Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Evropská komise se možná chystá zakázat webové odkazy jak je známe

Proč se diit diví, vždyť byl průkopníkem tohoto principu včetně řešení, kde brát na to peníze. Není to zas tak dávno (asi tak 10 let :-) ), co tu bylo dobrovolné předplatné, a kdo neplatil, neměl ve článcích odkazy na zdroje, ale jen na homepage.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

a ukázalo se, že hlavně Google svým odkazování stránkám vydělává, ne uživatelé ;)
prostě někdo chce zničit google a demokracii, USA zkrze svou kolonii EU (Merkelovou)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby k necemu takovemu doslo tak pak by byla zajimava otazka jestli by se z vyhledavace googlu stala placena sluzba a firmy by platili googlu za to ze z jejich souhlasem muze zverejnovat odkazy na jejich web. A nebo jestli by google platit vsem na ktere odkazuje :)

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

blah blah, yada yada...
... aneb další článek, který nemá žádnou reálnou hodnotu, ale jenom chce podnítit debatu.

Ale ať nejsem jenom úplný hater, tak tady je slovo do pranice:
Politici strašně rádi mluví o nesmyslech, hlavně ať to vypadá, že něco dělají, i když to jsou nesmysly. Jediné, co můžeme dělat, je volit ty nejmenší hlupáky.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

no já nevím — „volit ty nejmenší hlupáky“ — jen jestli volba menšího zla nezůstává i nadále volbou zla. Podle mého by bylo mnohem lepší prostě nevolit žádné hlupáky. A že to jde — viz např.: https://www.youtube.com/watch?v=2eVkHtKkO-M

+1
+22
-1
Je komentář přínosný?

Svobodní jsou velmi dobrá volba, chtějí vystoupit z teroristické organizace NATO i EU
Schengen bohatě stačí

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

Svobodní nechtěji vystoupit z NATO. viz https://web.svobodni.cz/program/politicky-program#II_3

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

Vy jste typický člověk který volí hormony protestně. Co výstupem z EU získáme? Opravdu je lepší být ostrovem uprostřed EU a nemít možnost se na dění podílet. Protože pod vlivem okolí budeme tak jako tak, že. Není spíše problém, že česká zahraniční politika je jedna z nejtragičtějších v Evropě (tzn. víceméně žádná)? U Klasuse a podobných to navíc bude proruský vliv a odtud proudící finance, který je nutí nenávidět EU.

Nemyslím si, že je EU dokonalá, ale ukončení něčeho není východisko. Obzvláště pro globálně naprosto bezvýznamnou zemičku o které hodně často ani neví že existuje.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Odchod z EU je jediné řešení, dokud nebude pozdě. http://finmag.penize.cz/ekonomika/305040-odchod-z-eu-by-byl-odvazny-za-t...

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Pozdě na co? Když nebudeme v EU, budeme za vodou a problémy Evropy se nás nebudou týkat?

Zase svobodní. Mít politický cíl odněkud vystoupit je absolutně špatně. A pak co? Pokud budou mít nějaký vzdálenější cíl, jehož mezibodem je vystoupení z EU, pak teprve to bud brát jako zajímavou argumentaci. Článek otvrdí jen to, že možné je, o čemž nepochybuji.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Zbavení se závislosti na EU je nezbytný krok k tomu, aby se pak občané zbavili závislosti na vlastním státu. Tedy že ten stát je nechá žít v klidu a přenese na ně i tu odpovědnost. Mně to přijde jako dobrý cíl a zároveň běh na dlouhou trať. Hodně dlouhou. Nevěřím, že se dožiju doběhnutí do cíle. Možná mé potomstvo. Ale s kEUlí na noze to v žádném případě nepůjde.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Ne že bych s prvním tvrzením nesouhlasil, ale tento cíl je nedosažitelný politickou cestou. Politika a byrokracie jedno jest. A revoluce a války zase mohou dopadnout všelijak. Zajímavé by třeba bylo, kdyby nikdo, ale opravdu nikdo nezaplatil jeden rok daně. Pak by vyjednávací pozice obyvatelstva byla zajímavá.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

No jo, ale jak to udelat :-((
Jist clovek musi a neni realne, aby si kazdy potraviny vypestoval sam...Benzin si sam nevyrafinuju, hadry neusiju, a tak :-(

