Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Far Cry 5 přináší podporu pro FreeSync 2 HDR

"Zatímco pomalý čip monitoru provádí tone-mapping až desítky milisekund, o které se prodlouží odezvy"

Nesmysl. Nic podobneho normalni monitor nedela.

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

Jenže tady není řeč o normálních monitorech, nýbrž o HDR monitorech, které samozřejmě tone-mapping provádějí. Každý HDR monitor má jiný dynamický rozsah a jiný barevný gamut. Kdyby neprovedl tone-mapping s ohledem na vlastní parametry, pak by to HDR jaksi moc nefungovalo :-)

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

Ano, ale ta veta navozuje zcela jiny dojem, jsem na to chtel jen upozornit.

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Nejspíš jen tobě.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Stacilo napsat pomaly cip u HDR monitoru. Lajk si skutecne z te vety muze myslet, ze to dela u vsech monitoru.

Osobne bych radeji psal pomaly cip u nekterych HDR monitoru, protoze v tom jsou take rozdily.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Každý HDR monitor provádí tone-mapping pomaleji než GPU, tudíž jsou všechny ve srovnání s GPU pomalé. Že je řeč o HDR, je v textu zprávy zmíněno 15×. Pokud si toho někdo nevšimne, pochybuju, že by pomohlo, kdybych to zmínil ještě po šestnácté ;-)

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Jak myslis, ja hned videl typickeho BFU, jak si ke sve GTX1080 bezi poridit HDR FreeSync monitor, aby tam nemel lagy. :-)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Vtipne na tom je ze i tak bude mit velmi slusny HDR monitor za dobrou cenu i kdyz to FS diky trucovani NV nevyuzije :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

REDE i blba wiki postaci ze ;)
"Currently, image reproduction has shifted towards display-driven solutions since displays now possess advanced image processing algorithms that help adapt rendering of the image to viewing conditions, save power, up-scale color gamut and dynamic range."

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Jak ta grafika pozná, jak má ten tone mapping dělat pro konkrétní monitor? To by k monitoru musela být přibalená kalibrační sonda.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Grafika pozná konkrétní monitor a podle toho použije profil přímo pro něj.

více viz: https://diit.cz/clanek/freesync-2-s-lfc

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Monitor spis posle sve nastaveni do PC a podle toho grafika upravi signal respektive se grafika bude ridit podle kalibrace monitoru ? Asi tak nejak bych si predstavil FreeSync 2 pipeline

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Reálně používá profily. Nemůže obcházet uživatelské nastavení, protože v takovém případě by uživatel ztratil kontrolu nad vlastním nastavením, vůči kterému je např. realizovaná i kalibrace.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

1) ta hra je fakt tak nudná, že nám budete servírovat rybáře se psem do konce života, protože v té hře nic jiného není?
2) A kdy budou ty monitory? RedMarx cosi věštil, že mám ještě počkat. Jenže jako nVidiák, nejsem zvyklej na AMĎácké "počkejte si". Tak jak to s těma monitorama je?

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

1) neznas YT ?
2) to ti muze byt stejne jedno kdyz mas NV kartu a ano monitory jsou ..a bude jich vice a vice v podstate uz jen cekam kdy to napr. Kvuli konzolim zacnou FS2 implementovat i vyrobci TV zatim implementuji jen fs/vrr :) jinak velke hdr TV like monitory s FS2 taky existuji

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

2. Jemu jde o HDR GSync monitor, nicmene HDR monitory 32" teprve zapocaly vyrobu a v nabidce je ma jen par vyrobcu, doplnenych o FreeSync HDR je jich jeste mene a uplne nejmene je HDR GSync monitoru. Jeste horsi je to u 42" monitoru.

Nechapu tu potrebu najednou mit co nejdrive HDR monitor, kdyz doted vsem stacily i obycejne. Jiste kvalitu obrazu to vylepsuje, ale zase to neni tak, ze by bez toho neslo zit. To je jako s VR sadama, je to na zacatku a ikdyz je to skvele, nema cenu se potom bezhlave hnat jako kdyby do 3 let mela nastat apokalypsa a je to bud ted nebo nikdy.

