Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k EU chce, aby vyhledávače platily webům za náhledy jejich textů

Další příklad těch socialistických zmrdů v EK. Být googlem tak zavedu možnost uzavření smlouvy např. přes search consoli smlouvu o poskytnutí textů za jejich bezplatné užití v náhledu, jinak se v nadpisu položek vyhledávání objeví pouze klíč. slovo...takže např. na klíč.slovo levný iphone bude ve výsledku pouze levný iphon, levný iphon, levný iphon...a jen ten kdo to povolí tam bude mít klas. náhled. Kdo bude mít výrazně vyšší CTR je celkem zřejmé... . Dyť je to totální socialistická imbecilita. Volte svobodný nebo piráty.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Druha vec je, ze zadny gugl by bez obsahu na webovych strankach nebyl. Navic spousta, mozna i vetsina ma reklamni system prave od guglu. A kdyz pak clovek ani na takovou stranku neklikne, tak co z toho ma provozovatel? Hovno. Gugl uz je i tak nenazrany z reklamniho sharingu, tak v tom nevidim problem. Mno a to ze, kdyz se vydavatele nedohodli s vyhledavaci primo, tak ze se obratili na vladu daneho statu nebo unie, mi prijde tak nejak zcela v poradku, co vic, zcela v souladu s demokratickym zrizenim, takze kecy o nejakych socialistickych zmrdech v EU bych volil daleko obezretneji ......

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

No ale zase proc hned bezet fnukat k nejaky komisi. Pokud mi vadi smirak GoogleBot, existuje prece kouzelnej soubor robots.txt, kde mu lze jasne urcit kam muze a kam ne, a to snad jeste respektuje. Kazdej ho muze dle libosti vykazat uplne, nebo mu povolit treba jen nejaky kratky nahledy clanku, ...

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Nerespektuje, a uz vubec ne google ;)

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

mozete toto svoje tvrdenie niecim podlozit?

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Kratky nahled clanku je prave to, co vadi, protoze ty prvni vety vetsinou obsahuji nejdulezitejsi informace, takze clovek precte ale uz nepotrebuje kliknout a precist zbytek, protoze informaci uz ziskal.

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Tak to jsou určitě kvalitní články.

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Na teoretické úrovni ano, v praxi ovšem náhled (nadpis a první 2 - 3 věty) prodávají a proto musí obsahovat zejména velmi kvalitní jetel, lákajíc hladové ovečky na pastvu a řádně protočit reklamní plochy. Náhledy - titulek a první věty většinou nereflektují s informací. U plošných médií běžná praxe. "Hrůza uprostřed náměstí, pravděpodobné oběti ..." a na konci článku zjistíš, že dva opálení ukradli cihlu pod kolem zmrzlinového stánku, který popojel 5m po náměstí. Potom se udělá správná politická korekce a boj proti zmrzlinovým stánkům může začít.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Tak určitě. Inspiraci najdeme třeba přímo u zdroje: https://www.google.com/robots.txt :o)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A kde je problém?
Pokud někdo nechce, aby Google jeho web procházel, dá se to snadno nastavit.

Jenže to nikdo neudělá, protože právě ten Google jim přináší podstatnou část návštěvnosti a tím i zisků.

Takže se to klidně dá i otočit a tvrdit, že nenažrané jsou ty weby. Nestačí jim, že jim Google posílá návštěvníky, ale ještě navíc za to chtějí od Googlu platit. Respektive chtějí peníze za to, že jim Google posílá méně návštěvníků, než by oni chtějí. (I když ani to není přesné, prostě Google má prachy a oni je chtějí.)

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

+1 EU je banda magorů, "naval prachy a pak ti dovolím mě propagovat" nebo "naval prachy, jinak ti nedovolím mě propagovat" .... To co v EK stříli do žil, musí byt hodně kvalitní. Ale to není jen tahle kauza, oni tam kouzelníci vymýšlí další debiloviny a ještě za to dostávají zaplaceno. wtf...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Tohle uz tady jednou bylo mam pocit ze ve Spanelsku a ponekud se to neujalo.

Na natlak poskytovatelu obsahu vyradil Google jejich weby z vyhledavace, vysledkem byla o 30-50% nizsi navstevnost danych webu. Jeste radi to tenkrat zrusili, ono je pro ne docela hloupe kdyz na jakekoliv klicove slovo vypadnou pouze odkazy na konkurenci :-).

Jestli ma vyhledavac platit poskytovateli za zverejneni casti obsahu, mel by poskytovatel obsahu platit v yhledavaci za to ze mu privadi nove navstevniky stranek. Aby nikdo neprisel zkratka, mohou si vzajemne vyfakturovat shodnou castku.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak, oba si navzájem pomáhají, taktéž nevidím důvod, proč by jeden z nich měl platit a ten druhý ne. Resp. nevidím důvod, proč by někdo z nich měl cokoli platit.
Zdar Max

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

No a právě proto nechápu ty nářky tady. Jestli je to tak špatné, provozovatelé webu si naběhnou sami vlastními požadavky, tak co do toho tahat EU? Ta chce zjevně pouze *umožnit* provozovatelům webů, aby si mohli sami naběhnout, pokud mi něco neuniklo, tak jim naběhnout si nenařizuje. ;) Zvláště zdejší libertariáni by neměli mít sebemenší problémy s tím, aby lidé měli právo svobodně páchat vlastní chyby.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale oni si můžou naběhnout sami už teď úplně jednoduše, stačí blokovat gůglího robota. Jenomže tím by přišli o to hlavní - možnost vyždímat prachy, aniž by přitom hnuli brvou. Úředník se přece postará za ně...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ale vždyť ty prachy nevyždímají, když jim tam nikdo nepřijde. ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jenže ono to směřuje k tomu, aby měl Google povinnost to dělat a ještě za to platit.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

