Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Microsoft prezentuje absenci dotykového rozhraní notebooku jako nevýhodu

"Microsoft prezentuje absenci dotykového rozhraní notebooku jako nevýhodu"

To rozhodne! Nevyhoda pre ich dotykovy Windows 10 system :D :D ,... pre uzivatela to problem nie je!

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Zase dalsi wannabe?:) Strasne chtel windows 10, ale nedovolili mu jej ... tak o tom muze jen teskne psat, protoze to nikdy realne nepouzival. Windows 10 jdou ovladat na chlup stejne (teda podstatne lip) pohodlne klavesnici a mysi jak W95, jelikoz od te doby se vyvinul jenom graficky vzhled (vetsinou k lepsimu kdyz nepocitame barevnou onanii v XPckach), ale ovladani je stale stejne.

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

a BTJ opět přišel s jeho "fanboy to the rescue"
Už všichni dávno víme, že milujete Microsoft a i jejich hovna by jste vychvaloval jako umělecká díla, ale reagování na očividné vtipy si klidně můžete odpustit :-P

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

OMG proc ty minusy? Ciste jen kvuli osobe pisatele? To vypovida o super inteligenci nekterych lidi...

Rozhodne Win10 se ovladaji mysi uplne stejne, jako win95,98,XP a podobne.

Nepouzivam zadne - opravdu ZADNE dlazdice ani nic podobneho, pouzivam system ikonek na plose / panelu rychleho spusteni, stejne jako jsem to pouzival pred 10 lety.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

COŽE? WINDOWS 10 JDE OVLÁDAT MYŠÍ?? To snad ne!! To Microsoft zase vymyslel nějakou novinku, že?!! :D

^ a k vaší otázce: řekl bych,že BJT dostal "mínusy" za úmyslné ignorování a překroucení vtipu.
Tohle překrucování a napadání autora příspěvku ("zase další wannabe? Chtěl Win10 ale nedovolili mu jej,tak o tom muze jen teskne psat") je typické chování trollů a trolly nikdo nemá rád ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jsa si dobře vědom, jaký tu mezi diskutéry převládá názor na dotykové notebooky tak musím podotknout, že aspoň pro neprofesionální domácké použití v posteli nebo na gauči mi někdy chybí dotykáč na notebooku. Neboť sedíc na gauči či ležíc v posteli moje ruka vetšinou přirozeně spočívá velice blízko displaye a bylo by ergonomičtější a pohodlnější, kdybych webové stránky mohl posouvat rukou a najde se více úkonů jako "klikání" na linky, záložky a podobně kde je dotykáč v těchto polohách příjemnější než krčení ruky na malém touchpadu nebo šipkách. Nechci jit za každou cenu proti proudu, nebo místnímu většinovému názoru, ale kdo to jednou ve výše popsaných scénářích zkusil tak pochopí odkud vycházím. Nicméně je škoda, že se na noťasy standardně neimplementuje scorolovací kolečko jako na myších, jako někde vhodně k okraji klávesnice nebo kamkoliv, kde by nebude překážet při psaní. Takové kolečko by mělo využití nejen pro posuv stránek, ale taky třeba pro editaci videa a podobně.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

to rolovací kolečko je dobrá věc, ale tady záleží čistě jenom na výrobci. Já zatím vždy měl noťas, který něco podobného měl - asi nakupujete blbé značky :-P

a k tomu ležení na posteli: v té poloze se nedá dlouhodobě dělat, a v tom krátkém časovém úseku se bez dotykáče dá přežít.
A při sezení na gauči? Pro prohlížení internetu určitě... ale mě osobně se to netýká, protože si noťas vždy hodím na stůl a stejně nakonec pracuji s myší (mám kvalitní laserovou myš, která funguje na jakémkoliv povrchu).
Prostě s kvalitní myší se vždy pracuje rychleji než na dotykáči.

V neposlední řadě nesnáším to, že na dotykáči si člověk bohužel aktivně upatlává displej a musí ho furt leštit, aby něco viděl. Večer v přítmí vás to nebude tak moc prudit, ale v hodně světlém prostředí (např. za zády vám z oken jdou sluneční paprsky) je fakt hrozné něco přes tu patlaninu vidět.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

K tomu v te posteli, to jsem neminil na delani, ale hlavne serfovani na webu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro opravdu primitivní surfování na webu asi ano... ale pro něco víc se to nehodí.

