Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Dohoda ACTA v Japonsku podepsána, EU zatím s připojením podpisu otálí

Stručně řečeno - ajta (ACTA) krajta ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jen technická Bublan je z ČSSD ne z ODS.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ups, doufám, že jsem ho neurazil, sypu si popel na hlavu :)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Ryba nebo rak?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pokial viem, ziadny zakon mi neuklada povinnost mat od kazdeho SW doklad o kupe (pri fyzickej osobe), tak nech idu niekam aj s celou ACTA. A pevne verim, ze tak ako je ten zakon predlozeny ho EU neprijme. Uplne najlepsie by bolo, keby ho vobec nepodpisali, ale to by bola asi utopia.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Aj keby to neplatilo v EU, tak problem bude ked pricestujes do USA alebo do krajiny, kde to bude platit (on uz aj dnes je, len je zatial sporadicky) a colny uradnik nariadi zapnut notebook - pokial sa mu sebemensi kus lubovolneho softveru, hudby videa, atd. na tom notebooku nebude pacit, tak ti notebook necha okamzite zhabat a teba bude cakat dokazovanie neviny, ak ho budes chciet dostat naspat. Dokonca ta moze z fleku obvinit, kedze vlastne podla ACTA budes pachat zlocin. :) Skvela vyhliadka.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jistě nemusíte mít fakturu ... musíte ale prokázat legálnost (sw/autorského díla).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

/usr/portage/distfiles ... ať si to všechno postupně rozbalí a licence přečtou :-) Třeba aktuálně tam těch balíčků se softwarem mám necelé 2000, a to ještě ani zdaleka není mnoho, instaluji jen to nejnutnější.

Akorát by mne asi hodně sralo zdržení a zabavení techniky.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Praveze, v zasade prezumpcie neviny (dufam, ze to este existuje :) ), mi musia oni dokazat, ze dany SW som nadobudol nelegalne.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ne. Fakticky už to neexistuje.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nevim proč, ale když čtu poslední dobou kdekoli větu "klíčové pro udržení hospodářského růstu", mozek mi to zkracuje na "bude se krást".

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Prostě používají to na co zrovna slyší nejvíce lidí, vpomeňme třeba dětské porno apod... Teď tu byla "krize" tak použijeme tu. Kdoví s čim přijdou za pár let.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Akorát ministerstvu války neříkají ministerstvo lásky, ale ministerstvo obrany ... jsme jen na půl cesty :-P

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Chybi tam uplne a korektni zneni "klicove pro udrzeni hospodarskeho rustu USA". Ono se totiz vyrabi v USA mene a mene veci. Tyto veci se musi nekde vyrabet a ten nekdo by to take mohl prodavat pod vlastni znackou. Tedy americke spolecnosti, ktere nic nevyrobi, by z toho nemohly mit zisky. Neni nic jednodussiho neco trivialniho patentovat, coz v USA jde, a pak tlacit cely svet, aby platil za patent tak slozity, ze ho za odpoledne vymysli uplne kazdy inzenyr v oboru.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nj, to je jádro problému... nedá se pořád jenom růst, jednou se ten růst musí zastavit (a ani to nemusí být špatně). Akorát se to buď často nechápe, nebo nechce chápat (hamty, hamty, hamty, ať mam víc než tamty).

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Čistě technicky vzato, růst se nikdy zastavit nemusí - vesmír je velký.
Jinak, je asi přirozenou touhou čehokoliv živého růst a prosperovat.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

takze rakovina?, ale tu uz umime jakztakz potlacit a dokonce i vylecit, jenze "rozvinuta" cast sveta uz pravdepodobne metastazuje a asi uz nepomuze nic jineho, nez radikalni rez / a to kdovi jestli /...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

