Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Dočkáme se vypalovacích kiosků na DVD

A budu do toho pchat tie najlacnejsie ciste DVD ktore vydrzia prave 1 pozretie...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no neni ale levnejsi lisovany dvd?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já jen doufám, že až se to objeví tady, nebude se z těch DVDček platit výpalné, protože tady lze prokazatelně hovořit o použití mimo účel, kvůli kterému tu výpalné je. Navíc by se už nejednalo o žádné "domácí vypalování", ale o regulérně nabízenou službu, která si klidně může podat ruce s prodejem nahrávky na lisovaném nosiči. Nebo se snad z lisovaných placek také platí výpalné?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Proč by data měla téct do nějaké trafiky, když můžou téct ke mě domů na moji vypalovačku? :-)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

takze v tom kiosku bude nejaky raidove pole :-) uz to vidim ako ktosiukradne cely kiosk , sikne sa zopar filmov :-)) a j media komplet piratske hardwure :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

re.
Taky si myslím,že je to celý nesmysl ,už vidím jak budou stahovat filmy do trafiky a pak pálit.S dnešním prípojením na net ,to pujde těžko,možná v budoucnu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

wabicek : lisovane DVD pri malych objemech nebude levnejsi. Cena za 1 vylisovane DVD je mensi, ale matrice je sakra draha.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jste to všichni špatně pochopili. V tom kiosku bude jen normální PC s vypalovačkou a připojení na net. Vše bude udělané ve spolupráci s rapidsharem. Po zadání klíčového slova pro vyhledávání se najde aktuální umístění na webu rapidu a začne se stahování.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Wift: Já bych řekl přesný opak: DVD použité v takovémto kiosku takřka přesně splní ten účel, pro který bylo "výpalné" u prázdných médií zavedeno.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

U nás je to stejně neprůchozí, ve svým okolí neznám nikoho, kdo by skoukl film v původním znění bez titulků, a pro ty filmy, který titulky dostanou od lokálních distributorů, zase nebude platit, že vyjdou pouze tady v trafice, určitě vyšly i v lisovaný podobě, a pak se podle mě stírá výhoda tohoto řešení. Maximálně u těch filmů, které jsou již vyprodány, ale těch moc nebude. Zase mi nezbývá nic jiného, než nechat Kinamanda někým z VŠ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je snad vtip, oni cakali, kym sa objavia DVD so schopnostou napalovat CCS. To je aka kravina. Naco? To ma ako userovi zabranit v dalsom kopirovani.

Strasna naivita je v tom Hollywoode. Za kazdu posr**u cenu musi byt na nosici ochrana.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby to bylo za rozumný peníz, proč ne? V klidu si doma vyberu film, objednám, zaplatím a cestou (třeba do práce) se pro něj zítra zastavím. Lepší než si blokovat připojení několik hodin, než se mi to stáhne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> JM_:
Nemyslím si. Podle mě je jedno, jestli si film koupím na lisované, nebo pálené placce. Pořád to není ona kopie pro osobní potřebu, pořád je to první nákup toho filmu. Pokud by to byla kopie pro osobní potřebu, muselo by se platit výpalné i z originálů. Kopie pro osobní potřebu to imho bude tehdy, až si to, co jsem si koupil, zkopíruju (anebo si to zkopíruju, aniž bych si to koupil, to v tuto chvíli nehraje roli). A na to se vztahuje výpalné.
Pak je tu ještě fakt, že takto v kiosku koupené a vypálené DVD vlastně ani zkopírovat nesmím, protože na něm bude to "pálené CSS" (což má sice stejný efekt, jako nápis "toto DVD nesmíte zkopírovat", ale to už je na jinou diskuzi).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Akorát mě zaráží ,jak potom dokážou v kiosku stáhnutý film s netu překopírovat i s ochranou aby se tento disk tvářil jako originál , když to bude vlastně pálenka.Jak to bude technicky proveditelné na to budou zase nějaký unikátní kody na povolení originálního vypálení?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

WIFT: Já myslel, že se bavíme o prázdných médiích během provozu tohoto stánku spotřebovávaných (= o vstupu), a ne o médiích "použitých" (= o výstupu)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Simak: Pravděpodobně to nebude jen prostá kopírka, ale zřejmě to bude umět generovat i unikátní (či náhodný?) CCS šifrovací klíč pro jedno každé vypálené DVD

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jen by me zajimalo, ja by se pravnici postavili k tvrzeni, ze kdyz vlastne vsici platime ze vseho vypalne (firmy nevyjimaje), tak je vlastne i to sdileni naprosto legalni. Protoze kdyz si muze vlastne kdokoli (vcetne firem, viz predchozi) udelat kopii pro "osobni potrebu", bez ohledu na to, kde prisel ke zdroji, je jedno jestli dojdu ke kamosovi a vypalim si to u nej (coz legalni je), nebo jestli mi to posle po netu (coz by kupodivu legalni byt nemelo). V dobach kdy zadny net nebyl se delo totez, jen se nahravky sirily z ruky do ruky. A ze to bylo pomalejsi ? Mozna ani moc ne, jen zkratka nebylo videt ze danou vec si prave sosa 10M lidi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> JM_:
Já měl zase dojem, že ta "bedna" bude mít média vlastní a že je bude jen plivat :) Dokážu si totiž představit, že v té bedně budou defaultně nakonfigurované Windows se zapnutým autorunem - a pak by první hacker přinesl vlastní vypálené CD s exploitem v autorunu bylo by po bedně :)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jjjjj: Pokud ti kamos neco da k prepaleni, porusuje zakon (distribuuje), at to dela z rucky do rucky nebo pres Inet.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.