- Jak chcete na dotykáči nahradit pravé tlačítko myši pro kontextové menu? (např. pro zkopírování odkazu do clipboard nebo otevření odkazu v úplně novém okně)
- Jak nahradit "prostřední" tlačítko (kolečko) pro otevření odkazu v novém panelu? (něco vás zaujalo, tak si to otevřete v novém panelu a později se k tomu můžete vrátit)
- Jak nahradit boční tlačítko "back" ?

Samozřejmě to asi půjde i nějak zvládnout přes dotykáč, ale je to neskutečné mrhání času... (Pro "back" musíte pohnout rukou až do rohu obrazovky, kde v prohlížeči obvyklé bývá umístěno tlačítko "zpět" ...atd)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Sorry, ale mluvíš jako někdo kdo s tím opravdu nemá zkušenost. Minimálně od Windows 8 je to následující.

Pravé tlačítko - přidržení prstu - časovou prodlevu si můžeš nastavit.
Otevření odkazu v novém panelu - používám chrome a tam to je přetažení odkazu na lištu tabů.
Boční tlačítko back - swipe dvěma prsty z prava do leva nastavitelné dle prohlížecě..

apod. atd.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No tak jsem po delší době zapnul můj 7. palcový windows 10 baytrail tablet a v desktopovém chrome je zpět / vřed jenom jedním prstem zprava do leva respektive zleva doprava, ale otevírání linku do nového tabu je klik pravým (přidržení) a položka v menu. Myší to jde ale táhnout...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Notebooku" pro serfovani na webu, cuceni na serialy v posteli a gauci se rika tablet ;)

ps: nekdo si vystaci i mobilem :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

A teď si představ, že je i pár geeků, kteří chtějí svůj našlapaný thin ultrabook, nebo jakýkoliv notebook používat v posteli, na gauči a podob, ať už z jakéhokoliv důvodu; Třeba lepšiho multitaskingu, user experience, sem tam něco napsat jako diskuzní příspěvek nebo zprávu do chatu. A chtějí mít jen jedno zařízení a né tablet... Né že by to na trhu nebylo, jako například Lenova Yogy a další podobné alternativy od HP, Aceru apod. Podle mě je ale na takové zařízení dobrá tak max. uhlopříčka 14 palců.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja si to dovedu dobre predstavit, sam jsem byl jednim z nich (bez toho dotykace). Od doby co jsem zacal pouzivat tablet, uz k nim nepatrim ;)

..a ano, opavdu mi ten notas v posteli nechybi :))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A jaký tablet si pořídil? Já mám ještě pořád Linx 7" s Windows 10 a Atom Bay trail. V pohodě tablet, akorát musím přemístit wifi router, protože mám v ložnici skoro nepoužitelný signál. Ale pokukuji po jiných, teď se zase vyrojila spousta nových čínských Windows 10 tabletů s Atom Cherry trail, nástupcem Bay Trailu. Hodně modelů má 4GB ram 64GB úložište, ruzné uhlopříčky s poměry 4:3 a 16:10, některé mají plný USB 3 port + USB 2 + micro USB atd. IPS displaye s 1920x1200 a vyžším rozlišením - všechny víceméně pod 6 tis. A potom další od zaběhnutějších značek jako HP Envy Note 8. Opravdu zajímavá nabídka. Bazarově (ebay apod.) jde potom sehnat použité Dell s i3, i5 a plným USB, pěkným 1080p displayem s podporou digitizéru. Použité MS Surfacy s i5 a pod. Takový i5tkový tablet + windows10 je pěkně svižná uživatelská záležitost - pro serfování na netu, editaci fotek a podobně.