Osobne si na HDR v klidku jeste tak 3-5 let pockam a stejne si pockam na dalsi generace VR sad, nez do toho pujdu.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Ja zapomel ze mate nekonzistetni tok myslenek a ze u clanku o FS2 HDR se pta na Gsync HDR :)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Redmarx má z poloviny pravdu. Ano jde mi o gsync monitor (očekával jsem že monitory příjdou v jedné řadě spolu ve stejný čas, akorát se budou rozlišovat na Gsync a Fsync). Ale HDR nechci a nepotřebuju, to nevím kde na tom Redmarx byl? Hlavně chci extra podlouhlej monitor, kvůli rozpočtování staveb a pro paření abych neměl obraz rozpůlenej.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

1. Ano, jelikož je to simulátor rybaření, tak v té hře v podstatě nic jiného není.
2. Nesmíte se nechat nachytat trolem. FreeSync 2 monitory jsou dávno dostupné, není třeba na nic čekat.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Na Czc to nemaji vydelene jako samostatnou kategorii, kterej 31,5" a vic s rozlisenim QHD a vic ma FreeSync 2?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A co tim chtel basnik rici ? ze CZC nema dotazeny eshop a produktovou nabidku ? Nebo?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

To byl proste dotaz, viz muj koment dole, ze takovejch monitoru moc nebude, jestli vubec nejakej.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Takze nevis neumis hledat a delas zavery dle eshopu ktery neumi spravne tridit produkty ... to je potom o tebe mile ;)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nevim, co povidas.

Pisu dole 30 FreeSyncu, 10 GSyncu. To neni zrovna mnoho a slusne jsem se zeptal, kolik z tech 30 FreeSyncu je FreeSync 2 HDR v domneni, ze zdejsi odbornici to vypali okamzite od boku a ja to nebudu muset hodinu hledat, jestli maji treba aspon jeden FreeSync 2 HDR dle mych pozadavku na velikost a rozliseni. Zmylil jsem se.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nechapu proc te zajima presny pocet mne to taky nezajima kdyz mam NV kartu a nevlastnim konzoli :) ale stacilo mi cca 30 sekund abych zjistil ze skoro kazdy vyrobce nabizi nekolik modelu s FS 2 i HDR a LFC od FHD pres 2k konce 4k ...kdyz budes mit realny smysluplny zajem tak verim ze si dokazes vybrat pokud tedy nemas odpor k nekterym znackam

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To že je má na internetových stránkách výrobce neznamená, že je dostupný u nás v ČR nebo vůbec v Evropě. Viz můj vysněný projektor LG s lasserovou lampou dostupný pouze pro dubaj se síťovou zástrčkou pro dubaj.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

To ze neni schopen neco vyhledat a to ze ma CZC eshop ve stavu jakem ma neznamena ze nejsou nebo nejdou koupit ...a poukazuje to na jisty amatersky pristup spolehat na eshopy ktere funguji jak funguji a dost casto uvadi u produktu mylne informace... a na zaklade takovych informaci delat zavery ..sorry jako ;)

Ze jsi socka a nejsi schopen koupit nebo si nechat vyrobit nejaky produkt sem prosim netahej takovych je nas tu plno ;) osobne uz jsem napriklad resil nakup novinek na trhu a chtel jsem to koupit od ceskeho distrubutora tak jsem mu proste napsal co chci a za jakou cenu a do 14 dnu jsem to mel doma a levneji nez to pak prodaval oficialne(ne vzdy ...treba blbe o-ring krouzky na utlumeni mechaniskych klaves mi alza ani czc ac se aspon zeptali nebyli schopni dodat protoze to sem nikdo netahal ale nakonec jsem taktez sehnal je to jen o tom chcit nejen nesmyslne prskat ;) ) ... ale je fakt ze posledni roky uz objednavam dost casto mimo CR ..ale zaroven jsem rad ze uroven a technologicke zazemi ceskych firem je na vysoke urovni a dokazi mi vyrabet produkty na miru (i mimo IT obor)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

