Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Držíte kryptoměny na Coinbase? Zkontrolujte, zda nejste na mizině

Prestante pisat blbosti o skusenosti alebo neskusenosti pouzivatela ak chce obchodovat kryptomeny. Do systemu danej "burzy" alebo obchodnika klient nikdy nevidi a musi sa len spoliehat na dobre slovo ze je to zabezpecene ale vzhladom na to ze parkticky vsetky tieto spolocnosti su postavene na forme sro tak je to eldorado a riziko. Ono ten bankovy dohlad nieje len tak pre srandu a bezne komercne banky, aj ked sa tu na ne vselo nadava musia toho dost splnat. Proste kryptomeny su momentalne eldorado a treba ratat s vysokymi stratami bez sance to nejak zachranit. Tak isto je blbost ze by sa komercnym bankam nepacili kryptomeny z principu. Prave naoak je to dalsia moznost ako zarobit na klientoch, problemom je dnes ze kryptomeny su legislativne totalne nepodchytene a preto su zdrojom potencionalnych pruserov a to je pre banky zatial vecsie riziko ako moznost na nich zarobit. Ziadna banka sa nebude hadat s narodnou bankou/ministerstvom financii ak by sa museli riesit prave zakonne nalezitosti ak este nieje doriesena legislativa. Nehovoriac ze v kryptomenach moze lietat kde kdo a rozne financie z roznych zdrojov co moze byt potencionalny problem pre meno banky. Takze buducnost kryptomien a aj kryptomeny, alebo minimalne technologia sa im pozdava len sa caka ako sa to vyvrbi.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nepochopil´s pointu kryptoměn. Ty jsou postavené přesně tak, aby do nich žádný stát, ani banka nemohly zasahovat, čili je logické, že se bankéřům nelíbí. Však si všimni, jak dlouho je bankéři ignorovali a až těď - cca poslední rok - zjistili, jaký se na ně valí průšvih a dodnes neví co s ním.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nepochopils pointu prispevku. Banky, tak isto ako kazda sukromna spolocnost by boli najradsej keby do nich nikto nezasahoval a ziaden stat/urad/organizacia by sa nesnazila ich regulovat ! Bankari pravze budu postupne asimilovat v nejakej forme aj kryptomeny, len momentalne je to legislativne a prvne velke rizko ako aj o moznost prist o meno. Banky ignoroval mozno kryptomeny ale nie technologiu. Netreba verit velkohubym politickym vyhlaseniam a dnesnej "novinarcine". To je asi ako vsetky velke automobilky ingnoruju elektromobily hlavne ze kazda ma nejaky vo vyvoji pripadne aj vyrobe. Ono priprava nieco trva a nebude hned kazda spolocnost/banka vykrikovat co prave testuju.
A co sa tyka zasahovania ,regulace, good joke. Kryptomeny su o technologii nie o legislative. Napak zasahovat do nich je dnes dost jednoduche. Na jednej strane staci ked stat postavy obchodovanie s nimi ako protizakonne (vid niektore azijske krajny). Potom len staci ak si bude chciet clovek vymenit kryptomenu za realny cash, alebo niekde s nimi zaplatit (co legalne samozrejme nepojde) a uz mozes priletiet obusok. A co sa tyka ceny, vzhladom na extremnu volatilnost, ak by niekto chcel pohnut s kurzom tak mu staci dumpnut nejaky objem. Jedine preco sa to nedeje je ze velky hraci stale niesu v kryptobusinesse a stale je problematicke obchodovanie vecsieho objemu, respektive vymena.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale pochopil, jenže ty se na to díváš moc male. Mě nezajímá běžný těžič a jeho "problém", když mu jeho stát zakáže obchodování. Pokud se na to podíváš ve větším měřítku, zjistíš, že "velkým hráčům" vůbec nevadí, když krypto zakáže 80, klidně 90% států planety. U měny s takto nastavenými převody (víme že se něco odehrálo, ale od koho ke komu a kdo je vlastně vlastník) ti bohatě stačí doslova pár států, které reálnou směnu dovolí. Problémy Jardy s pěti grafikama, že Evropa krypto zakázala se jich fakt netýkají... ;))

