Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

DVDinfo Pro 6 otestuje i pevné disky

DVDinfo Pro logo
DVDinfo Pro je program ne nepodobný vám jistě dobře známému CDspeed z balíku nástrojů Nero. Dovede nejen sdělit vše o vypalovačce, dovede i měřit a dovede i ledasco jiného. No a protože se před časem objevila nová verze 6 nebude od věci vám ukázat, co všechno se s ním dá vlastně dělat.

Tato verze má hodně změn především v podpalubí, tedy v kódu samotném, ale i grafické prostředí jako takové více barevné, asi si to zákazníci žádali, mně to jako krok vpřed moc nepřijde (někdo v redakci to zase naopak vítá). Šestka třeba ale už nepodporuje ASPI, nadále tu bude pouze SPTI.

DVDinfo Pro 6 - install

DVDinfo Pro bylo ze začátku nástrojem spíše podobný Nero InfoPro, následující okno je tedy „první na ráně“.

DVDinfo Pro 6 - info

Vám jistě dobře známá věc, však jí také dáváme do každé recenze. Zde se dozvíte základní informace o vypalovačce, jak sami vidíte, program je třeba už připraven na DVD±RW DL, které možná ani nikdy nepřijdou, i certifikaci pro Qflix umí odhalit.

DVDinfo Pro 6 - medium info

Zajímá-li vás třeba opravdový výrobce média, najdete tu také odpověď, je-li to možné, poví vám DVDinfo Pro i který program data vypaloval (zde Nero).

DVDinfo Pro 6 - system info

No a když informace i vypalovačce a médiu, pak nemůže chybět ani informace o systému a dalším hardwaru ve vašem počítači.

DVDinfo Pro 6 - PIPO scann

PIPO scann je nástroj, který by měl odhalit, jak na tom vaše vypalovačka je. Nezapomeňte ale, že záleží i na médiu, výsledky se mohou typ od typu lišit. Jistě si to pamatujete, ale údaj PIE (parity inner code errors) by dle ECMA v osmi po sobě jdoucích ECC blocích neměl dohromady přesáhnout 280 , PIF (parity inner code fail) by pak v jednom ECC bloku měly být maximálně 4. Dovede-li mechanika vracet údaj jitter, ten by měl být co nejníže a křivka by měla být co nejvíce vodorovná.

DVDinfo Pro 6 - read test

Chcete-li zjistit, jaké křivky vykazuje vaše mechanika při čtení, použijete právě tento test. Hodit se může například když se vám zdá grabování CD-DA nebo DVD video pomalé, tento graf vám třeba odhalí, že mechanika v těchto případech používá velmi nízké rychlosti.

DVDinfo Pro 6 - CRC test

Podobně jako CDspeed dovede DVDinfo Pro prověřit i vypálená média, na tom ale není nic zvláštního

DVDinfo Pro 6 - HDD test

Čtení pevného disku není zase tak rozdílné od čtení optických médií a tak jednou z novinek verze 6 je i testování pevných disků, kde dovede i editovat jednotlivé sektory.

Na povrchní seznámení to myslím asi zatím stačí, nicméně DVDinfo Pro toho dovede ještě více. Porovnávat image, mazat přepisovatelná média a co je zvláště šikovné, můžete si v programu ImageBurn nechat při vypalování vyrobit speciální soubor, který když zde „nasajete“, uvidíte krásný průběh vypalování, je tu i možnost nastavovat BookType.

DVDinfo Pro 6 - ISO compare

ISO Compare

DVDinfo Pro 6 - set BookType

Set BookType

DVDinfo Pro 6 - erase

Mazání

Program si můžete zdarma stáhnout a 14 dní testovat. Budete-li s ním spokojeni, vyjde vás plná verze na 29,95 USD. Starší verze byly dodávány i s vypalovacím balíkem Easy Media Creator.

P.S. Nemáte někdo mrtvou MS Wireless IntelliMouse Explorer 2.0? Potřeboval bych jen kolečko.

Zdroje: 

Diskuse ke článku DVDinfo Pro 6 otestuje i pevné disky

Pátek, 6 Březen 2009 - 13:27 | Martin Bartoň | Mark_: GSA-H20L pochipitelně DL média nejen čte,...
Pátek, 6 Březen 2009 - 13:25 | Martin Bartoň | JoPE: Pravdu díš.
Pátek, 6 Březen 2009 - 13:22 | Anonym | program mi vypisuje ze moje GSA-H20L ma precist...
Pátek, 6 Březen 2009 - 12:53 | Anonym | Já bych to tipoval na toto: http://www.cdr.cz/a/...
Pátek, 6 Březen 2009 - 12:33 | pepst | Aké DVD-RAM ste použili pri skúške programu?...

Zobrazit diskusi