Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k EA: placené demo bude levný marketingový nástroj

Začneme zase chodit na pivo do hospody a bude to lepší než sedět doma a platit za demo produkty.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Uz som kdesi cital, ze EA "predaval cheaty"!

EA je v poslednej dobe ta najvacsia hyena, ktora sa v hernom sektore vyskytuje. Dufam, ze neviditelna ruka trhu im usterdi nejednu facku.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

pravdou je ze neviditelna ruka trhu jste v tomto pripade vy osobne ... tedy by hraci, .. .a vy jim samozrejme zadnou facku neustedrite, naopak, jejich hry budete kupovat vesele a dal. Takze si samozrejme budou moci delat cokoliv se jim zlibi, jen kdyby hodne zasli daleko, vydaji jakesi oficialni vyjadreni o nedorozumeni a jede se dal bes sebemensiho znaznaku facky.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

A pak ze jsou mimo realitu jen nasi politici... :-D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zajímavý, člověk by si myslel, že s myšlenkou "ověřit jak na tom hra je" vydávají dema už dneska. No, zjevně je o ně zájem, tak proč to nezkusit zpoplatnit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jen ať to udělaj. Už se na to docela těším. "Nevyladěné demo" nikdo nekoupí a následně s tím ani "plnou" hru. A EA zas nezbyde nic jiného ne žehrat na piráty :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Takže ona by to byla spíš taková placená betaverze spíš jak demo...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

EA nám chce zavést revoluci :-) místo, aby EA platilo za drahé betatestry, tak my budeme platit za to dělat betatestry pro EA. Fakt geniální nápad :-/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

přeně tak, "geniální nápad" :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je to zvrácené. Přijde mi to, jakobych musel platit za to, že v TV koukám na reklamy (což se bohužel celkem standardně děje v kinech, proto tam taky nechodím).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak zcela upřímně ... ony nějak poslední hry ani víc, jak za to demo nestojí :( ...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To si tim kinem, mozna by listek stal treba o dvacku vic bez reklam.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přiznávám, že reklama v kinech už je jen taková třešnička na dortu a pověstná kapka, která z hrnce přetekla k tomu, abych tam už nechodil. Cena lístků je už nyní pro mě přemrštěná a ještě za ty prachy sledovat reklamy - děkuji, fakt nemám o kino za těchto podmínek zájem. Jestli někdy do kina ještě půjdu, tak to bude proto, abych mohl na vlastní oči vidět to slavné "3D woe!", abych jej mohl objektivně kritizovat :).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Existuji filmy, ktere na velkem platne vyzneji uplne jinak, nez na sebelepsi TV...Ja do kina chodim na takove filmy, a ty 2-3 reklamy preziju, priznam se...
Docela si neumim predstavit videt trebas posledni Startrek pouze na TV a rikat si, jaky to byl zazitek - nebyl by, v kine 100x lepsi. A takovych filmu par rocne vychazi :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ano, od toho mám projektor. Úhlopříčka přes 2 m mě stačí. V kině jsem nebyl asi 17 let, ale pamatuju si, jak jsem se tam vždy cítil nepohodlně (bolavej zadek a za krkem).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"Projektory pro doma by se měly zakázat, snižuje to kinům zisky a beztak to slouží jen k domácímu promítání upirátěných filmů."

To byla narážka, kdyby to někdo nepochopil ;).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jezisi clovece...ty jses klasickej ******, pripadne ***** :-)) Nechci sem psat vylozene sprosta slova.
Takze si tvuj genialni komentar rozeberme.
V kine jsi nebyl 17 let, ale presne vis, ze ti staci projektor. Pred 17ti lety te tlacil zadek (pred 17ti lety nevim,jestli uz tu bylo nejake rozumne kino, mozna Galaxie v Praze, jinak spis ne), takze uz v zivote nepujdes do kina. Je to neco jako ze pred 17ti lety byl internet pomaly a drahy, a proto si ho z principu neporidim dnes, protoze to bude urcite stejne...Ja fakt na takovyhle kecy mam alergii.
Mimochodem - ne, uhlopricka 2 metry nestaci. Jsou filmy, kde clovek ziska lepsi zazitek i tim, ze jde spis do Imaxu na opravdu velke platno, nez do bezneho kina.
A nebo jinak - ano, mozna nekomu staci 2 metry uhlopricka, ale at ten clovek netvrdi, ze si ty filmy nejak vychutnava. Stejne jako dodnes nekomu staci jezdit v trabantu, ale at mi netvrdi, ze si uziva jizdu ....

