Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Pozor, v prodeji se objevily falešné procesory!

Po desiatich rokoch opat problem s falosnymi CPU AMD
v roku 2015 zmizlo AMD asi milion CPU, ktore nepresli testami na sposobilost na pracu, teda boli chybne, vtedy sa vsak podarilo zachytit len 60 000 z nich
http://www.xbitlabs.com/news/cpu/display/20050104071134.html
https://www.overclockers.com/forums/archive/index.php/t-355380.html

Neviem sice uz najst zdroj, ale vtedy bola usvedcena smetiarska(cesky popelarska) firma z Taiwanu, ktorej AMD platilo za likvidaciu chybnych chipov, ze ich dala do obehu... Ci to nie je ta dodavka?

+1
+23
-1
Je komentář přínosný?

Az na to ze ten odkaz je z roku 2005.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

To taky byla aféra z roku 2005. Kolega tam asi udělal překlep, když napsal 2015. Taky jsem si na to vzpomněl...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

tohle mi připomíná: http://demotivationalpost.com/motivators/11631131330/ebay.jpg

nikdy nekupuji drahé věci nebo komponenty přes různé e-shopy - na jednu stranu jsou levnější, ale na stranu druhou přinášejí s sebou určitá rizika.
Ty rizika jsem ochotný riskovat u věcí tak do 1000kč, ale u drazších věcí si radši trochu připlatím a mám jistotu...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Tak zrovna nákup nových PC komponent si neumím představit jinak, než přes e-shop.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

detto, cez net nakupujem odkedy mam ..net :) nielen komponenty, ale uz aj oblecenie, nabytok,mobily.. okrem potravin asi vsetko

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?
+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Zrovna eBay má slušně fungující pojištění nákupu, takže v případě, že by se zboží ukázalo být jako falešné, není problém získat peníze zpět.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

v minulem stoleti byl podobny problem myslim s pentii, ne prebastleny, ale prepsany parametry, cpu fungoval ale pretaktovane ... tehdy o tom psali i v chipu :)

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

ano... a intel pak kvuli tomu u dalsich prociku (tusim PIII) zavedl unikatni cisla (kazdy procik mel jedinecne cislo) - co povyku a boure se pak strhlo, ze intel prostrednictvim tohohle cisla bude spehovat uzivatele a intel to pak sam odpiskal...
jo tehdy jsme byli na svobodu a soukromi daleko citlivejsi.. dnes jsou unikatni identifikatory v kdecem a nikdo se tomu nebrani....

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Pred chvili jsem cetl, ze se objevili falesne dalnicni znamky, ted procesory, me zajima co bude dalsiho...

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

to neznáte?
"Ministerstvo dopravy upornilo řidiče na stovky falešných dálničních známek prodávaných v ČR... a řidiči obratem upozornili ministerstvo dopravy na stovky kilometrů falešných dálnic."

popravdě se vůbec nedivím těm falešným dálničním známkám. Proč by jsme měli platit dálniční známky, když ty dálnice na to vůbec nevypadají?? Denně strávím tak 20 minut jízdou po dálnici a z toho cca tak půlku jedu přes úsek, který je omezený jenom na 60km/h kvůli ŠPATNÉMU STAVU vozovky!! Za tohle fakt nechci platit.

+1
+32
-1
Je komentář přínosný?

falešný sex :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no za to se da uz povazovat placeny sex, nebo sex se silikonovejma prsama apod .-)

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

celkem "populární" jsou kapacitně přifouknuté velkokapacitní (micro)SD karty a flashdisky (koupíš 64GB, ale jde jen o 8GB s tím, že systému hlásí 62-64GB free. Zapíšeš na něj samozřejmě pouze těch necelých 8G)

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Pamatuji falesne, na tehdejsi dobu velke, 16GB flashky, ktere byly ve skutecnosti 2GB. Kdyz se na ne nahraval velky soubor, tak se najednou po krekroceni 2GB zvysila rychlost z 2MB/s na 8MB/s :) Nekdy do nich sel nahrat novy FW se spravnou kapacitou a fungovaly normalne.

