Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Francie pochybným způsobem přijímá „třikrát a dost“

tak to je svinstvo

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

eee: Nie je, to je život!!!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zajímavý systém, když na schválení takovéto prasárny postačí dvanáct užitečných idiotů...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak to už jsou druzí s podobně omezujícím zákonem... asi nejsem daleko od pravdy, když řeknu, že do roka nás čeká něco podobného, ne-li horšího i tuna v Čechách...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

DoctorX: na zastavení stavby čehokoliv u nás stačí jeden ekoterorista a deset pochybných podpisů na jeho petici... tak proč by na odhlasování zákona ve Francii nestačilo 16 kašparů...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Největší sranda je, že na to zase doplatí poctivci, co nic netahají. Ti, co tahají a sdílejí, totiž zaručeně najdou způsob, jak to obejít.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

http://news.bbc.co.uk/2/hi/technology/7985339.stm

Jdu shánět teplý hadry a stěhuju se do Švédska ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

WIFT: Doplatí na to úplně všichni, už jen proto, že "The UK government has agreed to reimburse ISPs for the cost of retaining the data." Takže i ti, co k internetu připojní nejsou, budou platit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no tak to je tedy soda... revoluční ideály, pycco, můžou být všichni rádi, že nevytáhli z muzea guillotinu... jo, v rámci boje proti (čemu?) se všichni rádi vzdáme takových nepotřebných věcí jako je svoboda... cože? poznaná nutnost? no jo, furt... pardon, musím běžet, začíná pět minut nenávisti k stahovačům... blééééééééééééé... Francie sladká? ani náhodou... zavolejte někdo vesmírné lidi, ve Francii útočí ještírci... aha, Aštar Šeran skoupil potichu akcie Sony Music a tlačí na další utažení DMCA... já se picnu... PRÁSK--

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Budu daleko od pravdy, když řeknu, že na tohle stačí dva počítače za domácím NATem, z nichž na jednom bude nainstalovaný onen vládní "spyware" a bude sloužit jenom na běžné surfení, zatímco na stahování by se používal jiný počítač?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No samozrejme i ve Francii existuje Ustavni soud a ten to snad shodi ze stolu ... uvidime.

Uvidime, jestli to nakonec nebude jen bezzuby zakon. Pocitam, ze dukazni bremeno prece nemuze byt na strane odpojeneho ... to by byla hloupost.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

oxymoron: Ten zakon prece neni kvuli tomu aby nekoho chytal, ten je 1.aby si mohli zajmove skupiny delat s inetem co chtej, 2. aby vystrasil bezny lidi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Myslím, že přišel čas začít budovat alternativní sítě. V ideálním případě takové, které se obejdou bez poskytovatelů. Čím víc sítí bude, tím budou obtížněji regulovatelné, zvlášť, když budou používat vzájemně nekompatibilní protokoly a bude je nutné mezi sebou překládat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak ted jsem zvedavej jestli ty blby francouzi vyjdou do ulic. Minimalne by meli.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

> JoHnY3
To sice možná ne, ale na druhou stranu, pokud si do jednoho počítače nechám nainstalovat onen "vládní spyware", tak i když budu dělat něco nekalého na jiném počítači, tak mám v podstatě v ruce důkaz, že já jsem to nebyl.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

> kingpin
Já spíš doufám, že do ulic vyjdou Češi, pokud by se něco podobného mělo schválit u nás. Myslím, že Francouzi si to nechají líbit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dřív nebo později přijde doba, kdy bude státní SpyWare povinný na každém počítači. Je v tom velký potenciál. Bude tak snazší potrestat nepřátele režimu i nepřátele velkých korporací.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to Neetah: Důkazní břemeno někdy leží i na obviněném. Např. při zjišťování legálnosti užívání SW je na obviněném aby dokázal že ho legálně používá.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 oxymoron

