Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k EFF vyzývá Microsoft, aby jednal s uživateli Windows 10 čestněji

Telemetrii nelze uplne deaktivovat ani v ramci enterprise edici. Enterprise edice maj dostupnou uroven telemetrie Security, ktera je o stupinek niz nez Basic z normalnich edici.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

A proto bych Windows 10 nikdy do firmy nedaval, na to tam mam moc cenna data abych je sveril jenom tak nekomu zadarmo.

Windows 7 Professional s klidem a pohodlim do roku 2020 minimalne, osobne predpokladam do 2023.

Pro 7 by se hodil Service Pack 4.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

U nas je tlak z US nasadit WX do Q2 2017. Bohuzial k tomu asi dojde. Este stale je nemozne zakazat userom v ramci GPO pouzitie a instalaciu Store?
Najskor to udajne slo, potom to udajne uz neslo.
Ma to niekto uz nasadene v AD v reale prosim?
Dik.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zmigroval jsem po večerech (22:00 - 5:00) cca 200PC na win10 během posledního týdne v červenci (nejvíc jsem asi dal 90PC za noc). Příprava na migraci mi vzala asi den, nebo dva v předchozím týdnu.
Musel jsem nasadit skripty, které před upgradem odinstalovaly Novell Clienta.
Nejhorší byl přechod u notebooků, u většiny modelů byly nekompatibilní programy s W10 (connection managery, security managery apod.), to jsem řešil ručně asi na 15 ntb.
V současné době máme asi 230PC na W10 z celkových cca 330PC.
Upgrade sebou přinesl tyto problémy :
- print2pdf od software602 se již nevyvíjí a totálně zabil print server ve W10 (print2pdf se musel odinstalovat a znovu nainstalovat, ale tam, kde to šlo, jsme přešli na pdfcreator)
- u některých pc došlo k přejmenování tiskáren (některé sw mají jméno tiskáren nastaveno v sobě, jako třeba Helios CLA IQ, takže se to tam muselo překlikat)
- problémy s lpt portem (vyšel tady o tom článek na diit.cz), to postihlo dva PC (všude jinde máme LPT-> eth print servery, resp. teď už všude)
- automatické discovery a instalace tiskáren (ve výchozím stavu to zařne instalovat všechny tiskárny, co to na síti najde, i spojení s PC, což docela win zabíjelo a print server jako takový, každý tam měl 30 tiskáren a další se instalovaly), vyřešeno vypnutím této fce
- řízení výchozí tiskárny systémem windows je zapnuté by default, takže uživatelé volali, že jkim tiskárna netiskne a vyskakuje jim nějaké okno (protože se asi překlikli a jednou něco poslali na MS pdf tiskárnu, nebo one note apod. a win jí nastavily jako výchozí)
- první spuštění zabíjelo stanice (prvních pár hodin běžel PC opravdu hodně pomalu)
- u posledního buildu (redstone), kdy jsem zkoušel upgrade, nastal problém, že nedoběhl (asi kvůli tomu, že uživatel měl k pc připojený druhý disk - usb disk, ještě to budu řešit)
- edge se nastavil do lišty místo IE (= žádné oblíbené položky + něco nefungovalo, což uživatele silně mátlo a otevřít si nabídku start a naťukat "internet" a přidat si IE na lištu je pro uživatele nadlidský čin)
- edge se natlačí znovu do lišty i při upgrade z win10 na novější build

Budu o tom psát článek a uvolním postupy instalace a finální globální nastavení.

Pokud jde o AD, zatím stanice v AD nemáme, ale připravuji migraci (máme Exchange 2007 v doméně firma.local a potřebuji přemigrovat na Exchange 2013 v doméně corp.firma.tld). Zatím tedy připravuji tuto crossdomain migraci a spojím to s přidáním uživatelů do AD.
S politikami v AD pro W10 tedy zatím nemám zkušenosti. Ale v naší dceřince také dělal kolega migraci a tam AD provozují, takže tam něco budu zkoušet.
Ale upřímně, chybějící politiky u Store mně netrápí a ostatní by mělo být plus mínus stejné.

Jinak na všech PC mám vypnutý P2P šíření/stahování aktualizací + nastavené odložené upgrade a update směřuji na WSUS. V pobočkách, kde WSUS nemají, dokázala jedna stanice sosáním update z netu zabít celou linku firmy (10/10Mbit zabila jedna stanice tak, že veškerá ostatní komunikace byla téměř nepoužitelná). Řešilo se to na netu.