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

No sám ne. Ale není to tak dlouho, kdy vesnice uživila samu sebe. Stát byl soběstačný. Dnes někteří (na vyšších patrech) berou jako dané, že ČR sama sebe neuživí. A podle toho jednají. A podle toho to vypadá.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Jo, to bylo mozne v situaci, kdy se clovek narodil v poledni pauze pri okopavani brambor a o tom, ze existuje nejake velke mesto tam za kopcem se dozvedel v okamziku sve plnoletosti...
A samozrejme v okamziku, kdy na svete bylo radove - ano, skutecne RADOVE mene lidi, nez je dnes.
Dneska uz to tak nejde. Lide nejsou schopni se uzivit sami o sobe, urcite ne ani vetsina z tech, kteri na planete ziji. A ani ne v CR, napriklad .
Pokud by napriklad CR mela byt sobestacna, museli by lide jit se zivotni urovni nekam o 100 let zpet. Nemyslim, ze by se to kazdemu libilo, ackoliv nekterym ano (nemohlo by byt mnoho z toho, co je dnes povazovano za standard, napriklad tepla voda v kazdem byte a podobne. Pripadne splachovaci zachod..atd atd)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

"A samozrejme v okamziku, kdy na svete bylo radove - ano, skutecne RADOVE mene lidi, nez je dnes."

To není pravda. ČR byla v lecčems soběstačná před rokem 89. Vyrábělo se tu kde co (neříkám, že na bůh ví jaké úrovni, ale vyrábělo). Je poměrně zásadní rozdíl nemít např. polovodiče vůbec, nebo mít vlastní výrobu (od písku až po tranzistor) ve vlastním. Kolik zemí (a ještě o velikosti 15M, což je takové jedno město) na světě může říct, že si vyráběla vlastní procesory?

V potravinách jsme byli +- soběstační, lecos se vyváželo. Viz slavný cukr, kterýžto obor se podařilo celkem dokonale zlikvidovat. Navíc dnes se 30% potravin vyhazuje. Takže tolik k tomu řádově méně. ;-)

A rok 89 není před 100 lety a počet obyvatel na území Česka a Slovenska se prakticky nezměnil.

Změnila se struktura průmyslu, hromadu věcí, co bychom si mohli vyrobit tady (a mnohem lépe) se vozí z Číny v mizerné kvalitě. Jde to vidět na firmách, které se udrželi tady v ČR. Jsou na světové špičce ve svém oboru. Takže vyrábět umíme, jen je pro manyžery bez jakéhokoliv vztahu k dané firmě a výrobku výhodnější to nakoupit v Číně a tady to prodat za 100x vyšší ceny lidem, kteří tomu šmejdu uvěří.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Jsem to ani nemyslel tak, že bych státu nedal ani vindru, spíše si to představuji tak, že by se peníze odvedené zablokovaly na nějakém účtu a "stát" by k nim nesměl dokud by neprovedl nějaké dnes neprůchodné změny (například ohodnocení a výkkonost sněmovny a senátu :-). Prostě s nožem na krku. Princip placení daní není zase až takový problém, když máme svobodu si vidělat kolik ráčíme chtít, problém je jak se s těmi prostředky nakládá.

Nicméně to jsou jen vlhké sny. V podstatě se celý západní svět zatím má moc dobře na to, aby riskoval, že se to nějakým převratem úplně podělá a lidi by mohli dřít bídu jako mnoho století před tím.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

No takhle to bylo drive. Napriklad panovnik nemel moznost jen tak si vybirat nejake dane. Maximalne mohl nejake dane vypsat vzhledem k nejake jednorazove udalosti - napriklad byla valka, tak se vypsaly dane, ktere ji finanocvaly, a podobne.
V dnesni dobe neco nepredstavitelneho.
Ono by uplne stacilo, kdyby se dane platily dobrovolne. Pokud by clovek pozadoval od statu nejake sluzby, tak by si je holt formou dane zaplatil. Kdo by si dane neplatil, nemohl by zadne sluzby od statu pozadovat. To by bylo dost fajn :-) Ale to uz bychom se blizili one anarchii, a to lidi jaksi nezkousnou...

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Je lepsi mit nemoznost se podilet na necem, co nemuzes stejne ovlivnit - protoze pak ty hovadiny co EU prosadi prostou vetsinou pri hlasovani neni treba aplikovat....