S Čechama si může dělat kdo chce co chce. :-D
Budou sedět doma a mrmlat, že by měl někdo vyjít do ulic :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vždyť je to nanic, stačí stahovat přes proxy třeba z ameriky a zablokujou kulový.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 jardasmid

Z Ameriky :-D ?? To myslíš z USA? :-D HAHA, no LoL.
A kdo si myslíš že tahá za nitky? O čí prachy si myslíš že jde?
:-D :-D :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Evropská unie, krom toho že směřuje k federálnímu státu, tak směřuje i k naprosto očividné totalitní formě vlády, kdy sice budou zachovány tzv. "demokratické volby", ale výkonná moc bude v rukou nevolených komisařů. Není nutné připomínat, že po schválení Lisabonské smlouvy, kde dochází k faktickému odstranění jednomyslnosti, se podobných zákonů můžeme v brzku dočkat v rámci celé EU. Totalita se bohužel vrací plíživě a málo kdo vůbec dokáže zaregistrovat drobné ústupky z práv jednotlivce v posledních letech. Jednoho dne se tedy probudíme a zjistíme, že veškerá elektronická komunikace je logovaná a občan bude moci jen držet hubu a krok, aby na něj státní aparát někdy v budoucnu něco nevytáhl. Nakupte Orwella dokud se ještě prodává, protože žijeme v prostoru, který nezadržitelně směřuje k Evropskému svazu socialistických států.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Fabio: a na to jsi prisel jak? Pokud vim, tak presumpce neviny plati vsude, myslim ze snad jen s vyjimkou sexualniho obtezovani (a ani tam si nejsem jisty jak to tam je)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2l8: Komisaři jsou stejně nevolení asi jako jsou u nás nevolení ministři, premiér, starostové... komise je orgán vládního ne parlamentního typu. Co se týče hlasování v Radě, demokratičnost se obvykle chápe právě tak, že rozhoduje většina. Jednomyslné rozhodování by navíc v praxi vedlo pouze k oslabení EU, což by ve svém důsledku poškodilo i nás, případně k tomu, že by se rozhodovalo místo toho na nějaké jiné platformě, kde bychom byli mimo úplně.

Historické zkušenosti učí, je jednomyslné rozhodování prostě nefunguje (viz třeba středověké Polsko, nebo ze současnosti děsivě odstrašující příklad OSN) a taky proto se už před padesáti lety při založení ES dohodlo, že jednomyslnost se zásadně používat nebude a bude se co nejvíc eliminovat. Připadá mi, že teď si naráz všichni teprve uvědomili, do čeho jsme vstoupili a tváří se, jakože Lisabonská smlouva něco zásadně má naráz měnit. Přitom je Lisabonská smlouva spíše jen technická novela menšího významu a celý spor má pro znalého věci spíš podobu bouře ve sklenici vody.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Francouzský parlament nemá podmínku usnášeníschopnosti danou určitým minimálním počtem přítomných? Jak mohlo stačit hlasování 16 poslanců?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

oxymoron: Případně jeden virtuální počítač? Bohužel neumím francouzky a tak můžeme jen doufat, že se někdo namísto "hele jak je to strašné" rozhodne přeložit kompletní 3x a dost ať víme co a jak přesně.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mizi tu prispevky nebo se mi to jen zda?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Odo: nemáte pravdu a jen používáte logické klamy. Až je z toho člověku blivno...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Za chvili spis budeme jen zvolavat, zlaty predrevolucni casy, to sme meli svobod...
2l8: Prosim o vysvetleni proc socialisticke? Tak hezky ste zacal a jako kus vola na konci to zkazite, a je videt ze obeti statni propagandy se najdou i kdyz si mysli ze unikli.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ViktorN: nemáte pravdu a jen používáte logické klamy. Až je z toho člověku blivno...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A co byste ještě chtěli,věčinu zajímá jenom žrát,žrát,potom nakupovat a zase žrádlo,na jiný věci si už ani nevzpomenou.Dokud budou mít co žrat tak se jim nerosvítí v palici.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