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

(víme že se něco odehrálo, ale od koho ke komu a kdo je vlastně reálný vlastník netušíme) - pardon :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A ? Krypto meny maju daleko od anonymity. Jednak tranzakcie su verejne dostupne a ulozene v blockchaine a v momente ked sa snazi tie peniaze niekto vytiahnut tak je to len o tom kolko energie bude chciet stat vynalozit aby danu tranzakciu/ciastku zosobnil. Ostatne staci sa pozriet na bitcoiny zo Silc Roadu ako nemala FBI vobec problem ich prepojit ku konkretnym ludom.
A mimochodom numericke ucty funguju v bankach uz aj dnes, a tiez tam nieje uvedeny vlastnik.
Ked uz sa dostavame na hranu legalnosti tak skor kryptomeny su idealne pri potrebe sa rychlo zdekovat - urcite je jednoduchsie zo sebou zobrat usb kluc ako kufrik zlatych tehal alebo pytlik diamantov.
Pre niekoho s fakt velkym objemom nebol problem presuvat peniaze ani doteraz, vid. rozne danove optimalizacie velkych korporacii, Panama papers a podobne. A nepotrebovali na to ani relativne derave a hodne nestabilne kryptomeny.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nak ses zasek u Bitcoinu tj. celkem dost let zpatky.
Dnes uz existuji kryptomeny, kde z blockchainu bez privatniho klice nezjistis nic:
https://en.wikipedia.org/wiki/Monero_(cryptocurrency)#Privacy

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vis co je tvuj problem? Vubec ani okrajove netusis co je bitcoin (stejne jako 99% "investoru"). Takze tedy naposled. Bitcoin je trivialni algoritmus, kde pomoci distribuovane site je na zaklade voting systemu zajistena jakas takas validace transakci. Na tom neni nic podvodneho, je to jenom hrozne hloupe z hlediska zcela jalove a enormni energeticke narocnosti, jinak je bitcoin (nebo libovolny jiny algoritmus, rozhodne nerikejme mena, to je uplny nesmysl) zcela v poradku.
Druha a zcela oddelena vec jsou kryptoburzy, kde se za nic obchoduji realne prachy. A TO JE PODVOD. To je typicky Ponziho podvod a burzy si krasne hlidaji a diktujou podminky. Kdyz to jde dolu, tak to muzou umele zvednout, protoze to nikdo nezjisti, nikdo je nekontroluje, je to mozna nejvetsi podvod v historii. Smesne je, ze burza dokonce ani nemusi vlastnit zadne bitcoiny, aby ti je na tvuj "burzovni" ucet pripsala:o))) A ty se to nikdy nedozvis. Jako majiteli burzy mi nekdo pripise (realne) bitcoin (cili pres tu drahou a pomalou bitcoinovou masinerii), ktery vytezil. Ok, mam ve sve burzovni penezence bitcoin a mu ho dam na jeho virtualne virtualni (jo, tak to je!) penezenku na me burze. Pak mam bezny ucet, kde mi hlupaci posilaji REALNE penize. A pak mam system, ktery dela nejaky jakoze kurz a kdyz prijde nekdo, ze chce od nekoho z penezenky bitcoin, tak mu ho prodam, vemu si poplatek a tak jedu furt dal. Jelikoz by tyhle transakce nesly delat online (protoze bitcoin je proste shit, kde potvrzeni transakce muze trvat hodiny), tak je to samozrejme vsechno ve virtualne virtualni (budem rikat virtualni^2) penezence u me na burze. Ja jich na sve burze ve virtualni^2ch penezenkach mam treba milion BTC, ale realne jich na burzovni penezence mam treba 1000:) Lidem neumoznim prevod do REALNE BTC site vic nez treba 10BTC za jednotku casu nebo reknu, ze je nekde problem. Takze kdyz se najde nekdo, kdo chce BTC prevest jinam, coz se asi nestava, tak to funguje. Kdyz to prestane fungovat, lidi uz nechcou kupovat, tak muzu krasne pohnout s kurzem, muzu vytvorit imaginarni poptavku a uspojit ji z imaginarni virtualni^2 penezenky, jelikoz mi to nikdo nema jak dokazat, protoze me nikdo nekontroluje:o) A tak to nejak funguje, mam napechovany REALNY ucet penezma. Par realnych bitcoinu a spoustu internich virtualnich^2 bitcoinu. Kdyz zacne panika, tak ji uklidnim virtualni poptavkou. Kdyby me to uz prestalo bavit, tak nekde nejakemu chudakovi na jine burze prodam sve realne bitcoiny nebo se na ne vyseru, ale hlavne si prevedu prachy z REALNEHO uctu s REALNYMA prachama a odjedu do Seychely. Ne proto, ze tam nevydavaji zlocince, ale proste na dovolenou. Protoze na mem vytunelovanem businessu nebude nic spatneho, lidi mi tam ty prachy poslali dobrovolne:o) A ja jsem treba rekl, ze burzu napadli hackeri nebo ze ..... a neni to jedno? Proste zrusim domenu a nazdar:o))))