A to je řečeno kde? Kdybych to měl k něčemu přirovnat, to je jako kdyby někdo nařídil, aby když někdo napíše nějakou (jakoukoli) knihu a ta se dostane do knihkupectví, že si ji z nařízení státu povinně musím koupit. Takové silné tvrzení bych prosil podložit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Omg opatrne, nevis, kdo to tu cte!!!
Na knihy to tusim jeste nefunguje...zato to funguje na spoustu jinych veci, kdy stat naridi, ze si proste musis neco kupovat, I kdyz to nechces...
Mohli bychom zacit "zelenou elektrinou", pokracovat biopalivama, dostat se k OSA a podobnym...atd atd

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co kdyby se Evropská Unie radši zabývala jak zregulovat migranty. Z Bruselu se stal blízkej východ, kterej měl radši zůstat dálným východem. Kdy sakra budou volby v Německu ať tu <> Merklovou už sesadí!

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Vždyť se tím zabývají, makaj na tom co jim síly stačí, jenom Italové dovezli včera dalších 1100.
https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/413091-u-sicilie-zachranili-110...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Podle nových informací dovezla v pondělí evropská cestovní kancelář Frontex zdarma 6500 afričanů do EU.. Asi chtějí přestěhovat celou Afriku do EU..
Jestli se těch šílenců co vedou Evropu nezbaví ve volbách (vlastně EK není nikým volená..), ani se přinejhorším nepodaří czechxit, tak tu bude ještě hodně horko..

https://www.novinky.cz/zahranicni/svet/413206-z-libye-v-jedinem-dni-vypl...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Volby jsou u franků i v reichu příští rok. Pokud se ani po nich nic zásadního nezmění, bude na čase udělat marxistům pápá.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Další krok by měl být zakázání sběru dat o uživateli. Jako jim zakázali shromažďovat data o uživatelích bez účtu, tak stejně tak by měli zakázat velkého bratra.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nevím co řeší. Pokud se jim nelíbí, co prohlížeč zobrazuje, tak to jde přeci omezit.
https://perishablepress.com/tell-google-to-not-index-certain-parts-of-yo...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jim přece nejde o nějaké texty.

Jde o to, že Google má prachy a tohle je dobrá záminka, jak ho podojit.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Já ovšem navrhuji, aby byla Evropská unie okamžitě zrušena a weby aby platili vyhledávačům za to, že budou zobrazeny ve výsledcích hledání. Ti co platit nebudou pak ovšem zaniknou. Evropská unie je pokračováním třetí říše a jako taková nemá právo existovat.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ano, regulátor se sem na diit.cz určitě podívá a zváží to. To je zase diskuze. Samý "trash"

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

looool best comment,,

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

diky ti vsemohuca EK. diky i za cookie popup

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jo to je taky píčovina n-tou. Jako fakt si nevzpomínám co dobrého EU dělá, furt jenom zákazy zákazy zákazy...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ako by nestačilo že neustále odklepávame súhlas s cookies, tak teraz pravdepodobne budeme musieť odsúhlasiť aj každý náhľad. Ale čo sa čudujeme, každý predsa vie čoho je EU parlament plný.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby se radši EK někdy zamyslela, proč z globálně úspěšných technologických firem téměř žádné nejsou z Evropy.

Přesně kvůli tomuhle.

Všechno je zregulované, takže většina nových myšlenek zkrachuje na „s tímhle regulace nepočítaly“.

A když už se přesto něco prosadí, objeví se horda socialistů s řevem, že je to moc úspěšné a mělo by se to zregulovat, zakázat nebo znárodnit.

Výsledkem je, že i když má EU víc obyvatel a větší ekonomickou sílu než USA, zastoupení USA:EU je v top 10 softwarových společností 7:2, top 10 Internetových společností 7:0 a top 10 IT společností 6:0.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

A co to je podle vás taková "technologická firma"? Máte třeba pocit, že Airbus by byl méně úspěšný než Boeing, protože létání je v Evropě víc zregulované než v Americe?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Takže google zruší náhledy a možnost zobrazení náhledu představí jako placenou službu. A jeho cena bude pravděpodobně nějakým způsobem korespondovat s cenou, kterou EU určí google za zobrazování náhledu nebo bude o něco vyšší. A očekával bych, že ti, kteří si ji zaplatí, budou ve výsledcích o něco výš, než ostatní.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ono to nieje ani tak kvoli google prachom ale ze si budu riadit co budete citat- 99% ludi cita tu prvu stranku z vysledkami A TAM BUDU MAINSTREAMOVE EU POZITIVNE SPRAVY. bohate nemecke media uz vlastnia vacsinu velkych novin v cz/sk hu..si ten odkaz an prvej strane predplatia a este prinutia google aby to musel robit! typicky vychcane nemeckee.. a ta pravda-underground bude az ked sa preklikate dalej. a to vacsina ludi nerobi.. ved sa pozrite ako stresovali ked padol brexit.. najviac sa boja ze sa spolok eubruselskych diablov rozpadne a trhy pre ich nemecke vyrobky(mY) si zacnu diktovat co sa bude a nebude dovazat.. do krajin v4 napriklad..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.