@mpet: presne to iste som sa chcel spytat aj ja! Ved predsa nie je mozne aby bolo hlasovanie o zakone platne, ked je tam pritomnych iba menej ako 3% vsetkych poslancov, to je jednoducho kravina!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A nebude to tym,ze pani poslanci pochopili, ze robit s PC ide aj cisto legalne a stahovanie netreba a je neziaduce

? 2005 O'reily Euro OSCON
70 percent svetovych vyvojarov open source byva v Europe
http://conferences.oreillynet.com/eurooscon/coverage/

FR: Parliament selects Ubuntu Linux for desktop
12.3.2007

577 Francuzskych poslncov a ich asistenti budu pouzivat GNU/Linux,britsku distribuciu Ubuntu, uz od leta tohto roku. Parlment vybral fimru, ktora zabezpeci prechod na linux na 1145 PC. Rozhodlo sa o tom uz v novembri minuleho roku a minsister finnaci chce podporovat vyvojarov Open source. Napr. aj druhy najvacsi vyrobca aut fy PSA Peugeot Citroën oynamila len pred mesiacom ze prejde na SUSELinux (to bolo prekvapenie, kedze SUSE je z Norinbergu/Norimberku, kde mali hlavne sidlo nacisti). Niekolko dalsich statnych oragnov vo Francuzku pouziva ditribuciu Mandriva, ktora vznikla spojenim francuzskeho Mandrake a brazilskej Connectiva Vo francuzku je 400 fiirem ziviacch sa open source a odhaduje sa, ze pouzitie opensource zvysi pocet pracovnych miest o 50 000 za tri roky
http://ec.europa.eu/idabc/en/document/6717

16.7.2007
IT odedelnie talianskeho/italskeho parlamentu sa rozhodla prjst na 200 serveroch a 3 500 desktopoch na Linux., bude to postupne a bude to trvat 2 roky
http://ec.europa.eu/idabc/en/document/7156

FR: Francuzska policia prejde do roku 2014 na vstekcyh 70 000 desktopov na GNU/Linux(Ubuntu)

31.1 2008
http://ec.europa.eu/idabc/en/document/7343

See printer friendly version Print

FR: Judge orders PC chain to display price of operating system

26.6.2008 -

Francuzskey sudca nariadil retazcu Darty priamo a zvlast zobrazovat cenu operacneho systemu na kazdom PC,ktore ponuka
http://ec.europa.eu/idabc/en/document/7716

FR: 'Members of Parliament have easily adapted to Open Source desktop'

1.6.2008

Poslanci francuzskeho parlamentu tvrdia, ye prejst na Open Source desktop(Ubuntu, OpenOffice.org,Firefox ...) bolo jednoduhsie, nez sa predpokladalo.

http://ec.europa.eu/idabc/en/document/7712
9.1.2009 prisla na svetlo sveta verzia 1.1licenciepod ktorou musia byt zvrejnovane projekty eGovrenmentu s podporou EU a tato zmluva je kompatibilna s GNU/GPLv2 (to sa pise doslovne v tej licencii)

European Union Public Licence - EUPL v.1.1

last update: January 2009

The EUPL is the first European Free/Open Source Software (F/OSS) Licence.
http://ec.europa.eu/idabc/en/document/7774

To znamena, ze ak to prejde uzivatel si musi vybrat dielo pod takou licenciou, ktora mu umoznuje legalne stahovanie... Je to v podstate tlak na prechod na OpenSource programy/hudbu/video

