Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Enermax Triathlor Eco: další přeznačené zdroje od Channel Well

Enermax_Triathlor_Eco_0
Zatímco původní (nemodulární) Triathlory od Chanell Well nakonec Enermax zrušil a výrobu si ponechal ve své režii, nové sub-verze Eco bude opět dělat taiwanský CWT. A budou modulární.

Abych se přiznal, na první pohled nevidím rozdílu mezi Triathlory FC a Triathlory Eco. Oba mají modulární kabeláž, v případě Eco to tedy bude kabeláž s jednotlivými vodiči slepenými do podoby plochých řemenů. Oba mají certifikaci účinnosti 80 PLUS Bronze a na oba bude poskytována tříletá záruka. Rozdíl tedy je hlavně v tom, že zatímco Triathlory FC si dělá přímo Enermax, Triathlor Eco budou přeznačené zdroje od Channel Well Technology.

Enermax_Triathlor_Eco_2

Rozdíl ale nakonec dost možná bude trochu větší: Triathlory FC mají jedinou výstupní větev (+12 V) a DC-DC měniče, jelikož u verzí Eco v tiskové zprávě o něčem takovém není ani slovo, s největší pravděpodobností se bude jednat o skupinovou topologii. Ovšem zas takový rozdíl to asi nakonec nebude, na většině webů nezávisle na sobě vyšlo u Triathlorů FC najevo přímo strašné řízení napětí na jednotlivých větvích (na high-end vskutku zoufale katastrofální výsledky, viz Hardware Secrets či HardOCP, tudíž to vlastně může být jen lepší.

Enermax_Triathlor_Eco_1

Kvalita provedení se teprve ukáže, mám trochu obavu z toho „kvalitního japonského vstupního kondenzátoru“ v tom smyslu, že by také mohl být jediný v tom zdroji. Triathlory Eco přijdou ve čtyřech výkonových verzích, 350 W (ETL350AWT-M), 450 W (ETL450AWT-M), 550 W (ETL550AWT-M) a 650 W (ETL350AWT-M). Na trhu by měly být v průběhu října za doporučené ceny ve výši (v přepočtu) 1500, 1700, 1900 a 2100 Kč, což je v průměru méně než u Triathlorů FC.

Pavel "Behemot" Boček

http://www.hwworld.cz/ bocek.pavel[@]post.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Enermax Triathlor Eco: další přeznačené zdroje od Channel Well

Pátek, 4 Říjen 2013 - 20:17 | Adam Marcinek | Musím uznať, okrem ventilatorov nieje najmenší...
Pátek, 4 Říjen 2013 - 14:18 | Dave Tramtunberk | To se nám to s enermaxu stala pěkná hromada sra...

Zobrazit diskusi