Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Do 2020 přibude ¾ miliardy mobilních uživatelů, polovina z toho v Indii a Číně

Stav (cenové politiky) současného mobilního připojení mi připomíná stav vytáčeného (někdy spíš vytáčecího) připojování k internetu přes modemy v počátcích internetu. Tehdá nebyla prakticky jiná možnost, jak se k internetu připojit a tehdejší Telekom toho jak se patří využíval...
Bohužel, k mobilnímu připojení zatím nevidím žádnou dostupnou alternativu. Vytáčené připojení nahradily pevné linky po drátech i vzduchem. Ale vybudovat nějakou alternativní a skutečně konkurenční (technologicky i cenově) síť k LTE?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak castecnou alternativou je WiFi, ktera je diky nasim uzasnym operatorum na kazdem rohu. Docela by me zajimalo, jak je to v zahranici, zda tam taky maji WiFi zdarma pro zakazniky v kazde hospode, zdravotnim stredisku, radnici, atd. Neni to sice pohodlne, ale diky tomu se da bez dat fungovat, tedy pokud se clovek nepotrebuje divat na youtube uprostred lesa.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je hrozne pohodlne pouzivat UPC Wifree, ked sa clovek pohybuje ulicou alebo v dopravnom prostriedku. To je uz lepsi edge s prekrocenym FUP. ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To srovnani se mi hodne nelibi..tehdy bylo to vytacene pripojeni od telekomu defakto jedinou dostupnou moznosti, jak se pripojit vubec. Moznosti pripojeni obecne je dnes spousta, pevne pripojeni je nasobne kvalitnejsi, rychlejsi i levnejsi a da se v mensim rozsahu posilat dale vzduchem. Mobilni pripojeni je krom nejake te mobility ve vsech ohledech horsi, zaroven ta mobilni konektivita je mimo zastavenou oblast bidna. Nemam zadnou chut obhajovat mobilni operatory, ale kdyz si jejich sluzby s takovymi podminkami ti zakaznici stejne nakupuji, tak se jim nedivim. Za aktualni situaci s mobilni konektivitou muzou jenom ti zakaznici, kteri ty sluzby (na ktere mnohdy jinak nadavaji) od tech operatoru pouzivaji.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Když slyším Indie, chce se mi zvracet. Synonymem pro tuto zemi je smrad, špína, bída, hlad, nevzdělanost a rokládající se mrtvoly na ulicích. Hlavně, že budou mít všichni mobily. Ještě, že nebudou mít všichni auta. Fujtajbl. Další miliardu vozidel by tahle planeta už asi nerozdejchala.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To je jen otázka času. To Vaše zhnusení chápu, kdo byl někdy nucen spolupracovat s Indy asi pochopí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Hi Bruno! Here is Prakash-B Madampil Kushal Brahma from GTB support..." :D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"V superzahuštěných aglomeracích typu Jižní Koreje je nemyslitelné tahat tisíce kilometrů optiky, když tuto roli může zastoupit „éter“."

Právě naopak. V hustých aglomeracích je nejvýhodnější propojovat objekty optikou a většinou už tam dávno všude je. Takže pak se jen upgradují koncové uzly za novější technologie. A právě Jižní Korea je příkladem jedné z nejlépe zasíťovaných zemí. Viz třeba zpráva z loňska o symetrických 50 Gbitech do domácnosti ;-)
https://www.cnews.cz/takovy-internet-doma-nemate-nekteri-korejci-jiz-sur...

Optika se nevyplatí ve velkých řídce zasídlených oblastech. Proto je na tom třeba USA s průměrnou rychlostí internetu docela bídně.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Hmmm, 750 milionu novych uzivatelu, uz tu konecne prijde to IPv6?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.