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ViktorN: můžete prosím upřesnit, jaké klamy máte namysli v příspěvku Odo? Nedávno jsem četl rozbor nějakého našeho renomovaného právníka k Lisabonské smlouvě, ze které celkem jasně vyplývá, že těch úplných novinek je v Lisabonské smlouvě poskrovnu a vlastně jde v převážné míře o kodifikaci stávajících procedur fungujících v EK.
Co se týče toho požadavku na jednomyslnost tak to osobně považuji za hovadinu, která dává do ruky klacek vybrané skupině "odpůrců". OSN je toho ostatně skutečně dobrým příkladem, kdy pár "vyvolených" má právo veta a proto se žádné opravdu důrazné politiky světového formátu ze strany OSn ani nemůžeme nikdy dočkat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

kypec &mpet:>
> presne to iste som sa chcel spytat aj ja! Ved predsa nie je mozne aby bolo hlasovanie o
>zakone platne, ked je tam pritomnych iba menej ako 3% vsetkych poslancov, to je jednoducho
>kravina!

To je o inom, tych par poslancov schjvalili zakon v II. citani

na co su jednotlive citania
I. ci sa ma vobec o teme rokova, ak ano prejde sa do II. citanie

II. Ake zmeny treba v zakone urobit, na koniec sa schvalia zmeny a zmeneny zakon ide do III. citania

III. Na definitivne schvalenie treba viac ako 50% pritomnych poslancov a pritomnzch musi bzt viac 50% vstekzch poslancov inak je hlasovanie neplatne. Pos schvaleni v III. citani zakon podpise prezident a az potom zacne platit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

LiborA: tak především si LS napřed sám přečtěte, pokud seženete vůbec konsolidovaný překlad, protože ten nebyl EU povolen (takže naši soudruzi poslanci hlasovali nad něčím, co ve skutečnosti neměli ani k disposici). Proč asi? Pokud si ji přečtete a porovnáte s předchozí Evropskou Ústavou, pak zjistíte, že změny jsou v menším typu písma, zhuštěním řádků a vypuštěním (popřípadně doplněním) některých pasáží, které z EU dělají nedemokratickou totalitu. To, že se jedná o přesun k totalitě svědčí i nebývale ostrý nátlak na ratifikaci, přesto že tohle je samotným porušením veškerých schvalovacích pravidel, podle kterých stačilo jediné neschválení, aby pozbyla LS platnost. To se událo v Irsku, jediné zemi, kde přes zákaz EU se konalo referendum o LS (kdekoliv jinde pokud by se konalo, také by LS rovněž neprošla). Tohle je podle Vás demokratické?!
Stačí takto? Napřed si o tom něco zjistěte, pak Vás (možná) to slepé euronadšenectví přejde...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ať mi každý políbí prdel, budu si stahovat co chci a jak moc chci.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ViktorN: Muzu si tipnout? Ze ty jsi pravidelny ctenar BListu?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Identifikace podle IP adresy ? Taky pekna blbost :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak at si to uzijou... :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ani jim to snad nezavidim :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

dokud si lidi budou nechat s*at na hlavu, tak se nic nezmeni. zatimco vsichni mudruji a jsou chytri, kdo z vas vytahl vidle a sel do ulic jako drive? kde je doba defenestrace. v teto dobe kdy ma v hlave kazdy vymeteno a dela co spolecnost povazuje za "spravne". jak to asi mohlo jinak dopadnout? cesi jsou nejvetsi chudaci, nechaji si vse libit. amici se aspon umi bourit.
kdyz cesi nedelali analni speleologii na vychode u ruskuch soudruhu a nenavideli imperialismus, tak se nejak vse opet meni a provadi analni speleologii imperialistum a nenavidi ruske soudruhy. jaky paradox.

jeden z nejvetsich paradoxu jest "stare dobre casy" je jedno jaka je doba kazdy nadava a za 5 let tvrdi zlate dobre casy ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dementi. Patřej k psychiatrovi, ty idioti.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Důvody pro odmítnutí LS najdete na http://www.nelisabonu.cz/ .