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

a nebude ten vjem stejnej pokud su v kine na 20m platne od nej vzdalen 20m , nebo jsu doma s uhloprickou 2m a od platna sedim 2m , ja bych rekl ze jo. Navic doma si lepsi rozmistim kolem sebe repro, stopnu si to kdy chcu, zesilim/zeslabim podle potreby a navic nikdo me tam nesusti/nezvejka/nezaclani/nechodi/nehihnoca

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nebude

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je fakt, doma mi do toho nebude tlupa dalších lidí chroustat popcorn a srkat krkakolu :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Výborně, to je teda zase od kšeftmanů myšlenka... Kerej blázen probůh je ochoten hrát nedodělanou zkrácenou betaverzi a ještě za to platit?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Umm, vsetci hraci MMORPG? :-D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No mne to pripada ze Sony toto uz ma otestovane dost uspesne na GT5 Prolog - obmedzena hra predavana za znizenu cenu

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No pokud to bude plnej SP a jedna mise v MP tak za 10$ to uz stoji samosebou bez jakekoliv ochrany. full verze by pak mela navic plnej MP i stou svou on-line ochranou, samosebou jen na MP

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

nechapu co tady tak jancite. copak existuje nejake "lidske pravo" na demo zdarma? :-D
Tak proste nekupujte...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takže je jako lepší nechat si kálet nekonečně na hlavu?

Jančíme nad drzostí tvůrců nad něčím takovým vůbec přemýšlet. Pokud to prosadí, stejně to dopadne tak, že jim za to lidi platit nebudou a stahovat si budou dema zdarma (kam jsme to dopracovali, pirátit dema!). A EA pak bude nahlas řvát, jaký jsou ti piráti svině, budou mít argument, že "je jedno, jak nízká je cena, stejně to upirátí, když to jde" a bude lobbovat za další regulaci internetu. Ještě chvilku a já budu brzo oběť takovéhoto systému, protože dojdu někoho regulérně už fakt asi zabít.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No...vzdycky se zamyslim nad takovyma myslenkama, co pises, a marne hledam odpoved na jednu otazku : Pokud ti hra/film/hudba nestoji za to si ji koupit , potom asi pro tebe neni dobra...V tom pripade proc to "piratis"? To moc nechapu... Na jednu stranu se lidi rocilujou, jak to jsou vsechno sra*ky, ale vsichni to nakonec stahnou :-) Tohle je neco, co prilis nedokazu pochopit.
Obecne bych to videl tak, ze je jejich vec, jak si to budou prodavat, neni to zadne "srani na hlavu", kazdy ma pravo "hlasovat penezenkou" a nekoupit. Ovsem aby toto hlasovani bylo fer a melo vubec smysl, znamena to i nestahnout....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

a jak zjistis ze ta hra/film/muzika stoji za to? od toho je prece demo-ukazka ZDARMA ktera te ma nalakat si patricnej produkt zakoupit. takto se jim kazdej na placeny demo vy... a pak se budou divit ze nemaji zisky a svedou to na piraty ze si to vsichni stahly

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To trochu odbočuješ od tématu. Já hovořím o demu, které má mít funkci propagačního materiálu. Pokud za propagační materiál chce někdo platit, je to šmejd (ten, kdo za to chce platit) a nikdo mě nepřesvědčí o opaku. Považuji v takovém případě za naprosto morálně v pořádku opatřit si takový materiál zdarma, i když by to bylo nezákonné. Takže to hlasování peněženkou bez stahování rozhodně v tomto případě fér není, už jen z toho důvodu, že člověk nemůže vědět, o čem vlastně hlasuje (a pokud to ví i tak, pak asi nebude takovej vůl, aby za demo platil, když si může počkat na plnou verzi).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ale jezisi...tobe prijde, ze kazdy clovek ma jakesi "moralni pravo" mit ke hre demo na vyzkouseni? Opravdu??? Potom tedy proc nejsou dema ke knizkam? Napriklad. Prijdu do knihkupectvi, jdu si koupit knizku a ja chudak vubec nevim, o cem je !!!! No nejsem diskriminovany? jsem!!! chci zadarmo jednu kapitolu, jinak si tu knizku nekoupim - uplne stejna logika. To, ze nekdo vydava nejake demo, je jeho marketingova strategie, ktera ma nalakat lidi ke koupi produktu.NIC VIC, NIC MIN!!! Proboha...Stejne tak nekdo nevyda demo, ale da k tomu tricko, nebo neco uplne jineho. Proste demo je jen a jen marketingovy nastroj. Trailer na film je jen a jen marketingovy nastroj, a pokud se nekdo rozhodne uvest film bez toho, aby k tomu existoval trailer, prece nikdo nemuze rict, ze moje moralni pravo je videt trailer, a jestli mi ten trailer nedaj(zadarmo, samozrejme), potom na ten film nepujdu a just ho "ukradnu" , protoze to jsou svine, co neudelali trailer.
Zaver : Neexistuje ZADNE PRAVO na demo, trailer, ani nic podobneho. Jsou to jen marketingove nastroje, a je na kazde firme, jestli to tak udelaj, a nebo ne.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

