Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Dvanáctijádrový Opteron v prodeji, zatím jen na eBay

Čtyři dvanáctijádrové AMD Opterony 6174

V poklidu se náhle objevila na aukčním serveru eBay nabídka čtyř dvanáctijádrových AMD Opteronů 6174 (2,2 GHz) určených pro socket G34 (nebo také „LGA1974“). Prodejce identifikující se jako „Oakville Mehlville Computers“ za ně chce 8 tisíc dolarů, aukce začíná na 7 tisících. Má to pár háčků. Jednak tyto procesory ještě nebyly uvedeny, nicméně podle fotografie vypadají poměrně reálně a ani se nezdá, že by šlo o výrobní vzorky. Větším problém je, že prodejce píše „No Returns Accepted“ (vrácení neakceptováno), přičemž procesory si ani potenciální zájemce nemůže vyzkoušet, protože ještě není deska se socketem G34 na trhu. Leda by si k nim koupil od Oakville Mehlville Computers i server, který prodejce také nabízí na eBay, a to za rovných 20 tisíc dolarů. Server je osazen deskou Tyan S8812 (taktéž oficiálně neuvedenou výrobcem) se čtyřmi sockety G34 osazenými právě těmito Opterony a čipsetem AMD SR5690 + SP5100 (serverová variace na téma AMD 890FX + SB8x0).

Něco nám napovídá, že uvedení prvních dvanáctijádrových Opteronů je na spadnutí. Sice to budou „slepence“ dvou šestjijádrových, ale zase má po čase AMD mezi procesory něco, s čím se může chlubit, že je v tom „první“. Procesory zvládnou obsloužit DDR3 paměti a vzhledem k internímu složení ze dvou šestijádrových Opteronů budeme mít co do činění se čtyřmi paměťovými kanály.

Galerie ke článku

WIFT "WIFT" WIFT

Bývalý dlouholetý redaktor internetového magazínu CDR-Server / Deep in IT, který se věnoval psaní článků o IT a souvisejících věcech téměř od založení CD-R serveru. Od roku 2014 už psaní článků fakticky pověsil na hřebík.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Dvanáctijádrový Opteron v prodeji, zatím jen na eBay

Úterý, 16 Únor 2010 - 22:51 | Fireballcz | Ja myslim, ze UPS shipping & handling do CZ...
Úterý, 16 Únor 2010 - 17:34 | and_rew | tak pokud vim, servery s dvanactijadrama Magny...
Úterý, 16 Únor 2010 - 16:46 | slwat | Intel dělá slepence, ale myslí to úplně jinak než...
Úterý, 16 Únor 2010 - 15:05 | Máček333 | a to tu ještě nedávno jakýsi antisemita pomlouval...

Zobrazit diskusi