+1
-23
-1
Je komentář přínosný?

falesne dalnice (vlastne ty jiz take jsou, protoze to po cem v CR jezdime bych dalnice moc nenazival) :D

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

ještě mne napadlo, že se poměrně často falšují baterie (papírové přifouknutí parametrů, případně falzum značky) a LED svítidla (ať parametry jako je teplota barvy, nebo velikost světelného toku. Případně tyto parametry to drží, ale na úkor velice krátké životnosti diody)

+1
-20
-1
Je komentář přínosný?

Co bude dalsiho?
Treba falesny udaje graficke karty, budou prifouknuty aby byly parametry lakavejsi.
Ajo ona uz to dela nVidia. Tak priste to bude jeste horsi nechme se prekvapit.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

„Plánujete-li nakupovat komponenty na novou sestavu, buďte při instalaci procesoru opatrní - pokud do socketu nepůjde, zkontrolujte, zda rozložení pinů či kontaktů odpovídá tomu, jak má v případě daného modelu vypadat (obrázky socketů snadno vygooglujete).“

Eh, to je snad vtip…tak snad se musim podívat na procesor a patici vždycky, abych věděl, jak to tam správně strčit, ne? Tak bych musel být úplně debilní abych si nevšim, že to vypadá ÚPLNĚ jinak…no, emeričani.

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Ale tady neslo o to poznat, ze socket a CPU do sebe nejdou. Tady jde o to urcit jestli deklarovanemu neodpovida deska nebo to CPU. Protoze fake muze byt oboji.

Vetsina lidi co kupuje pres eshop dokaze porovnat obrazek s tim co drzi v ruce a rict jestli to je nebo neni ono. Ale jen malokdo ma v oku vsechny sockety za poslednich X let a dokaze z hlavy rict co je co. A to byl dle meho smysl te rady...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Socket 754 - díra. Socket 940-AM3+ - nedíra. Socket FM1-FM2+ - díra. To pozná i malomocnej.

Samozřejmě, rozdíly mezi 939, 940, AM2(+), AM3(+) už jsou něco jiného.

+1
-24
-1
Je komentář přínosný?

Nj to jsi ještě neviděl S775 desku do které se snažili nacpat core i5 s1150 a samozřejmě to nejelo. Netřeba naznačovat, že po této operaci přestala fungovat i samotná deska :-). Diagnostika závady byla poměrně rychlá záležitost.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

To je ale už o tom, že člověk je debil, byť mu hyperkomfortní školství celej život tvrdilo, jak je v pohodě. No, režim samozřejmě chce idioty, tak mu nebudou tvrdit opak, že…tak holt musí narazit sám.

Prostě pro mě je zcela normální, že fyzicky něco někam rvu jen pokud jsem 200% přesvědčenej, že to tam fakt patří a mám pětrkrát zkontrolované, že to všechno na sebe sedí. Narvat 1150 do 775, to snad museli zavírat zámek ve svěráku, ne?

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Behemote divil by ses. Nedávno jsem v podobném duchu na jednom fóru nabádal nováčka ke stavění počítačů a dodával mu kuráž, že je to za dodržování jistých pravidel celkem jednoduché to sestavit(složitější je to správně vybrat) .
Hned se na mě snesl hejt místních borců, jak je strašně složité vložit správně procesor do socketu aby se nepoškodily piny, jak to musí být přesné a další h*vna.
Na to jsem jenom odepsal, že jestli se někdo netrefí procesorem do socketu aniž by nepokurvil piny, tak si má ruce urazit a do něčeho takového se nemá vůbec s*át. Proboha...
Takže tak. Ty i já s tím problém asi nemáme, ale najdou se tací jedinci ,pro které to je zásadní věc a měl by jí dělat "odborník" (tedy jako že oni...).

+1
+27
-1
Je komentář přínosný?

