Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

DVD audio, CDRWIN a DAO 3.7e, Dynatek CD-RW6416, ...

diit.cz logo na CD-R serveru 1. dubna 2009
  • SDMI (Secure Digital Music Initiative) vydala specifikaci pro stolní Internet-audio přehrávače, ale počáteční krok k technologické implementaci odložila na konec srpna, kdy by už měl být k dispozici způsob, jak značit, či zabezpečovat zvukový záznam (watermarking), který je pro ní nezbytný. Výrobci tak dodnes mají pouze standard pro ochranu autorských práv, který je však distribuovám pouze po Internetu a je dobrovolný. SDMI velmi pospíchá, protože se blíží i uvedení DVD-audio (viz níže). Ne všechny firmy však budou moci tomuto spocikaci do konce roku podporovat (Creative Labs, Diamond, Samsung a Sensory Science). To bude první fáze a druhá (Phase 2 spec) bude zahrnovat ochranu před stahováním zvukových záznamů z Internetu a jejich neautorizovanému přehrávání. (TWICE)
  • Další MP3 přehrávač bude na trhu nabízet Toshiba. Po 10-ti letech se tak vrací na pole hi-fi. (The Register)
  • Taiyo Yuden začalo dělat nová 80min CD-R. Budou se prodávat také jako Philipsy a to jak CD-R80 tak i CD-R80DA (obrázek).
  • Majitelé CD-ROM mechanik TEAC CD-532E/S a CD-524E mohou upgradovat nový firmwarem 3.04 beta.
  • Mezi rekodréry přibyl další kousek: Dynatek CD-RW6416. Není to nic jiného než OEM Yamaha CDRW 6416.
  • CDRWIN 3.7d byl hanlivě odstraněn ze všech serverů GoldenHawk i z historie verzí. Důvod je prostý. Chlapci bláhově používali sqelý kompiler C++ od Mrkvosoftu ve verzi 6.0 SR2. Ten ovšem generoval chybný kód! Tedy kdo by to do Mrkvosoftu řek! Že? Tak si prosím upgradujte na 3.7e. Nejsou tam žádné změny, jen je přidána podpora pro vypalovačky LG/Goldstar CED-8041B / 8042B / 8043B / 8045B. Stejně tak spatřilo světlo světa i DAO 3.7e.
  • DVD fórum oznámilo začátek testování produktů založených na DVD audio. Ti kteří projdou, budou moci používat logo DVD audio. Tímto testem by měly projít všechny prvně vyrobené DVD audio produkty každého výrobce. Autorizované testovací laboratoře (Matsushita, Pioneer, Sony, Toshiba a Warner Advanced Media Operations) budou kontrolovat shodu a logickým formátem DVD audio a schopnost přehrávání na kontrolních přehrávačích. Budou teké poskytovat referenční testovací disky pro kontrolu DVD-Audio přehrávačů. DVD Audio formát byl schválen DVD fórem v únoru 1999. Tyto testy by měli napomoci hladšímu rozjezdu tohoto formátu v následujícím roce. (Yahoo News)

Diskuse ke článku DVD audio, CDRWIN a DAO 3.7e, Dynatek CD-RW6416, ...

Žádné komentáře.