Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Eurokomisařka Viviane Reding hodlá sjednotit ochranu osobních dat na internetu pro celou EU

"75% má Evropanů obavy z nakládání s jejich údaji společnostmi jako Google, Facebook a další."

Jistě - páč je to tupé stádo, které na sebe vše do nejposlednějších detailů vykvákne na inetu kde se jen dá ... a pak se diví, když přijedou domů z dovči a najdou barák kompletně vykradený a pod. Holt - na lidskou blbost a tupost není léku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Re: "Holt - na lidskou blbost a tupost není léku"

To je celkem dobře, protože na lidské blbosti a tuposti se dá také nejvíce vydělat, když na to má člověk koule :).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

IMHO zaměňujete tělesné orgány. Na to nejsou potřeba koule, ale žaludek a pak správný druh kůže, tzv. hroší.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

..a nebo trojkombinaci obojiho :-)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Lojza Suchanek, 35 let: Ja bych celou tu Evropskou uniii zakazal....
:-))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A pak mi vyprávěj něco o svobodě ;-)

BTW, já bych ji nezakázal, mně by stačilo z ní vystoupit. Ať si tam žije, kdo chce, já do ní nechtěl. Jen mi přijde, že bych musel vynaložit příliš velké úsilí na to, abych se z ní mohl vyčlenit a i tak si nejsem jist, jestli bych si polepšil. Svět směřuje do s****k jako celek bez ohledu na to, kde člověk žije.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale ale...copak jsi nepoznal, ze se jednalo o parafrazi na jiz legendarni vyrok:
Věra Pohlová, 72 let, důchodkyně - Já bych všechny ty internety a počítače zakázala
:-))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To by mělo znít spíše nějak "Tyhle unie všechny jen otravují, já bych je všechny zakázala."

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Samozřejmě že poznal, proto bylo na konci ";-)" :-) Kdo nezná Věru, jako by nebyl :-) Ale stejně bych tu frázi nebral do úst (či klávesnice) nadarmo … jeden nikdy neví ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

S těmahle direktivama je to jak se dvojsečnou zbraní. Kdyby byly napsané dobře, tak je to jednoznačná výhoda pro všechny, díky tomu, že všude platí stejně kvalitní zákony a pravidla a naši zákonodárci by neměli šanci to doj*bat. Když to ale do*ebou už v nejvyšších patrech Unie, tak je to o to větší prů*er. Inu, abych parafrázoval T. G. Masaryka, dobrou unijní instituci bychom už měli, teď už jen mít dobré unijní politiky. Ale to jde těžko, když do Bruselu je daleko a našinci ve volbách je celkem putna, kdo tam za něj bude zasedat. Viz. tandem Cabrnoch-Ouzký

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pekný príklad osobných dat je napr. Facebook, kde zjavne automaticky stopujú IP a s každým príspevkom na "zeď" to automaticky uvedie aj kde sa dotyčný momentálne nachádzal. Krása...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nepouzivam Facebook, takze prakticky nevim, o cem mluvis, ale v podstate to zni jako perfektni vlastnost, opravdu. Jenom bych si chtel poradne vybrat, komu takove informace zpristupnim.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak tak...
Ostatne zcela a naprosto NECHAPU, opravdu uprimne nechapu, proc nekteri lide napriklad nadavaji na google ci facebook, ze jim ja nevim, shromazduje nejaka data, a nebo je zverejnuje, a ze je asi zneuzije, a ja nevim co vsechno.
Pritom reseni je TAK PROSTE - nepouzivat to, co se mi nelibi. Ja facebook nepotrebuju, tak tam ani nejsem zaregistrovany. Google nijak extra nepotrebuju, takze tam obcas neco malo vyhledavam, ale fakt jen vyjimecne. Mail ci cokoliv jineho od nich nepouzivam. A ani zadne dalsi sluzby od nich nepotrebuji, tedy nevyuzivam a nemyslim, ze by se to melo zmenit.
A je to.
Me je naprosto ukradene, jestli facebook zverejnuje ip adresy a nebo co ja vim, co zverejnuje - kdyz by se mi to nelibilo, proste bych to nepouzival, a komu se to libi, at to pouziva. Ja ac to nemusim, tak presto zcela chapu lidi, kteri FB pouzivaji, a to PRAVE PROTO, ze to obsahuje tyto a jine vymozenosti.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Viviane chce, aby nejen provozovatelé sociálních sítí, ale třeba i poskytovatelé připojení k internetu informovaly uživatele o tom, jaká data o nich sbírají, za jakým účelem a v neposlední řadě jakým způsobem jsou tato data ukládána."

Tohle mi přijde (pokud by se to jako celek implementovalo rozumně) jako naprosto legitimní a fér požadavek.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Proč ta paní vypadá jako sestra Duane Dibbley?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.