http://www.ebay.co.uk/itm/262039153796?_trksid=p2055119.m1438.l2649&ssPa...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja mam tablet ciste jako konzumni zarizeni. Tudiz mam to na cuceni na web, sledovani serialu (nejvice v posteli), cteni knizek a pak, kdyz clovek treba chce nekomu v kavarne ukazat fotky, atd.
Ja jsem zvykly na samsungy tak mam Samsung Galaxy Tab s 8.4.Jsem s nim spokojeny. Dobra vydrz na baterku, vynikajici display, velikost tak na hrane, co jeste udrzim bez problemu v jedne ruce, a pak format 16:10 dobry na filmy. Micro SD se 128GB ;) Neprivykl jsem tabletum s 4:3 pomerem stran, tudiz zustanu u tohoto asi dlouho.
Na praci mam samzrejme Notas nebo Desktop.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To vše je právě o ergonomii. U stolu s klávesnicí je spíš namáhavé natahovat ruku a šmrdlat po monitoru, něco jiného je když člověk stojí a má nějakou prezentaci. Jakmile sebou někam buchnu, jedno zda křeslo, postel nebo ležím na lehátku, pak je šmrdlání to nejpřirozenější. Navíc je dobré, když se dají použít obě ruky, při převalení. A protože mě ta technika doprovází skoro všude, tak jsem mnohokrát zkoušel to co vy, brát sebou NTB. Jenže ať to byl klasický noťas, nebo nedávno populární zmenšeniny, nikdy to nebylo ono. Vždy něco překáželo, nějak to padalo, když jsem ležel, něco by potřebovalo vyvrátit. Tak jsem zjistil, že nejlepší je prostě tablet a zvlášť NTB. Ty kousky 2v1 jsou fajn, ale pro mě pracovně nedostatčující, tak prostě na šmrdlání prsty mám separátní tablet. Dotykový NTB nebo nějaké scrolování na rámečku by to ergonomicky nevytrhlo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vsak jo, ja jsem mel dva dotykove notasy a postupne jsem je oba prodal, jeden protoze byl moc liny s lowend amd apu a druhy mel hrozny 'vyblity' tft display. Ted mam z ebay stare ale porad megavykonne x220 se Sandy Bridge i5 na 2.6GHz turbujici na az na 3.3 jesli se nepletu, s IPS displayem, ssdckem apod a spokojenost s vykonem. Kdybych vesmes nepozival jenom stolni PC a v posteli mobil jako ted, tak bych as chtel nejakou tu yogu od lenova. Jinak x220 se da otevrit uplne na plocho, tak se da na nem psat i pri lehu na zadech - na stojaka :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Popravdě jsem po nějaké době dospěl k tomu, že používat NTB jinak než na stoje je nepohodlné. Na klíně nemá nic moc balanc a hřeje nádobíčko, člověk musí dát bacha aby nezacpal větrací otvory třeba když ho položí do deky nebo tak něco. Navíc psát v různých podivných pozicích na klávesnici moc dobře nejde. Na všechny nepracovní situace už jen tablet. Do křesla, gauče, asi není nic pohodlnějšího. Ten je na dotyky vyladěn, lehký, nehřeje. Na stole pak desktop (či NTB chce-li někdo a vůbec nepotřebuje dotyk).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Však jo, pro většinu normálních lidí je to nejlepší scénář. Můj 72. letý otec volí přirozené 10. palcový windows tablet před 11 palcovým X220 notebookem. Má 10. palcový Windows 8.1 tablet s baytrail atomem a rychlým úložištěm a je spokojený. Myslím že byl ale předtím spokojenější s 10. palcovou 1600p "retinou" Toshibou s androidem než si ji rozsedl :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zde zrovna Apple boduje fungujícím a skvělým systémem gest na touchpadu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nicméně poloha touchpadu na gauči či v posteli je nepohodlná. Jinak dobrá implementace toho co zmiňuješ je velké plus.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A já naiva si myslel že od toho jsou právě tablety... Matlání prsty po obrazovce notebooku či desktopu je (a vždy bylo) pro mne prostě nesmysl.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Osobne pouzivam hybrid s touch screenom a myslim si ze je to naozaj pohodlne, hlavne pre mensie uhlopriecky. scroll a zoom pri citani je super

Ked po case pridem ku Macbooku Air, tak som niekedy prekvapeny ze zamrzol a nereaguje. Ten apple touchpad je sice luxusny ale ked mam ntb na gauci na kolenach prirodzenejsie mi je dotykat sa obrazovky.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jo jo, přesně o tom se zmiňuji v mém příspěvku taky, ale sme tady v menšině, uvidíš :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

