Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Haswell pod Linuxem? Přímo v Intelu na tom pracuje 20+ vývojářů!

Tak neviem pán redaktor. Zahrávate sa s pani štatistikou a oblbujete národ ako politici.
Ak mám ja na konte 10 miliónov a dám na charitu 10 tisíc a vy na konte 10 tisíc a dáte tisícku na charitu, tak vyzerám ako king, že. A vy ste v očiach verejnosti úbohý chudák.
Čo tak mať kúsok slušnosti a napísať (vypátrať), koľko má full time vývojarov každá strana, nech nám tu nepodsúvate "váš pohľad na vec".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No já nevím, vidím prosté absolutní hodnoty, každý si to přebere po svém.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Manipulativní kontext se do toho snažíš vnést ty, protože do toho vnášíš emoční složku, která tam není. Každý má dost rozumu na to, aby rámcově vyhodnotil co ta čísla mohou znamenat. Ty se snažíš najít kontext, který by "laikům doporučil jak to mají chápat".

Někdo může říct, že trh je jen jeden a k tomu se hodí ty absolutní hodnoty. Někdo to může přepočítávat přs počty zaměstnanců, někdo přes počet prodaných CPU, někdo přes počet prodaných serverů a stanic s Linuxem. Nic to nemění na holém faktu, že vývojový tým Intelu je teď největší - nic víc, nic méně.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Dyť to tam máš - Intel je tam dopodrobna, v AMD je to opravdu 4 - 5 (resp. měli tři, pak dva přijali, ale jestli někdo od té doby odešel se neví), u nVidie nikdo.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

A jaké čísla jsi vyšetřil ty? Napiš.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja to nepotrebujem, lebo tie články nepíšem. Ale takému skresľovaniu faktov sa hovorí tuším demagógia.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

to si nech od cesty. v článku jsem AMD dostatečně detailně okomentoval a nijak jej v něm nehaním. jestli nejsi schopen správně pochopit daný text, tak to nevyčítej mě. já nemám nejmenší důvod ten text jakkoli měnit, spíš ti doporučím zjistit si význam slova demagogie, se kterým tu tak operuješ.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Háček je trochu v tom, že ty jsi novinář a měl bys být pokud možno co nejvíc neutrální. Vezměme si poslední tvé nadpisy

- Provoz Windows aplikací na Androidu? Proč ne :-)
- Kterak UEFI Secure Boot zničil hibernaci a exekuční mechanismus v Linuxovém kernelu
- Ashton Kutcher jako Steve Jobs? Proboha, zlatý Noah Wyle!

To první zcela jistě balancuje na hraně, bulvárně je to dávno za hranou (a netvrď mi, že se každému při slově Windows vybaví RTčka nebo mobilní Win). Druhá věc omlouvá lemply a třetí je čistě osobní pohled na věc. Nediv se, že se to lidem nelíbí a ozvou se - není to poprvé a podle všeho ani naposled.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

K tomu bych jen rád uvedl, že (pokud vím) se nikde neoznačujeme za novináře (hanba by mě musela fackovat, kdybych sám o sobě prohlašoval, že jsem novinář - ono by mě to vlastně dokonce uráželo). Kromě toho nestranný novinář je jako Yetti. Všichni o něm mluví, ale nikdo ho ještě neviděl.
Realita je taková, že si píšeme, co chceme. Komu se to nelíbí, ať to nečte. Ale nikomu neříkáme, že to, co píšeme, má považovat za jedinou a nezpochybnitelnou pravdu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

já bych to WIFTe tak nehrotil. to je spíš specifikum české kotliny a toho, jakou tradici měla novinařina u nás mezi roky 39-45, mezi roky 48-89 a pak ta nynější.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pravda, měl jsem zvolit slovo redaktor - moje chyba, omlouvám se. Nestranný nikdo samozřejmě není, nějaké to popíchnutí určitě také na škodu není, ale blafy typu BEZPROBLÉMOVÝ provoz Win aplikací na androidu do toho mají hodně daleko. Chápu, že jistá dávka kontroverze je tahákem, ale opět zde snad platí nějaká hranice...
Stručně to popsat dost dobře nejde, ale třeba na tom posledním článku (nebo novince) s Windows@Android je myslím dost patrné kam mířím.

