Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Dvě třetiny loni prodaných chytrých hodinek byly Apple Watch

Co smartfone a hodinky. Nejprodávanější notebook je MacBook.
Takže firemní politika funguje.
A nebo se koná velky fail MS. Z prvních pěti mají Win jen dva.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Proč mě vůbec toto prvenství iStádečka neprekvapuje. Jobs byl prostě vizionář. On věděl, že přijde doba, kdy bude stačit udělat kdejakemu haraburdí patřičnou promotion, uspořádat masivní brainwashing, dát jinak běžnému zboží "jméno", " nálepku" a na to konto jej patřičně nacenit a je vymalováno. Vlastně ne, ještě definovat cílovou skupinu. Ta první budou troubové, ty je třeba přesvědčit že naším jedinečným výrobkem lze vykompenzovat takřka jakýkoli jiný fyzicky či mentální handicap a snobové, což je totéž, akorát ti si nemusí na hodinky a telefon brát hypotéku u Providentu ...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Já si říkám že ty lidi musí být z nějakého paralelního vesmíru. Ti aby se odlišily, tak si i jahodový pudink osolí.:-)).

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Spíš bych typoval hodně jiný pohled na věc z našeho úhlu. Zde většina lidí považuje za zázrak, když má příjem 1000 Euro, tudíž výdaj 400 Euro za hračku je pro ně nepředstavitelný. O pár km vedle, je normální vydělávat 4000 Euro, tudíž se pohled na hračky mění. Což teprve v USA, kde ty hračko hodinky mají nejvíc zákazníků. Povzbuzením pro místní musí být, že lidé v Albánii nebo na Ukrajině nechápou zase naše nákupní priority.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Když jsem viděl ty chudé a zbídačené běžence, jak neměli ani na vlak, ale každý z nich měl v ruce "jabko" řekl bych že to není ani tak o pohledu na výši platu ... To že někde, něco, stojí 500 dolarů, protože se tam najde armáda troubů, kteří je za věc, která jinde stojí desetinu dá, je prostě ten důvod a je třeba této situace využít ...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Nevím, já ty zbídačené běžence neviděl ani v Mnichově na Oktobrfestu, a to jich tam zaručeně bylo hodně. Co se ukazuje v médiích není zase tak důležité, tam je realita hodně překroucená. Už z principu si myslím, že počet uživatelů iPhone je u nich v menšině, proti běžencům s nějakým Androidem, ale třeba na to udělá někdo studii.

Už z podstaty věci, že produkty od Apple patří k těm dražším, tak zásadní počet zákazníků se rekrutuje z bohatších zemí, ne z chudých. Mě jen připadá úsměvné, jak v českých diskuzích se ti chytří a schopní jedinci, obouvají do troubů, co netuší, jak mají výhodně a správně nakupovat. Jen mi uniká, proč se pak tito chytří a schopní pak rozčilují, co je jak drahé, jak je odírají, a na čem se dá ušetřit. Je přece přitažené za vlasy aby člověk, co není trouba měl nízký příjem a musel žít za smutných 1000 Euro měsíčně.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ani absence běženců na October festu mě nijak zvlášť neprekvapuje, naopak, přijde mi celkem logická. To že je někdo schopen uvalit nesmyslné peníze za telefon nemusí nutné znamenat že je schopný, chytrý, nebo dokonce movitý, to s tím vůbec nesouvisí, stejně tak jako schopný, chytrý a movitý člověk nemusí nutně vlastnit "všechno", nebo minimálně to, co je IN když je naprosto evidentní, že může mít totéž, za polovinu i méně. Nějak jsem nepochopil co je na tom usměvného, takový je prostě život :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Aha, tak jen zopakuji co jsem napsal na začátku, když má někdo měsíční příjem 4000 Euro, tak za 200 Euro si dá rodinou večeři v lepší restauraci, nebo 2 lístky do divadla, nebo je to týdenní pernamentka na lyžování, nebo si za to koupí iPhone, nebo přihodí dalších 200 Euro a koupí si hodinky pro zábavu. Je to pro něj 10% jeho měsíčního příjmu. V USA nebo UK jsou ty poměry pro zákazníka ještě lepší. Takže když vy máte příjem 1000 Euro měsíčně, díváte se na to úplně jinak, tak jako se lidé, co mají příjem 150 Euro měsíčně, dívají jinak na naše výdaje. Také podle nich vyhazujeme peníze, protože to jde pořídit levněji.

