Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

DVD X Copy Xpress 2.0.0 - novinka od 321Studios

DVD X Copy Xpress logo
Přiznám se, že jsem si buďto verze 1 nevšiml, nebo žádná nebyla. Mail, co nám došel od 321Studuios také hovoří o novince. Ale ono je to vlastně jedno. DVD X Copy Xpress je další udělátko, které z dlouhého, tzv. DVD-9 videa, dovede udělat takové, které se vejde na vypalované DVD.

Na úvod dobrá zpráva. Vy, co jste si koupili DVD X Copy do 28.dubna (kdy vyšlo DVD X Copy Xpress), máte u 321Studios DVD X Copy Xpress zdarma. Jako jiné upgrady DVD X Copy, ho najdete na stránce s podporou. Ostatní už budou muset platit. DVD X Copy Xpress vás vyjde na necelých 50U$ (DVD X Copy pak na 99,99U$, ale to je už i s Xpressem).

Po přihlášení na stránce s podporou vám přijde mailem nové heslo, které budete muset při instalaci vyplnit.

DVD X Copy Xpress aktivace

Jak je u 321Studios zvykem, nehodlají dráždit hada bosou nohou a kde se dá, upozorňují, že program slouží jen pro legální zálohování vámi koupených filmů na DVD. Toto okno se také nahraje na vypálené DVD.

DVD X Copy Xpress upozornění

Stejně tak jako dotaz na to, zda náhodou není DVD z půjčovny (to si snad může zálohovat jen její majitel).

DVD X Copy Express z půjčovny?

Vše jsme řádně zaregistrovali, v mechanice se uhnízdilo vaše legální DVD video a tak můžeme začít tvořit kopii.

DVD X Copy Express Začínáme!

Už z prvního obrázku je vám asi jasné, že to nebude program, kde toho budete moci mnoho nastavovat. Zaplesají hlavně řadoví uživatelé. K vytvoření kopie v podstatě postačí dva, tři kliknutí myší. Kdo by čekal, že popíšu Option, které je na screenshotu vidět, moc se plete. To pouze vyklopí spodní část okna, kde si můžete vybrat jazykovou mutaci, titulky a místo, kam se vše přechodně uloží.

V prvním kroku si tedy program uloží obsah na pevný disk. Budete proto potřebovat dost místa. Já jsem pro testování použil DVD+RW, následovalo proto ještě formátování. Samozřejmě, že ještě předtím vás porogram vyzve, abyste vyměnili DVD video za nějaké čisté DVD (to proto, že jsem ripoval a nahrával na stejné mechanice - Plextoru PX-504A)

DVD X Copy Express formátování

Pak už začne samotné vypalování.

DVD X Copy Express Vypalujeme

Na závěr na vás vyskočí radostné okno.

DVD X Copy Express Vypáleno

A co dodat? Jednoduché, prosté a funkční. Už však slyším pana Beránka, jak hodnotí kvalitu výsledku. Nerad bych, aby případná diskuse sklouzla k polemikám, které jsme řešili u DVD2One (to je koneckonců o 10U$ levnější). Prostě je to další variace na stejné téma. Co jsem zkoušel Pána prstenů, žádné viditelné (tedy mému oku) změny jsem oproti DVD-9 nenašel. Ovšem jen jsem se na film díval, lupou jsem rozdíly nehledal, ani se nesnažil najít nějaké přechody stínů, kde by to bylo možná vidět. Prostě je to věc, se kterou vaše drahé originály můžete pečlivě uschovat a kopiemi s klidem šoupat i po stole.

Diskuse ke článku DVD X Copy Xpress 2.0.0 - novinka od 321Studios

Žádné komentáře.