Takove kuly v plote jsou treba Norsko a Svycarsko, ze.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mno jo, ale třeba takové Švýcarsko je v Schengenu a bezcelní unii, tudíž tudíž má zákony harmonizované s EU ač v ní není.

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Schengen už delší dobu neexistuje… :-7

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

<i>Svobodní jsou velmi dobrá volba, chtějí vystoupit z teroristické organizace NATO i EU. Schengen bohatě stačí</i>

Že něco tvrdí je jedna věc, zahájení konkrétních kroků je věc druhá a za situace nulové ochrany vnějších hranic Schengenu je třeba nefunkční Schengen urychleně opustit, jinak nepřežijeme ten nápor Islámistů.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Hranice jsou jen čáry na mapě. Uprchlíci na cestě překračují mnoho hranic, jak běžných tak schengenských a zdá se býti zjevné, že v tom není rozdíl. Čára na mapě ani hraniční kámen lidi nezastaví.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Na hranicich mame od roku 1938 opevneni - staci ho opravit a kde chybi dostavet.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Hmm super. A mobilizovat aby tam měl kdo sloužit. Byl jste na vojně?

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

"nulové ochrany vnějších hranic Schengenu"
"Na hranicich mame od roku 1938 opevneni - staci ho opravit"

Měli by jste si konečně uvědomit, že odhodlané lidi nic nezastaví.

Stačí se jenom zamyslet nad imigranty z Mexika do USA, kde mají obrovské dvojité ploty (a ne nějaký trapný "hraniční kámen") a ozbrojené hlídky ve dne v noci a přesto imigranti stále pronikají do USA.
A není to jenom tím, že by USA byla neschopná. I taková Severní Korea má ohromnou militarizaci a hlídá hranice s kulomety a i přesto si vždy uprchlící najdou cestu ven (ať už do Číny nebo Jižní Korei)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

No, tak jestli tohle projde, tak to buď položí většinu českých webů, anebo tu (spíš) budeme mít novou éru článků, u kterých bude uvedeno jen zdroj: Internet :D

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

aneb neco jako "vyrobeno v €U"

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Myslite jako PRC? s polepkem EU :-D.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

A když nebudu linkovat odkaz na článek, ale odkaz na .txt soubor, ve kterém bude odkaz na článek?

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

To už se dopouštíš krádeže, protože zkopíruješ věc na kterou určitě někdo má autorské právo a zkopírování ti nepovolil.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Jsem si naprosto jist, že krádeže se 100% nedopustíš

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

... lebo je to trestny ci proti autorskemu pravu, co je ina cast Trestneho zakona

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nevidim v tom velky problem, viz. uz zminene zdroj: internet nebo zdroj: diit v pripade zdejsiho clanku. Tohle postihne jen agregatory typu Google News, pricemz uz z minulosti vime, ze v zemich, kde placeni za linkovani uz proslo, Google proste sluzbu Google News zrusil, diky cemuz se nekteri lide nedokazali dostat k obsahu a zpravodajskym webum klesla navstevnost o cca. 6%. Nasledne pak tito vydavatele zadali stat, aby Googlu naridil zakonem sluzbu Google News zase zavest. :-D Jinymi slovy u nas by to postihlo leda tak, zumpu typu idnes, novinky apod.

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

a časem by návštěvnost klesala ještě víc a víc, protože by se nenacházeli noví čtenáři

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

EK, je zlocinecká organizace, plná blbu. I kdyz si ted nejsem jistej jestli to není spís teroristická organizace po tom co predvádí.

+1
+21
-1
Je komentář přínosný?

Jednoznačně jde o teroristickou organizaci. Pryč dokud je čas...

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Ti blbi byli demokraticky zvoleni.

Pokud volime ve volbach blby, potom jsme sami co?

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

kez by na nas eshop odkazovali vsichni, a vubec se nebranim tomu ze by odkazovali zadarmo :D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Dal by jsem na svůj web návrh smlouvy ve kterém by bylo, že veškeré odkazy na můj web můžete používat bez poplatků.

Stačilo by mi poslat smlouvu mailem. Díky EU další spam, další papír ale situace je vyřešena.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Kriste pane na nebi, to je zase výmysl .... kdyby radši řešili palčivější otázky.