"Potom tedy proc nejsou dema ke knizkam?"
Zrovna ke knizkam jsem to "demo" na netu nasel uz nekolikrat a pomohlo me to pri rozhodovani.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nemáš tak úplně pravdu, knížku si můžeš v obchodě prolistovat, kouknout jak je to napsaný apod. a často je v eshopu u knížky i ukázka. A snad každý film má nějaký trailer, aby právě nalákal lidi. A oboje je zadarmo. Ani jedno neni povinnost, ale to by byli sami proti sobě. Tohle láká lidi si to koupit nebo jít do kina. Stejně i demo u hry. Proto nechápu, jak to mohou chtít zpoplatnit.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

samozrejme...pokud ti toto zbozi nevyhovuje, nekupuj si ho...logicke, ne?
Ovsem ho prosim potom ani nestahuj...to je cele

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Problém je v tom, že oni by teď mohli chtít, abych zaplatil za propagační nedodělaný materiál(až už to je hra nebo něco jiného). To má být naopak. K tomu stahování, je jasné, že než dám třeba 1000 Kč za hru, tak chci vědět do čeho jdu. Tímto se dostáváme spíš k diskuzi o stahování, což nemá s tímto moc společného. Pochybuji totiž, že většina lidí, co si něco stáhne, tak by si to i koupila. Lidi co ten produkt chce a chce i podpořit tvůrce, tak si ho často koupí nebo jinak přispěje.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ano..."oni" muzou chtit zcela cokoliv. Muzou chtit za demo milion dolaru na hodinu - pokud se najde nekdo, kdo to bude kupovat, bylo to jejich dobre marketingove rozhodnuti, v opacnem pripade to bylo spatne rozhodnuti.
Tecka.
Je videl, ze jsi v zivote nic nevytvoril, a nesnazil se to prodat - Prodavajici proste urci cenu a zajemce ma moznost bud koupit, ci nekoupit. Pokud nekoupi nikdo, vyrobce cehokoliv potom logicky prodela a bude nucen zkrachovat, ci prehodnotit cenu.
Porad nechapu, v cem je problem.
Pokud ja upecu rohlik a budu za nej chtit milion korun, je to moje vec.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V pořádku, je to tak. Pokud do toho nevstoupí EU či jinej "zákon" a pokud na tomto modelu nepojede většina firem produkující hry. Pak už se jedná totiž o oligopol a to už není jen kapitalismus a není to jen o poptávce a nabídce... Ale proč stahovat (ostatním) kalhoty, je to jen pilot projekt...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ale houby morální právo na demo. Pořád překrucuješ a odbočuješ od tématu. Já říkám, že pokud někdo vydává demo a chce za něj zaplatit, tak je to šmejd, tečka. Já se zachovám, jak uznám za vhodné a šmejd ať se pak nediví, že jsem se zachoval jinak, než on očekával.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Wifte, cituji te : "Považuji v takovém případě za naprosto morálně v pořádku opatřit si takový materiál zdarma, i když by to bylo nezákonné"
Tedy z toho vyplyva,ze mas pocit, ze mas moralni pravo na to takovy material mit zdarma, a pokud ho mit zdarma nebudes,tam mas moralni pravo si ho opatrit klidne nezakonne.
Takze kdo tu co sakra prekrucuje????