OK, vesmír je velký, ale já jsem byl při psaní toho předchozího příspěvku nohama na z(Z?)emi :). Někdo by konec růstu mohl nazvat stagnací, ale já bych to v tomhle případě nazval rovnováhou. Když se na to člověk podívá trochu rozumně, tak mu dojde, že nejde donekonečna víc vyrábět, mít stále větší zisky apod. (pokud beru v úvahu omezené zdroje, které tady máme). Ale znova se ptám - je to špatně? Nemusí to přece vůbec znamenat, že se budeme mít hůř (a že se zastaví vývoj, nejen technologický), paradoxně by to skoro mohlo být i naopak.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak on má růst mnoho podob. Třeba tu, že se mimo koncentraci na kvantitu zaměříme na kvalitu. Ono, jak jsem psal níže, meze jsou trochu jinde, než je obecně prazentováno. Tím, že vyrobáte výrobek, materiál na jeho výrobu nikam nezmizí. To, že se zatím vyptatí vytěžit nový místo recyklace, se postupně vyřeší samo, jak se bude těžba prosazovat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Třeba v tomhle konkrétním případě jsem to myslel tak, že by bylo asi lepší vyrábět míň, ale s vyšší kvalitou...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Což je ale táké otázka. Máte milion zákazníků, a asi je neuspokojíte tím, že vyrobíte 100 tisíc byť kvalitnějších výrobků. Ono, když se to vezme do důsledku, zase tolik produktů, kde by měla o moc vyšší kvalita smysl až tak není. U elektroniky máte morální zastarávání, a zařízení, ač funkční (třeba pc) je po 10 letech na 2 věci, a stejně ho po 3 letech měníte.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Nechce se mi to celé číst, neví někdo jak se staví ACTA k šifrovaným datům? Mám teď na mysli například Truecrypt. Skoro bych si tipnul, že šifrované = ilegální a na vyzvání jim budu muset dát heslo.

Jak by se asi stavěli k tomu, že si vezu notebook co obsahuje "prázdný" disk (lépe řečeno disk s náhodnými daty), budou mi věřit když řeknu, že jsem to projel Secure Erasem?

Co když zašifruju a zapomenu heslo? Jsem okamžitě vinen?

Já si myslím, že zábavní průmysl bude bojovat proti internetu do doby než přestanou lidi chodit do kina a kupovat BR a DVD, pak nebude mít jinou možnost než skončit nebo změnit formu distribuce (taky by se mohli snažit přetvořit autorské poplatky například na "daň" podobnou dani z příjmu...to by se jim asi líbilo)

Ono by třeba stačilo kdyby už nikdo nikdo nekoupil žádné BR či DVD a začali by konečně přemýšlet...
...je vidět, že u SW a her to funguje, takový Steam mám moc rád a používám a SW bežně nakupuju na internetu

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

s tím vydáním hesla závisí na místní legislativě, třeba v Británii ho vydat musíte nebo se vystavujete možnému postihu až 2 let vězení ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Naprostý souhlas.

Hlavně by mne zajímalo, jak ta banda idiotů na hranicích pozná, že v zašifrovaném bloku není ještě druhý (nejenom TrueCrypt to umí). Prostě není nic snazšího, než jim rozšifrovat fake data s několika mp3 a je hotovo.

Podle mne to je bič na chudáky, nešťastníky, smolaře, hlupáky, málo paranoidní poctivce, lidi neochotné se počítačema více zabývat ... myslící paranoik, pokročilejší uživatel, nebo opravdový zločinec (bez ohledu na případnou diskutabilnost "zločinu") se jim vysměje.

Ale už jen fakt, že by jakákoli náhodná data mohli prohlásit za šifrovaná a postihovat mne za to, že jsem jim nedal heslo i když skutečně žádné neexistuje a nikdy neexistovalo je velmi znepokojující ... řekl bych, že to je skoro důvod k revoluci. Protože politik, který prosazuje nedodržitelné zákony je zložinec a zaslouží být potrestán, zničen, nebo jinak eliminován.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Banda idiotů na hranicích to vůbec nebude řešit, prostě vás dají do vazby, veškerou elektroniku vám zabaví a předají ji k expertize. Ve vazbě zůstanete tak dlouho, než buď prozradíte hesla nebo do té doby než vás odsoudí. A pak vás akorát přesunou do vězení.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

V tom případě je potřeba, co možná nejvíc falešných poplachů. Co možná nejvíc nezašifrovaného chaosu, se kterým si experti neporadí (tj. šifru neobjeví, protože tam není). A co možná nejvíc vyhraných soudů o pořádná odškodnění.

Bojovat, dokud to jde.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tady ale nejde o to vytvořit neprostupné hranice a zácpu na celnicích. Tady jde o to moci kdykoli na kohokoli ukázat a pak mu udělat velký problém. Pak se budou bát všichni, neboť budou vědět, že mohou být kdykoli vybrání.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Heslo se dá zapomenout a přes žádnou ústavu v rozvinutém světě neprojde to, aby člověk byl potrestán za zapomenutí.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