Co se týče Rady EU, problém je v tom, že u nás tvoří ministři, premiér apod výkonnou moc, zatímco v rámci EU dostávají zástupci vlád do rukou moc zákonodárnou, kterou v běžných demokraciích zastávají volená shromáždění (parlament, senát...). Vlády tak mohou přes EU protlačit věci, které by jim běžné národní parlamenty neodsouhlasily. Sice je tu ještě Evropský parlament, ovšem ten má oproti běžným parlamentům silně okleštěné pravomoce, nemůže předkládat zákony a směrnice o kterých hlasuje musí *odmítnout absolutní většinou všech zvolených poslanců* (jinými slovy 393 poslanců musí být proti bez ohledu na to kolik je jich přítomno), jinak po třech měsících automaticky projdou a jsou schváleny. Čili není potřeba vyjednávat podporu zákonům, stačí když je dostatek europoslanců na dovolené, v nemocnici nebo jim je to jedno...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je pro mě sice zarážející, že si neuvědomujete proč EU směřuje k socialismu, ale budiž, poskytnu vám vysvětlení.

V celé Evropě v posledních desetiletích vítězí socialisté ve volbách jak do národních tak i do evropského parlamentu. Z mnoha různých důvodů, mezi nimiž je například naprostý deficit schopných lídrů, se v současné Evropě začíná prosazovat kultura politických bafuňářů, kteří jednají jen pro proces sám, ne pro vyřešení problémů. A jako nejspolehlivější prostředek, udržení se u moci je před volbami naslibovat lidem různé dávky, jistoty atd, čehož sociální (jen svým názvem, jinak defacto socialistiské svým programem) strany ve velké míře využívají. Netřeba diskutovat o tom, že v každé společnosti se vždy najde víc lidí, kteří budou volit někoho kdo jim slíbí peníze, než těch kdo budou volit pravicové strany, jejichž programem je zeštíhlení státního aparátu a snížení přerozdělování peněz, ve smyslu čím víc peněz lidem zůstane, tím méně se o ně bude muset stát starat. Výsledkem tedy je, že politický systém, se výrazně vyklání doleva a čím déle tento stav trvá tím více jsou různé státní "pomoci" pro lidi samozřejmé a volit pravicovou stranu, je pro většinu z nich naprosto nemožnou variantou. Výsledkem může být, neustálý růst peněz přerozdělovaných státem, který bude logickým důsledkem, předvolebních slibů politiků, touhy většiny lidí o státem garantované jistoty a nutností splácet státní dluhy. Další socialistické signály v EU jsou např: regulace cen telefonních operátorů, téměř polovina rozpočtu EU jde do podpory zemědělců v době kdy potravin je nadbytek, neustále pokračující kauza Microsoft, kauza "rovné banány", biopalivo atd. atd. Těch signálů je dost, stačí jen číst noviny. Prostě jsou zaváděny věci s kterými málokdo souhlasí, jejich prospěšnost je sporná, lidé kteří je prosazují nemají mandát získaný ve volbách atd.

Odo > V demokratickém státě vládu sestavuje vítěz voleb. Komisaři ovšem nejsou voleni ani vybíráni evropským parlamentem, tedy zvolenými zástupci, takže to srovnání kulhá "na obě nohy", jak se říká.

