpověť si mohli před nedávnem přečíst čtenáři Respektu (kromě avíza na připravovanou policejní prohlídku u 1700 uživatelů nějakého DC hubu), kde na dotaz kolik dostala lokální pobočka nahrávací společnosti z vysouzených náhrad zpět, po chvilce zjišťování zástupkyně odpověděla: věškeré vysouzené náhrady si IFPI nechává na financování svého provozu!!! Zaplaťte si svého fízla!!!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

K tomu šifrování. Zkrátka se vydá další zákon, který kryptografii postaví na úroveň zbraně. Tak jak tomu, nevím přesně kde, je. A každý, kdo bude chtít šifrovat, bude muset mít povolení. A povolení bude samozřejmě jednak zpoplatněno a za druhé archivováno a nasdíleno pro potřeby IFPI a podobných...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vyjádření IFPI k tomuto článku:
 
V článku nebylo zmíněno, a tímto bychom na to chtěli poukázat, že ve stejném návrhu rovněž požadujeme zavedení tzv. "indexu světoobčana". Tento index bude stanoven na základě psychotestů a dalších informací o světoobčanech, jako například:
- sklon k agresivitě (vyšší sklon k agresivitě = větší riziko protizákonného chování)
- rasový index (ze statistik IFPI vyplývá, že nezákonného chování se více dopouští nebílé obyvatelstvo)
- index náboženského vyznání (obdobně jako u "indexu rasy")
- index rodinného původu (jablko nepadá daleko od stromu)
- míra inteligence
- index trestního rejstříku a další.
Index světoobčana je pak součtem těchto indexů.
 
V případě indexu 50-79 je světoobčan povinen po dobu 10 let bezplatně pracovat pro vybrané osvícené organizace (IFPI, BSA, Microsoft, Adobe a další) a šířit slovo a učení jejich. Během této doby bude i se svou rodinou 24 hodin denně monitorován, aby bylo vyloučeno záškodné jednání.
 
Pokud světoobčan dosáhne indexu 80-99, bude bez ohledu na své dosavadní chování uvězněn na 20 let, a to bez možnosti předčasného propuštění. Pokud je světoobčanovi v okamžiku zjištění tohoto indexu 50 let a více, bude mu pro optimalizaci státních nákladů namísto uvěznění automaticky odepřen další přístup k životu
 
V případě indexu 100 a více bude světoobčanovi odepřen další přístup k životu.
 
Hodnota indexu bude pravidelně aktualizována, a to 1x ročně. Pro objektivnost měření není index měřen managementu osvícených organizací (IFPI, BSA, Microsoft, Adobe a další) a jejich rodinným příslušníkům a také členům vlád a parlamentů a jejich rodinným příslušníkům, neboť jejich index je samozřejmě vždy vyhovující a roven jedné.
 
Tento postup je souhlasně předjednán s prezidentem Spojených Států (dále jen "SS") a premiérem Velké Británie (dále jen "VB"), takže proti němu není odvolání.
 
Vyjádření nesouhlasného názoru, a to jakýmkoli způsobem, znamená okamžité navýšení indexu o určený počet bodů. V současnosti je toto číslo předjednáno na 107 bodů, ale v případě nutnosti je možné jej dále navýšit bez předchozího upozornění.
 
Děkujeme za spolupráci.
Vaše IFPI

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> Adamantium : administrace těchto "zločinů" už je přeci dobrý byznys ;)
>> Ebo : prolobuje se uzákonění ilegálnosti šifrování neprolomitelnými klíči a nepovolenými službami. Něco jako u mobilní telefonie: sice je šifrovaná, ale jen tak aby v případě potřeby mohla být odposlouchávána

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

najdite si na cdr.cz clanok, kde pisu o tom, ze v GB ak niekto nevyda jluc od zasifrovaneho suboru, moze si ist na 2 roky posediet.. takze nevytesujte sa zo sifrovanej prevadzky =) ta sa moze odfiltrovat ko prvaa i s vami =oP