Tak jistě, dnešní generace klikačů a matlačů, které rodiče dají ve třech letech krabičku aby jim dalo pokoj a k ničemu ho nevedou, nic mu neukážou a nic ho nenaučí a když je problém, tak krabičku vyměněj, samozřejmě má pak logicky problém i zapojit kabel do USB, natož vědět, co to vůbec je. Zas líp pro nás ostatní, co to umíme…a všechny ty další, co jsou aspoň trošku manuálně zruční. Takoví lidi si nepřidělaj ani poličku atd., takže jsme pomalu v tom Reaganově vysněném světě, kdy si všichni vzájemně prodávaj služby…

Problém je, že ve volné ekonomice by se něco naučet museli, nebo by holt dělali kurvy, gigoly a podobné práce. Tady je ale stát uklidí na nějaké úřednické místo, kde ve svém pocitu důležitosti akorát škodí ostatním trochu zručným, kteří na ně musí vydělávat, a výsledkem je ekonomika co jde plnou parou do análu a nadcházející totální úpadek a krize.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Proč by se namáhali, když je ve státní správě vždycky dost dobře placených míst? Stačí, když umí podlézat, ne?

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

No jo, kdyby aspoň u toho měli správně ten pocit, že jsou štětky. Ale von už je režim vychoval k tomu, že jsou na sebe skoro hrdí a mají dojem, že bez jejich zbytečné byrokracie pro byrorkacii by přestalo vycházet slunce nebo co.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Proboha kazdy nemuze byt expert na elektroniku. Stejne tak idea, ze si clovek umi udelat vsechno sam od privrtani policky az po repase traktoru je hezka, ale neprakticka. Pokud ma fungovat delba prace, musi kazdy clovek ovladat 1 uzitecnou vec, ve ktere bude mit cas se vzdelavat a zdokonalovat. Cokoliv technologicky pokrocilejsiho clovek doma nebo v garazi na kolene stejne nevyrobi.

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Strčit do sebe dvě věci, co tam pasují jen jedním směrem, nebo vyvrtat díru do zdi, má snad do „technologicky pokrocilejsiho“ trochu daleko, ne?

+1
+20
-1
Je komentář přínosný?

To byla narazka na tu vymenu krabicky, opravit tablet je opravdu nad schopnosti vetsiny populace.

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

To byla zase narazka na konzumni zpusob zivota, ne ze si ma opravit tablet.

+1
-23
-1
Je komentář přínosný?

Já ti to neberu. Jenže skládání počítače je dle mě už jenom taková pokročilá/dražší skládačka. Pokud nebudeš "příliš silnej", nevybavuji si místo, kde bys při stavbě počítače mohl něco fatálně oddělat.
Na stavbu PC nepotřebuješ ani §50. Tam na tom fóru šlo o to, že si maník koupil nový počítač s tím, že si ho chce složit sám a hledal radu na co si dát pozor. Jenže oni ho tam hned smahli ať se do toho vůbec nevrtá pokud tomu nerozumí, začili ho strašit ulámanýma pinama v socketu a nebo tím, že pokud doma nemá ESD "laboratoř" (ochrana proti statické elektřině), něco si odpálí statikou. Pak kolikrát i lidi který mají chuť si to vyzkoušet a třeba by jim to i šlo a bavilo je to, jsou hned v počátku zadupáni do země. Už si nijak nevybavuju, co by šlo u počítače strčit někam jinam, než kam to patří. Všechny konektory na které si vzpomenu jsou klíčované. Snad jedině konektory od ledek jdou zpřeházet, ale pořát to nic neodpálí. Na některých casech už nejsou u těch drátů ani popisky co je + a - a pokud člověk neví že je na +(?) v tom plastu šipka, tak si toho ani nevšimne a rázem neví jak dál.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

A zas experti jsou schopni narvat skoro cokoli kamkoli, nicméně jo, to o statice apod. jsou kecy. Teďko mám zrovna docela vypráno bez aviváže, dostávám šlupky jen se vrtnu a na něco sahnu, a žádnej problém…však říkám, stačí u toho trochu myslet a všechno radši třikrát zkontrolovat a nemůže být problém. Jenže pitomec radši použije ještě větší sílu když už to nejde malou silou :-)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

A takový Chuck Norris dokonce dokáže propojit USA a USB. :-)

+1
+35
-1
Je komentář přínosný?