---===***cenzůra***===---
Slušně ti odpovědět nedokážu, najdi si jakou mají síťovou zástrčku v dubaji a pak mel něco o tom kdo je tady socka. Vždyť ty nemáš v peněžence ani 5000 Kč, ani 2000 Kč tam běžně nenosíš... A na netu děláš machra, přitom počítáš stokoruny. No ale tady to přesně vidíš: Na netu jste borci a v realu nemáte ani 15000Kč na boty nebo kolik to stojí. Drž klávesnicu aji s těma tvejma O kroužkama, socko a šmajdej v botách za dvěstě od vietnamců. Seš nic. Průměrna mzda v ČR 30.000,-Kč, tak to čumím, to máš tak za dva měsíce, určitě chodíš s Redmarxem do stejné práce. Na mých 98.450,-Kč se absolutně nechytáš a budeš mí psát něco o socce. Já si chci koupit monitor za 30.000 protože prostě dražší se mi už na stůl nevejde a mám si tady číst žvásty o tom jak si někdo kupuje nějaký kroužky z Aliexpresu od ťamana? Seš nic, tak už prosimtě na mě neraguj, protože píšeš kraviny a evidentně moje příspěvky nejsou tobě určeny. Podívej se na tombimina, ten si našel svoje, ignorujeme se navzájem a jaká pohoda tady zavládla. Dík.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Pro pravdu se kazdy zlobi ..takze je to fakt jsi agresivni socka ;) asi jsi mel v te lecebne zavisloti zustat dele ..
Zivis se prostituci ? Jinak si nedokazu vysvetlit jak s tvymi vedomostmi a umem muzes vydelat tolik penez ;)
Jestli si myslis ze 30 tisic je strop u panelu s mensi uhloprickou tak te opravdu lituji :)) to ze mi podsouvas neco co jsem nikdy nenapsal uz prehlizim protoze jsi mimon ...
Jo v necem mas pravdu tolik penez u sebe nosim velmi vyjimecne uz cca vic jak dekadu uprednostnuji bezhotovostni platby ;)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tak to už je suchý...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

" Jenže jako nVidiák, nejsem zvyklej na AMĎácké "počkejte si""
nj, nvidiaci uz stvrt roka hraju na turingoch vydanych v aprili...och wait :)

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

přesně tak, ti co chtějí nVidii, tak tady už 1/4 roku brečí, jak čekají na Turning, a přitom ví, že až do podzimu ještě čekat budou.
No jo, čekání u AMD vadí, u Nvidie je čekání v pořádku - jak je ten Crha objektivní...

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Jasně, jenže já na-rozdíl od Vás mám na čem hrát. Mě je de-fakto jedno kdy turingy příjdou. (vlastně čím později příjdou tím líp, přesně naopak jak u AMD). Zatímco vy můžete tak akorát snížit detaily na low na svých horkých polarisech aby jste si alespoň něco zahralí na FHD rozlišení.
Navíc nevím těch monitorů Fsync a gsync nad 27" moc není. Ale chápu, pro Vás AMĎáky s dipotriema popelníku je 19" monitor promítací plocha kina a 21" letištní hangar.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Tak kdyz jsi tak prudce inteligetni ( nebudu resit vseobecnou nesmyslnost tvych prispevku) ale jen pro zajimavost kolik freesync monitoru ma 19" ci 21" ? :))) btw kolik FS monitoru a TV o velikosti 27" a vic by muselo byt na trhu aby to pro tebe bylo dostacujici ? 200 nebo 300 a vic ?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

31,5" a vyssi. Psal nad 27", takze ne 27", ale budu to brat ze sveho pohledu, kdy 32" a vic je dobry herni monitor.

Omezim na QHD a UHD, nizsi rozliseni nebrat na tech velkych uhloprickach.