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Termín "morální právo" tady používáš akorát ty. Já jen říkám, že něco považuji za "morálně v pořádku", což není totéž jako "morální právo".
Po nikom nechci, aby dělal demo. Když ale někdo to demo udělá, já považuji za "morálně v pořádku" si jej opatřit zdarma, protože jsem přesvědčen o tom, že demo by mělo být zdarma. Nikde neříkám, že na to mám "morální právo" (mimochodem pěkně dementní termín), to mi pořád podsouváš jen ty. Naopak považuji za morálně zvrácené chtít za demo zaplatit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ah, uz si rozumime. Pro me je "moralne v poradku" a "moralni pravo" defacto to same.
Ale asi nema cenu to dal rozebirat, my 2 se v tomhle asi nikdy nepochopime. Ja zcela uprimne nechapu logiku, ze je moralne v poradku "uzivat cizi produkt v rozporu s pranim vyrobce toho produktu". Opravdu to nikdy nedokazu pochopit, a je jedno, jestli se jedna o veci hmotne ci nehmotne. Myslim, ze ty jses ochotny akceptovat, ze neni spravne uzivat neci vytvor v rozporu s pranim autora ci majitele, pokud se jedna o hmotnou vec, ale u nehmotne z nejakeho duvodu otocis o 180 stupnu. Ja zastavam nazor, ze je jedno, jestli vec hmotna ci ne, jeji majitel ma pravo urcit, za jakych podminek ji smis pouzivat a zastavam nazor, ze neni moralne v poradku ji pouzivat v rozporu s tim, co si majitel preje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano, otočím, a to právě kvůli diametrálnímu rozdílu mezi hmotnými a nehmotnými věcmi. Já na to prostě nahlížím jinak než ty, což už oba víme.
Pokud užívám něčí hmotnou věc, nikdo jiný (ani majitel nebo autor) už ji užívat nemůže a já tím reálně připravuji autora/majitele o možnost tu věc užívat. To se u nehmotné věci stát nemůže, proto i kdyby někdo užil nehmotnou věc, jíž já jsem autorem, tak je mi to jedno, nijak se mě to nedotýká, neupírá mi to možnost tu nehmotnou věc nadále užívat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mimochodem je velice padaroxni, ze napriklad i spolecnost, ktera te plati, vyuziva urcity SW od organizace, ktera plati me :-) A nikomu nepripada zvlastni, ze za tento SW plati a ze pokud by nezaplatila, vyvodime z toho nasledky. To je jen tak perlicka na zaver pro zasmani :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Btw kdyz to otocim - pokud bych hacknul web tvych zamestnavatelu a umistil tam svoji reklamu, jak bys na to nahlizel? Rekneme, ze by si toho nikdo nevsiml .. nevim ... pul dne? Za pul dne bych jinak zaplatil....nevim ...1000kc? za reklamu.... Pokud toto udelam, mel jsem na to moralni narok? Nakonec, vase spolecnost o nic neprisla, reklama na webu je zcela nehmotne zbozi....Zeptej se kdyztak prosim te tvych zamestnavatelu, jak na tuto problematiku nahlizej :-) Fakt by me to zajimalo, k cemu dojdes....

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zkus to, pak se o tom můžem bavit.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No, hlavne ze jses takovej frajer, ze umis cloveku na ferovku odpovedet :-)
Ach jo .... Nekdy se chovas fakt jako ubozak.
Trebas touhle odpovedi. Vymlouvat se a vykrucovat se frcelo tak zhruba na zakladce. Koukam, ze nekomu to zustalo i do dospelosti.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Víš, pro lidi, jako jsi ty, mám jeden termín: velký voči a malá prdel. Když se tady plácáš do prsou a zkoušíš ze mě dostat, jaký by to bylo, kdybys hacknul náš server a umístil si tam reklamu, tak já říkám: zkus to. Narozdí od tebe já na to ty koule mám si placený demo stáhnout zdarma.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