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Doufám, že to neprojde, protože to by byl jinak průser, jako Brno ne pro piráty (ty si stejně svou cestičku najdou), ale hlavně pro malé podnikatele v oblasti přenosů dat a přístupu k síti internet. Implementace takového šmírování by byla určitě nad finanční možnosti mnoha z nich (sw pro detekci vodoznaků určitě nebudou šířeny pod GNU-GPL, ale budou chráněny patenty, které si nechá vlastník zaplatit), co by mělo za následek zase jenom posílení pozice mamutů typu outoooo a jim podobným FUPerum. Jak může vůbec jedna nevládní organizace rozhodovat o tom, co je pirátský web a co není? To není jenom zvrácené, to je přímo porušení ústavního práva na soukromí a svobodu projevu.....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

..pak se může stát i to, že se pár miliónů lidí nas*re ..a půjde sídlo něaké z těchto organizací srovnat se zemí..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No tak at to zkusi,to se pak vsichni lidi muzou domluvit a proste si prestat kupovat jakekoli DVD,CD a jine media a uvidite jak to rychle zmenej,pak dostanou ti nenazranci pres prsty a zjisti,ze takhle to asi nepujde!!!!!!!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Holt zase budeme posílat faktury a dopisy poštou, protože internet bude nepoužitelný. Jakákoli obálka, která nepůjde ohnout, bude ihned skartována pro podezření ze spáchání trestného činu nedovolené distribuce autorsky chráněných děl na datovém nosiči.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hmm, no ošklivý bílý prášek se nechá vyrobit doma v kuchyni a adresy, pro které bude určen se asi taky seženou, že? :-)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud pro někoho vybraného nasdílím film z dovolené, nebo záběry ze svých sexuálních hrátek se svou zákonitou manželkou (nic takového probůh nesdílím) a NĚKDO to bude po cestě kontrolovat a shlížet (aťsi je to SW), jestli to náhodou není Shrek 10, tak je to přece ku*va zásah do soukromí jjak svi*a!!! A společnost, která toto uzákoní, je ukázkovým příkladem společnosti obrácené vůči vnitřímu nepříteli, naprosto bezbranné proti případnému nepříteli vnějšímu...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud to projde tak jako další krok už vidím jenom povinny odposlech každé místnosti. (mikrofony si samozřejmně budete muset koupit sami)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ROFL článek o ničem, ale diskuze je zajímavá vždy po takovémhle tématu... už aby to bylo... přestanem platit za net a budem se zase navštěvovat s dvdčkama jako tomu bylo dříve to bylo super :-) ala 100 disket jedna hra ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

xmen: že přestaneš kupovat CD, DVD apod. nepomůže, v tom případě se zavedou jiné poplatky. Máš uši, je to nástroj k nelegálnímu skenování hudby = poplatek. Máš oči, nástroj ke skenování obrazu = poplatek. Libovolně si můžeš dosadit další. Možná když se odstěhuješ do pralesa a budeš celý den sbírat kořínky tak tě nechají být, nesmíš se ale oblékat - kopírování oděvního průmyslu (teda pokud někdo nemá patent na oblek ala Adam a Eva, to pak ani to ne).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Internet vznikal jako nekomerční síť ve vojenském a akademickém prostředí a byl relativně technicky náročný a drahý. Díkybohu HW prostředky k síťování už nejsou tak drahé, aby nemohl vzniknout alternativní nekomerční "Internet". Alespoň v rámci kontinentů. Pokud k některým BigBrotherovským hrozbám dojde. Nicméně pokud by k nim došlo, zákaz soukromého síťování by určitě následoval :-).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jakejkoliv zákon, kterej by chtěl jakymkoliv způsobem zakázat šifrování, je samozřejmě, už z principu, naprosto nesmyslnej, a taky bezzubej.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ať to zní jakkoli neuvěřitelně, tak to bude a neudělá s tím nic ani "nas*anost" lidí, bouhužel, prostě no!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Koukám, že na cdr je další článek, kdy je jedna smysluplná věta "IFPI předložila Evropskému parlamentu návrh" obalená prázdnými frázemi a květnatým líčením katastrof. Orwella si taky dneska může vzít do huby kdekdo. Myslim, že martin v tomhle vede.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ostante v klude. Sice nasa generacia asi este zazije nasadenie takychto nastrojov a nastup svetovlady a kompletnej globalizacie, ale nasledujuca genracia tento rezim zvrhne a civilizaciu to uvrhne do novodobeho stredoveku, kde budeme ziskavat potravu zase pomocou ostepov.