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ty v tom mas dobrej gulas. A nejvetsi sranda, ze spousta veci o cem mluvis ve skutecnosti plati o bankach ( https://en.wikipedia.org/wiki/Fractional-reserve_banking ) a klasickych regulovanych burzach, kde se obchoduji treba akciovy indexy.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Gulas? Byl jsem nekde mirne nepresny v popisu jak funguje bitcoin a ty takrikajic burzy? Pokud ano, tak rekni kde, pokud ne, tak laskave mlc.
Jinak to co jsi napsal je patrne neco uplne jineho (pravda necetl jsem to). Banka si nemuze vymyslet penize. Nicmene tve penize na uctu muze/musi pujcit nekomu jinemu, protoze jak jinak by banka platila uroky ze? Nicmene se nevirtualizuji zadne penize. Kdyby vsichni naraz chteli vybrat penize (jak se deje za krizi), tak proste banka nemuze uspokojit vsechny. Nicmene od toho mame centralni banky, aby udrzovaly menovou stabilitu a financni zodpovednost. Vklady v bankach jsou navic chraneny a cely system je velmi dobre zabezpecen jasnyma pravidlama ..... ikdyz co to povidam, tady lidi vrazeji prachy do bezcenych cisel s vidinou pohadkoveho zisku, takze asi nema smysl rozebirat jak funguji penize:o))))

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Tak si o tom priste neco aspon precti nez ze sebe zase budes delat blbce...
Vysvetlovat neco nekomu, kdo nema ani zakladni znalosti jak banky, meny a burzy funguji asi nema moc smysl...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Wow, vedet o tom uplne hovno a jeste obvinovat druhe, to musi byt dobry kokot co?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Tak to jednoznacne ses. Za obdobny projev ti dali pred casem ban, kdyz si sem chodil jako BTJ. Dobre veci by se meli opakovat...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Aneb jak mlít howna s nulovovýma vědomostma. :D

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Myslim to smrtelne vazne! Za naucene fraze "Ty jsou postavené přesně tak, aby do nich žádný stát, ani banka nemohly zasahovat, čili je logické, že se bankéřům nelíbí" dostavas nejake penize od nekoho? Jako opravdu by me to zajimalo. Je jasne, ze tyhle demagogie se lidem siri, ale jako jestli za to dostavas aspon nejake prachy.
Ja si to nedovedu predstavit, ze pod kazdym clankem vidim uplne stejny blud nekolikrat!
Jako i prece uplny pitomec (ktery nema poneti o kryptomenach a o tom jaky podvod jsou ony burzy), tak musi vedet, co znamena slovo banker. Myslis, ze ten je spojeny s nejakyma konkretnima penezma? Jako bankeri jsou spatni nebo co? Kdyz vezmem naprosto utopisticky svet kryptomen, myslis, ze pak lidi nebudou potrebovat financni nastroje? Pujcky, hypoteky? Jako tak jak to lidi jako ty prezentujou tak samozrejme NE, to je jasne, tim by se cely domecek zbortil. Ale jako aspon virtualne asi ano. Jako lidi, co "investujou" do kryplomen, tak zjevne nikdy uz zadnou hypoteku mit nebudou, protoze bud si prozenou kouli hlavou nebo jim proste uz nikdy nikdo zadne penize nepujci:)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Jiz druhej calnek v ceskcyh news, kterej nepise vubec nic, bouse plafy. Ve vysledku za to nemohl Coinbase ale VISA! Coz se v CZ nedozvis:)

https://techcrunch.com/2018/02/16/visa-coinbase-not-at-fault/

By me zajimalo co je to tady za pisalky ze si neudelaji research ale rovnou postujou neuplne info. Chjo...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Já to pochopil tak, že Coinbase měla nastavenou nesmyslnou výši poplatku za nákup kryptoměn pomocí karet Visa.