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Na to nemaji, oni umi resit/vymyslet jen blbosti. Je potreba vyhazet vic jak polovinu byrokratu a zacal bych u nas kde se podezrele rychle mnozi.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Vyborna myslenka.

Ma ovsem drobnou chybu - vsem ktere vyhodis budes muset platit odstupne, socialni davky a podporu v nezamestnanosti. A jde to ze stejnych penez.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Ano, ale pořád se to vyplatí - přestanou škodit.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Oni tam nejsou od reseni problemu. Oni jsou tam od poslouchani a vydavani rozkazu.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

„Nula od nuly pošla“ - ale to si autor plete. Každá transakce se samozřejmě zdaní, takže výsledek nebude plichta, nýbrž požehnaný zdroj financí pro účinnější byrokracii.

Ještě pak ošéfovat citace a už v EU nikdo ani nepípne, jinak se nedoplatí.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Prave citacie su OK a sposob, ako clanky osetrit...

Citacia je totiz kratka pasaz z ineho diela, ktora je oznacena ako citacia podl ISO 690. ISO 690-2 je o elektronickycb zdrojoch a tam su aj linky. Teda spravne odcito ane zdroje su mimo tej uvahy....

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Nech si vyliji horke kafe na vsechny ty svy ukazkove dementni hlavy v tom europarlamentu, chora instituce ktera tu legalne denne pousti tisice moslimskych nevzdelancu, negru, teroristu, vrahu a pedofilu.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Zaujimmave j, ze iformacie o EU su v CR len negativne a o pozitivnych sa mlci...

European Parliament wants EU institutions to switch to open source
Submitted by Adrian Offerman on November 02, 2015
The European Parliament calls upon the Commission "for the systematic replacement of proprietary software by auditable and verifiable open-source software in all the EU institutions, and for the introduction of a mandatory open-source-selection criterion in all future ICT procurement procedures".

The Parliament "strongly reiterates its call for the development, within the framework of new initiatives such as the Digital Single Market, of a European strategy for greater IT independence".
https://joinup.ec.europa.eu/community/osor/news/european-parliament-want...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

No konečně něco zajímavýho. Ale asi se to někomu nehodí do krámu....

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Taky vyborna myslenka.

Takze se pouzije soft ktery neotevre vetsinou souboru, vyviji ho po nocich nejaci dva kluci, podpora k tomu zadna neexistuje - ale bude se muset pouzivat, protoze je open source.......

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

už dávno není rok 1980, takže "Open source" opravdu neznamená, že ho vyvíjejí po nocích nějací 2 kluci, atd.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

pritom i CR je EU! ;-) Presto mnozi pisi a rikaji zde: ta EU..., namisto spravnejsiho: my!!!EU

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Sorry, ale na EU neni zadne my, alespon pro me ne. Ja tam nechtel, hlasoval jsem proti, povazuju to za pokracovani "komunismu" jinyma metodama...Takze sorry, ale skutence - ta cizi EU me osobne neustale kurvi zivot.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

"kdy všichni budou všem platit za vzájemné linkování zjistili, že „nula od nuly pošla“."

To by asi nezjistili, protože toto lidi ani nějak nezjišťují u nás a někteří dokonce tento stav brání. Proč? Protože daň z příjmu (+ občas poplatku za transakce, někde snad mají i daň z převodu na účet a další radosti života).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Opravdu je tady potreba diskutovat stylem Novinky/Idnes? Klidek to chce, klidek...

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Jak může být někdo klidný, nečetl si nadpis?
"Evropská komise se možná chystá ZAKÁZAT WEBOVÉ ODKAZY jak je známe".
To bude konec světa tak jak ho známe!

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

mozna... Tedy jen spekulace a nikoliv zprava... Tak proc se mnozi rozciluji nad pouhou spekulaci???... Hlavne ze klikaj ;-)

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Třeba proto, že kdyby to každý ignoroval, mohli by si schvalovat co chtěli. Takže o zákazu odkazů by jsme se třeba dozvěděli až při pohledu na vystaenou fakturu nebo žalobu. Třeba proto.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

ale zatim to neni ani v navrhu ani komise! Takze neni proti cemu se cilit. Pak ano. Ale bojovat proti necemu co ani neexistje je paraboia...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

At se radeji staraji, jak vyresit uprchliky a podobne dulezity veci.
No jo, ono je tohle jednoduche,ze...

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.