Takze klidek, vsetko je O.K. Sice my dostaneme RFID, ale nase deti sa o buducnost postaraju.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

čím hůř,tím líp

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Abych to upřesnil, být šéfredaktor, tak za tenhle bulvární blábol autora vyhodím (a to hlavně proto, že martinovy články už sleduju delší dobu). Nezáleží na tom, jaký má martin osobní názor (ani na tom jaký je můj), ale tenhle styl psaní bych na seriózním webu nestrpěl. S tím ať jde do Aha nebo Šípu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kohout: Souhlas. Mám šifrovaný harddisk, ale ne kvůli nelegálným věcem. Jednoduše tam mám spoustu ryze osobních věcí. A například i hrátky s přítelkyni. Proč bych nemohl? A když by mi náhodou někdo vykradl byt, tak sice možná příjdu o počítač, ale mnohem více by mě mrzelo, kdyby se někdo dostal k datům na disku. Mají pro mě větší hodnotu, než celý PC. Nerad bych se dožil, aby fotografie mé přítelkyně kolovali po Internetu. Proto to šifrování. Je to můj majetek a šifrovat si ho budu tak, jak já uznám za vhodné a ne jak nějaký úřada rozhodne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Adamantium,radcol: naprosty souhlas

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

obávám se, že jakákoliv myšlenka "náhradního internetu", resp. jakékoliv alternativy založené na stávajících protokolech, by se minuly účinkem... jestliže by se pár snaživců něco takového pokusilo zřídit, stejně by k tomu museli uživatelům umožnit přístup - to by se řešilo jak, aby z nich v důsledku zároveň nebyli provideři, kteří musí přenos ze zákona "scanovat"?
ne, ne, ne... to chce začít od začátku, připojení řešit dosud nepoužívaným způsobem, abyste k tomu nepotřebovali kabely/antény/satelity třetích stran, které by ve výsledku stejně mohly datové toky kontrolovat... otázkou je, kolik financí byste do toho museli investovat a zda by se vrátily - běžný občan si řekne "no tak ať mě sledujou... je to lepší, než vyhazovat prachy za 'modem'"... další otázkou je, jak by se taková komunita rozvíjela a zda by zvládla nabídnout obsah lákavý pro další uživatele... problém by ale stejně vyvstal ve chvíli, kdy by se na povrch dostalo, že slouží ke sdílení nelegálních dat...<br>
řekl bych, že tudy cesta tedy nepovede... ostatně i to šifrování přenosu může být postaveno mimo zákon, jak už tu někdo psal - tyhle neřádi z "vyšších kruhů" se totiž neradi vzdávají...<br><br>
nejjednodužší cestou bude tedy odpor.. ať už fyzický (který bývá povětšinou úspěšnější, ale nese sebou riziko pár dobře mířených ran od místní policie) nebo spíše pasivní (na měsíc zavřít HUBy, ale zároveň po tu dobu nechodit do kina, nekupovat filmy/hudbu, nečučet na televizi, neposlouchat rádio) - přecijen celý ten showbusiness je tu pro nás a ne my pro něj!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

-dsf-
Ale kdyby to napsal jako chvalozpěv na IFPI, to bys byl spokojen, že?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kua sme v Číne či čo?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja nevim ale pripada mi ze strkat nos do toho jestli lezu sem a sem je kazdymu uplne jedno a to navic pokud neporusuji zakon. Doufam že to není pravda a nebo že to neprojde.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takze moj plan na najblizsie 2 roky:
1. Dostudovat vysoku skolu
2. Prestahovat sa do Kanady
3. Dat si v kanade zaviest internet.

Fuck off Europe!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2Rotavator: tys asi nečetl ten další dnešní článek, co? :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

K těm obavám ohledně zákazu šifrovanejch paketů: Jak vám někdo dokáže, že odchycený pakety byly zašifrovaný? Mohli jste si přece prostě jen posílat binární soubory bez jakýhokoliv využití. Prostě jen aby linka nestála...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To -dsf-
S tím vyhazováním Martina bych byl opatrný. Pokud se bude realizovat jen pětina z tohoto návrhu tak je to velké omezení lidských svobod. dnes byl ve zprávách šot, že se na všech letištích pohlíží na všechny cestující jako na potenciální teroristy. To by nevadilo potud pokud by to mělo vliv jen na pečlivost prohlídek. Jenže to má i právní důsledky - v případě nějaké nesrovnalosti tě můžou zadržet na libovolně dlouhou dobu (bez přístupu na konzulát, k právníkovi, atd ...), mému známému strkali do zadku na letišti v USA televizní sondu (vysvlékli ho do naha (bez slipů - podotýkám už po výstupu z letadla ...), protože zapomněl nahlásit, že veze v kufru uspaný notebook. Na závěr tomu nasadil korunu náš nekorunovaný král počítačového práva Smejkal prognózou kam to až povede ... čipy pod kůží. Takže tebou kritizovaný autor článku Martin není až tak zase mimo mísu ... !

