Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k DLSS a RTX v Battlefield V bylo vylepšeno. Zajímá to ještě hráče? [anketa]

Absolutně mě to nezajímá jako hráče jelikož příplatek za něco co hry uměli i dříve jako je odraz v zrcadle a vody a ve stínech rozdíly nevidim vůbec mě nějak nerajcuje a proč taky když tohle bude umět i AMD bez příplatků. Jako nezlobte se na mě ale příplatek 10K za takovou blbost jako je to RT (odraz v zrcadle) a DLSS (rozmazání) mi nepřijde v pořádku ta grafika mohla v klidu stát do těch 25K jako když byla nová 1080ti a popřípadě 980ti za kterou jsem dal 21K v roce 2015.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jenze za rtx zadny priplatek neni. Jensenovi jen ruplo v kouli a zacal si uctovat za 2080Ti GTXTitanovou cenu. Za 2080 chtel ty samy penize, co stala aktualne 1080Ti, protoze ta karta mela stejny vykon. 980Ti stala v dobe vydani 1080 cca 16500 a za 1080 chtel 21400,- protoze mela vyssi vykon. Gtx980 stala v te dobe 12000,- a nikdo se nerozciloval, ze 1080 neumi ani rtx a je o 10000 drazsi :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vyjádření k anketě jak se to vezme jelikož teď všechno vyžere ten Epic fortnite shit tak začnu hrát až po roce kdy to vyjde na steamu :D Pokud ovšem nezačnou kupovat jiným způsobem :D

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ja si hry obvykle kupuju tak rok, dva po vydani a vetsinou za ne nedam vic jak 4 stovky ;)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Anketa jasne ukazuje, ze ma smysl delat podporu (i RT) i v delsim casovem obdobi, ale verim, ze to muze byt jen zdani odtrzene od reality.
Take jsem hlasoval, ze vice nez po pul roce, ale Battlefield 5 se vazne hrat nechystam a to vubec.

Velmi dobry postreh ma Juzzy, nebot skutecne i u me plati, ze pokud budou hry vychazet jako exkluzivky, tak je budu hrat nejdrive po roce od vydani az vyjdou opozdene na Steamu.

Jinak teda i ja hraju bezne hry vice nez po roce od vydani a to proste proto, ze nestiham a nemam odehrane stare hry a tudiz nema smysl hrat nove a radeji se snazim ze seznamu her, ktere si "dluzim", ukusovat ty nejstarsi a postupne se prodirat k tem novym. Nastesti posledni dobou prilis her, ktere bych chtel hrat nevychazi, tak se mi to dari a verim, ze jednou se dostanu i na toho ctvrt roku po vydani, ze se budu schopen ke hre posadit bez vycitky, ze nemam uhrano neco starsiho. Ale novinky nebudu hrat nikdy, urcite ne do te doby, dokud bude fungovat soucasna praxe, ze do ctvrt roku od vydani hry se podari odstranit vetsinu bugu a hra zacne byt stabilni a nepadat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zrovna BF jsou hry, které nemá smysl začínat hrát později, než byly vydány. Jednak jde o postup hrou, znalost map a odemčené zbraně, které ze začátečníků dělají po půl roce kanonenfutter. A potom o to, že tyhle hry má smysl hrát ve skupince, vlk samotář může tak maximálně levelovat snipera.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak pokud se bavime o multiplayeru, tak souhlas. Kvuli tomu singlu, ktery je navic prihlouplej si asi nikdo BF5 neporizuje.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jenže pokud si pořizujeme Battlefield kvůli mulťáku a nikoliv singlu, tak zase ztrácí opodstatnění RT efekty. Ale to už jsem tu několikrát říkal.
"Koženka" ani netuší co to Bf je, ale prodává se to, tak to tam nacpem. Klasický přístup NV. Nemá to sice žádný smysl, ale vyděláme na tom.
Od NV s tím jejich hlava nehlava tvrdě výdělečným přístupem, ani žloutenku zadarmo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

kde jsou ty časy, když jsme v internetových kavárnach sypali s radostí headshoty v counter-strike 1.6
a čuměli jak telata na Battlefield 2.