Zdar Max

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

ved prave, a preto firmy WinX v podstate ignoruju.
http://www.techrepublic.com/article/99-of-businesses-have-not-upgraded-t...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

MS nam tim predevsim ukazal, ze ten HW a SW, co si platime uz neni "Muj Pocitac", ale naprosto cizi zarizeni, ktere nema slouzit uzivatelum, ale hajit zajmy prislusnych firem. Mobily tohle ukazaly o par let drive. Plus do toho par obvyklych propagandisticko-marketingovych lzi, ale to uz se bere jako samozrejmost dlouho.
Problem je lidska setrvacnost - ted je potreba, aby na to lide zareagovali a zacali se odpovidajicim zpusobem chovat.

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

Souhlas, na HW úrovni Intel management engine, na SW tomu sekunduje W10. Stalin snil o tom, že každý občan bude u sebe nosit zařízení, kterým bude monitorován. Hnus říkáte si? Kdepak, Stalin počítal s tím, že takové zařízení lidé nebudou chtít dobrovolně nosit. Až kapitalismus to však dotáhl k dokonalosti. Nejen že realizoval "Stalinův sen", ale navíc zařídil, že taková zařízení sami chceme a někteří i patologicky milujeme (viz. spotřebitelský fetišismus např. po výrobcích Apple) a jsme ochotni za ně vyhazovat nemalé peníze. Pokud nejsem vlastníkem práce někoho jiného (vykořisťovatel, otrokář, pracovní agentura - dosaďte si co chcete), tak se pro mě peníze=má vlastní vykonaná práce. Tedy ironicky řečeno pracuji, abych si mohl dovolit vlastní sledovací zařízení, zatímco se mě lokální propaganda snaží přesvědčit, že tohle je "svoboda". Pár let zpátky ještě byla možnost se takovým zařízením vyhnout pokud si to člověk uvědomoval. Dnes už ne, já jsem svůj souboj vzdal, ví o mě všechno. Data nelze zastavit, chovejme se proto co nejpodivněji, generujme co nejvíce nesmyslných dat o nás v naději, že se snad stanou nepoužitelnými

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Dovolil bych si lehce poopravit jedno rceni:
Komunismus tak hlasite bojoval proti kapitalismu, aby lide nepoznali, jak jsou si podobni.
Podle me to stejne ani neni o tom,to, nebo bez ohledu na rezim, predstavitele nebo dobu jsou lide stejni.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Já ten souboj ještě nevzdal - doma jsem již Windows vyřadil zcela, mám všude jen Linux, konkrétně Debian, mobil mám Ubuntu Phone, manželka má ještě hloupý tlačítkový, doma vlastní server s cloudem, vlastní mail, nepoužívám Facebook ani Google... Problém budou děti, až začnou vyžadovat Windows kvůli hrám, pořád doufám, že do té doby se hry v Linuxu na Steamu rozšíří natolik, že to nebude třeba. Ale mám jen tak 3 roky...

Ale mám obavu, že s tímhle přístupem budu brzo na seznamu potenciálních teroristů nebo možná ještě hůř - Jakuba Jandy.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Tak detem je potreba vysvetlit, ze Windows jsou pouze na ty hry a na zbytek treba dualboot.
To uz jsme vlastne vsichni, nebot nejvetsim nepritelem statu je v soucasne dobe jeho vlastni obcan.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Kéž by to bylo tak snadné. Není Linux jako Linux, mezi distry jsou zásadní rozdíly.

Vzpoměňte si na Ubuntu a jeho vyhledávání v Amazonu. Máme Skype od Microsoftu, kde kdo si ho instaluje a používá, teď se nám MS pokouší nacpat i Power Shell a .NET ... Čert ví, o co se pokouší Google (doba Desktop Search nesmyslů). Steam taky není zrovna anonymní. On už i jen trvale připojený IM klient leccos prozrazuje o prostém prohlížení webových stránek nemluvě. TOR je kompromitován. Uživatele lze s vysokou pravděpodobností identifikovat podle kombinace mnoha drobných detailů i když ukryje svou IP adresu. Každý chce vytěžit z dostupných informací maximum, jednou kvůli zacílení reklamy, jindy možná kvůli něčemu jinému, vždy kvůli nějakému zisku.