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Harvey:
Kvůli notebooku sonda do prde.e - tak to je hustý!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

rotavator: hele nechceš se odstěhovat hned, aby ti ta "fuck" evropa nemusela tvoje vzdělání dotovat? Takové jako ty mám nejradši... .-(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

-dsf-: Naštěstí na to nemáš nejmenší vliv a tvůj názor může být redakci cdr totálně u (_!_).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Libb: Ale vysokoskolske vzdelani je prece URCENO jen pro potreby lidi, kteri budou emigrovat ... protoze je zrejme, ze evropske vlady o vysokoskolaky nestoji.

Kdyby zavrely vsechny, co na vysoke skole porusi autorska prava, nedostuduje nikdo.

(Mozna to neplati pro vysokou zemedelskou ... ale pro vetsinu vejsek urcite.)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

libb: No tak najprv treba poriadne vycucat system nie? Ked system nevy***e s tebou musis ty vyj***t s nim :D

misticjoe: Ale cital, praveze v Kanade prednedavnom prisli na to ze na malych zdielacov sa vykaslu a bozat za porusenie autorskych prav budu radsej velke firmy. ^^

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ono sa to dalo čakať, veľké finančné skupiny už dávno majú zálusk cenzurovať internet a podsúvať ľuďom len také informácie, ktoré im vyhovujú. Keď si niekto stále myslí, na svete funguje demokracia, tak je asi riadne šľahnutý na hlavu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tato diskuze je nyní společná i pro článek IFPI digitální totalitu neprotlačila (zatím).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tato diskuze byla založena k článku Digitální totalita na dohled?.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ty lobbisti a jiná verbež a lidský zmetci ať chcípnou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

IFPI je nejorganizovanější zločineckou organizací na světě. Za peníze ( nezdaněné ) z černých fondů nahrávacích společností a hudebních vydavatelství podplácí ( oficiálně se tomu říká lobing, neboli korupce v nejvyšších politických kruzích ) a je nebezpečnější pro celou světovou společnost než AL Kaida. Tady jediné řešení. Všechny postřílet.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

kulivok: Jedine reseni ? Neni pravda. Je spousta reseni. Napriklad vsechny povesit. Nebo posadit na elektricke kreslo. Nebo by se to mohlo stridat ...
A popravde by stacilo i zavrit vsechny na dozivoti. Zvlast kdyby to bylo v rusku nebo cine - to by ani netrvalo tak dlouho.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