Stejně tak se pletete v tom, že totéž lze pořídit za polovinu levněji. Nelze, když ten člověk má iPhone, tak nepořídí za polovinu levněji jiný, konkurenční výrobek, aby měl shodné vlastnosti.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jj, máte pravdu :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Chytré hodinky, chytré okuliare a čo ďalej ? Chytré prstene, náušnice, prívesky, čelenky ? Úplne zbytočne márnime prostriedky a svoj drahocenný čas na veci ktoré absolútne nepotrebujeme :(

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Sám vlastním "chytré" hodinky Pebble Steel a nebýt vyšší ceny, tak bych je dokázal doporučit i ostatním uživatelům.
Je to fajn přečíst si sms, krátký mail, notifikace kalendáře a nehledat telefon. Případně se mi hodí i zavibrování a ukázání, kdo se mi to snaží dovolat atd.

Pro mě je to pohodlný doplněk telefonu, škoda jen té ceny, ale to se vzhledem ke "smartwatch boomu" určitě časem změní.

Pro hromadu lidí je to naprostá zbytečnost, ale pro lidi, co chtějí notifikace "po ruce" nebo sportovce (není můj případ :) to může zlepšit efektivitu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Hodinky Pebble Steel jsou jediné z těch "chytrých", které jsem ochoten přijmout jako opravdové hodinky s přidanou hodnotou. Jednoduché, elegantní, bez pitomostí a věčně potemnělého displeje, se slušnou výdrží. Prostě "digitálky" dovedené téměř k dokonalosti. Zanedlouho je budu používat také :-)
Díky za ně, protože to ostatní, co se dnes vydává za chytré hodinky s tím nesmyslem od Apple v čele, se nedá přirovnat k ničemu jinému než k hrnečku s uchem dovnitř.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To je realtivní. Dříve nikdo nepotřeboval televizi, mobilní telefon, internet - také aby jo, když to neexistovalo. Dnes je to součást života. Marní se u toho většina života, místo aby byl člověk na čerstvém vzduchu. Bych to nechal vyhnít. Když to někomu přijde jako praktické je to jeho věc. Já třeba nenosím žádné hodinky, ani chytré ani hloupé. :-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak já myslím že je celkem fajn nepotřebovat každou pitomost co existuje, ne? Jsou věci co potřebujete, co nepotřebujete i když existují, co chcete abyste si udělal radost a pak spousta zbytečností které vás mají podle nějakých pravidel charakterizovat .... a všichni víme jak to ve skutečnosti bývá doopravdy. Ale joo, je to dobře že tyhle nesmysly existují a lidé za ně utraceji, tak by to mělo být :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pobavilo ;o)))) "pokrok v akumulátorech je nezastavitelný" Samozřejmě, že pokrok v akumulátorech je nezastavitelný. Protože co se nehýbe, to se zákonitě nemůže ani zastavit. Než něco takového někdo napíše, měl by si o problematice napřed alespoň něco zjistit. V akumulátorech jsme se pohnuli naposledy s přechodem z Ni-MH(Cd) na Li-ION(POL). A to také nebylo zrovna ideální řešení. Od té doby... nic, co by stálo za zmínku. Pro ilustraci (http://www.mobilmania.cz/elon-musk-zadne-revolucni-baterie-nejsou-pouzit...).

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.