Ostatně kdyby za to mohla Visa, proč by se teď Coinbase lidem omlouvala a refundovala jim to?

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

^ To jste pochopil špatně.

Coinbase se omlouvá, protože ona byla koncový bod, který lidem strh peníze.
Problém ale nebyl jejich vinou, ale způsobila to chyba někde ve spolupráci s Visa.

(Celý systém je plně automatizovaný, takže koncový bod většinou ani nevidí do právě probíhajících plateb a prakticky jenom zpětně vidí, zda platba proběhla a nebo ne)

Bohužel nikdo si nechce dovolit obvinit a naštvat tak monstrózního giganta jako je Visa za chybu v systému, protože by je snadno mohl odstřihnout od stovky milionů kreditních karet. Proto se asi nedozvíme bližší detaily, co Visa pokazila.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Moje zkušenost s kryptoměnou. Docela dost dlouho jsem pomocí NiceHash Mineru zvýšeně amortizoval svou GTX1080ti.
Když byla moje odměna natolik velká abych si získané zlomky bitcoinu mohl bez poplatku převést do své peněženky, dotyčná firma prohlásila, že prý byla napadena hackery, kteří všechno ukradli a já tedy nemám nic. Dál se se mnou nebavili.
Tím skončila moje cryptoměnová anabáze. :P

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co na to říct? Nedostatečně ses informoval. Velký burzy se vykrádaly,vykrádají a budou vykrádat. Jak dlouho si proboha doloval na minimální výplatní částku?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Dost na to abych si připadal jako pitomec. :P
A co se týče "dostatečné informovanosti". Vzhledem k tomu, že pokud vím, ty kryptofirmy (kryptoburzy, kryptoobchodníci, atd....) nepodléhají žádnému dozoru, regulaci, auditům.... tak dostatečnou informovanost v podstatě nelze zajistit. Např. netuším jak zjistit zda obchody, které kryptoburzy vykazují, že realizují, jsou opravdu reálné, nebo zda se jedná o podvod, zda jsou kryptoměny opravdu nakupované za skutečné peníze dodané skutečnými zájemci, nebo zda se třeba jedná o "nákupy" realizované pomocí ze vzduchu vygenerovaného Tetheru. Prostě netuším, jak tu dostatečnou informovanost za těch současných podmínek pro sebe zajistit.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tak kryptoburzy jsou podvod, to neni treba moc laborovat. Tam realne bitcoiny neprotekaji, protoze by ty transakce byly tristne pomale. Tam je to ve virtualne virtualnich penezenkach (viz muj prispevek vyse) a ti lidi davno prisli jak o bitcoiny, tak o penize. To je znamy fakt, kteri se snazi mnozi nevidet, vetsina ho proste nevidi, ale vlady uz se konecne rozhoupavaji a zacinaji s tim neco delat.
Tvuj problem, jestli jsem ho dobre pochopil je ten, ze jsi tezil v nejakem poolu a ten jakmile mel lidem zacit neco vyplacet, tak jakoze zkrachoval:o) Jako proc ne? Neni na tom nic spatneho. Kdyz ti nekdo anonymne propujci svuj stroj k vydelku a ty mu tak nejak slibis odmenu a pak se na nej vyseres, tak nenadela nic, jelikoz je to jen anonymne a virtualne:o)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Realne bitcoiny tam neprotekaji ? Tak to nechapu.. poslal sem na poloniex bitcoiny.. udelal par obchodu... vybral vic bitcoinu nez sem tam puvodne poslal. Urcite dokazes vysvetlit odkud se ty bitcoiny vyskytli, kdyz tam zadny neprotekaj :o)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ty si opravdu v realu este vacsi kreten, nez napoveda tvoj nick. Myslim to naprosto uprimne. ;) Ale skus nam este nieco vysvetlit ohladom toho, jak burzy funguju a jak Nicehash nevyplacal ale len sluboval, schvalne.. :))

