Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k EVGA žádá za promptní výměnu GeForce RTX 3080 zálohu ~44 tisíc Kč

To můžou no. A kupující zase může koupit příště jinde s takovým chováním prodejce.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jo kdyby to tak bylo tak by se vsichni vsude vic snazili a u nas by nebyly jedni z nejdrazsich nejdrazsi operatoru/bank v evrope

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Každého věc, já operátora mám za cenu co v Polsku, a bance jsem ještě neodvedl ani 1kč. Kromě půjčky na motorku a to byli úroky a ještě dost nízké.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To ale s věcí nesouvisí, na poli bank a operátorů vládne oligopol několika schválených molochů, takže tam nějaký volný trh téměř nefunguje a lidí jsou tak zcela závislí na rozhodování těchto firem.

Je to dáno nejen (špatnými) zákony a chováním vlády - extrémní případ jsou operátoři, ale hlavně tím, že pro vstup na trh je potřeba mít mnohamiliardový kapitál a ten neroste na polích.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, někteří prodejci nabízejí jako příplatkovou službu okamžitou výměnu kus za kus.

Ale že prodejci jen řeknete, že to nefunguje, dostanete hned nový kus a až potom donesete ten starý na reklamaci, to jsem běžně nabízet neviděl. Možná nějakému hodně dobrému prověřenému zákazníkovi.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

a co EVGA do toho, ci tu kartu vymenim pre seba, alebo ju nasledne predam?

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

+1 jj, cela ta konstrukce z clanku je nedomyslena. EVGA to tradicne posralo a ted to chce tradicne ojebat!

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

a cim to jako chce ojebat? muzes reklamovat standardni cestou, tudis zaplatis jen za ceskou postu a dostanes do zakonem stanovene lhuty 30ti dni kartu novou. nebo, a ted se podrz, muzes poslat zalohu, jejihz castka je zrejme pro americke majitele 3090 irelevantni a evga jim posle kartu novou ihned.. nasledne si starou kartu vyzvedne prepravce a zaloha je zpetne uhrazena.. takze nedockavci zaplati 0 a zkrati cas reklamace na 1/4...

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

„a co EVGA do toho, ci tu kartu vymenim pre seba, alebo ju nasledne predam?“

Nic. Ta záloha řeší situaci, kdy tu službu využije nějaký chytrák s normálně funkční kartou, obratem dostane novou a zpátky pošle prázdnou krabici (s tvrzením, že tam karta byla a ztratila se).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je uplne jedno, jakou kartu si koupite, proste je dulezity, aby to byl ten cip, co chcete, dejme tomu treba RTX 3080 a na vyrobci karty nezalezi!!!

TAK CO? Taky si pamatujete na tyhle kecy nekterych zdejsich diskuteru, kdyz jsem rikal, ze je sice hezky, ze maji skladem nejakou kartu, ale ze ja chci Asus nebo MSI, kde mam jistotu, ze bude v pohode VRM i ochrany a pripadne i reklamace?
Jo, tak presne z tohohole duvodu bych si kartu od EVGA nikdy nekoupil.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

tak tos nemohl vědět tohle to, ani evga to nevěděla a zrovna evga patří mezi ty lepší výrobce

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Jo asus je v uplny pohode. Rog strix vega56. Vrm pri hrani bezne 100+ stupnu. Ochrany fungujici tak dobre, ze se grafika vypne pri pripojeni usb zarizeni do portu na skrini (a ne, neni to nekvalitou portu na skrini). Mozna to byli problemy konkretniho modelu, ale rozhodne se asusu hodne dlouho vyhnu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A co pripojis za usb ze spadne pc? Kamosovi tohle delala antena na wifi TP Link. Naprosto vzdycky kdyz ji chtel premistit a vytahnul nebo zapojil v momente kdy mu bezela hra, tak mu to spadlo.
Jinak Vega.... tak mas asi kus chipu, ktery se lepil v te druhe fabrice. AMD zadalo lepeni dohromady 2 fabrikam. Jedna to delala dobre a druha tam mela mezeru. Tyhle chipy mely horsi provozni vlastnosti. Asus jenom priplacne chladic k chipu co koupi od amd. Nerikam ze i Asus, se mohl v nejake serii seknout, ale Vega ma svy kouzla i mouchy no.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Cca 15 let stary gamepad logitech ve 100% pripadu. Jina zarizeni nahodne. Podezrival sem, ze fractal design ma spatny USB A porty v define 7. Nez sem ten asus vymenil za sapphire a problem zmizel. Pretestoval sem asus ve stary fractal design define 3 (kde problem nikdy nebyl) a spadlo to taky.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby to chlazení dostatečně dimenzoval, tak se to nestane i s horším čipem. Ale halt měď je drahá a pořádná teplovodivá pasta třeba diamantová taky. Takže se ušetří tisicovka v korunách a když prodají milion kusů tak je to pořádná uspořená částka... a pro managery prémie.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

asus zacal byt OK pre radeony az pri navi. Dovtedy len lepil na amdcka pasivy pouzivane pre nvidie