ROFL...Narozdil od stazeni neceho z netu, coz zvladne defacto kazdy, neumim hacknout web. Prirovnal bych to k tomu, ze i ty neumis cracknout hru a proto cekas, az ji nekdo crackne za tebe a pak si ji stahnes. Nebavim se tedy o technice, ale o principu. Zkus se zamyslet, a odpovedet na otazku, kterou jsem pokladal pred casem - trosku ji tedy zmodifikuji : Pokud by "nekdo" hacknul web tvych zamestnavatelu, a umistil tam svoji reklamu (coz je pro me ekvivalent cracknout hru, napriklad), jaka by byla tvoje reakce, potazmo reakce tvych zamestnavatelu? Jaka by byla reakce cloveka, ktery ma u vas na starosti prodej reklamy? Opravdu bys mu rekl - "vzdyt o nic nejde, nic jsme neprodelali, protoze www stranky nejsou hmotne, nikomu nevznikla zadna skoda a tak tam tu reklamu nech" ? Prosim konkretni odpove.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Až se tak stane, budem se o tom bavit. My si totiž narozdíl od jiných umíme své produkty zabezpečit, takže s něčím počítáme a s něčím ne.
Mimochodem uplatnil bych právo "můj počítač - můj hrad".
A ještě drobnost, aby teda odpověď nebyla úplně vyhýbavá (i když ... vlastně i tak bude, ale to je tvůj prblém ;-). Jestli necítíš ten rozdíl mezi "stáhnu si zdarma placené demo, o kterém drtivá většina zainteresovaných smýšlí tak, že by mělo být zdarma" a "nabourám se někomu do serveru, o čemž drtivá většina zainteresovaných smýšlí tak, že je to špatné", tak si opravdu nemáme o čem povídat.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"Drtiva vetsina" jses ty? Nebo jeste jeden dva lidi, ktere znas? Protoze trebas ja naopak myslim, ze drtiva vetsina lidi na svete tyto dva pripady vnima stejne. Takze je to 1:1.
Dale : To, ze hackeri ve velkem nehackuji vas web, je - a ted vazne bez urazky - zapricineno tim, ze je z globalniho hlediska zcela nezajimavy. Pokud by zajimavy byl, potom byste ho meli hackly nonstop, a nebo byste museli investovat obrovske prostredky do toho, aby se tam nedelo. Jiste by nam o tom mohl vypravet sve "stejda Google" a podobne - a i tam se obcas podari hackerum neco vymyslet. Tedy - pokud by vas web byl celosvetove zajimavy, museli byste vynalozit nesrovnatelne vetsi financni prostredky na jeho ochranu - v tom se snad shodneme, doufam. Je toto spravne?? Je spravne, aby firma musela vynakladat obrovske castky jen proto, aby nekdo jiny neparazitoval na jejich praci?? Podle me to spravne neni. Minimalne z moralniho hlediska je pro me ten, kdo takto zneuziva cizi praci, v nepravu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Re: " Je spravne, aby firma musela vynakladat obrovske castky jen proto, aby nekdo jiny neparazitoval na jejich praci?? "
Ano. Stejně si já musím opatřit na dveřích zámky, aby mi tam nikdo nevlezl. I tak to však bylo neúčinné. Tak to prostě na tom světě chodí.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Wow...to je mi prulomove priznani. Takze, je spravne, aby firmy, ktere napriklad vytvareji hry, investovaly obrovske castky do zabezpeceni svych vytvoru (doted se rikalo, ze delat ochrany je spatne). Super, konecne jsme se nekam posunuli. Vzhledem k tomu, ze prirovnavas tuto situaci k tomu, ze si , cituji "musim opatrit na dverich zamky" , konecne jsi dospel k tomu, ze nehmotne zbozi (vase www stranky, hra, atd) je srovnatelne s hmotnym zbozim (muj majetek "za zamkem").
Takze super....takze se uz vlastne shodnem.
Je spravne kupovat si zamky a zabezpecovat svuj majetek, a je spravne delat ochrany do SW a zabezpecovat tak svuj majetek. Prekonat zamky a vykrast te je spatne, prekonat ochrany a zkopirovat si SW je stejne spatne.
Super... jsem rad, ze jsi k tomu konecne dospel.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Poslyš, ču**čí hlavo, nevkládej mi do úst slova, která jsem nevyslovil, na to jsem fakt hajsavej. Diskuzi končím nafackováním si, že diskutuju s takovým zmrdem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mne to pripomenulo jeden vtip:

Majitelia firiem medzi sebou:
Počúvaj, ty dávaš výplaty zamestnancom, keď je kríza?
Nedávam, a ty?
Nedávam, a chodia do práce i tak?
Áno, chodia.
Počúvaj, nemali by sme od nich vyberať vstupné?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano, presne tento vtip mi to take pripomnelo. :o)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Aneb panove z EA objevili shareware :-).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

akorát že za shareware se platí až si to za určitou lhůtu odzkoušíš a za ty peníze dostaneš plnou verzi :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To lojza_suchanek:
Neviem prečo, ale z tvojích reakcií my vychádza, že by si bol TOP pracovník v takých "organizáciách" ako OSA, RIAA a podobne, lebo tie by si tiež najradšej nechali zaplatiť totálne za všetko ... aj za vŕzganie pántov na dverách.