Udržet vlastní OS čistý hlavně znamená změnit přístup. Oželet některá lákadla a nehnat se s davem za každou kravinou. A ani tak nelze mít nikdy jistotu.

Čím víc soukromí ubývá, tím víc je potřeba chránit jeho poslední zbytky.

Dětem je třeba primárně vysvětlit, že cokoli kdekoli zveřejní (třeba blábol v diskuzi, jako je tento, nebo dementní fotky, video ...), tak hrozí, že to někde zůstane navždy. Zvlášť blbé věci mají tendeci být populární, setrvávají a dělají ostudu hodně dlouho. Ale i zdánlivě nevinné záležitosti se mohou nečekaně zvrtnout.

Snaha EFF je sice hezká, ale připadá mi trochu jako boj s větrnými mlýny ... čímž nijak nehájím telemetrii ve W10, to ani omylem. Jen to je pouze jedna z kapek v moři.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Nejde o to zůstat anonymní, o to se ani nesnažím, mám veřejnou IP adresu, na ní běží všechny služby. Je to stejné jako v reálu, kdy máte fyzickou adresu (dům), na ní poštovní schránku a chodíte ven a nelezete kanálem. Všichni Vás vidí, to je v pořádku. Ale vidí to, co chci aby viděli. Nechodím ven nahatý, neukazuju co mám doma. Jde o to, kde je ta hranice soukromí. Nechci, aby někdo odesílal všechna data někam do tramtárie, když jsem to nepovolil - záběry s kamery, z mikrofonu, data, co mám na disku apod. A toto tuto hranici zde chce někdo prolomit a navíc tajně a tajně ji vnucovat.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jasně, na ulici i jinde na veřejnosti se chováme slušně, vytváříme o sobě obrázek takový, jak chceme, aby nás okolí vnímalo.

A doma? Doma nastupuje IoT ... začíná to teploměrem, regulací topení přes mobil, je fajn mít doma teplo dřív než otevřu dveře a netopit zbytečně, když tam nejsem, že? Taková mikrovlnka, která si přečte čárový kód z krabičky jídla a vyhledá v databázi optimální způsob vaření, nebo pračka, která dělá něco podobného s prádlem ...

Ouha. Hledá kde? U svého výrobce? Takže výrobce má přehled, o všem, co přístrojem prošlo.

A televize ovládaná hlasem? Kdeže zpřesňuje reakci na slova? Kam posílá vzorky k analýze? Výrobci? Takže výrobce má, nebo může mít přehled, úplně o všem, co se říká v blízkosti přístroje? On by Microsoft taky mohl, kdyby chtěl. Na SmartTV má přeci Skype. A nezapoměla TV při vypnutí dálkovým ovladačem vypnout kameru? (Těch kamer, co jsem už viděl přelepených lepenkou na cizích noteboocích.)

Winston Smith na tom byl možná ještě dobře, jeho sledovala jen jedna TV.

...

Jsou to střípky, drobnosti, banality, ale je jich čím dál víc. Není to jedna hranice, je jich mnoho, různých. Neprolamují se, jen pozvolna po krůčcích posouvají. A když se k tomu nově přidá i OS, kterému se mnozí nemohou z pracovních důvodů vyhnout, tak je to špatně.

Bylo by fajn Microsoft pořádně klepnout přes prsty, aby se trochu zmírnili i ostatní. Alespoň na čas.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

> Jasně, na ulici i jinde na veřejnosti se chováme slušně, vytváříme o sobě obrázek takový, jak chceme, aby nás okolí vnímalo.

No to už hraničí s přetvářkou :) Ale jasně, v podstatě to tak je, ale jinak stačí prostě Hurvínkova abeceda slušného chování....

Jinak všechny ty hračičky co popisuješ: mám hračičky rád. Ale ani jednu z těch věcí doma nemám. TV je zatím hloupá a určitě ji připojovat k netu nebudu. jako inteligentní přehrávač mám nehlučné PC (bez jediného větráku a s SSD) s Linuxem a MythTV. To vše obstará a lépe. Zapínat topení na dálku nepotřebuju. Prostě přijedu domu, dojdu s košíkem pro dřevo a zatopím si v krbu, koukám, jak to krásně praská a hřeje, co víc si přát?

