Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Domácí kino ala MSI HERMES

MSI s názvem Hermes 650
Existují různí lidé a mají různé nároky. I ve výběru počítačů panují různé názory. Někteří chtějí to nejrychlejší, jiní to nejlevnější, nebo nejhezčí atd. Existují i lidé, kteří si chtějí koupit počítač k televizi do obýváku místo domácího kina. Kritéria takového počítače jsou jiná než u klasického "herního" PC. Tady vyhrává na celé čáře design, tichost, pěkný obraz a jednoduché ovládání. Jeden takový se mi dostal pod ruce a tak jsem se mu podíval pěkně na zoubek.

Kapitoly článků

1.  Konfigurace a co najdete uvnitř
2.  Dojmy
3.  Testy

Existují různí lidé a mají různé nároky. I ve výběru počítačů panují různé názory. Někteří chtějí to nejrychlejší, jiní to nejlevnější, nebo nejhezčí atd. Existují i lidé, kteří si chtějí koupit počítač k televizi do obýváku místo domácího kina. Kritéria takového počítače jsou jiná než u klasického "herního" PC. Tady vyhrává na celé čáře design, tichost, pěkný obraz a jednoduché ovládání. Jeden takový se mi dostal pod ruce, jedná se o počítač Xerius, který je postaven na základě od firmy MSI s názvem HERMES 650
(stránky výrobce), a tak jsem se mu podíval pěkně na zoubek.

Už předem upozorňuji, že tato mašinka neoplývá výkonem, takže kdo touží po extrémní rychlosti, nemusí číst dále - je to zbytečné :o)

MSI HERMES 650

Konfigurace

V případě, že si zakoupíte samotný MSI Hermes, dostanete za své peníze slušivý slim case, základní desku (detaily později) a floppy mechaniku. Vše samozřejmě smontované.

K testu jsem dostal zapůjčený kompletní počítač Xerius, který je dovybavený procesorem Intel Celeron 1,7GHz, RAM 256 MB DDR266, pevným diskem Seagate Barracuda 60GB, CD-ROM mechanikou NEC a operačním systémem Windows
XP.

Uvnitř

Nedalo mi to a počítač jsem okamžitě rozebral. Musím říct, že case je udělán velice dobře, takže je otázkou několika sekund, než jej odstrojíte.

  1. Po odejmutí vrchního krytu (je na dvou šroubcích) ...

    MSI Hermes 650 odejmutí vrchního krytu

  2. musíte sundat čelo, které je uchyceno pomocí plastových "pacek ...

    MSI Hermes 650 přichycení plastovými úchyty

  3. pak už stačí vytáhnout "zbytečnosti" - jsou přichyceny bočními plechovými "packami" ...

    MSI Hermes 650 přichycení bočními plechovými úchyty

  4. a na světě je "naháč" :o)

    MSI Hermes 650 holý počítač

Teď se dostávám k tomu snad nejdůležitějšímu - základní desce (jedná se samozřejmě o produkt firmy MSI MS 6535). Je osazena chipovou sadou SiS 650 s integrovanou grafickou kartou Real256TM 2D/3D (má sdílenou paměť) s TV výstupem a DVI, šestikanálovou zvukovou kartou ALC650, řadičem FireWire, 6 porty USB a síťovou kartou Realtek RTL8101. Má dvě pozice pro osazení DDR pamětmi a dva volné PCI sloty.

MSI Hermes 650 motherboard

Z výše uvedeného výpisu je patrné, že má vše, co je potřeba k práci v kanceláři, či provozování domácího kina. Musím se přiznat, že k dokonalosti mi ještě chybí video vstup, abych mohl nahrávat např. z videa a dálkové ovládání. Video vstup se včak dá suplovat FireWire rozhraním, který tu je.

Zvenku

Počítač je to vskutku malý a mě osobně se líbí i design (manželka má ovšem jiný názor - vadí jí světlá barva a uvítala by spíš barvu černou, či stříbrnou - sto lidí sto chutí ...), ale moc mi neseděly nálepky oznamující, že uvnitř je Intel a název počítače Xerius (nic proti němu nemám, ovšem do designu mi nějak nezapadá).

Kapitoly článků
1.  Konfigurace a co najdete uvnitř
2.  Dojmy
3.  Testy

Redakce CDR (Google+)

Redakci CDR.cz tvoří tým mladých žurnalistů, které spojuje společná láska k moderním technologiím. Milují chytré gadgety, vylepšováky a nejnovější zařízení všeho druhu.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Domácí kino ala MSI HERMES

Pátek, 14 Květen 2004 - 14:28 | Stanislav Micka | RENE : Za preklepy se omlouvam. Samozrejme nez...
Neděle, 11 Leden 2004 - 15:04 | Anonym | docela máš pravdu, ale nějak mi ušla nutnost TV...
Úterý, 16 Prosinec 2003 - 22:08 | Anonym | Našel jsem na tomto serveru spoustu zajímavostí a...
Pátek, 12 Prosinec 2003 - 20:13 | Anonym | Pár připomínek by tu bylo: Ten vzhled mi taky moc...

Zobrazit diskusi