souhlasím s Microsoftem, absence dotykového ovládání ideálně v kombinaci s Wacom perem je rozhodně mínus. Roky používám "tablety" od IBM/Lenovo řady X. Ideální pro pokud potřebuji rychle něco technického načrtnout.
Dostal se mi do rukou i "transformer" 2in1 od Asusu. A stačí jej chviličku používat, vrátit se ke klasickému notebooku a patlá po displeji i u něj. Samozřejmě bez patřičné odezvy a s patřičným zklamáním.
A co se týče nejčastějšího argumentu proti, tj. opatlání displeje ... na obou zařízeních používám zmatňující ochrannou folii a při provozu zařízení opatlání není vidět. Samozřejmě když se zařízení vypne, tak je to plné tahů, otisků palců atp. Ale to i nevadí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nejčastějším argumentem by mohlo být API WinTAB a jeho (ne)podpora. Samotný problém v ovládání leží v lidech, kteří nejsou schopni pracovat s klávesnicí a ovládat SW podle klávesových zkratek. Ano, d jisté míry se může dotykové řešení jevit jako dobrý nápad, bohužel do komfortu a rychlosti má hodně daleko.

V dobách zapomenutých, v éře PowerBook (Apple), byla klávesnice jedním z klíčových prvků a Apple takovou klávesnici přinesl. Skvost mezi klávesnicemi. IBM/Lenovo přineslo klasickou ThinkPad klávesnici, kterou drželo až do doby T400. Oproti tomu T420/X220 doznal změn (negativních) a do nepoužitelnosti jí Lenovo domrvilo od série T430/X230. Letos se přidal také Dell, protože hloupých na světě evidetně běhá dost.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Na ovladani beznych programu je samozrejme ovladani pstem picovina - POKUD! - mam klavesnici a mys, to ti nikdo vyvracet nebude. Ale treba na brouzdani webem bych pouzival prst i ted na 23" LCD, proste proto, ze je to rychlejsi, intuitivnejsi a daleko pohodlnejsi. Ja jsem doufal, ze uz dnes budou mit vsechny notebooky i LCD dotykove rozhrani, vzdyt to stoji par kacek navic. Bohuzel opet vyhrala cenova lobby, stejne jako v pripade lesklych LCD, zbavenych antireflexni vrstvy a podobne preslapy v IT prumyslu.
Kdyz jsem hodinu na tabletu a sednu nekde k pocitaci, natoz notebooku, tak mi proste furt cuka prst, ze by bylo daleko rychlejsi zanavigovat prstem nez pomoci mysi hledat nekde posuvnik nebo tak ....

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

S myší to udělám mnohem rychleji, protože nemusím ani hnout rukou.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Nepochopil.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Co už příště se ti to pochopit třeba povede..
Jinak u 23" lcd předpokládám má každý myš a je rozhodně pohodlnější pohnout myší 3cm po stole a otočit kolečkem, než zvednout ruku a ve vzduchu s ní matlat po monitoru...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Serfování na 23" prstem? LOL užasná představa - natáhnu ruku 0,5 metru před sebe a začnu scrolovat od zvrchu dolů. Dokážu si představit, že i nějakej nabušenej týpek z posilky by po 10 minutách zkolaboval pod stůl s křečí.
I k rychlosti je to blbost - snad nepoužíváte pravé (menu), prostřední (nová záložka) a boční (back) tlačítko myši při surfování?

... představa 5ti letého o fungování ovládání PC, to tu fakt chybělo.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Dalsi, co nepochopil...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Koukám, že jsi to nepochopil.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A znas tenhle vtip?
Potkaji se dva hackeri a ten prvni povida.."Hele nevis co je s Johnym?" Ten druhy nahodi smutny vyraz a odpovi "Umrel.". Prvni na to "Co se stalo?".."no chtel hacknout Win8 na 30 palcovem dotykaci a upadly mu ruce" :))
ps: tak asi tak..

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Mobilní laptop (proto se kupuje) lze používat ve dvou stavech. Doma i v kanceláři zapadne do dokovací stanice, do které se připojuje monitor, klávesnice, myš, reproduktory, tablet a cokoliv dalšího dle fantazie a potřeb každého soudruha. Ve druhém, mobilním, stavu zůstávají ruce na klávesnici a celé ovládání nese klávesnice, touchpad s pointstickem (trackpointem).

Sluší se zmínit o nedostatku Lifebook E743, kterému chybí tlačítka na touchpadu i trackpointu. Jednalo se o drsný kompromis a nebylo jiné možnosti. Naštěstí, lze touchpad nakonfigurovat tak, aby simuloval tlačítka v dosahu palců a absenci tlačítek "přežít". Nejsmutnějším faktem zůstává, že nebude čím nahradit stárnoucí stroj, až skončí příští rok placený servis.