žádný problém, bežný postup je, že, pan soudce vám neuvěří, označí vaše tvrzení za účelové a bez problémů vás odsoudí, odvolací soud to potvrdí.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jak jsem psal dole, a zjevně jsem nebyl pochopen, ona ta digitální distribuce i videa a hudby funguje i tam, a to stejně dobře jako u sw nebo her. Proto mám občas pocit, že si musí ťukat na čelo, co to tady řešíme.
Další věc je to, že "někteří" odmítají za sw a multimedia platit z principu, otázkou je proč, ale znám takové, kteří opovrhují duševní prací jako takovou.
Obvykle to ale nebývají lidé, kteří by něco vytvořili.
Jako příklad dám třeba web a reklamu. Ano, může být otravná, ale jejím blokováním fakticky poškodím autora stránek. Já to beru tak, že když na ty stránky jdu, je to s tím, že přistupuji na podmínky jejich autora, tedy i s reklamou. Pokud se mi reklama zdá až příliš otravná, prostě tam chodit přestanu. Podle mého je to stále stejné problém jako víše.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Článek podepisuji.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

V USA na to maj podozreni z terorismu a mohou vas drztet jako dlouho budou chtit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No safra, takze kdyz ted jedu na novy zeland tak si mam dat sakra bacha aby me na letisti neprohledali notebook kvuli nelegalnimu softwaru? to sem teda zvedavej jak jim budu dokazovat legalnost softwaru co jsme dostali zdarma od skoly (windows 7)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Copak legálnost windous. Ale až budeš vysvětlovat, kde jsi sehnal ty empétrojky a filmy. A kolik že je let těm slečnám na obrázkách, které našli v tvé internetové keši. atd. atd. Stejne nechápu, jak to chtějí dělat. Protože zanalyzovat důkladně jeden počítač je otázka několika dnů...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A ja vesele planoval jak si povezu plnej disk filmu na dlouhy letni vecery a misto toho by me ze zavreli az zcernam hned po vkroceni na jejich uzemi. To to nemohli schvalit o mesic pozdejc :-(

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

U nás je legální stahovat filmy a hudbu pro svoji vlastní potřebu, a odvézt si to na Zeland pro svoji vlastní potřebu nemohu, když jsem to legálně získal?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Dovézt si to můžete ... ale musíte prokázat legální získání. Jak to prokážete je na vás ... no ale nemyslím že by na novém zélandu studovali náš autorský zákon. Takže si vás buď vyberou nebo nevyberou ;)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Hlavně nemít na pecku mangu/anime. To jdeš pak rovnou ke zdi, protože to ty trubky považují za dětské porno.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Oooh shiiit Jeniffeeer. What shaaal I dooo. I can not liiive wihtout Gintama and Ghost in the Shell.

Pitomci...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak pri ceste na Novy zeland si dejte bacha hlavne na jidlo (nesmi se importovat temer nic, snad ani susenky, a zvykacky jen s krajnim rizikem), boty (a jine "soil attached items"), protoze imigracni urednik (s kozenou tvari, prisnym vyrazem a s pendrekem a pistoli za pasem) vam projede uz ted bagaz rentgenem a beda vam, kdyby objevil nejakej kontaminovanej (pudou) material nebo kdyby objevil vec nepriznanou v seznamu importovanych objektu (vcetne "possibly soil attached items", takze treba i ciste trekove boty). Rozhodne vam da prednasku o poruseni pravidel a bude se mracit a hrozit pokutou az 800NZD. Histerie "Declare or beware!" je tam vetsi nez v Australii.
Prohledani notebooku bych se zase tak nebal protoze ti imigracni urednici jsou skoleni (a zrejme i vybirani - a to nejen na Novem zelandu) predevsim podle schopnosti tvarit se ostre a podezirave (a pusobit preventivne zastrasujicim dojmem), nikoli podle inteligence a technickych schopnosti (aspon tak na mne pusobili, mohu se mylit), takze schopnost ovladat zarizeni, ktere ma vice nez 1 tlacitko (nebo spoust), neni prilis pravdepodobna...

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

No, ono se některé jejich nařízení můžou zdát absurdní, možná i jsou, ale pak je tu zase druhá stránka věci, a to jsou např. jejich problémy s nepůvodními druhy.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

"....Právě v hraničních kontrolách notebooků, mobilů a hudebních přehrávačů...."

Nabízí se klasický dotaz, který jistě v této souvislosti padnul už mnohokrát. Šifrování, steganografie, různá hesla a dummy OS, atd.... - jak se soudruzí postaví vůči těmto rozšířeným a každému dostupným technologiím?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ach jo, nemohl by prosim psat clanky o techto vecech nekdo jiny, nez WIFT?
Takhle informacni hodnotu naprosto prebiji ten bulvarni styl, nehlede na to, ze clanek je z velke casti plny osobnich nazoru dotycneho, ve kterych se nejake objektivni informace naprosto ztraceji :-((
Zajimave je, ze u jinych autoru, pokud psali na toto tema, to tak nebylo...