Kdo rad hraje střílečky tak si myslím užije víc i Quake 3 arenu než pár podělaných odlesků, za které vlastně zaplatím desítky tisíc abych jen ukázal, že na to kurva mám :D

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Souhlas. Navíc BF vždy spíše stavěl na kvalitních modelech, než na efektech.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Legrační sledovat tuhle RTX věc. Podobně jako dříve třeba s PhysX a 3D Vision se Nvidia snaží marketingově použít věc, která má omezenou použitelnost a trh ji vlastně nepotřebuje či nechce. Ale což, nacpali do toho pár grošů a účel byl splněn: řada RTX se prodává lépe než kdyby z GTX to RTX neudělali. Za pár let to buď nechají chcípnout jako 3DVision, nebo otevřou jako PhysX. Ale to nic nemění na tom, že teď nám všichni pohůnci z Nvidie pořád budou tvrdit, že tohle je budoucnost. Není. Jen kecaj, aby dostali vejplatu.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Co přesně by měli otevřít? HW? SW přece patří Microsoftu.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

DXR ≠ RTX

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

DXR ~ RTX

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

RTX ⊂ DXR

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

DXR +/- RTX

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

DXR ≠ ~ ⊂ +/- RTX
a jsem z toho blázen :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Výsledek je 1/e

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ano, ale co má tedy Nvidie otevřít?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

> řada RTX se prodává lépe než kdyby z GTX to RTX neudělali.

Hmmm, to je cista domnenka. Ja bych spis rekl ze by se prodavala mnohem lip kdyby tam RTX nebylo a cena byla nizsi. Na druhe strane, cilem Nvidie neni prodavat vic karet, cilem je vyssi zisk. Tudiz vyssi cena a min prodanych kusu ma smysl pro Nvidii - proc nepodojit zakazniky kdyz to toleruji. Z pohledu Nvidie to dava dokonaly smysl.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

vedle jak ta jedle. PhysX si zahrabali sami, tehdy by byli i lidi ochotný kupovat další kartu na fyziku jenže to zazdili tím že v ovladačích aktivně odmítali když byl v systému Radeon. Zůstala jen cpu verze která se má pořád k světu - a v době prudkého rozvoje multicore procesorů to ani není na škodu. Mimochodem i těch pár map v Unrealu s fyzikou vypadalo zajímavě byť to byla prvotina.
Nynější RT je rozdíl, je implementováno přímo v DX a počítají s ním prakticky všichni a Crytek ukázal že i nynější verze GCN podá zajímavé výsledky. Tak rozhodně nezatracovat, tohle je opravdu budoucnost nových technologií. Jediné o čem se dá polemizovat je účelnost speciálních jednotek na akceleraci RT.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A ani ta anketa zatim nevypada, ze by mela dopadnout se spravnym vysledkem. :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ono tenhle server asi nebude ani ta spravna platforma pro hrace BF a novinek vubec :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

PhysX sa stale pouziva, 3D vision bohuzial (alebo nastastie) prekonalo VR, takze ten nvidia ukoncila, podobne ako skoncilo aj 3D TV. A preco by mal mat raytracing obmedzenu pouzitelnost? Je to proste nova technologia renderovania a jej buducnost sa este uvidi a ja osobne sa tesim na to az ju budu bezne pouzivat hry (graficky to vyzera naozaj dobre). Ale tak ked sa ti nepaci mozes stale ficat na 2D grafike :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

PhysX sa stale pouziva
Ano ale velice poskrovnu, podpora ve hrách zanedbatelná.

A preco by mal mat raytracing obmedzenu pouzitelnost ?
Protože na to v tuto chvíli není dostatečně výkoný hardware. Nesmysl za 30.000,- ani nebudu komentovat.

Je to proste nova technologia renderovania a jej buducnost sa este uvidi a ja osobne sa tesim na to az ju budu bezne pouzivat hry (graficky to vyzera naozaj dobre).
nikdo nezpochybňuje, že by to v určitých typech her (určitě né BF, kde jde v prvé řadě o výkon a vzhled až v druhé řadě) bude v budoucnu přínosem. ale každému vadí, jak to prezentovala NVidie.
Za prvé: "To funguje" Funguje starou prdlačku, stále je to v implementaci.
Za druhé: pouze na kartách RTX zažijete jedinečný zážitek. S tím souhlasím, jak za výkon minulé generace zaplatit polovinu peněz na vrch, to ano, to je opravdu jedinečný zážitek pro pitomce, co na to skočí a pak najednou to jde všude i na kartách AMD.
Prostě sprostý, lživý marketing značky NVidia, tak jako ostatně vždy.
Pokud tohle někomu nevadí, tak to s jeho charakterem, taky nebude úplně v pořádku.
Takže raytracing nevadí - marketing NVidie vadí, to jen pro upřesnění, že nikdo RT nezavrhuje, pouze přístup NV.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jedná se o multiplayer hru, takže je dotazník naprosto k ničemu.
BF5 měl velice špatný launch, počet hráčů stále klesá, je jedno, kdy se rozhodneme začít hrát hru, když už nebude s kým hrát a půjde o další mrtvý titul.