Bojuj a pridaj sa k nim! Určito to dotiahneš ďaleko!

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nikoliv - napriklad OSA a podobne mi prijdou jako organizace, ktere celou situaci jeste vyrazne zhorsuji a model jejich ekonomickeho fungovani je zcela nesmyslny a kdybych teoreticky do toho mohl nejak mluvit, zrusim je a udelam to uplne jinak.
Jde o to, ze jsem clovek pravicove zamereney a zivotnima zkusenostma "vychovany" k respektu prav druhych. A jako zcela zakladni pravo povazuji to, ze za zbozi, ktere vytvorim, si urcim JA cenu a podminky, za jakych toto zbozi prodam. A je jedno, jestli se jedna o rohlik, nebo film, nebo raketoplan. Zbozi jako zbozi, a "vyrobce" zbozi s nim jde na trh a NIKDO nema sebemensi pravo jakekoliv zbozi, at jiz hmotne ci nehmotne, pouzivat bez uzavreni obchodu a dodrzovani jeho pravidel.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zdá se mi to nebo prostě nechápeš co ti chtěl WIFT říct? Prostě platit za demo mně osobně přijde stejně na hlavu padlí jako platit za to, že ti někdo půjčí peníze. A přesto se najde takovej pitomec co zaplatí 50k aby si 200k půjčil a to jestě o dalších 50k přeplatí. A je to morální? Nepleť sem stahování, motáte se pořád dokola a nabalujete na to další a další nesmysly. V první řadě šlo prostě o to placený demo. To prostě nemá obdoby a je to hnus. Ale když chce jít EA touhle cestou....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano, je zcela moralni to, ze pokud SUBJEKT "A" pujcuje penize za techto a techto podminek, a SUBJEKT "B" , ktery je svepravny a zna vsechny podminky pujcky si je pujci, je vse v naprostem poradku, pravnim i moralnim. Osobne zcela nemam problem s tim, ze si pujcim 200 tisic kc a vratim milion kc. Pokud jsem na to dobrovolne pristoupil, je to moje vec, a NIKDO MI NEMA CO KECAT DO TOHO, ze jsem si to CHTEL PUJCIT!!!!
Pokud nekdo chce platit za demo, neplat ho, nestahuj si ho, ignoruj tu firmu a tim ji potrestas za jeji spatne marketingove rozhodnuti tim, ze ta firma zkrachuje. Neni to zcela proste?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je. A to je přesně to co jsem měl na mysli, akorát do toho začnete oba plácat nesmysly o stahování a celý to dostane úplně jinej směr. Osobně mně takový demo může bejt ukradený. Hru jako takovou si určitě nekoupím, protože si ji nemůžu vyzkoušet a 1200,- jen tak z kapsy nevyhodím. Co když mi to pak nepojede nebo se mi to nebude líbit? Víš co mi řekne EA? Jó to máš ale Franto smůlu. Měl sis KOUPIT demo abys věděl jestli ti to pojede. A k tomu půjčování peněz, nemáš úplně pravdu. Existuje totiž tzv "lichva", což je hranice RPSN přes kterou se nesmí podle zákona jít. A pokud někdo tohle uzákonil, tak zřejmě proto, že je to zlodějina=nemorálné. Ale samozřejmě jak jsem psal se najde dost lidí, kteří si půjčí i koupí demo. Jestli jsi mezi nima tak mi pak prosím dej vědět jakou máš sestavu a jestli se ti hra líbí. Třeba mě přesvědčíš abych si tu hru koupil :-) Noflame.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Obecne povazuji jakekolik zakony o "lichve" za nemoralni a omezujici me. Pokud si ja osobne budu chtit pujcit na vysoky urok, co ma nejaky stat mi do toho co kecat?? Kdyz mi bylo cca 15-16 let, kseftoval jsem s pocitacema. Tehdy tomu rozumel 1 clovek ve meste, s nadsazkou, a proto jsem si mohl davat velke marze. Bezne jsem nakoupil dily za 5000kc, sestavil a pocitac prodal za 15000kc. Jelikoz jsem nemel vlastni kapital, pujcoval jsem si. Pujcil jsem si 5000kc a do 1 tydne jsem vracel 10000kc. (toto je realna situace). Tedy , bylo to moje dobrovolne rozhodnuti. Podle vas by mi mel stat zakazat si takto pujcit? A proc proboha?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Proč by měl stát trestat někoho za to že si půjčí? Měl by "trestat" toho kdo si takto vydělává.
OT: BTW platil jste tehdy daně? A podáváte dnes daňové přiznání? Je mi jedno kolik si přividěláte, ale jednou jste občan ČR, pracujete odvádíte soc. a zdrav. pojištění a taky musíte platit daně ze zisku... Taky se mi to nelíbí, ale platím. A mám volbu. Nemusím pracovat, uděláme si se ženou 10 dětí (pokud to chudera přežije) a budu reptat, že ti co pracují neodvádějí daně a já chudák nezaměstnaná nedostávám dost soc. dávek. Anebo se sbalím a přestěhuju se jinam, kde se tolik neplatí...
Máte to podle mě strašně všechno domotané. Berte to klidně jako výhru, už o tom nechci polemizovat Vaše názory prostě nechápu a přijdou mi úplně mimo mísu. Nechci nikoho urážet, to je pod moji úroveň, tak prostě toto téma opouštím s vlastním názorem, že platit za demo je z mé strany hloupost, kterou v životě neudělám (Vy klidně můžete, zřejmě máte peněz dost). A ze strany producenta hry je to podle mě naprostá NEMORÁLNÍ zvrácenost, kterou snad ani nemohl myslet vážně. Pakliže Vám přijde v pořádku platit za "ochutnávku v BILLe", "Půjču", "Zkušební jízdu" atp. Nezlobte se, ale měl byste se nad sebou zamyslet.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

