Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Doplnění plánů AMD procesorů s DDR2 řadičem o Semprony

...takže pokud dobře vidím, tak to vypadá všechno na jedem socket a pěkný kšeft pro výrobce pamětí. Uvidíme.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Takže od AMD žádný zajímavý novinky v roce 2006 :( Nástup 65nm technologie s víc jak ročním zpožděním po Intelu. Snad aspoň najede výrobu na 300mm waferech a pořádně slevní.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

2 MildaV: Jelikoz je AMD jeste stale napred, tak rocni zpozdeni 65nm neni kriticke. (Prechod Intelu na novou architekturu a zaroven na jinou velikost je dost riskantni, uvidime, jak to dopadne.) Ohledne zlevnovani to je trochu naivni predstava. Proste ceny budou takove, aby to jeste zakaznici koupili. To je hlavni duvod, proc je dobre, ze tu neni monopol. Dalsi duvod je ten, ze se snad prece jen trochu urychli vyvoj. Myslim, ze kdyby tu nebylo AMD, tak jeste 5 let mame NetBurst a Intel nam bude rikat, jaka je to skvela architektura nad niz neni....

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ono to bude skor o tom, ze Intel oznamuje zaciatok prechodu a AMD koniec prechodu na novu techhnologiu navyse
Intel ma 65 nm CMOS
a
AMD bude mat 65 nm SOI CMOS

a to je ako by si porovnaval Punto s Modenou alebo Enzom, oboje je FIAT akurat to druhe a tretie v ramci dcery Ferrari...
alebo Tuareg a Fabiu - oboje je VW...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nejak mi to nesedi, takty procesory jsou nasobky dvoustovky, stejne jako ted. Myslim, ze s prichodem DDR2 by se mela zvysit i frekvence zbernice. Ty drijevsi odhady na frekvence 2.67GHz apod. byli spis presvetcivejsi, to by potom odpovidalo FSB na 333MHz, cili podpora DDR2 667MHz modulu.
Ale nechme se prekvapit ;-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

fotoba: popravde podle meho neni ani prilis prizniva situace kdy maji oba vyborci rozdeleny trh 50 na 50. Vsimete si, ze jak amd tak intel se totiz snazi jen tehdy kdyz je jejich podil na trhu mizerny a snazi se ho vyrazne zvysit nebo maji naopak strach ze svuj podil velmi rychle ztrati. 50 na 50 neni dobry stav i kdyz vypada ze je lepsi nez monopol, prakticky tomu tak zas az tolik neni. Lepsi je udrzovat jednoho z vyrobcu v nejistote a nebo v ocekavani, jedine pak vam (zakaznikum) da opravdu dobrou vyhodnou nabidku. :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Marekddf: 50:50 je podle mě dobrý poměr, protože oba mají peníze na vývoj a taky je musí používat, aby o svůj podíl nepřišli, případně ho navýšili.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Andrew_R -A64 nemá žádnou FSB.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

MMMichal: No bus ma :) a 8kovej opteron dokonce 3x ;).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Hypertransport nie je FSB

HyperTransport Technology Overview

HyperTransport interconnect technology is a high-performance, high-speed, high-bandwidth, point-to-point link that provides the lowest possible latency for chip-to-chip and board-to-board links.
http://www.hypertransport.org/tech/index.cfm

aj to hovori,ze to nie je Front side bus(FSB) ale chip to chip interconnect (CCI)

a navyse len 16 bitove su v AMD

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

MMMichal: vim ze nema FSB, ale kdo mne nepochopil at se prihlasi :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tato diskuze je nyní společná i pro článek Doplnění plánů AMD procesorů s DDR2 řadičem o Semprony.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tato diskuze byla založena k článku Plány na poli AMD procesorů s DDR2 řadičem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Stejná mizérie jako u Athlonů.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bude nějaký přínos DDR2? Psalo se, že vysoká latence DDR2 na platformě AMD nic nepřinese spíše naopak a je to jen marketingový tah pro masy, které srovnávají technologie používané Intelem a AMD. Takže většina si řekne AMD už také přechází  na DDR2, u Intelu to byl přínos tak u AMD také. Je to prostě obchod, takže počkám na DDR3. Podobné to bylo Barton 2500+@3200+ vs AMD 64 3200+ žádné radikální zvýšení výkonu se nekonalo ale u většiny přispěvovatelů na fórech (ocguru, PC tuning f.) se hromadně přecházelo na AMD 64. Znám několik takových fanatiků, kteří když se objeví něco nového hned to mají. 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Myslim, že růst výkonu bude v řádu procent, soukromej odhad tak 3 - 7% :o)), nic razantního

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

@ Zizi - nejde jenom o vykon, ale take o spotrebu. Jinak souhlas, zadny velky narust vykonu to neprinese.
Kdyby slo pouze o vykon, uz jedu na 2xdual-Opteron a ne 'bezna' dvoujadra. Jenze dual-CPU desky nejdou moc osadit kartama, takze to take neni reseni.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zizi : na DDR3 si jeste chvili pockas, nejdriv se musi zaplatit investice do DDR2. Jinak myslim, ze nejaky ten vykonnostni prinos DDR2 mit budou, minimalne v tom, ze se dostanou na o dost vyssi takty nez DDR. A DDR2 maji jeste jednu vyhodu proti DDR (z hlediska uzivatele nepodstatnou, ale pro vyrobce dost podstatnou) - pri navrhu specifikace sbernice se pocitalo s vyssimi frekvencemi a poucili se z problemu s DDR, takze vysledkem jsou mensi trable s navrhem desek a mely by byt mensi problemy s kompatibilitou ruznych modulu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.