Ja chapu, ze je nekdo zaujaty urcitym smerem, no potom by o tom tematu nemel psat "nestranne, informacni" clanky. Mozna jsem divnej, a predpokladam, ze tento server neni Blesk, a on mezi tim je...mozne je i to.

Ja taky nebudu psat clanky na tema "KSCM", protoze bych musel zacit i koncit vetou "povesit vsechny komunisty po stromech" a nebyl bych schopny jedine objektivni vety na toto tema...

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Pracuje se na tom, člověka na téma právo už máme, řekl bych, naťuknutého, ale ještě ta spolupráce nejede takříkajíc na plné obrátky, takže do té doby se holt musí čtenáři spokojit s tím, jak to vidím já. Že to někdo považuje za nestranné - holt nejsme veřejnoprávní médium placené z daní, my si pořád ještě můžeme psát, co chceme a jak chceme (a sklízet adekvátní ovoce své práce).

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Díkybohu, že si můžete na DIITu psát, co chcete, a tak to je dobře. Myslím, že většina má tvoje články (minimálně na tohle téma) ráda tak, jak jsou - tak proč to měnit?. Kvůli jednomu (?) trollovi bych si hlavu fakt nelámal ;-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ten Lojza ma ale zcasti pravdu, potvrzenim budiz i to, ze shaneji nekoho kdo o tom bude psat odborneji...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nebo možná taky mají v redakci omezenou kapacitu, nebo by se taky WIFT třeba chtěl víc věnovat něčemu jinému, nebo hledají specialistu, který by měl čas psát víc článků s touhle tématikou, nebo... kdo ví :). Ale vůbec to nemusí znamenat, že by měl Lojza pravdu (koneckonců, stačí si projít diskuze a asi si uděláš obrázek, co si jaké množství čtenářů o téhle problematice myslí).

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

A co bys chtěl ? Aby to WIFT pochválil a posvětil a ještě aby orgánům radil jak vyšťourat data a dělal tomu reklamu jak je to zprávné ?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ne, nikoliv, ale napriklad bych chtel, aby clanky na toto tema mely vysokou informaci hodnotu a naopak nebyly degradovany bulvarnim stylem a ovlivnovany osobni nenavisti autora k "tematu". Jak jsem napsal - ja bych nemohl byt profesionalni politolog, protoze jsem natolik zaujaty vuci nekterym politickym stranam, ze bych se nedokazal divat nestranne a nezaujate a i kdyby KSCM vytvorila nejaky genialni zakon, stejne bych je vsechny nejradsi postrilel :-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Každej má nějaké postoje někdo je dokáže prezentovat otevřeně a někdo skrytě, nezávislý pohled neexistuje. Jediný (a asi nejlepší) co se dá udělat je podívat se na problém ze stanovisek několika stran.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

To je otázka pohledu. já například lásku ke svobodě a volnému přístupu k informacím za "nenávist k tématu" nepovažuju...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ona je svoboda přístupu k informacím.....napsat a publikuva můžete prakticky cololiv. Ovšem snad uznáte, že když napíšete kvalitní článek, někdo příde a udělá copy/paste na svůj web asi moc ok není není, ne ? Teda, pokud nemá vaše svolení.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

raději si přečtu článek ze kterého je otevřeně patrný osobní autorův postoj, než pseudo objektivní tendenční blivajz, který je vydáván za nestraný, odborný, nezaujatý ... a přitom je třeba prolobovaný

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Takze uz sa to zacalo. Ja som to predpovedal uz davno, ze nastane doba, kedy budu ludia zo strachu pred zakonnymi represiami donuteni nemat pri sebe na svojich notebookoch, tabletoch, telefonoch a podobne ziadne data, takze jedinym vychodiskom bude, ze ich dobrovolne sami zacnu ukladat do cloudu, kde sa k nim budu moct dostat odkialkolvek v domneni, ze je to anonymne.
Ale omyl, cloud, ten bude v pozadi pod kontrolou "Velkeho Obsahu". To nie je horor, to je buducnost, buehehe... :O

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ale houby cloud... domácí úložiště a VPN to jistí :).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To neni tak jednoduchy. Ze spousty lokalit VPN vubec nejede, nejsou povolene spravne porty.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

tak proc si nezprovoznite vpn na portu 80 ten zakazany jiste nebude?

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Zatím pořád ještě nejsme ve fázi, aby došlo i k ohrožení našich šifrovaných dat na našich domácích úložištích a jeho zálohách.

Zatím se pořád jedná (doufám) jen o data převážená na datových nosičích přes hranice. Což je absurdní už kvůli šifrovaným přenosům po internetu. (ale viz Pákistán, i na ně asi dojde ... hmmm, jen jestli mi přidělí licenci k provozování VPN ... chjo).