O moje dane se nemusite obavat...hlavne proto, ze doby, kdy se na Pc dalo "zbohatnout" na nekolika set procentnich marzich jsou pryc:-) A tenkrat byl rok 1991-92, takze je to uz minimalne promlcene :-) Ale tak jako tak - clovek si muze legalne vydelat urcite mnozstvi penez rocne "bokem" , aniz by to musel danit. A do te kategorie spadam ted a par let zpetne...
Jak na to koukam, tady se shazi vetsina lidi-komunistu, a kdyz uz ne komunistu, tak alespon socialistu urcite. Ja to vim, proto sem chodim diskutovat na tema "pravicove videni sveta". Vim, ze me spousta lidi "nesnasi", ale tak beru to jako "misii" a pokus o castecnou zachranu zdraveho rozumu na tehle planete...Pomotane to totiz mate vy. Ja osobne nevim, jestli kdy zaplatim nejake penize za nejake demo. Je to teoreticky mozne, i kdyz nepravdepodobne. Ale o tom prece neni nejmensi rec. To je MOJE vec, a VASE vec a vec kazdeho jednoho cloveka, jestli bude reagovat poptavkou na nabidku takoveto veci. Pokud bude poptavka nulova, potom nabizejici prodela a dobre mu tak, ne?
Porad nejak nechapu, co je nemoralniho na tom, ze autor CEHOKOLIV si urci URCITOU CENU a kdo toto NECO chce, musi cenu zaplatit, a nebo to NEMUZE MIT. Pokud vy dany produkt nechcete, tak proc se rozcilujete?? Ja se take nerozciluju, ze znackove boty Adidas stojej 10x tolik co neznackove boty, vyrabene v te same tovarne, a pouze na sobe nemaji nalepe logo. Co mi do Adidasu? At si to prodavaj klidne jedny boty za sto tisic, kdyz to nekdo koupi, je to jejich vec. Nechava me klidnym, ze prespani v hotelu Hilton je 100x drazsi nez prespani na jinem hotelu, i kdyz ma srovnatelnou kvalitu. Je mi to zcela ukradeny, je to obchodni strategie hotelu Hilton.
Pokud se firma vyrabejici hry rozhodne vydat demo ZADARMO, uzivatel ho nema ZADARMO. Uzivatel "plati" pouze necim jinym, nez jsou penize. Plati tim, ze se nekam musi registrovat, plati tim, ze mozna mu ukazali nejhezci cast hry a zbytek je blbost, plati tim, ze o tomto demu mluvi s ostatnima a tim vytvari zdarma marketingovou propagaci teto hre...atd atd. Jsou tisice duvodu pro to, aby se autor hry rozhodl "zadarmo" pustit do sveta demo. Ale existuji dalsi tisice duvodu pro to, aby to nedelal. Napriklad pak hra bude mit "tajemny nadech" a o to vice to k ni pritahne pozornost. Nebo ja nevim....A pak existuje tisice duvodu pro to, aby si autor za demo nechal zaplatit. Napriklad ten, ze demo bude dostatecne velke na to, aby se to dalo povazovat za plnohodnotnou epizodu hry. Proto, aby se o hre hodne mluvilo a ocitla se v novinach...atd atd...
Zaver : Je na VYROBCI cehokoliv, jakou cenu za svuj produkt chce. Urcit si cenu NENI NEMORALNI. Je to TRZNI chovani - kazdy vyrobce si urcuje svou cenu za sve produkty. A na uplny konec citat klasika: "Nechci slevu zadarmo....."

