Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Evolve Pulse 80+ 500 W: „omylem“ uvedená certifikace 80+?

Tak tohle je proti 400w verzi (bez flexa, černý fan, bílá samolepka, poznávací znamení chrčící tlumivka ve standby) hotová voňavka!

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Není to ta starší, non-80+ verze?

Jinak těžce OT, ale člověče, přemýšlím a začínám nabývat dojmu, že tu snad bydlíš…jestli bychom ti při nahrávání webu neměli začít zobrazovat obdobu hlášky z Baldur's Gate II: „I když postavy nemusí jíst, pamatuj, že TY musíš. Nechceme přijít o oddané hráče.“ :D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To by mohlo být, ale ruku do ohně za to nedám. Ono to totiž chodilo různě. Podobně na tom byly Fortrony HLN - 20ks přijde normálních a další várka pak přijde s bílým kabelem na +12v přičemž všichni do posledního chcíply na vyteklý kondíky.

OT: Ne, já opravdu nerad zdržující hlášky, radši všecko stručně, jasně a bez PR keců ;)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pls, nedohledal jsem na Tebe email, moh bys mě kontaktovat na emailu hradecky@pcsklad.cz ? Dík.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Velký nápis CAUTION! na růžovém podkladu a okolo plápolající plameny... to nepovažuju za zrovna promyšlený marketingový tah. Ale třeba je jen výrobce ve své podstatě hodný a říká nám tím "Bacha, ten ne!".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vcera som sa konecne rozhodol vymenit ventilátor v mojom zdroji Gigabyte 460xxxx co ja viem co presne. no je predavany ako 460 W. Tak ho rozoberiem a cucim ako vyorany. Na plosaku ma taku peknu tabulku s roznymi vykonostnymi prevedeniami a tam askrtnute 400W. Normalne som zacal prezerat vsetky nalepky ci som sekol pri kupovani, ci sa sekol skladnik ale z vonka to je 460 W zdroj. Je to normalne aby vnutornosti boli takto nadimenzovane a zdroj sa predaval ako silnejsi?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Jak u kterých výrobců - třeba Arctic Cooling prodává 400w OEM Seasonic jako 550w Fusion (případně R, který má lepší chladiče a kabeláž).

U Enermaxu nebo lepšího SS bych se nebál dlohodobě jet nad deklarovaný výkon, ale u zdroje kde člověk neví co uvnitř je je to vždy loteri.

BTW Behemote ty SAMA se u nás dají koupit jako Thermaltaky, mají dokonce i stejný kejsy, akorát jsou černý ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Já mám dojem, že ty Arcticy jsou 500W verze od Seasonicu, to by byl fakt moc overkill. Po recapu šlapou velmi dobře, mám potvrzeno.

Erh, že bych se na to někdy podíval?

Btw, ty Fortrony co o nich mluvíš, ty vyřazujete? Dá se to sehnat? :-B

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Mal som Fusion 550R a ano, je to 500w oem seasonic s vlastnym prevedenim chladenia. Jeden z najtichsich zdrojov vobec. Tahal mi core i5-750 @4ghz + gtx570 @950/4300 a nijak extra sa nepotil ani v zatazi. Zamna, velmi podareny zdroj :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

S tím Arcticem jsem se sekl, ale určitě jsem takový rekordmanský overkill viděl - já si časem vzpomenu kde ;)

Nevyřazujeme, vyhazujeme ;) Sehnat se dá http://www.ebay.com/sch/i.html?_trksid=p5197.m570.l1313&_nkw=fsp+hln&_sa... - masivně se prodávaly v PL, SK, RU a samozřejmě u nás. Jedná se o 400w-500w verze s +12v (WHITE) větví na štítku a typy s černou samolepkou (bundle se skříněmi, +12v má žluté kabely). Možná jich je víc, ale tyhle typy mě utkvěly v paměti už jenom kvůli kabeláži, která nejenom že je barevně jiná, ale jako bonus se nedá zapojit druhá sata protože byla nějak přetočená či co :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nó, někdo na to byl expert, taky už nevím přesně, ale vítr fouká někde směrem od Antecu, Cooler Masteru a tady těch expertů.