Zatím pořád ještě můžeme používat všelijaké VPN, SSH, HTTPS ... a vlastně cestovat s téměř čistou instalací OS zcela bez dat a jedním šifrovacím klíčem s dlouhou kvalitní passfrází mimo notebook (v nouzi třeba na papíře).

Abych se uchýlil ke cloudu, tak to bych musel být opravdu v hodně zoufalé situaci. Pořád ještě mohu použít relativně důvěryhodné minoritní OS a jejich šifrovací možnosti (Linux, FreeBSD ... cokoli, za čím nestojí jediná megakorporace).

Ono už i používání webmailu (resp. emailů jako takových) je vlastně napováženou. O Facebooku a podobných hrůzách nemluvě.

Až budu muset tajit prostou existenci vlastního fyzického úložiště dat, tak to teprve bude megaprůser (a budu se snažit, abychom se tomuto stavu nepřiblížili, bohužel moc možností, jak tomu bránit není, trendy jsou děsivé).

Kdybych skutečně _musel_ používat datová úložiště pod dozorem "velkého obsahu", tak už bychom byli nejspíš dávno ve fázi doublethinku a sebecenzury. A nejspíš i prosté uložení nesrozumitelného obsahu by vzbuzovalo podezření o šifrách nemluvě.

A nešifrovat???? To snad nemůže nikdo myslet vážně. Stačí si přečíst pravidelné zprávy o prolomených ochranách a slabých místech v zabezpečení. Nešifrovat je ekvivalentní nezamykání, něco takového po nás přece nikdo nemůže chtít!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vidím to podobně.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"Až budu muset tajit prostou existenci vlastního fyzického úložiště dat..."
za chvili budeme muset tajit svou vlastni existenci, aby nas nemohli ocipovat a svet tak najednou byl "bezpecnejsi"..., za by se zacaly tocit dalsi dily Matrixu?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ako do toho obrazu zapadajú cloudové služby? Svoj notebook, tablet alebo telefón im môžem zapnúť, ale keď tam dáta nemám lebo sú uloženeé v Amazon, Apple, Facebook alebo Google cloude? Musím im vydať užívateľské meno a heslo aby to skontrolovali? Nie je to porušenie súkromia keďže tieto služby sú väčšinou previazané so sociálnymi sieťami? Nehovoriac o tom že podmienky používania hovoria niečo o tom že účet smie používať len človek ktorého sa to týka, prezeranie mojich vecí úradníčkom by bolo porušenie zmluvných podmienok.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jsou to svině svinutý, takže i na tohle určitě budou pamatovat. A jestli ne, tak si časem ty zákony poupraví k úplné "dokonalosti". Pořád ale žasnu, co všechno může někdo navrhnout a může to projít... holt to lidi _zatím_ ještě moc netrápí, tak to nějak víc neřeší.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Práve to ma znepokojuje :-(

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

vsechny tebou zminovane sluzby radi veskera tva data patricnym urednikum poskytnou a poskytuji uz ted, staci aby urednik pojal podezreni ze tam mas detske porno nebo ze jsi terorista... tebe se na to ptat nebudou

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Stejně je to prohledávání datových nosičů pěkná hovadinu. Když si vezmu v potaz velikost a kapacitu dnešních paměťových karet, tak není možné, že by ji při kontrole objevili a to ani pod rentgenem...dá se to vpohodě schovat do všeho možného, od holícího strojku až po golfové hole...(a už vidím jak rozebírají veškerou elektroniku a kovové věci)

Navíc při současné rychlosti internetu nemají kontroly datových médií na hranicích vůbec smysl...to je jako bojí, že lidé budou "pašovat" filmy a software nebo co?

Podle mě je to ten nejjednodušší způsob jak s kontrolami začít. Příšte budou prohledávat datová úložiště když Vás zastaví policie na silnici...a kdoví co potom.

V USA už dnes nepotřebují k domovní prohlídce povolení, stačí podezření z terorismu...už dávno to není země svobody.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Odeberu grafické rozhraní (balíčky budou třeba v mobilu), zašifruju boot, připravím si 3 oddíly a poslední "hlavní" smažu a uložím bokem MBR (nebo bude prázdné místo také zločin?), narafičím soubory mezi geodata pro mobil... na místě pak zrestauruju zašitým skriptem bez příznaku spustit tvářící se jako obrázek.

... nebo se připojím do práce SSHčkem, VPNkem v nějakém hotelu/baru.

... nebo se na to vyprdnu úplně, budu mít Fedoru nebo Ubuntu na klíčence, HDD nechám doma a svoje "ne"legální aktivity si nechám až se vrátím do našeho "doma"kradistánu.