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jinak tedy chapu to spravne, ze stat by mel trestat soukromou organizaci za to, ze se snazi uspokojit MOJI poptavku na to pujcit si penize na 100% urok, je to tak?
Pokud ano, tak na to nemam moc co rict. Nevim, proc by mi mel stat branit v tom, abych si mohl pujcit na 100% urok. Co je sakra statu do toho???

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

jak si se mohl docist "subjekt B" nesouhlasi s placenim za demoverzi. je to stejne zvracene jako bys ve znackove prodejne aut musel zaplatit za zkusebni jizdu 30-40% ceny auta a po projeti ho vratit resp. za 100% koupit nove pokud jsi byl spokojen.
vyse si uvedl ze jsi pravicove smyslejici clovek, ale nevadi ti statem garantovane podminky na ukor ostatnich (AZ), povyseni zajmove organizace na uroven "statniho kontrolniho organu" ci stanovovani podminek vyrobcem v rozporu se zakonem. mily lojzo proste sis jen popletl strany, ale tohle s pravou nema nic spolecneho :)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Samozrejme mi to VADI OMG!!! Proto jsem to psal i jinde, ze OSA a spol nejsou organizace, ktere mam rad, ba naopak.
Co se tyce autorskeho zakona, naprosto bych ho zmenil s tim, ze by si proste kazdy autor nejakeho nehmotneho vyrobku (dila) mohl urcit zcela svobone podminky, za jakych si nekdo jeho dilo muze koupit(je to zbozi jako jine). Tedy presne to, co jiz funguje v beznem obchodnim styku v pripade hmotneho zbozi. Na druhou stranu bych za poruseni techto podminek daval stejne tresty, jako za poruseni podminek pri obchodu se zbozim hmotnym (kradez, podvod a podobne). Tak by to bylo spravedlive.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ještě jen malou drobnost. Tenhle vydavatel EA, tímto neprodává dílo, ale pouze jeho část=demoverze. Jestli Vám tohle nedocvaklo od začátku, tak to pak celé chápu :-).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Problém je, že každý SERIÓZNY obchodník sa ťa nebude snažiť nalákať na niečo za PENIAZE a pritom ti nedá ABSOLÚTNU možnosť si to vyskúšať, alebo si na to aspoň siahnuť (kedy to skúšanie vyslovenie nie je možné). Obzvlášť nie formou DEMA, ktoré vo steve PC malo VŽDY presne vymedzený pojem a bolo spájané s niečím čo bolo ponúkané zadarmo (či už v hrateľnej alebo nehrateľnej horme).

Veď aj taký MS ponúka napr. trial verziu Windows, ktorú môžeš používať niekoľko dní úplne ZADARMO, nehovoriac o rozdieli ceny krabicovej verzie Windows a takej hry.

To, či má na to obchodník právo, alebo nie, nemá s tým nič spoločné. SERIÓZNY obchodník ti vždy dá možnosť sa rozhodnúť o kúpe a nebude od teba pýtať peniaze za to, že si nakoniec ani nekúpiš jeho produkt. Naviac pokiaľ ide o masovú produkciu a nerobí desať kusov do roka na mieru alebo želanie zákazníka.

Keby EA sa VIAC snažilo robiť kvalitné hry, tak by to prospelo všetkým...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.