Svým pragmaticky deformovaným pohledem s tebou nemohu souhlasit. Laptop neslouží ke konzumaci obsahu, nýbrž k produktivní činnosti a velmi dbám na maximální funkčnost. Prostý nástroj, neslučitelný s pohledem dnešní produkce.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A do tretice ....

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

No jo, nikdo nemůže za to, že jsi nepochopený a zneuznaný génius.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"musí počítat s investicí dalších $129"
WTF dyť je to obyčejné PC, to jste snad neslyšeli o USB klávesnicích nebo těch přes 2,4, bluetooth apod?
Ta klávesnice za 129 babek je jen záložní klávesnice / pouzdro na cesty. Na práci by to používal snad jen masochista.

Ad dotykáč mi na noteboocích všeobecně chybí, ale pro mne je faktor, který má při výběru zařízení tak 1% hodnotu u notebooku "standardní" velikosti. U 11" prcků by to bylo pochopitelně o dost víc.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mimochodem, pokud chci používat klávesnici u surface pro, tak proč bych si musel připlatit dalších 129 dolarů? To s ním jako nefunguje kdejaká bezdratová či drátová klávesnice? Ja vím, měl jsi na mysli originální příslušenství, ale jelikož to nezmiňuješ, tak včlánku kde nám analyzuješ proč je ta reklama klamná sám tak trošku klameš víš? ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nezapomeňte, že navštěvujeme server pro IT, tak se předpokládá, že každý si dokáže zapojit kdejakou bezdrátovou klávesnici atd.

Ale běžní uživatelé jsou schopni kupovat "originální" příslušenství jenom protože jim to prodavač v obchodě "doporučil".
Takže není úplně od věci počítat s cenou "oficiálního" příslušenství.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jasně že! Já nedávno koupil v Makru BT klávesnici za 60kč slevněnou z 1800! nepotřebuji ji, leží v šuplíku ale nekupte to za tu cenu! :-D Co kdybych ji někdy potřeboval.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nesedi si autor tak trosku na rozumu? Kde se v reklame rika, ze se srovnava s macbook air a ne macbook pro? Jestli to ma nekdo z toho jednoho slova "mac" nebo jednoho zaberu poznat, ze jde o nejaky macbook air .... jako osobne v tom nevidim vubec rozdil. Macbook air je brutalne predrazeny a macbook pro je ultra brutalne predrazeny .....
Navic teda posledni veta tomu dala korunu "Apple pro letošní odhalení připravuje nový Air, jehož uvedením ztratí stávající srovnání význam." .... co tedy ztrati vyznam? Jakoze novy macbook bude dotykovy? Oni uz maji nejaky dotykovy operacni system? To je pro me novinka. Maji ios, coz je jen detsky/mobilni system, ktery se v macbooku neobjevi.
A navic se dokonce ani neprezentuje dotykove rozhrani, ale dotykove pero, coz je zcela odlisna technologie a zpusob ovladani. Vlastne se da rict, ze s dotykovym nema absolutne nic spolecneho, jde z technickeho hlediska spis o podobnost s ovladanim mysi.
Ono se surface da zcela regulerne srovnavat s macbookem pro a ne nejakym smesnym airem. A i tak by vlastne v kazdem detailu zvitezil, protoze je kompaktnejsi a nabizi vic funkci. Na surfacebook jeste vlastne nikdo za celou dobu odpoved nenasel ....
Prijdou mi takove clanky trapne a bulvarni ala tv h@vna a samozrejme zcela zbytecne. Kde jsou clanky na MAC vs. PC? TY - byly tezce postavene na hlavu a mnohdy vyzdvihovaly neco, co bylo vlastne negativum. Dotykove ovladani na notebooku, kde jej ma clovek pred sebou smysl proste ma a je to pridana hodnota, tecka. Kdyz je to pak jeste tablet, tak vubec nema smysl o tom diskutovat. Dotykove ovladani treba na monitoru, ktery mam ted dobrych 60cm od sebe se da zpochybnit, ikdyz ja bych to treba uvital (uprimne mi prijde tristni, ze dnes nejsou vsechny monitory davno dotykove). Ale co zpochynit jiste nelze ani nejtvrdsim fosilem, jsou jednoznacne prednosti dotykoveho pera ..... to proste snad ani neni fyzicky mozne:)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Srovnat s Macbook Pro? Nejsem teda Applista, ale už jen z hlediska hardwaru na jedné straně vidím dvoujádro s integrovanou grafikou a na druhé čtyřjádro se slabou, ale stále dedikovanou grafikou.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Absence dotykového ovládání JE nevýhoda. Fascinuje mě, že to nejsou ochotni nebo schopni uznat lidé, kteří od rána do večera píglují displeje svých smartfounů. Prostě proto, že při psaní na klávesnici je podstatně jednodušší sáhnout na displej, než hmatat po myši nebo touchpadu, hledat kurzor, posunovat ho na správné místo a klikat.