Jako ateista: Bože, nebýt tolik vepřových, skopových a telecích hlav kolem, tak v tebe snad i věřim.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

A nebo bys vše mohl nakopírovat na microSD, a tu si schovat víš kam.
A pak by jsi zjistil, že to bylo úplně zbytečné, protože to reálně nikoho nezajímá.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Při průchodu rámem by to krásně zasvítilo a klystýrek by byl na cestě. Ale navrhovatel to zkusit můžete...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

To byl vtip.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Však jó, jen jsem si přivsadil po svém.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

no ja bych ji schoval do mobilu.... ale kdyz myslis ze tam kde slunce nesviti by to bylo lepsi..

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nemyslím, proto ta poznámka o rámu a klystýrku.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Rámu většinou nevadí ani kovové knoflíky, spojna na pásku, zip...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

"V USA.....je již na hranicích lustrování notebooků běžné," No nevšiml jsem si, notebook měl na letištích snad každý, ale nikomu nedělali problémy. Asi je možné, že narazíte na arogantního blba, ale že by to bylo běžné ? Navíc to ani není realizovatelné, stačí fronty na bezpečnostních prohlídkách...
Jinak, z jejich pohledu se možná ani nedivím, že se o to snaží, vzhledem k dostupnosti obsahu u nich musí asi jen kroutit hlavou, že se nám tady to stahování vyplatí - běžně tisíc kanálů v tv, redbox (kiosek - půjčovna za dolar DVD, za dva BD ) netflix, atd...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Vyšší kupní síla ještě neznamená spojenější, vzdělanější a zdravější obyvatele (viz např. Sicko)...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

moore je kovanej marxista prece necekate ze bude opevovat komercni nemocnici u nej boduje kubanske zdravotnictvi!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A proto stále žije v USA, kde v minulosti na marxisty dělali hony na čarodejnice a ve stylu tik/tak se jim tam střídá vláda ekvivalentu "naší" ODS/ČSSD/(neo)KDU-ČSL.

On má dost peněz na komerční nemocnici. Však to bylo i v tom Sicku, jak poslal anonymně šek na léčbu ženy největší jeho kritika, aby mohl pokračovat v tom co dělal. Dle vaší logiky jí měl vzít rovnou na Kubu. Je vidět jak nechápete souvislosti. Podobný násobně dražší "nadstandard" nám pomaliku uplejtají naši politici za zády.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

No tak zrovna tento film je bych za bernou minci nebral. Ono s tím pojištěním to tam mají tak, že je to na vás. Problém je, když se na to někdo vykašle, a začne to řešit až ve chvíli, kdy je nějaký problém.
Překvapilo by Vás, kdyby Vám pojišťovna nechtěla pojistit dům proti povodni, když už v něm stojí voda ?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

"např. Sicko" jsem uvedl, protože to dávali nedávno v TV.

Směrodatné v mém příspěvku byla hlavně zmíňka o NÁSOBNĚ dražší péči, kdy "za humny" je tentýž lék prodáván v (ne)poměru 2400:1 díky lobby a nenažranosti. To je o dost větší rozdíl než 2 Kč/l na spotřební dani. A jak se to dokáže projevit na našem deficitu.

Ano, je to na Vás. U nás se podobné praktiky začínají také prosazovat. Chytla nám v kuchyni pánev -> bylo potřeba vymalovat -> nikdo se nepřišel ani podívat. 20 let stará pojistka se vztahovala na bůhvíco v bytu, nedali ani kačku.

V USA můžete mít pojistku a stejně nemáte jistotu.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

pokud najdete, o cemz pochybuji, drazsi lek u nas nez je v eu mate moznost kontaktovat sukl. toto je jedna z mala instituci ktera ma smysl a monitoruje veskere verejne dodavky leku po evrope a podle takto zjistene nejnizsi ceny nastavuje maximalni u nas. takze jsme na tom s lekama velice dobre.
a ze nekdo chce konecne pojmenovat standard a nadstandard je nasnade. taky budu jenom rad kdyz bude jasne receno ze bila sadra je na pojistovnu a modra plastova za priplatek 487kc a ne se dohadovat s blbem na sadrovne jestli mi ji da nebo neda a ze se mu nechce bezet do skladu ji fasovat protoze on je zvyklej delat jen bilou. to same s pokojema kdy si clovek priplati 300kc/den a oni vam klidne nastehujou na pokoj druhyho cloveka.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

ať moore pojímá témata jakoliv demagogicky a tendečně, nelze mu upřít, že se dotýká bolavých míst USA společnosti.
jak píše taky gurulix míra vychcanosti privátních pojišťoven, farmaceutických firem, etc. a jejich prolobování se do státní správy a legistlativy je na pováženou.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To že nedělají kontroly nikomu neznamená že je nemůžou dělat všem.