A, umm, možno je nějak dostat? :D

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Samozřejmě pro vědecké účely :D Ale beru klidně všechny, po krabicích…;D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Myslím, že náklady na dopravu by byly vyšší než užitná hodnota :)

BTW přístup ke zdrojům v lcd čirou náhodou nemáš? Sháním pcb do neova 19" se sklem, výrobce fsp.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To si nemyslím, cenný balík končí na 151,- Kč při 20 kg, to by šlo…nějaké drobné jako posuvné by se mohlo taky najít. Napsal mi e-mail proberem to…?

Nah, do monitorů ne, většinou se snažím opravit ten původní…

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

20kg těch Fortronů asi nenasbírám, teď akorát jeden měním, v druhém pc bude asi to samé takže bych měl zatím jenom dva

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To já jen jako ilustraci kolik ta počta stojí, jinak je to celkem jedno…napiš mi třeba jak jich bude zepět, ať se to vyplatí. Něco o tom sepíšu na blog, celkem se to ujalo :)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Aspoň jsem ti ten klenot blejsknul http://sdrv.ms/WDFoNc

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jsou tam :D

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

V tom druhým je jeden dobrej ;)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ne, já už to nevydržím!!!

Ale popořádku:
Smekám před tebou, druhý den čtu (hltám) všechny tvoje testy a opravy....konečně za ty leta něco "praktického"...rukama dělaného....
fakt dost dobrý. Někdy mi to příjde až moc psaný tak, že předpokládáš odborné čtenáře...ale jasně, o tom to tu je.
Kdybych nebyl tak línej....

Takže k věci:
Servisuju počítače a servery už bratru tak 18let a za tu dobu jsem měl v ruce už nejakejch pár tisíc ventilátorů a to z mašin i za víc jak půl milionu a tak pokaždé, když narazím u tebe v článku (často) na hlášku typu "no jo, zase olej v ložisku, máš minus bod!", mě píchne za okem.
Ano, viděl jsem asi tak dohromady 3 vetilátory, kterým se dostal olej přes totálně vydřené sintrované (spékané) ložisko až k rotoru, kde se odstředivou silou vycejpral do zdroje...
ALE co jsem měnil absolutně nejčastěji jsou právě ventilátory, které (NE)jsou namazané plastickým mazivem.
Z principu je pro správnou funkci sintrovaného ložiska potřeba, aby bylo nasáklý olejem, ve výrobě by se mělo po slisovaní (pro čtenáře: je to do formy válečku nalisované miniaturní kovové (mosaz?) kuličky, které tak vytvoří "houbu") zahřát a ponořit do olejové lázně aby vzlínavostí "nasáklo". Plastické mazivo nikam moc nenavzlíná. Leda po zahřátí...ale to už znamená že je po ložisku ;)

V praxi už asi 12let KAŽDÉ LOŽISKO ventilatoru, který mi projde rukama, "dopouštím" plně syntetickým olejem z Dieselu. Tehdá to byla nouzovka a risk (porušovat blomby na všech nových zdrojích), ale ukázalo se, že je to pak nesmrtelné = přestaly chodit reklamace.
Ještě pro úplnost: po doplnění oleje je potřeba gumový špunt, který těsní ložisko zalepit sekundovým lepidlem a to tak, že komplet dokola. Stejně už to nebudete potřebovat nikdy rozdělávat, tak co.
POKUD ventilátor NEMÁ gumový špunt, tak je potřeba ho vyhodit ;)

Díky za pozornost, jsem zvědavý na odpověď, možna to tu někde píšeš, ale ja jedu od nových článků zpět...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.