Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Firefox 18 beta: nový IonMonkey JavaScript engine i zabudovaný PDF prohlížeč

Jak je to tedy teď s tou Javou a PDFkama? Když mám FF 18, tak můžu odinstalovat Javu od Oracle a Acrobat Reader a díky těm věcem, co jste popisoval v článku mi poběží Java scripty a budu moct otvírat PDF soubory přímo v prohlížeči? Nebo byla vylepšena jen práce s Javou a musím mít stále nainstalovaný ten balík od Oraclu. A jen mi půjde v osmnáctce zobrazit PDF i bez Acrobat Readeru?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

1. Java a JavaScript jsou dvě různé věci, Java v názvu JavaScriptu je spíš marketingová záležitost a JavaScript ve firefoxu ti rozhodně neumožní provozovat Javové aplikace.

2. jak je to s pdf, vyzkoušej. Já se přiznám, že ohledně pdf jsem spokojenej s dedikovaným prohlížečem (Evince z GNOME). Ono jedna věc je podpora formátu, druhá pak implementace všech vlstností Adobe Readeru - například bych se divil, kdyby firefoxí PDF prohlížeč dokázal otevřít PDF, která se autentifikují vůči nějakému serveru.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Rozumím, zlepšili fungování ("běhání") Java Scriptů na stránkách (se kterými stejně neměl balík od Oraclu nic společného a na Java aplikace napsané v Javě nešáhli, ty nadále vyžadují nainstalování balíku od Oraclu. PDF vyzkouším.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

tak jinak: žádný webový prohlížeč neimplementuje Javu. Stejně tak žádný neimplementuje C++, Fortran, Lua, Haskell, Basic či Pascal.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jako uzivatel sem rad ze se stale Firefox vyviji ale nemuseli by pokazde za kazdu s prepáčením ptakovinu vyzdvihovat hlavni cislo programu, co tim chteji dosahnut? verzi 100 do roku 2015?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Pfff, a co potom takovej Chrome :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Můžu říct, že při první vyzkoušení FF18b2 jsem nadšen. Předevší rychlost rolování se mi extrémně zvýšila. Např. tady na DIIT mi posuv při stisku a držení kolečka vždy lagoval, ale teď to prostě jede suprově.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.