Teď je přípravná fáze, realizace nastane až budou chtít a jak budou chtít.

Na to aby jste zastrašil stádo stačí pár exemplárních příkladů.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"Ekonomie je věda, zabývající se lidským jednáním ve světě OMEZENÝCH zdrojů a NEomezených potřeb."

Opravdu to platí?

Úrok způsobuje potřebu stále více vyrábět aby bylo z čeho platit úroky. Dále je třeba plnit základní ekonomický cíl což je vydělávat co nejvíce peněz.

Jestliže světová ekonomika funguje tímto způsobem je logické že jednoho dne musí dojít ke kolapsu, protože tento model se chová zcela proti definici /viz výše/ a předpokládá jak neomezenou spotřebu tak i zdroje. Ruku na srdce, lidstvo si momentálně opravdu nechce připustit konečnost zdrojů této planety...

Inflace... to je slovo kterým se lidé staší, avšak jediným důvodem existence inflace je existence úroku.
Z toho nám zase vychází zcela logickou úvahou že pokud aplikujeme úrok, nemůžeme mít vyrovnaný rozpočet, protože pokud v takovém prostředí chceme růst, musíme do systému neustále pumpovat další a další peníze které si musíme za úrok někde půjčit. z toho opět plyne neodvratná krize, tedy pokud neplánuju nekonečnost tohoto koloběhu půjčování si.

V dnešních dnech je již zcela patrné že tento systém nemůže přežít! a pak bude na každém z vás na kterou stranu se postaví. jestli opět pouze restartujeme systém jako ve 30tých letech, nebo jestli opravdu začneme řešit konečnost zdrojů tohoto světa.

Popřemýšlejme:
1) proč jsou moderní energeticky úsporné technologie tak nedostupné... prý výrobní náklady... řekl bych spíše lobby.
2)Proč když si koupím fotovoltariku musím to praktikovat tak že prodávám energii do sítě, platím z toho daň z příjmu a zárověn pak odebírám energii ze sítě a platím poplatky a DPH??? What?

Zdá se to jenom mě, nebo opravdu je světová demokracie stále více totalitním režimem? Přichází pomalu čas opět vyjít do ulic a připomenout vládnoucím garniturám sílu lidu.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

A tak si myslim že ani ACTA nevzkřísí světovou ekonomiku.

Čím více represe, tím více pirátů...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

"proč jsou moderní energeticky úsporné technologie tak nedostupné... prý výrobní náklady"
Nedostupné ? Co konkrétně ? Mě nějak nepřišlo, že by mě v jejich nákupu někdo omezoval.

"Proč když si koupím fotovoltariku musím to praktikovat tak že prodávám energii do sítě, platím z toho daň z příjmu a zárověn pak odebírám energii ze sítě a platím poplatky a DPH??? What?"
- on Vám někdo brání udělat si ostrovní systém, případně si ze sítě jen dokrývat výkyvy ? Zrovna tady nemusíte mít ze státem nic společného.

Docela by mě zajímalo, jak si představujete "řešit konečnost zdrojů tohoto světa" ?

Reálně to až takový problém není, suroviny nikam nemizí, a energetické zdroje také jsou - jen jaderného palivo ze známých zdrojů a součastnými technologiemi je při zachování spotřeby na 5000 let. Ok, spotřeba se třeba zvedne (náhrada ropy v dopravě...) ale i tak je dost času na dokončení technologie jaderné fůze.
Jediný reálný problém vidím v přelidňování, ale to se jak se zdá umí společnost přirozeně vyřešit sama, jak bohatne, přírustek klesá.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No a vy vite jak vyresit hlidani frekvence ve ostrovnim provozu a pripadne prifazovani toho Vaseho ostrova do site? Co je me znamo, tak to zadna sranda neni.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Není, ale měniče by měly jít nafázovat. Spíše problém vidím v balancování mezi zdroji.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Máš v tom trochu zmatek. Krize nevznikají kvůli konečnosti zdrojů tohoto světa. A ten příklad s fotovoltalikou mě opravdu rozesmál. Vy si samozřejmě můžete tu energii spotřebovat sám, a nic neprodávat. Ale výhodnější je prodat ji do sítě a pak ji odebírat, protože na tom jsou dotace, který bohatě převýší daň z příjmu, polatky a DPH. Tam je právě ta socialisticko-rádobyenviromentalistická pokřivenost, vyrábět energii drahým způsobem a ještě se vám to vyplatí. Bohužel nikdo se nezabývá tím, jestli ten panel vyrobí za svůj "život" alespoň tolik energie, kolik se spotřebovalo k jeho výrobě. Tipuju že je, ale ne o moc, tak 2:1 (ale ještě před několika lety to nevyrobilo ani tolik, co se na to spotřebovalo). A to už vůbec nemluvím o dopadu výroby fotovoltaliky na životní prostředí. Abysme se my k*k*ti mohli v Evropě tvářit kdovíjak zeleně, tak v Číně ta ekologie dostává pěkně po kulkách, aby se ty panely mohly vyrobit. Je to asi jako když jste v bazénu a do jednoho rohu chodíte močit, a pak se tváříte, že všude jinde je čistá voda.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já stále nechápu na co jsou ty kecy o svobodě, osobních právech atd. K***a co má kdo lézt do mého notebooku či telefonu. Pokud má někdo podezření, že jsem něco spáchal, tak by k prohlídce takových věcí mohl vydat povolení jen soud na základě nějakého obvinění, ale ne, že mi bude kdejaký diletant prolézat soukromé věci. Tenhle svět je neskutečný absurdistán!