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ale veď je to logické že pokiaľ sa dá karta predať za 2000€ a záloha je len 800€, nájdu sa kšeftári čo to využijú. A že sa to dialo stačí pozrieť na net kde sa s tým v komentároch ešte aj chvália. Maník poslal zálohu, prišla mu nová karta a svoju grafiku ktorú nemal ani vadnú predal zo ziskom.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ano je to logické ale není jediný logický důvod proč by měli po skutečném zákazníkovi požadovat tak krvavou zálohu. Tohle měli vymyslet jinak.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Mel jsem Evga rad, pred par roky jsem chtel menit chladic na gpu, koupil jsem Evga ACX chladic a cekal jsem teda mnohem lepsi vysledky. Nasledne pak vysly jeste 2 verze ACX chladicu, takze asi vedeli, ze to nebylo ono.
Ted v ty hre od Amazon se palej prevazne gpu Evga - to je taky pekny teda. Hra je nedokoncena, je jasny, ze tam neco dela problemy, ale hori hlavne Evga - takze dalsi ojeb na soucastkach?
A ted jsou asi tak v prdeli, ze si rozkladaj naklady a prijmy a kdo chce reklamaci hned tak cvaka.
Nevim no, ja tohleto vsecko vidim jako mensi, nebo vetsi minusy a od Evga teda nejakou dobu nic nechci.
Zlatej Asus.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

EVGA ma u grafik problemy pravidelne, snad v zadne generaci od doby, kdy s grafikama zacali, to nebylo uplne v poradku. Vsak staci pouzit vyhledavani, jak tragicke od nich byly Pascaly, VRM se neustale prehrivalo.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To nám EVGA zavádí nový prvek do vztahu se zákazníkem. My (EVGA) uděláme chybu a zákazník za ni platí (úrokem ze "zálohy").

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Zakaznik za ni neplati. Muze uplatnit atandardni reklamaci. Muze vyuzit nadstandardni reklamacni oroces u ktereho evga zada zalohu. Nikdo nikoho do toho procesu nenuti.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Nesouhlasím. Pak v případě standardní reklamace zaplatí za chybu EVGA nefunkčností nebo omezenou funkčností počítače, případně bude muset investovat do jiné karty. Nic není zadarmo.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Zarucni doba se o dobu reklamace prodluzuje. A budte vubec rad ze zaruku na takovy zmetek mate :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ano ale po dobu reklamace nemáte náhradu za vadnou součástku a na to poukazuju.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No, položte si otázku:
Vy byste v kůži prodejce zákazníkovi poslal nový kus jen na základě tvrzení, že ten starý nefunguje (aniž by zákazník nejdřív musel dodat ten nefunkční kus)?
Znáte někoho, kdo to běžně dělá u zboží s nějakou hodnotou (tj. když nejde o cetku za dolar z čínského e-shopu)?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ta možnost zneužití je v článku popsaná špatně. Ve skutečnosti je to úplně jednoduché:
1. Zneužívající má EVGA grafiku, která ale normálně bez problému funguje.
2. Požádá o advanced RMA a obratem dostane novou grafiku (aniž by musel poslat tu starou).
3. Zpátky pošle prázdnou krabici a následně bude tvrdit, že v ní grafika byla.

→ Zneužívající má druhou novou grafiku zdarma, potažmo za cenu zálohy (což pokud by záloha byla např. 800 dolarů a kartu jde snadno prodat za 2000 je pořád fajn).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je to ve skutecnosti jeste jinak:

Existuji dva typy uzivatelu hernich grafik EVGA:
1. hrac, ktery hral hru New World a herni grafika mu odesla a chce ji vymenit za novou.
2. tezar, ktery na herni grafice nehral, ale tezil, tim padem nehral New World a herni grafika mu neodesla, kdyz na ni nehral hry, ale tezil kryptomenu. Kdyby ale prestal tezit a zahral si New World, grafika by mu taky odesla, takze je rozumne si ji z preventivnich duvodu nechat vymenit.

Problem je v tom, ze nektery tezar muze udelat to, co popisujes, to mas jiste pravdu. Ovsem EVGA to taky mohla resit tak, ze by vybrala herni grafiky a z ruky do ruky odeslala nove herni grafiky. Hrac by si kvuli tomu par dni nezahral nez by se to cele zprocesovalo, ale to by prezil, maximalne by to trochu mrzelo, ze nemuze hrat. Tezar by ovsem prisel v dobe, kdyby nic netezil o penizky teda spis o ty virtualni zalozene na duvere, ze existuji a to by bolelo dvakrat tolik.
Jinymi slovy kvuli tezarum dela EVGA zbytecny vopruz se 2000 dolaru. Jo, delam dobre, ze EVGA v grafikach ignoruju!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Asi jsem už stará struktura ze světa IT, ale v životě by mě nenapadlo kupovat si kartu za 800€, abych si pak na ní hrál hry.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.