Dle mého smutného a pesimistického názoru je nejlepším dílem "novodobého" BF díl čtvrtý - z hlediska komplexnosti map, herních možnosti, konečně funkčního netcode apod.
BF5 jsem hrál, ale nemám moc v plánu se k němu moc vracet, měl jsem možnost i klíče zadarmo, ale nechal jsem ho prodávajícímu grafiky, ať si ho zkusí prodat na Aukro.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Upřímě, já zadání ankety nepochopil. Jako každou hru? Nebo BFV? Někdy je to v early acessu, někdy rok po vydání, někdy (i když stále méně často) hned po vydání. Řídím se žánrem a gameplayema(od neznámých lidí), tradiční psané recenze už z 90% ignoruji (je to placená pakáž, jak doma tak v zahraničí), YT a jeho infuencery taktéž. Soustředím se na grafiku a gameplay, pokud se mi grafika nehnusí (v podstatě se mi hnusí jen WOW-like grafika) a hra má zajímavý nerepetetivní gameplay který tu už tisíckrát nebyl, má ta hra jistou šanci.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Zadaní ankety je "Kdy obvykle začínáte hrát novou hru?", to jsi opravdu nepochopil? Obávám se, že chyba bude na tvé straně.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ok. Otázka je jasná, výběr odpovědí už ale moc ne. Obvykle totiž začínám hrát "novou" hru potom, co si jí koupim a doba od vydání je vcelku irelevantní. Taková odpověď tam ale není.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Souhlasím s Liborem. Je rozdíl mezi onlineovkou, kterou má smysl hrát od začátku a třeba RPGčkem, které můžeš hrát klidně za 10 let.

Mně totiž anketa přišla taky nezodpověditelná (a tak jsem nehlasoval).

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tak pokud to vztahnes obecne, ne jen na BF5..tak treba u mne az po pul roce, kdy zacnou nejake slevy ;) Kupovat hry za 1500+..z toho jsem vyrostl uz dost davno :)
Ale jinak souhlas, ze rychlokvaskove MT hry ve stylu BF asi moc smysl po pul roce zacinat hrat nema.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

já teď hru cs:go a nemůžu si to vynachválit. Kromě boje s cheatry, pěkná grafika, systém který vyhledává podobné výkoné hráče, takže se člověk fakt zapotí a neběhá tam jak liška v kurníku. Nějakej BF5 mě nezajímá. Navíc dostáváte, nebo si můžete koupit různé nabarvený zbraně, já vím, že to je infantilní, ale je to pěkné, takové zábavné, prostě si spravovat vlastní zbraně. Jako že teď budu střílet se žlutou, a pak s červenou...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Tak chválit grafiku v CSgo. To je fakt síla.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ne fakt, oni s tím něco udělali a fakt to vypadá líp. Dřív jsem CSGO taky nehrál, protože to bylo hrozný, ale dneska už je to fakt pěkný. A uvědom si že to je HL2 engine source. Pár let starej.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak source engine je samozrejme uz zastaraly. Ale narovinu 15? let by mu malokdo hadal. A urcite to neni ostuda na tom postavit i novou hru dneska, kor u nejakeho tvurce co se teprve snazi prorazit nebo nejak experimentuje. Tech novych her, ktere vypadaji graficky podstatne hure, malo imho neni. Je to muj subjektivni pocit, ale zatim asi neni lepsiho enginu, ktery dokazal pri tak relativne male narocnosti na vykon dostat takhle libivy vysledek.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak tohle je totálně bokem. Pokud se jako tvůrce snažíte prorazit tak je prastarý source extrémně špatná volba. Ten engine je defakto pro komerční využití mrtvý. Jako menší vývojář máte v podstatě jen dvě možnosti. Unity a Unreal.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

su hry, ktore som kupoval ihned (Legend Of Grimrock, Shadowruny, Wasteland 2, Pillars of Eternity 1 a 2 ) a su hry ktore neriesim. Pravdu povediac hral so Medal Of Honor (1. diel) a Battlefield ani raz.
Takze je mi on aj RTX u kradnuty

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

U singleplayerových her vycházejí patche i léta po vydání původní hry. U multiplayeru to má dvojnásobný význam, protože tyhle hry se hrajou celé roky.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"Kdy obvykle začínáte hrát novou hru?"
Hlasoval jsem pro poslední možnost. Nové hry (pokud vůbec) hraju až v "Gold, Final, GOTY..." edicích, tedy kompletní, opatchované se všemi datadisky... pardon... dnes se všemi DLC.