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Hmm řekněme, že cestuji s firemním notebookem. Na hranici mě požádají abych jim vydal notebook a heslo k němu. Já odmítnu s tím, že bych porušil korporátní politiku, která mi zakazuj poskytovat přístup k firemním informacím třetím stranám.
Co potom? Zavolat právníkovi společnosti aby to s nima vyřídil?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Bude to prostě jako za komunismu. Notebook vyčištěný pouze s OS. SD karta s hudbou v právé ponožce. SD karta se seriály v druhé ponožce. Kam si strčíte flash disk se zbytkem už nechám na vaši fantazii :).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Promiň, ale tohle nebylo ani za komunistů. Vím co píšu, protože 23 let jsem žil v komunismu. Tohle by si nikdy nedovolili, pokud nešlo o politiku. Takže diktatura byla politická, ale dnes mám pocit, že k té politické přidali ještě ekonomickou.
Jinak zajímavý film na podobné téma je "Nepřítel státu". Žít anonymně je jediná možná cesta, ale jen pro jednotlivce.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Nebylo ?? O tom by ti mohl vyprávět můj děda, který bohužel tu dobu nepřežil. Pravidelné odvážení "kamsi" čenou tatrovkou, na několik hodin....nikdy neřekl, co se tam dělo.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Za komunismu byly flash disky a SD karty? :)
Snad diskety, ale ty se blbě schovávaj. Krom toho tehda jim byla softwarová "kriminalita" totálně u fuseklí. ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No jistě, že byla, a o tom ten příspěvek právě je :).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nebyly, byly ale pasky, kazety a i nejaky ten vinyl, jejichz obsah nebyl zrovna soudruhum po chuti a z dnesniho pohledu bylo temer 100% "upirateno", ovsem za to lidi nechodili sedet / max. nake bubu, kdyz obsah zaslechl nejaky "aktivni..." /, pokud dotycneho chteli dostat do zelez, vzdy si nasli nejaky jiny duvad...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

stačilo ty pásky, kazety, ... prodat dál a už mohlo být obvinění ze šmeliny - velice oblíbený způsob kriminalizace nepohodlných a neposlušných nebo bububu na zastrašování stáda, které raději svoji činnost autocenzurovalo, drželo hubu a krok. totalitarismus je pořád stejný jen používá jiný převlek a argumentaci

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

v dane dobe jsem se nesetkal s "kseftovanim s nepohodlnym obsahem", max. se platilo cca 20Kcs za nahravku alba vinyl->tape / ono ty fosny v dane dobe taky nebyly zadarmo, kvalitni aparatura stala nekolik platu, doba porizeni "kopie" byla delsi nez delka nahravky, takze se nebylo cemu divit a par techto audiofilu melo problemy s "nedovolenym obohacovanim", ci jak se ten § jmenoval /, ale kopie tape->tape byly vzdy zadara, max. neco za neco, ci pivko...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Prostě to připomíná svatou ikvizici. Pro většinu populace se ACTA nejeví jako nějak zvlášť problematický nástroj, ale jen do chvíle, než na Vás "ikvizitor" ukáže a pak je tato dohoda je takové "Kladivo na čarodějnice" podle které se vždy najde cesta jak dotyčnému dokázat, že je vinen. Hesla nehesla, šifry nešifry, prostě se doznáte, minimálně jako mladí a nezralí jste někde nějakou MP3 stáhli, možná jste někomi zkopírovali svoje DVD a je to...

Je to sice nadsázka, ale prdel to není!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.