Osobne jsem zazil jednoho experta co si tehda poridil PCI grafiku a doma ji narval do ISA slotu. Pak to prinesl ze to nejede.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Veď na to je na procesore v rohu trojuholník. Prvý krát som si skladal celú bedňu minulý mesiac s tým,že som sa už pár krát vŕtal v staršom počítači. Z ESD som mal tiež trochu obavy, bavil som sa s mechanikom u nás vo firme, či si nepožičať pre istotu ESD pásku na ruku z firmy...povedal, že sa stačí vybiť o radiátor, alebo chytiť kolík na zásuvke...ale stavba bola absolútna pohoda. Ako vravíš, možno len pri nasunutí kontaktov z bedne na základnú dosku by mohol byť zádrheľ(speaker, hdd led), keď dá nejaký opačne, tak sa mu to možno nezapne, ale pri niektorých je vraj jedno, ako sú otočené (tak som sa dočítal pri googlení) ale na to je k doske manuál...
Priznám sa, to označenie káblikov bedne šípkou som musel vygoogliť...či označuje plus, alebo mínus...to bol asi jeden z dvoch problémov, čo som riešil..v staršom počítači bolo ešte zaujímavé natlačiť IDE káble, ale SATA...druhý problém, netrafil som na prvý krát koncovku usb3.0 z bedne do bracketu na doske, ale to som možno spravil chybu pri cable managemente, ohol som jeden pin, ale nič vážne..

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

USB3 je na to nejako nachylne. IDE sa uz nepouziva, tak sa musel objavit iny kus patice ktora tymto trpi. USB2, audio alebo 1394 sa mi nikdy nepodarilo ohnut, usb3 niekolkokrat.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Jenže na patici to kolikrát není poznat, proto je nejlepší si omrknout piny a dát je tam zrcadlově. Rohy bývají tvarované a rozmístění taky.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Už jsem viděl odborníka co dokázal narvat canon 25-ku obráceně - samozřejmě piny byli poohýbaný, žádný se netrefil do díry a strááášne se divil, proč to nefunguje. Ale vůbec se nedivil, proč mu ten konektor nešel vytáhnout (ňekteré piny se narvaly mezi ten plech okolo a obvod samice) .
Takže fakt, některým radši ty ruce amputovat. Pr**ser byl v tom ,že to nebylo obyčejný PC, ale nějaký komunikační počítač pro řízení výrobní linky a ten samec byl na speciální kartě (měla vlastní 16bit CPU s implementovaným komunikačním protokolem ), ale to je už asi 15 let.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

No třeba u jedné desky jsem viděl upozornění ve smyslu, že do pinů na desce pro firewire nemá zapojit kabel s USB (možná obráceně) jinak to odpálí desku. Asi by to šlo zapojit a něco zničit i bez použití síly. Ale jinak mi to taky přijde celkem bezpečné a většina věcí jde zapojit jenom tím správným způsobem.

+1
+21
-1
Je komentář přínosný?

Mno, zaregistroval jsem narvaný USB2 A obráceně - diagnóza "příliš silnej"

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

já ti nevím, ale AMDčka mají označený PIN1 a totéž je i na desce.. problem solved. :-)

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

Poměrně dost patic fyzicky vypadá tak, že skoro v každém rohu je jakoby trojúhelníček, takže stejně nevíš, co je vlastně jednička. Nejlíp se teda podívat na rozmístění pinů, to je takové, že to jde jen jedním směrem. Zpravidla rohy, později se měnila hlavně pozice těch čtyř míst s vynechanými třemi (nebo kolika) piny.

+1
-27
-1
Je komentář přínosný?

většinou stačí kouknout na potisk nepájivé masky přímo na PCB.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby aspon zasilali preznacene Opteron 144 :-)

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

opteron144 bol s939 nie sAM2... a na dnesnu dobu by ti bol nanic

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Amazon, k tomu neni co dodat. Nenakupuji tam, takze je mi to u ...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Znam lidi, co jsou schopny nasroubovat desku do case primo na plech a pak se divej ze jim to nefunguje pak jeste brutalni silou tlaci grafarnu do slotu kdyz jim tam poradne nedosahne.... :-) Takze ze nekdo neni schopny vlozit procak do socketu me ani moc neprekvapuje.

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Když se minulý rok ruský Proton po startu začal otáčet a zamířil si to k zemi, tak vyšetřování zjistilo, že senzory rychlosti byly namontované obráceně. Prý jsou nejen označeny, ale poloha je definovaná i mechanicky. Jenže s větším kladivem to taky šlo :-)

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.