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Veris uprimne, ze bitcoin je mena a dokonce mena budoucnosti? ANO/NE

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Spíš je to smůla něž cokoli jiného. Kryptoměny se prostě kradou, všude.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Nicehash se k tomu postavil čelem. Ztracené bitcoiny se v lednu všem poškozeným objevily na účtu jako "starý zůstatek", který se teď postupně splácí po 10 % měsíčně. První splátka mi již došla. Za mě férový přístup.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nevím. Já ten program po nějaké době prostě deinstaloval a dál to už řešit nehodlám. Nemám k nim důvěru, už jim neposkytnu ani Wattsekundu. :-P

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Taktiez som tazil na 2x 1080Ti, pak od leta uz len na jednej. Vyplaty chodili pravidelne kazdy tyzden/dva, chodievalo 140-170 dolarov do penazenky. V case ked ich hackli, som prisiel tusim o 36 dolarov, takze nic hrozne. Kolega, ktory to mal zrejme nastavene rovnako spatne ako ty, vsak prisiel skoro o 200 dolarov. Ale uznal si chybu. ;) Takze je to o informovanosti - cim dhlsie vystavis svoje prostriedky vystavene v penazenke/na uctoch 3. strany, tym vyssie riziko nesies. Vzdy platilo a vzdy bude. Btw obe 1080Ti sa k dnesnemu dnu zaplatili, v zime sa usetrilo asi 10% na plyne skrz topeni a i dnes, keby som tu druhu kartu predaval, tak za vyssiu cenu, nez som ju kupil. :) Zadarmo 2x 1080Ti, ved preco nie. Za mna diky Nicehash ;)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Nemohu až tak souhlasit - svoje prostriedky mám vystavene v penazenke/na uctoch 3. strany běžně už pár desítek let - pochopitelně hovořím o peněžních účtech v bankách - regulovaných, auditovaných bankách..... a zatím je to stále vše k mojí plné spokojenosti. Nemusím shromažďovat hotovost doma pod matrací. ;-)
Jinak, za mě taky díky za Nicehash - spálil jsem se díky tomu jen malinko, tak že to vlastně ani vůbec nebolelo - vcelku levně jsem se obohatil o zkušenost. :)
Ad. špatné nastavení - pokud jsi nechtěl platit poplatky, tak jsi musel čekat až se na účtu utvoří větší množství..... to nebyla otázka informovanosti, nebo špatného nastavení. Prostě a jednoduše to Nicehash mělo nastaveno tak, že buď jim platíš za transfery a nebo pálíš proud čekáš. Ale OK. Touto zkušeností pro mě kryptoměny přestaly existovat. Vlastě díky za to. Ta zkušenost byla ještě velmi laciná ve srovnání se zoufalci, kteří si v současné době berou hypotéky na nákup bitcoinu. Ti dopadnou daleko hůř. :)
Ad. zaplacení grafik - vzhledem k poměru "čisté platby/opotřebovanost grafiky" bych ty údajně že prý zaplacené grafiky fakt rád viděl - ty nejspíš budou zralé tak na odeslání do ekodvora, že? :P
Navíc ještě je tady platba za propálený proud..... pokud nežiješ někde jinde než v Česku, příp. v nějakém paralelním virtuálním Česku.... tak se ti grafika+proud v současné době už prostě zaplatit nemohou, a nebo já neumím počítat, ale prostě mě ten jednoduchý výpočet nevychází.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nejstupidnější nápad byl vůbec používat zbytečný Nicehash.To jen potvrzuje to, že jste vůbec nevěděl co děláte a nedostatečně jste se informoval na možná rizika. Nechápu, proč nějaký Nicehash srovnáváte s bankou. Nicehash můžete srovnat možná tak s nějakou stavební firmou, které svěříte peníze na výstavbu baráku, ale když firma zkrachuje máte smůlu. Nicehash není ani směnárna, jen prostředník vydělávající na lidech co si neumění nastavit miner.

