Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

DVD2one - třetí zastavení nad kvalitou

DVD2one logo
Přesně jak jsem říkal, svět počítačový se rozděluje na příznivce tohoto programu a na jeho odpůrce. Straně kritiků, reprezentovanou názorem odborníka pana Beránka, jsme dali možnost hned dvakrát (zde a zde). Abychom byli objektivní, nabízíme i názor z druhé strany. Deejay si totiž myslím, že přehrávatelnost je stoprocentní a kvalita velmi vysoká.

Ahoj, jsem stálým příznivcem a čtu cdr.cz již dlouho. Musím reagovat na článek ke kvalitě DVD2one.

Ripnul jsem film The devils advocate a vyřadil nepotřebné audio streamy a nechal jen english dolby digital 5.1 ac-3 + english titulky. Po tomhle ripnutí mi stále zůstalo asi 6,6 GB jenom filmu bez menu a extras, které bych normálně musel rozpůlit na dvě DVD-R média. Po konverzi s DVD2one verze 1.0.2 jsem dostal 4,36 GB soubor, který jsem následně vypálil Nerem 5.5.9.17, klasickým DVD-video 1.05 na Ritek DVD-R i DVD-RW medium. Zkusil sem to napálit i UDF/ISO 1.02, ale výsledek byl úplně stejný v čitelnosti v mém DVD přehrávači.

Přehrávatelnost je stoprocentní, ani jednou se film nezasekl, nezamrzl
a to jsem dělal co mohl. Captions i english titulky jely úplně normálně po celou dobu, no a to nejdůležitější, kvalita. Dostal jsem o více jak 2GB menší soubor po konverzi s DVD2one. Ovšem na mé 27 palcové TV obrazovce Sony trinitron jsem viditelné změny nenašel. A to vidím velmi dobře. Zkontroloval jsem i scény s ohnem, tzv. blockiness atd.

Ano, postřehl jsem v některých scénách rozmazanost, ale jen na kamarádově Plasmě TV, kterou ovšem asi málo kdo vlastní, co si budeme říkat. A HDTV televize také nejsou zatím v Čechách zrovna v módě.

Při klasickém rozměru velké televize 25 - 32 palců, kterou používá 90 % lidí a domácností v ČR, si vůbec ničeho lidské oko nevšimne. Můžete si být jisti.

Co se týče kompatibility DVD přehrávačů, je to horší. Ovšem to už je otázka někam jinam. Já používám Koss DVD 2161, který přečte vše, dokonce surové MPEG-2 i MP3, vypálené jako ISO data v neru 5.5.9.17 na DVD-R a pozor, i DVD-RW Ritek G03 média a nemusím ani konvertovat do SVCD formátu. Tenhle přístroj má modifikovaný firmware od Apex DVD přehrávačů (v Evropě se prodávejí pod jménem Hiteker). KOSS je ovšem je trochu lepší, proto ho mám.

Pro obyčejného uživatele, který nemá zrovna plasma TV doma, je DVD2one velmi solidní program, který si najde příznivce. Proto s textem, uvedeným na vaší stránce, nemohu souhlasit. Bohuzel jsem zjistil úplně něco jiného, jak vidíte.

S pozdravem deejay

Redakce CDR (Google+)

Redakci CDR.cz tvoří tým mladých žurnalistů, které spojuje společná láska k moderním technologiím. Milují chytré gadgety, vylepšováky a nejnovější zařízení všeho druhu.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku DVD2one - třetí zastavení nad kvalitou

Žádné komentáře.