Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k DRAMeXchange předpokládá, že poptávka a nabídka NAND flash se v 2018 vyrovná

Trochu se divím.
Vždyť flash technologie zažila podobný bům jako v IT už mnoho věcí, a bylo to vidět dlouho dopředu. Začalo to SSD, do toho se objevily mobily a tablety s potřebou rychlých a velkých úložišť. Nemám představu, jak obrovský ten nárůst byl, ale divím se, že se na to výrobci nepřipravili :) asi to není až taková sranda, jak si myslím :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Myslíte, že by správně měli výrobci v očekávání zvýšené poptávky začít vyrábět do zásoby? Takhle fungoval socialismus a jak dopadnul.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

za sociku se skoro na vse muselo cekat nekolik tydnu az mesicu coz je v podstate nejlepsi varianta nez soucasne extremni plytvani vsemi zdroji a podle nekoho to je vyroba do zasoby :) ....to ze meli tenkrat vypadky a obcas chybeli i zakladni komodity byl jiny problem tak si clovek neutrel zadek a noviny meli konecne smysl (stejne nejzdravejsi je bidet ;) )

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Za socíku se vyrábělo tak jak to bylo centrálně naplánováno. To znamená, že pokud se plán neshodoval se skutečnou poptávkou, některého zboží byl přebytek, jiného zase nedostatek. Kapitalismus je v tomto ohledu pružnější.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

:))) ta problematika je mnohem slozitejsi nez tohle placnuti do vody :)

"kapitalismus" hlavne mrha veskermi dostupnymi zdroji vc. tech lidskych ....ano kapitalismus je v nekterych ohledech pruznejsi (ne vzdy a soucasna podoba kolikrat pripomina trochu centralni planovani) ale to neznamena ze za sociku to bylo zkostnatele to je opravdu hodne naivni predstava

soucasnou pruznost kterou bych nazval spise nehoraznou rozezranosti kdy se denne vyhazuji stovky tun pouzitelnych produktu ze vsech oblasti lidske cinnosti je naprosto OK ta ekonomicka neefektivita je tak do oci bijici a lidi to budou jeste obhajovat :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No víte, já nejsem maniakální grafoman jako někteří další jedinci vyskytující se na zdejším webíku, snažím se psát stručně a vůbec si nědelám ambice na to, že bych tím mohl dopodrobna popsat celou problematiku socialismus vs kapitalismus.

Nijak moc mne toto téma nezajímá, takže vím o tom pouze to co si pamatuji z hodin ekonomie. Socialismus měl oproti kapitalismu i nějaké ekonomické výhody, např. nulovou nezaměstnanost. Dokud šlo o relativně technologicky nenáročnou výrobu, např. surové železo, tanky atd. byl na tom centrálně plánovaný socialismus lépe než kapitalismus. Stačilo nahnat do výroby dost lidí.

Ovšem s tím, jak se průmysl a technologie postupně zesložiťovaly, začaly se projevovat nedostatky centrálního plánování (zhruba od 70-tých let minulého století) . Jestli Vás toto téma zajímá, přečtěte si knížku o tom, jak to fungovalo ve škodovce - V soukolí okřídleného šípu .

ad. nehorazná rozezranost - IMHO to není nic nového, vždy se plýtvalo s tím, čeho byl dostatek nebo přebytek. Jediný rozdíl je v tom, že dnes je levné skoro všechno ...

Tak mi napadlo, jestli právě tento problém nechtějí řešit naši nikým nevolení komisaři a prezidenti EU, když podporují masivní imigraci ze zemí třetího světa. Přebytky průmyslové výroby prostě zežerou kobylky :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Socialismus měl nulovou nezaměstnanost" - LOL, jasně, protože kdo nesehnal práci, byl označen za příživníka a šel sedět do vězení.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ze začátku socialistický režim posílal lidi do TNP (Tábor nucené práce) , resp. pokud měl někdo blbý kecy, tak do uranových dolů :(

Viz wikipedie Výsledek hospodaření v TNP v českých zemích za rok 1949 byl velmi dobrý. Byla dodržena zásada soběstačnosti. ... „Celkový ryzí přínos správy TNP státní pokladně za rok 1949 činí 58 592 983 Kčs.“

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

a dnes lidi delaji ve fabrikach 24/7 "dobrovolne" i kdyz je jasne prokazany negativni a nevratny dopad na zdravi jedince...
a jelikoz jsou zahranicni firmy diky pobidkam velmi casto zvyhodnovane tak jedine co z toho statni kasa ma je dan z prijmu ... opravdu to na me pusobi ze se principielne nenapadne vracime do stredoveku akorat s lepsim komfortem a zazemim ..

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

nesehnal se rovna soustavne vyhybal ? :D ale chapu i dnes se ze zneuzivaji zakony k likvidaci lidi apod. natoz za totace

dnesni zlatokopky a abych byl gendrove vyvazeny protoze je to taky pomerne casty jev i zlatokopove by asi zaplakali :D
"§ 203

Příživnictví

(1) Kdo pokračuje v soustavném vynechávání pracovních směn bez závažného důvodu nebo v předstírání pracovní neschopnosti, ač byl již pro takový čin postižen místním lidovým soudem nebo národním výborem, bude potrestán odnětím svobody až na jeden rok nebo nápravným opatřením.

(2) Kdo se soustavně vyhýbá poctivé práci a dává se někým vydržovat nebo si prostředky k obživě opatřuje jiným nekalým způsobem, bude potrestán odnětím svobody až na tři léta.
"

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"kapitalismus hlavne mrha veskermi dostupnymi zdroji vc. tech lidskych" - Zato socialismus byl velmi efektivní a šetrný, LOOOOOOL

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

v nekterych smerech rozhodne ano staci si o tom neco zjistit a nepsat jen velmi konstruktivni LOOOOOOOOL ;)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A hlavně, kapitalismus (i socialismus) jsou fosilie, pro které už dnes není v žádné moderní společnosti místo. Byly to jen experimenty. Jediná smysluplná budoucnost se jmenuje sociálně tržní společnost.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.