> kulivok : A přitom stačí jediné. Přestat konzumovat tu jejich "kulturu"... ;-) Jistě, to je řešení, které nezní tak hezky akčně :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zaplava dopisu a emailu byla duvodem proc to neprijali - haha, tak to urcite bude ten duvod. Staci si jen vzpomenout na naseho pana ombudsmana, ktery jiste take dostal stovky dopisu a emailu ohledne zavedeneho vypalneho u nas a co se stalo - nic, vec krasne vychladla a utichla a pan urednicek ma pokoj. A nemusim pripominat, ze v tomto pripade se jedna o typickeho predstavitele urednika, takze .... takze je jen otazkou casu, kdy jim IFPI a spriznene duse nabidnou neco, co pro byrokraty bude "neodmidnutelne".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>Libb: Ale Evropa prece nic nedotuje, to jsou jen krasna slova. Zkus si napriklad statni obcanstvi - stat ti v tom samozrejme nebrani, ale za vzdelani mu zpetne zaplatis. A to neni vtip, to je realita, nehlede na to, ze tvoji rodice (a ty take) platis dane, ktere jdou na skolstvi, takze to u nas rozhodne bezplatne skolstvi (a ani v Evrope) neni.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Psát a mailovat našim (?!!?) (e-e-e)(uro)poslancům ??
Kterým ?? Těm bolševikům bývalým nebo současným (Ransdorf) ?? Odloženým, neschopným trafikantům (Špidla) ?? Nebo těm na útěku (Iron Man - Železný) ??
Ty mají svoje prima flíčky u vody a jistě na tom nehodlají nic měnit. Jenom než bych jim vysvětlil (a oni pochopili) o co jde, už by dávno celá EU, možná i Evropa dávno neexistovala !!!
Pro všechny ty milovníky zákonů bych rád bych zacitoval (přeneseně) něco z Knihy Job myslím (nevím přesně), kde se starej Job krapet rozčiluje na Boha, jak s ním nespravedlivě vyje.ává a on mu odpoví něco v tom smyslu, co/kdo jsi ty, že mě tady poučuješ ?? Kde jsi byl, když jsem tvořil zemi ?? Komu chceš dávat moudra a poroučet, když nejsi ani schopen řídit vlastní kroky ?? :-))
Asi tak...
Howg!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To Trubka:
Psát blbům. jako je Klaus, Tupohlávek a další je opravdu ztráta času. U Ransdorfa už bych si tak jistý nebyl.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> -pao-:
No, to je problém. Já sice (a asi i výjimečně) s tebou souhlasím, že by bylo nejlepší to nekonzumovat (já toho už dlouho konzumuju z téhle oblasti zatraceně málo), ale když ono to stejně dopadne tak, že se snížený prodej svede na piráty a na to se prosadí další kompenzační poplatky, takže toto řešení není až tak docela ideální. Mně se zatím nejvíce líbí švédský nápad.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"digitální totalita", "orwellovské vize", "brojící za práva" - jedna floskule jako prase za druhou, Martin, mistr prázdných výrazů, by mohl být hrdým redaktorem Šípu. Co na to redakce? Schvaluje mu články?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, asi nejvtipnejsi mi ted, v dobe rozjete kauzy Simpsonu a te 150k pokuty, prijdou clanky o ziscich ceskych kin - tusim 12 miliard a mezirocne o 1M3 divaku vic.
Hlavne, ze pak Prchalova z CPU vycisluje usle zisky, ztraty, naklady, pokuty, mimosoudni vyrovnani a tak podobne ...

To je stejny jak s tim poj*banym CEZem - zisky zavratne rostou, ceny pro maloodberatele je vesele nasleduji.
(Priznavam, mozna to dost zjednodusuju, ale jako obycejny obcan se na to musim koukat takhle)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Omlouvam se, vypadla mi tam desetinna carka - melo to byt 1,2 miliardy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> -dsf- : nevim jak redakce, ale ja mu to schvaluji, protoze ve zkratce vystihuje co by zastupci zajmovych skupin radi protlacili do legistlativy!
Je to jak s Derekem nakousnutym tematem o CEZ : protlacenim akvizic distributoru a zdroju, se mu podarilo vytvorit prakticky monopol. Stejne tak nekolik prednich nejziskovejsich spolecnosti v CR ma ve svem oboru prakticky monopol. A protoze jde IFPI a podobnym zase jen o hajeni zisku chlebodarcu, tak se snazi vytvorit prostredi s co nejvetsi kontrolou nad obehem produktu. A pak uz bude stacit jen zdimat a utahovat srouby, danit a zpoplatnit kdejaky prd.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

petrib:
Nebud hloupej. Koukni se u CEZu na hodnotu aktiv a rekni mi, ze ma CEZ neprimereny zisk. Treba Telefonica O2 CZ ma zisk vztazeny k aktivum mnohem, mnohem vetsi a tom nemluvim o e.on a EOP.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Gorby: No ono je to možná třeba tak, že i když má O2 větší zisky v porovnáním k aktivům než ČEZ, tak mi to může bejt celkem ukradený, protože zisky O2 platěj zákazníci (a na základě tržního modelu i celkem dobrovolně). Ovšem zisky ČEZu platíme všichni a vynuceně (OK, určitě se najde alespoň jeden magor, co veškerou spotřebovanou energii vyrábí dynamem a šlapáním na kole, takže uznávám, všichni ne). Je to dostatečně srozumitelné? Stejně tak mne -jako "zákazníka" ČEZu- s*re, co všechno přez ČEZ vlastně sponzoruju...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Švédsku rulez, myslim ze bychom je meli brat vazne uz proto ze jsou "jedni z nas". Nechapu proc bychom meli poslouchat navrhy tech ktere se z nas predevsim snazi vytahnout i ten posledni dolar,... pardod ... euro ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.