Ano těch hračiček je čím dál více, ale mám před nima doma Firewall, teda vlastně Firedoor.... Děkuji, nechci.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

chovat se co nejpodvnejsi prinasi smrtelne ohrozeni, pokud se tak nebude chovat velka cast lidi (coz nebude: bekat ve stadu je vzdy pohodlnejsi): nejakou statistickou analyzou masoveho vzorku uzivatelu vyhodnoti, ze se chovate divne - jako "terorista", a zastreli vas fizlkomando pri ceste domu...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Jestli vas jen zastreli, je to dobre, alespon to budete mit z krku.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ja naozaj neviem preco ludia beru ako synonymum telemetrie a zbieranie udajov prave MS, ked ten zaostaval do prichodu windows 10 a az s nim sa vyrovnal spickam v tomto obore. Zber udajov prebieha uz dlhe roky vo velkom a zrazu okolo toho robia velke halo prave ludia o ktorych je uz vonku aj tak vsetko, nezastavam sa MS ani nasadeneho trendu len si to jednoducho riesim po svojom a blokujem to v oboch smeroch na hw firewalle, niekto moze namietat preco tak narocne a drahe riesenie ale ten nech nenadava na MS ked svoje loggovanie prepustia dalsim xy firmam a hovorim to z vlastnej skusenosti ked tento system mi bezi uz par rokov a MS s telemetriou sa pridal relativne nedavno ale raz darmo kto chce psa bit palicu si najde.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Protoze PC s WIndows bylo vzdycky synonymum pro pocitac jako nastroj. Snad kazda domacnost firma nejaky ma a pouziva. Napriklad chytre telefony byly donedavna domenou nadsencu a ani dnes napriklad starsi rocniky na ne plne nepresly. Kdyby nekdo takovymto zpusobem predelal osobni automobily, byl by kolem toho podobny ohlas.
Mohl bych poprosit o nejaky odkaz na to blokovani na firewallu? Docela by me to zajimalo. Sice to asi nezrealizuji, neb mam jen Mikrotik router a neumim s nim, ale ze zvedavosti bych se rad podival.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

pfsense, opnsense, cisco asa, juniper, watchguard, fortigate atd. skor ide o sposob konkretne doma mam pfsense fw na ktorych je squid, squidguard so shallalist-om, snort s VRT/ET/VT PRO/GPLv2/OAPID, suricata, pfblocker s i-block listom a dalsou tonou feedov a z logov je krasne vidiet co je blokovane v oboch smeroch nie len smer pub->local, na neupravenych win 10 block na vystup telemetrie, na upravenych bez est. states (to pre tych co tvrdia ze to nejde vypnut). Ale co je viac zarazajuce ze web ako je DIIT.CZ ktory tu tak vehemetne bojuje proti trackovaniu ma takmer 100objektov ktore mam v log liste, ano z velkej casti ads ale aj par trackerov ktore taktiez bohvie kde bezne koncia ;).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Kdo jsou ony špičky oboru?

U W10 uživatel souhlasí se sběrem dat i s tím, že je Microsoft může předat dalši firmě.
U W10 není možno tento sběr vypnout.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

podle hesla: "kdyz mohl lenin zridit gulagy, tak proc nadavate hitlerovi, ze zavedl koncentraky"...
OMG; to, ze se i nekdo jinej chova jako svine, prece neni omluva, aby se tak choval kazdej...
...ale kdo fanaticky miluje svou firmicku/znacku, ten si duvod/vymluvy vzdycky najde, ze...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Nepoužívej svině. To je užitečné a chutné domácí zvíře.

Použij třeba šmejd, zmrd, podrazák, nečestný a zákeřný člověk ... To nebohé zvíře si srovnání s lidským odpadem nezaslouží :-)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ja fanaticky urcite nemilujem MS :) jeho % podiel oproti dalsim OS postavenych linux-e, bsd je u mna velmi mizerny a taktiez neobhajujem jeho konanie len uvadzam par faktov na pravu mieru a hlavne mi vadi ze tento hon na carodejnice obchadza kazdeho len MS nie, preco tu nie su clanky o telemetrii ostatnych znaciek? Stale si citam mylne informacie o "spehovani" MS, kde je steam? kde je facebook? kde je google? kde je apple? ja ich telemetriu a tracking blokujem kazdemu ano prinasa to urcity diskomfort ked nemam vsetku historiu a prisposobenie synchronyzovane ale to je skutocna dan za to ked sa chce bojovat proti sledovaniu, nie len tie velkohube reci o tom ako je ten MS zly preto ostanem na 7 na ktorych si pustim xy programov, webov ktore robia to iste a myslim si ako som to zvladol ...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A hlavne mi pride naramne vtipne ze v tomto hone na carodejnice je aj tento web, niekedy si pozrite kolko tu maju toho, facebook ma toho menej a neviem co je horsie ci to robia umyselne alebo nevedome :o