Každý průměrně inteligentní jedinec si těží přímo do vlastní peněženky a to zdarma a bezpečně.

Pěkný den.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pokial nemas cas a naladu, kazdy den hodinu stravit na vyhodnostou konkretnych coinov a neustalym prepinanim tazby na iny coin, zhromazdovanim niekolko penazeniek a porad dokola, tak je Nicehash nahodou velmi prijatelna dan za pohodlie. samozrejme je rozdiel, ci tazis na 1 grafike, alebo na 100... ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No ona realita je trochu někde jinde. Tohle co píšeš je nereálné. Většina poolů má systém, kdy znevýhodňuje právě takové přepínače jak popisuješ (PPLNS). Pokud někdo přepíná každý den coin, tak to dělá špatně a přichází o dost profitu (lidi to často ani neví).

Kdo to s těžbou myslí trochu vážně, udělá si průzkum a těží coin, od kterého čeká největší růst. Nemusí to být vůbec aktuálně nejprofitovější coin. Výhoda je, že ho v tu chvíli těží míň lidí a má tedy nižší obtížnost a coinů vytěžíš víc.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ty mozna tazis coin, od ktoreho cakas najvacsi rast, ja taky coin rovno kupujem. ;) Tazil som for fun, 2x1080ti a teraz uz iba na jednej ale tazil som rozhodne vzdy to, co sa vyplatilo najviac. Videl som vysledky znamych, co tazili dlhodobejsie iba jednu vec a tu drzali, ale vo vysledku som bol na tom ja s mojou odmenou v BTC lepsie nez ich gamble v dany coin, pretoze som si tu sumu previedol hned do smenarne a nakupil za to prave coiny o ktorych pises. A ti, co dodnes drzia vytazene monero, ethereum, vertcoin, zcash, zen a podobne, maju zhodnotenie 10x nizsie, nez ja s tymi "automatickymi BTC" za ktore som si par krat zaobchodoval. :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nesplnili podmínku, kterou jsem napsal. Já mám zhodnocení 5x vyšší než btc.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nepochopil si zakladnu logiku. Kto pise o vyhodnosti zhodnotenia BTC? Ja nie. Ja tvrdim, ze je logicke, ze tazit sa v dany moment vyplati to, co *zrovna* najviac vynasa! Nie to, co chces dlhodobo drzat, lebo si myslis, ze ma potencial. To nedava logiku.. Ak v nieco verim, ze porastie (viac nez BTC), tak to predsa rovno nakupim a nebudem to tazit aj vtedy, ked nieco ine je vyhodnejsie, nie? Ved mozes tazit najvyhodnejsi coin v dany den, ktory nasledne zamenis za coin, ktoremu veris a bude to efektivnejsie, ako tazit rovno ten coin. A o tom ja pisem, ze sa sice nechavam pohodlne vyplacat v BTC, ale odmenu si posielam rovno na zmenaren, kde si za nu kupujem prave coiny, ktore su momentalne v raste, pripadne za tie, v ktore verim, ze maju potencial. Alebo mi chces tvrdit, ze je lepsie tazit coin A, ktory ti denne vyprodukuje 80 dolarov, lebo v neho veris namiesto ineho coinu B, ktory by ti vyprodukoval 100 dolarov, za ktore si mozes ten svoj coin A kupit v mnozstve o 25% viac? Zamysli sa nadtym.. Disujes Nicehash, ze clovek zbytocne zivi prostrednika a ze to nie je eefektivne a pritom sam prikladujes nezmyslom, ze tazis iba coiny, ktore chces drzat, lebo... buducnost, potencial a mozna sa podari. A pokial by si tazil vzdy iba to najvyhodnejsie, co sa v dany moment vyplati bez nicehash, tak sa dostavame k tomu, co som pisal. Ze tu tazbu musis denne kontrolovat, prepinat a spravovat x roznych penazeniek a coinov, aby si tu vyhodnost udrzal a to stoji cas. Nerobis to, ako si sam priznal, takze netazis efektivne. Ja tiez nie, lebo platim proviziu nicehash za moju pohodlnost. Ale aspon tu nenadavam ostatnym ze su blbi, lebo pouzivaju nicehash. A tiez tebe ze si blby, ze tazis iba coiny o ktorych si myslis, ze raz niekedy mozna, budu hodnotne. ;)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Teorie krásná, praxe trochu někde jinde... on totiž NH není vůbec tak výhodný, jak si většina jeho uživatelů myslí.
Whattomine pro NH zcestné údaje, mimo jiné i samotný calc na NH ukazuje podstatně méně, nehledě na to kolik lidí na Redditu nadává, že má z NH podstatně míň. Dále teď koukám, že poplatek NH je dost hrozných 5%? Prakticky nemožnost plné optimalizace OC, jedině s vyřazením algoritmů, to je pro mě jasná stopka.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Lenze ja nikde netvrdim, ze je tazba cez Nicehash idealna. Platis dan za pohodlie. Lenze ty sam, ktory ju disujes si nakoniec priznal, ze sam netazis a denne nesledujes to, co je momentalne najvyhodnejsie (a eventuelne pak zato nakupujes to, v coho rast veris), ale tazis nieco, co si myslis, ze mozna porastie. Takze je len otazka, ci je hlupejsie robit to co ja (MH), alebo to, co robis ty (nevyhodny coin). S tym rozdielom, ze ja tazim for fun na jednej grafike, ty ich mas desiatky. ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

