Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Domácí Desktrino se opozdí

Intel logo staré

Platforma s kódovým jménem „East Fork“, často přezdívaná „Desktrino“ (což však zahrnuje i již uvedenou platformu Lyndon), se trochu opozdí. Původní plány hovořily o tom, že by měla být uvedena ve druhé polovině tohoto roku, jelikož s ní však budou spojena Pentia D řady 900, odkládá se na první čtvrtletí roku příštího.

Součástí platformy „East Fork“ bude i upravený jižní můstek ICH7-DH, který by podle starších zpráv měl mít vylepšenou správu spotřeby energie. Platforma dále zahrne 100Mbitový či gigabitový ethernet adaptér „Ekron“ resp. „Tekoa“ a bezdrátový Wi-Fi adaptér „Calexico“ s podporou protokolu 802.11a/b/g. Jako severní můstek má být použit nějaký z řada i945 (pravděpodobně i945G, případně i chystané i945GZ či i945PL).


Jižní můstek ICH7-DH (DH zde zřejmě značí „Digital Home“ prý bude oproti klasickému základnímu ICH7 dražší o 10 dolarů. Celá platforma East Fork pak údajně vyjde o 20 dolarů dráž, než kdyby výrobci použili standardní desktopové čipsety. Uvidíme, jakými marketingovými tahy nás Intel k nákupu platformy pro digitální domácnost přesvědčí.

Zdroje: 

WIFT "WIFT" WIFT

Bývalý dlouholetý redaktor internetového magazínu CDR-Server / Deep in IT, který se věnoval psaní článků o IT a souvisejících věcech téměř od založení CD-R serveru. Od roku 2014 už psaní článků fakticky pověsil na hřebík.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Domácí Desktrino se opozdí

Žádné komentáře.