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Myslíte, že podobné výzvy půjdou i Googlu za Android a Applu za IOS, nebo má MS tak vyjímečné postavení.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A když to dělá Apple a Google, tak je to v pořádku zcela nebo jak to je?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ano dělají a v pořádku to rozhodně není. Rozdíl je v tom, že Windows tu desítky let fungovaly tak, že na počítač si legálně či nelegálně nainstaloval Windows a byl z toho pracovní nástroj pro masy - téměř pro všechny na této planetě, v soukromé i firemní sféře. Na office, účetnictví, hry, cokoliv. A najednou to ve velkém šmíruje - to se lidem (a firmám) pochopitelně nelíbí. Už to není ten užitečný nástroj, ale něco trochu jiného..
Zatímco u Google se s tím šmírováním počítalo zřejmě prvoplánovitě a smartphony nebyly a stále ještě nejsou primárně na práci (krom telefonování). Takže tam se to tak nějak úplně neřeší. Navíc pro Google je to šmírování (cílená reklama, atd.) primární zdroj příjmů a proto dává zdarma (Android, ...)
M$ se snaží ve všem Google a Apple napodobit. Nevím, jestli dělá dobře - v telefonech se mu to moc nepodařilo a v oblasti Office a Windows - to se ještě uvidí..

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Pokud to vezmu jen zkratkovitě, bylo to svinstvo, které je -doufejme- za námi... alespoň v případě W7,8+/W10. Na druhou stranu se obávám, že se MS poučil z toho, jak je agresivní kampaň účinná a obrané mechanismy (lidí a úřadů) bezzubé... :-((((

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"Dle EFF (stále) platí, že z Windows 10 v počítačích uživatelů proudí do Microsoftu stále spousty dat, a to i personalizovaných. Namátkou třeba lokalizační data, textové vstupy, hlasové vstupy, dotykové vstupy, navštívené webové stránky, telemetrie i údaje o tom, jaké programy a jak dlouho uživatel počítač provozuje" - a proto firmy nebo lidi ktere se nehali obelhat ze dostanou neco zadarmo ve skutocnesti za-plati svym soukromim, ono za kratky cas se dozvime pekne osobni informace, co je raz na internetu, to uz je tam navzdy.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

lokalizační data = pocasie
textové vstupy = cortana vyhladanie, obdoba googlu, bing, prirodzene ak chces aby prisla odpoved musi odist otazka ...
navštívené webové stránky = sync googlu-apple, YT, FB a soc. sieti globalne, vratane webu diit.cz alebo objektov implementovanych na webe
jaké programy a jak dlouho uživatel počítač provozuje = len prog. win store pre optimalizaciu napr. baterie

Komunikacia bola transparetne preverena, nikdy sa nepreukazalo ze posiela fotky, audio nahravky alebo loguje sukromnu aktivitu ako chat a pod., ja si windows ani MS nezastavam aj tak v nom travim minimum casu len poukazujem na to ze tento sposob tu uz je dlho a vo vacsom no napriek tomu si to odnesie prave MS, vsade po svete mu nakladaju vratene web-u ktory robi to iste :) to je ako ked zlodej krici, chytte zlodeja.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Sem s tou transparentní prověrkou. Byl by odkaz? Kde kdo o ní mluví a nikdo ji neviděl.