Já si to občas i přečtu a na základě toho potom udělám závěr ;) Akorát teď nemohu asi naladit tu samou vlnu :D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

nějak nechápu, proč tady komentuješ tyto tři ukázky. já se jasně vyjádřil ke kritice tohoto konkrétního článku, kde se prostě ohrazuji proti označení slovem "demagogie". není fér míchat do toho tři jiné věci.

nejvíc tě ale asi sejří ashton kutcher. ano, to stojí na mém osobním názoru a za ním si zas stojím já. pokud mě ten film přesvědčí o opaku, tak věř, že o tom zase napíšu a klidně to přiznám. jestli tě dobře chápu, tak ti možná nesedí můj styl psaní. inu, vždy je to tak, že většina si nestěžuje, jedna menšina je naopak na výsost spokojená a druhá menšina nespokojená. v této věci tedy spadáš do druhé menšiny. já to respektuji, ale musím ti říci, že stejně tak dostávám i mnohé kladné ohlasy. můj styl psaní se zkrátka u 100% článků nemůže líbit 100% čtenářů. smiř se s tím, to není osobní, to není subjektivní, to je holá matematická pravda.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tři ukázky byly naprosto náhodné ;) Jasné vyjádření jsem tam bohužel nenašel.

Kutcher mě sejří akorát v tom smyslu, že je jako argument použit fakt, že je něčí koloušek plus fakt, že jsi nejpíš nehodnotil z celého filmu, ale traileru. Téma jako celek jsem bral spíše jako odlehčující věc ovšem psané hodně rýpavou náladou (chraň Bůh, že bych proti tomu něco měl). Ježka alias filmového kritika jsme tu ještě neměli takže jsem ho bral s rezervou, navíc nechápu kde jsi nabyl dojmu, že mě to strašně žere...Že by v tom kolouškovi byl nějaký matematický vzorec?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Dobre, zabudnite na slovo demagógia, nájdite si niečo iné. Ale štýl akým ste podali informáciu a počte vývojárov je zavádzajúci a aj keď nehaníte, ani nechválite, zvádza to ľudí k pocitu, že AMD je slabá firma, lebo vyčlenila "len" 5 vývojárov. Proste to tak z celého článku vyznelo.
Takýmto štýlom sa prezentujú informácie verejnosti politikmi, keď chcú verejnosť opiť rožkom. Potrebujete vy toto?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jenže AMD proti Intelu skutečně JE slabá firma, to je prostě fakt.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Smazáním slova "Bezproblémové" jsi to opravdu moc nevylepšil. Zkus tam dopsat RT/ty víš moc dobře co tam patří. Navíc se to dá i dohledat jak to máš psát http://msdn.microsoft.com/en-us/library/windows/desktop/jj591630.aspx

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Povinnost být objektivní mají ze zákona pouze veřejnoprávní média sponzorovaná z veřejných rozpočtů. Blogy typu diit si můžou psát co chtěj, ale je v jejich zájmu moc čtenáře neprudit, protože čím více pravidelných čtenářů (bez AdBlocku), tím větší příjmy z reklamy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nemôžu si písať čo chcú. To by dosť nepekne dopadli.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Já bych k tomu řekl, že tuto vyhraněnost DIIT oceňuji, i když s názorem autora také tu a tam nesouhlasím. Každopádně pánové jsou v IT odborníci a velice fundovaně pokrývají velice široký okruh - a málokdo z kritiků má takový rozsah znalostí (obvykle si rejpnou na tom svém písečku, kterému rozumí - asi s výjmkou Damela :o).

O tom to snad je, nepotřebujeme hyperkorektní média, kde aby člověk skutečný názor hledal elektronovým mikroskopem, potřebujeme NÁZORY a podle těch se člověk může ve společnosti orientovat.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby na to intel celou dobu nekašlal, tak by teď určitě nemusel mít tolik lidí na vývoji ovladače :D

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Dobrá poznámka.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Počet vývojářů je možná zajímavý, ale nikoli důležitý. Stejně tak dobře mohou jejich práci udělat jiní, zaměstnaní někým jiným, které intel podporuje přinejmenším kvalitní dokumentací. Stejně tak jich může být víc/míň horších/schopnějších, stejný počet různě dlouhou dobu ...

Samozřejmě pokud vývojáře sám zaměstná, tím lépe. Ostatně, kdo jiný by se měl starat o podporu hardwaru v mainstreamovém OS, než sám výrobce hardwaru (a Linux nepochybně mainstream je).

Nakonec není důležité kolik lidí na tom pracovalo, ale jak výsledek jejich práce funguje (a jestli to nebylo příliš drahé).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Keby tam toto čo ste napísali bolo v tom článku, tak sa vôbec neozvem.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Myslel som len poslednú vetu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.