FreeSync monitoru maji na CZC 30.
Nemaji samostatnou kategorii FreeSync 2 HDR, tech bude podstatne mene.

GSync monitoru je na CZC 10.

Sam bych mel jeste vyhrady k lesklym panelum a ke starsim typum VA displeju, nastesti TNka nejsou zadna, by zustalo monitoru, ze bych je spocital na prstech jedne ruky.

Proste vyber velkych monitoru zatim neni zadny, je treba pockat nebo se smirit s tim co uz je dostupne.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

V podstate kazdy vyrobce uz ma nekolik modelu s FS2 na AMD.COM je ale porad neaktualizovany seznam se 3 monitory SMG vse HDR

To ze neni zadny vyber monitoru s vetsi uhloprickou je z tve strany nepravdivy argument... moc jich sice neni ale dalsi jsou na ceste ;) ale i tak je z ceho vybirat kdyz na to mas ;) uznavam ze s gsync je to horsi ale nic neni ze dne na den kdyz NV do toho slapla teprve nedavno preci jen uzavrenost vysoka cena a komplikovanost celeho reseni neprispiva rychlemu rozsireni zatim to vypada ze na cele care vyhraje FS2/VRR

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zrovna jsem na konkurenci četl o fajnovém ROG Swift PG27UQ. Splňuje vše co potřebuješ, snad jen ta úhlopříčka není přesně ona. Taky je to dle recenzí docela hlučnej(ano, je tam fofrník) monitor. A je za pár šprdlíků, jen 65tis Kč. Běž a kup si ho.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jsou tam dva fofrniky jeden chladi monitor a druhy gsync modul :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Redmarxi 10 jo? Já vidím jeden, sotva dva. Protože jestli nazýváš TN (a jeho odrůdy) display jako obrazovku, tak je mi tě líto.
Ale prapůvodní otázka kdy příjdou tebou zmiňované lepší monitory?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Protoze koukas na UHD, je koukal vzhledem k tvemu hlavnimu pozadavku na protahlost i na UW-QHD.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

3440x1440 je co ? Ultra široký.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mas ode me +1, je mi jasny, ze ty bys mi ho nikdy nedal, ale ja nejsem zaujatej a umim ocenit dobrej koment.
Je to tak, ted uz se fanousci NVidie smat priznivcum AMD nemohou, potom co NVidia predvadi s Turingem, hrozny uz pres 2 roky nevydala NVidia novou kartu, kdyz nepocitam nejake kosmeticke upravy na stavajich.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Prodám ti R10 485 za 9500,-Kč... hej moc toho nenatěžila, ber... ještě je v záruce.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Uz jsi s tou tvou neexistujici kartou trapny ;)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?
+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Trole ukaz mi fakturu nebo link na danou kartu a pak se budeme bavit dal ;)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Faktura je v účetnictví, ale podívám se po ní. A link na kartu je co? Kupoval jsem ji v prostějovském obchůdečku, ale v nabídce ji už nemají, ale mají tam jiné skovsty. Když semka dám link nebude to reklama? Redmarx bude slintat. Nestačí na tu kartu napsat něco co chceš ?

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

To za tou sestavou, to jsou prázdné sklenky a panáky od tvrdého alkoholu?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jasně, přichystané na vínečko nebo co se namane, proč?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No že by to vysvětlovalo povahu vašich příspěvků :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Rikal jsem ti to nekolikrat, nevim co je R10 485, ale jsem ochoten koupit RX570, RX580 nebo GTX1060, pokud bude jedna z nich do maximalne 4.000Kc.
Jestlize nabizis vyssi cenu, tak dekuji, ale nechci, pockam si na ten Turing a budu mit sice za nekolikanasobnou cenu, ale uplne novou. Jedine me stve, ze to tak dlouho trva, nez ta nova rada vyjde.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

O.o
...to je zase trolí sněm... a bohatě na to stačí 2 kousci...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

8-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

tak smysluplné téma namísto nějaké hry o rybaření s přemrštěnýma HW nárokama tady není, tak si ho musíme udělat sami.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.