On ten můj coin je na tom průměrně líp než Nicehash, takže to vůbec nemusím řešit...
Navíc ty a další máte lockuné btc na NH, mezitím ti to btc spadlo na polovinu a ani nevíte zda je skutečně někdy vyplatí...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Aha, no ak mi tych 20 dolarov -10% splatenych nikdy nepride, tak to nejak prezijem. :))) Ku zbytku, neni co dodat. Ja netazim efektivne pretoze NH a 1 (kedysi 2) grafika, ty si sa priznal, ze taky netazis najefektivnejsie. Ale mas tych grafik desiatky. A ja som sa tu do nikho nezacal navazat, ale ty ano. ;)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To neni uplne pravda. PPLNS se tyka vzdy aktualniho bloku. Pokud pool vytezi blok jednou za 5 hodin, tak samozrejme prepnutim pred nalezenim bloku prijdes o velkou cast profitu z toho bloku. Pokud ale velky pool dokaze najit blok behem par minut, tak ten uslej profit je samozrejme minimalni a pak zalezi na algoritmu prepinani, jestli to dokaze kompenzovat vyssi cenou jiny meny.

Nic z toho se ale Nicehashe netyka, protoze Nicehash nikoho neplati za vytezeny coiny, ale za poskytnutej hashrate. Cili Nicehash muze prepinat klidne nekolikrat za hodinu a tvyho profitu se nijak negativne nedotkne (resp. tratis jen cas po kterej miner startuje a netezi, coz je par sekund).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jestli to je na mě, tak já vůbec nepsal o Niceshashi v souvislosti s PPLNS.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Aha a k comu bol teda ten tvoj argument, ze striedat coiny je spatne, pretoze casto striedas pool? Pretoze to bolo prave v tvojom prispevku, kde kydas na NH. A pokial nemozes striedat coiny, pretoze netazis v poole, tak je to nevyhoda iba tvoja osobna a prave voci NH aboslutne zcestny argument. Cili dalsi +bod pre NH.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je fakt tak těžký pochopit, že jsem odpovídal na tuto tvojí větu? "Pokial nemas cas a naladu, kazdy den hodinu stravit na vyhodnostou konkretnych coinov a neustalym prepinanim tazby na iny coin"

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Ad. špatné nastavení - pokud jsi nechtěl platit poplatky, tak jsi musel čekat až se na účtu utvoří větší množství..... to nebyla otázka informovanosti, nebo špatného nastavení. Prostě a jednoduše to Nicehash mělo nastaveno tak, že buď jim platíš za transfery a nebo pálíš proud čekáš."

Samozrejme, takze si nie bol neinformovany, ale iba skrblik, ktoremu bolo zatazko zaplatit z vydelanych 100 dolarov 2 za transfer. Uz rozumiem. Comu vsak nie, preco potom places. :P

"Touto zkušeností pro mě kryptoměny přestaly existovat."

