Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Disc T@2: Yamahy umožní malovat s vypalovačkou na CD!

A proc funguje DiscT@2 pouze na Yamahach? Pro to je potreba nejaka specialni HW podpora, nebo je to jen proto, ze se krome Yamahy takovy soft nikdo jiny jeste neobtezoval vytvorit? Neexistuje neco podobneho i na jine vypalovacky? Mam CyberDrive CD vypalovacku a Plextor DVD vypalovacku...
Preci kdyz bych znal pocet spiral na mediu, jejich roztec, prumer vnitrni a vnejsi, tak bych mel byt chopen vygenerovat takove ISO, ktere po vypaleni na CD nakresly mnou pozadovany obrazek, ne? Samozrejme ze je potreba brat ohled i na kontrolni soucty, resp. chyby, atd... ale proste by neco podobneho mela umet kazda mechanika, ne?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ne, nikdo jiny to neumí, protože tam musí být implemenotvána jistá úprava ve firmwaru /dá se třeba kreslit na zavřená CD). A jinak ten soft není od Yamahy, ale dělal ho Ahead do Nera, a snad i další firmy to implementovaly.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A už je to zase pryč. Tyhle mechaniky se neprodávají už déle jak rok ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

poki: Třeba Nero, vždyť i o tom jsme psali. Vyhledej si DiscT@2

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

>> poki:
To jsi to špatně pochopil. Ta věta říká (zkusím to polopaticky), že tou Yamahou CRW-F1 můžeš pokreslit i médium, na které byla data vypálena jakoukoli vypalovačkou, i jinou než Yamahou CRW-F1. Ale kreslit do záznamovéo barviva umí (uměla) jen a pouze Yamaha CRW-F1, žádná jiná.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.