Už jsem "stařec" s málem času, který ve finále objevil, že existuje spousta starých skvělých her, které nehrál.
Příklad? Miluju Fallouty - 1,2 i Tactics (ten byl jiný, ale pro fandy Falloutu a strategií pořád dobrý). Na rozdíl od jiných se mi líbila i trojka a New Vegas považuju za geniálního právoplatného nástupce klasik. Na 4 se teprve chystám (věřte-nevěřte), neměl jsem na to čas. Nicméně, vědí přátelé prvních dílů, kteří odmítají "veškeré novoty", že existuje ARCANUM? ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ty že máš málo času a přitom hraješ RPGčka? :-)
Já dohrál jedno jediné, a to Borderlands, a i tak mi to sebralo několik měsíců života.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

*Teď už* jsem stařec s málem času. RPG mě (vyjma strategií) vždy bavily nejvíc.
F1, F2 jsem obehrával na střední a o ARCANUM vím, rozehrál jsem ho, ale nikam jsem to nedotáhl. Už mě ten starý styl prostě nefascinoval a tak jsem šel dělat něco jinýho.
Na dobré věci si na úkor jiných záležitostí čas sice udělám, ale naposledy to byl (?naštěstí?) Witcher 3 GOTY (počkal jsem si na komplet edici - spěchat není kam ;))).
O Borderlands vím, vím i kolik žere času - na to prostě nesáhnu ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hry hraji až více než po půl roce od vydání. Čekám na první slevové akce 25-50% alespoň a taky na dostatek patchů a dalšího afterrelease obsahu, jelikož dnes jsou hry v den vydání zabugované až k nehratelnosti a chybí jim obsah - viz BF5 - polovina věcí v den vydání "coming soon". Tedy pro mě by patch po půl roce od vydání smysl měl, nikoliv však pro BF5, ta blbost šitá horkou jehlou na můj počítač nesmí - reprezentant současného herního úpadku EA/Ubi, nechť shoří v pekle i se svými hrami. Raději podpořím buď menší herní "indie" studia nebo šílenosti typu Star Citizen, kteří se opravdu snaží vymýšlet něco, co tu ještě nebylo. Osobně nechápu lidi co každý rok kupují Assasins Creed, NHL a co dva roky k tomu BF. Co čekáte že za tak krátkou dobu udělají jiného než reskin, jedna max. dvě nové herní mini-mechaniky, stejný engine. Kdo za tohle platí plnou cenu, tak defacto může za to, v jaké žumpě mainstreamový herní průmysl je. Ve srovnání s tím je nějaká RT úplná blbost. Všichni se už dočista zbláznili - řeší se odraz v kaluži a nikomu snad už ani nevadí, že mimo tu kaluž je ta hra sr@čka. Nv by klidně mohla začít dělat placená tech dema. RT-onanisté by své peníze utratili raději za techmdemo než za hru, kde by jistě toho co chtějí vidět bylo více. Všichni by byli spokojeni a NV by mělq další zdroj příjmu

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"Osobně nechápu lidi co každý rok kupují Assasins Creed"

Ja mam vsetky diely a co ma byt ?
Ja tu hru kupujem kvoli pribehu a to ze to ma rovnaku techniku ovladania mi prave vyhovuje a nic ma aspon neprekvapi.
To iste Far Cry...mam rad tu seriu.
Knihy tiez kupujem kvoli pribehu a stale je to len papier.

Hry kupujem zasadne v zlavach, takze neviem ci sa to rata ako nova hra, tak som klikol na poslednu moznost.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No Star Citizen sice prinasi neco, co tu jeste nebylo, ale zase na druhou stranu spalil uz temer $200mil a 7 let vyvoje a stale neni vysledek. Stale nejsou ani hotove zakladni naplanovane mechaniky. Natozpak nejaky rozumny obsah. Prakticky to, na co lidi nadavaji u Anthemu, tak tady jim to vubec nevadi. Co se tyce ceny, tak to jsou nehorazne palky 100+ dolaru za moznost mit peknou lodku v nedodelanem sandboxu a jeste k tomu platit mesicni poplatky. To mi prijde jako slusny "upadek".

Naproti tomu AC:Odyssey je podle me velmi velmi vydarena hra, ktera je krasna, ma skvele souboje, dobry system a i tuny a tuny obsahu. Takhle upadek nevypada :D

S EA souhlasim, to je peklo. S EA bych do kose nehazel Ubi, ale Activision a Bethesda.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.