Tak to sa hodne lahko vzdavas, snad to nemas takto v zivote so vsetkym.

"Vlastě díky za to. Ta zkušenost byla ještě velmi laciná ve srovnání se zoufalci, kteří si v současné době berou hypotéky na nákup bitcoinu. Ti dopadnou daleko hůř. :)"

Niektori, ktori si tu pozicku vzali v lete, dnes uz napriklad nemusia do konca zivota pracovat. Tiez im tenkrat ludia tvrdili to same, co tvrdis teraz ty. :) Pre nich si zufalec mozna prave ty, ktory kvoli stratenym par dolarom sa urazil, stiahol a trucuje jak male decko. A ze dopadnu daleko hur? A to mas odkial? Zaujimave, asi budes prvy clovek, ktory pozna buducnost kryptomien a ich hodnotu v buducnosti. :P

"Ad. zaplacení grafik - vzhledem k poměru "čisté platby/opotřebovanost grafiky" bych ty údajně že prý zaplacené grafiky fakt rád viděl - ty nejspíš budou zralé tak na odeslání do ekodvora, že?"

Prosim? Tie karty su a este dalsie 2+ roky budu v zaruke. Jedna, ktora tazila od dubna do leta, si na seba vydelala, bola kupena bez DPH za 16500Kc a nasledne predana na PCT za 17k, mozem ti to kludne dolozit. ;) Druha karta bola kupovana s DPH za 19900Kc, vydelala uz vic, nez ma stala a stale tazi (sic len uz 4$/den), veskere teplo je vyuzite v pokoji a dnes sa da stale predat za 22k. Takze neviem o akych bludoch tu tocis. ;)

"Navíc ještě je tady platba za propálený proud..... pokud nežiješ někde jinde než v Česku, příp. v nějakém paralelním virtuálním Česku.... tak se ti grafika+proud v současné době už prostě zaplatit nemohou, a nebo já neumím počítat, ale prostě mě ten jednoduchý výpočet nevychází."

Ano to je pravda, DNES za DNESNE ceny kariet, sa tie karty uz zrejme nezaplatia. Ale kto nakupil na jaro, o com tu celu dobu pisem, tak ma DAVNO investiciu nazad. A k tomu prudu, doma ho mam za prijemnu sadzbu 3Kc/kWh, veskere teplo vsak ostava v pokoji, kde je o to mensia potreba topit centralnym kotlom. Takze naklady sul-nul 0.0hovno.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ten program na zkontrolování zůstatku nepotřebuješ. Stačí ti tvoje číslo peněženky a to snad víš. Mě Nicehash také začal splácet:
https://ctrlv.cz/shots/2018/02/19/Jmcy.png
A myslím, že i snížili minimální výplatní částku, protože mi přišlo 0,03 BTC aniž bych to v posledním měsíci zapnul cokoliv. Takže i když s tím nebudeš nic dělat, tak by ti do 10 měsíců mohlo vše dorazit do tvé peněženky.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

...a nebo taky né. Možná to vnímám opravdu příliš paranoidně, ale ono se dle mého skromného názoru taky jen může jednat o fintu jak zabránit případným soudům - prostě se snaží splácet škodu.
Já už na kryptoměny kašlu. Nehodlám se tím fejk-tématem dál už zabývat. Ať si těch pár drobných užijou. Ale ten že prý vykradený Nicehash není jediným důvodem - např. podpírání bitcoinu pomocí Tetheru je důvod další.....

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Chapes ho? :D Oni mu to vracaju a vracat do posledneho centa budu, ale jeho to uz nezaujima. On nechce svoje peniaze nazad, nestoji mu ani otvorit wallet. Jak male urazene trucujuce decko. Fakt vtipne. :D

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Oh diky, toho som si ani nevsimol, fakt to tam mam. :)

Old balance
For your address
0.00227045 BTC

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Hehe taky koukám. Já v to už nevěřil. :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mi strhli 2 x 1308 Kč + 2 x 35 Kč, ale už mi je zase vrátili. Prý problém u VISA.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.