Za druhé. Je dost rozdíl jestli s něčím souhlasíte u nějaké služby (ze které se dá většinou odhlásit, odlogovat) a nebo to dělá OS prostě z manýru a na výběr vám nedá. Což je případ W10. Zapnul bych Cortanu a varuje mne, že odteď se posílají TATO data MS na zpracování. Tak to třeba dělá Apple a oznámí jak dlouho data bude skladovat. Nebo začnu požívat nějaký Cloud, OK. Ale proč to proboha má být generální souhlas pro celý OS?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ja naozaj neviem ci je tak tazke pochopit ze ak chcem odpoved musim sa opytat, tak ako je teraz otazka "Byl by odkaz?" :) ano bol http://www.root.cz/clanky/windows-10-analyza-probihajici-komunikace/ samozrejme ked sa zada do googlu dotaz taktiez ma nevaruje ze sa to odosle na server ktory poziadavku spracuje a nasledne mi odpovie ...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jestli jsi tuto analýzu četl včetně diskuze pod ní, nemůžeš ji považovat za transparentní prověrku. Autor pouze dokazuje, že s jistým buildem ve sledovaném období 4 dnů nedošlo k přenosu, podle něho, citlivých informací.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Sem s tou transparentní prověrkou. Byl by odkaz? Kde kdo o ní mluví a nikdo ji neviděl."

Samozřejmě, transparentní věci často nejsou vidět. Kolik lidí už narazilo do skleněných dveří? ;)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

omg, to ze pri nejake jednotlive kontrole se zrovna na nic podezreleho (podle vas) neprislo, neznamena, ze je to pravidlem a ze je to tak vzdy (to je jako tvridt, ze vy kdyz jste jel kdykoliv autem, tak jste nikdy nemel smrtelnou nehodu, ergo smrtelne nehody se pri jizde autem nestavaji)...

a hlavne, prectete si EULA, MS si tevira cestu, aby to MOHL delat: tam se jasne pise, ze MS muze prohledavat vase dokumenty, monitorovat vasi cinnost a dokonce ZASAHNOUT, kdyz dojde k zaveru, ze na SVEM pocitaci a s jejich windows 10 (vami zaplacenem) delate neco, co MS bude povazovat za protizakonne. Jak zasahnout nespecifikuje: smaze data, zamkne system, napraska na fizlarnu, zverejni vase identifikacni udaje?
http://www.lupa.cz/clanky/co-je-noveho-u-microsoftu-v-pravidlech-ochrany...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Hmm, nic ve zlém, ale když si přečtu co všechno proudí podle EFF za data z Windows do Microsoftu, tak vidím pindy, pindy a pindy. Pravda je z toho asi tak pětina.

Ale protože to napsala firma (jinými slovy nějaký MS hater jménem firmy), tak si z toho sedneme na zadek, že?

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Ty "pindy" určitě dokážete konkrétně vyvrátit, že? :-)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Tak mě napadá, že jediný kdo tu napsal "pindy", jsi ty. Ale milerád se nechám přesvědčit, pokud se budeš namáhat napsat něco konkrétnějšího než tvoje pindy.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Budu se opakovat, ale nějakou průkaznou analýzu toho co proudí byste neměl? Fakt by mě to zajímalo. Pořád kde kdo píše, že to je lež a není to pravda a nikdo nemá nic konkrétního co by tvrzení o zasílání dat vyvrátilo.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

no nie je nikde taka ktora by potvrdila ze nic neposielaju.
Staci si zobrat lepsi router a nainstalovat winX a pozerat kolko toho posle....
A aky je rozdiel v objeme ked sa nastavi sukromie.
v podstate ziadny .
http://thehackernews.com/2016/02/microsoft-windows10-privacy.html

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?
+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ale je to přece evil Microsoft!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

v tom teste bolo povypinane vsetko co sa da. a mimo to uz davno bol ten ich test vyvrateny.
skus si to zopakovat s "klasickym" nastavenim home a pro verzie. :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kde to bolo vyvratene? kde bolo co vypnute v tom teste? cital si ten test? Vies urobit klasicky test home a pro? Lebo je bezim cez proxy a packet capture perma tak si to viem overit real time a mne sa cuduj svete vsetko zhoduje, na com testujes/bezis ty ze vies analyzovat komunikaciu?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Když nemůžeš kontrolovat aktualizace, tak je Ti jakákoliv takováhle anylýza/test k ničemu. Souhlasil jsi s předáváním dat (EULA), takže může začít kdykoliv později nebo může probíhat na vyžádání. Kdo ví? Rozhodující je, že jsi s předáváním dat souhlasil a stav systému nemůžeš zásadně ovlivnit.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.