Ale proti Microsoftu je třeba se šprajcnout, že?

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Ja to tak nevidim. Mys je rychlejsi a presnejsi a ma tri tlacitka (minimalne) + scroll. A nektere veci se matlanim prstama delaji fakt blbe. Napr copy/paste textu.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

jestli je vaším hlavním požadavkem jednodudost, (protože jste lenivý a snažíte si "ulehčit" práci) tak máte pravdu. Opravdu "nejjednodušší" je do textového pole kliknout prstem.

Ale rozhodně to není nejrychlejší. Ať dělám co dělám, tak vždy RYCHLEJI do pole kliknu myší než přesunu ruku k displeji a zatlačím prstem na ten displej.

A ta "jednoduchost" navíc platila pro velká textová pole. Když máte u sebe více menších textových polí, tak na dotykáči je občas problém se do nich trefit (např. v rohu stránky jsou 2 malé kolonky pro "login" a "heslo").

A nedejbože když jste někde zpětně ve velkém kusu textu udělal chybu a teď se snažíte kliknout za špatné písmeno, aby jste ho mohl smazat a opravit... v tomhle je dotykáč naopak neskutečně otravný!!!

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Tak tak, chtěl bych třeba vidět hrát starcraft prsty na matlacím monitoru :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A kdo tady píše o textovém poli? Kurzor bych prstem taky nehonil. Ale třeba tlačítko Odeslat, Uložit a pod.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na to obvykle stačí zmáčknout Enter, případně nějakou klávesovou zkratku. Samozřejmě se najdou lidé, kteří po vyplnění dialogu s heslem, který má ke všemu potvrzovací tlačítko zvýrazněné, místo zmáčknutí Enter použijí myš/touchpad/šmatlací obrazovku. Ale to už je jejich blbost.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Super..tak na tom 10 hodin denne takhle delej v nejakem vyvojovem studiu na vidlich..
Chci vedet, jak dlouhou pak budes mit nemocenskou :))

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Od M$ by se ostatní mohli učit PR a marketing. Co se týká IT tak tam M$ patří do toho průměru.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak me se zdalo, ze Apple je prekonal a ted je leaderem v PR Xiaomi ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak lidi jsou blbí nebo chytří. Ti první si koupí Surface a pak budou přemýšlet, jak mají napatlat na dotykovce nějakou rozumnou práci. No a ti druzí půjdou raději na procházku nebo na pivo s přáteli ;-).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nechápu co se tady řeší. Je to jen reklama a reklamy bývají přehnané aby získaly pozornost lidí kterým by uniklo že něco takového existuje. Nikdy by mě nenapadlo že na základě dvou reklam vznikne redaktorovi živnost. Osobně koupím co se mě líbí, co mě vyhovuje a ne na základě nějaký reklamy!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

upatlané obrazovky, znáte něco horšího?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Matlací display není debilní vynález, jenom ho lze nasadit na debilním místě, stejně jako spousty dalších věcí.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Autor neví, že slovo Prezentuje má v češtině výraz Představuje? Tak šup do zvláštní školy !!!

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

To byl obzvláště hloupý argument, když vezmeme v potaz, že spousta slov má nějaké synonymum :-P

S vaším přístupem by jsme mohli rozebírat každé druhé slovo v jakémkoliv textu - např. hned vaše první slovo v komentáři: "autor" má synonymum "tvůrce" atd. atd. atd. atd.

Navíc slovo "prezentovat" bylo dávno přijato do českého slovníku, tak co vám vadí???

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Bodejť by neprezentoval, když je jeho systém ohnutý k tomu, aby byl pro dotykové obrazovky.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?
+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.