LiborA > Máte pravdu, v Lisabonské smlouvě opravdu nejsou skoro žádné novinky, ovšem jen pokud ji srovnáváte se zamítnutou Evropskou ústavou. Pokud ji srovnáte s přístupovou smlouvou ČR tak je to něco úplně jiného.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zabavny priemysel ma smolu ze ich produkty sa daju lahko a beztrestne ukradnut, tiez kradnem a nechvalim sa tym, kradez je proti zasadam nasej civilizacie a vedie to k anarchii a nakoniec vojne. Ak by sa dalo ukradnut auto cez internet robili by sme to? Asi ano. Takze toto su komunisticke metody, tiez neviem odolat a stahujem, Ale nepisem na internet ake su to kurvi imperialisticke. Totalitny je princip kradnutia. Takze kradnime dalej ale sa tym nechvalme. To ze je to drahe moze znamenat ze malo zarabame. Treba sa lepsie ucit a zarabat viac. So sudruzskym pozdravom Fidel Castro. Este som zabudol ze internet je kapitalisticky vynalez.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to Svanto:
poviem ti to takto: mam nove auto a keby sa ho dalo poslat cez net tak ho s rdostou poslem hocikomu a hocikolkokrat, vies ak by bolo super keby sme si vsetko mohli poslat cez net? ..vratane vecere od rodicov ktori su 100km odo mna, tak asi tak.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To Svanto:
Souhlas, krást se nemá. Až se touto zásadou začnou řídit ti, co své produkty nehorázně předražují a montují do nich všemožné ochrany proti levnějšímu provozu, bude čas na nás, zákaznících! Takže: Dokud nebudou Widle za stovku a Photoshop za max. pětset, klidně si je opatřím zdarma! Není to tak dlouho, co CD bylo běžně za 300 a DVD od 600 Kč výš. Díky ,,kradení" jsou dnes ceny těchto produktů jakž takž reálné, i když většina CD a DVD by, vzhledem k tomu, co na nich je, byla drahá i zadarmo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2earth: problem s konceptem nekradeni je jednoduchy a zaroven paradox. co by delalo 80% neschopnych obyvatel teto planety? to co se deje a bude vzdy dit je vse otazkou priciny a dusledku. na teto planete vladne "perfektni" rovnovaha s vyklony nahoru i dolu. stari cinani vedeli o tomto fenomenu pred staletimy. jez je nazvano Yin Yang a ma hezke kolecko, ktere strasne rad kazdy pouziva, ale nikdo vlastne nevi co znamena.

to by nesmelo existovat ego, zavist a dalsi lidske emoce. at se vam to libi nebo ne, je to tady od doby co se lidska rasa vyvinula z cehokoliv tzv. vedci/experti tvrdi.

revolution the only solution. pak se najde zase dalsi vychcanek co vyvine dalsi system a dalsi cerstvi zlatokopove padnou do pasti a vse se opet bude opakovat. ze by nejaka podoba z Matrixu ???

tato spolecnost se vyvinula tam kam vsichni chteji.

"kazdy dostane po cem touzi." Ed Seykota

nebo mate pocit, ze tato spolecnost byla donucena k necemu?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to by mne zajimalo jak to budou resit u isp ktery ma na brane verejnou ip a clientum routuje net na privatni ip .. treba nekolik tisicovek uzivatelu .. to jako zakazou celeho isp? :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na to existuje jediný lék.
Vyzjistit IPiny těch magorů, co se postarali o hlasování a co hlasovali pro přijetí. Pak je spoofovat, dokud je neodpojí od netu :D.
Zdar Max

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

akanahe: to neni ISP, to je radoby ISP...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ViktorN: Žádný oficiální překlad nemůže existovat už z principu, protože čeština je s ostatními jakyky rovnoprávná. Jedná se tedy o oficiální české znění, nikoliv o překlad. Toto znění je úplně normálně k dispozici a opravdu nechápu, kde se tenhle nesmysl, že neexistuje vzal. Konsolidované znění dokonce vyšlo v úředním věstníku unie, což je ještě mnohem oficiálnější než standardní proces schvalování zákonů v ČR (normálně vychází jen až co je schváleno). Má to CELEX číslo C2008/115/01

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Som rád, že sa to francúzom podarilo. Aspoň to skôr to vyhnije.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2l8: Musím Vás zklamat, ale novinek v Lisabonské smlouvě opravdu zase tak moc není. Je to oprvadu spíše dílčí evoluční novela, žádná revoluce, rozhodně žádný zásadní posun EU někam jinam. To spíš jenom někteří naši politici rádi hledají témata, na kterých by vytřískali politický kapitál a předvedli se, jak hrozně hájí naše zájmy před těmi zlými. Říká se tomu hledání vnějšího nepřítele (viz Orwellovo dílo). Můžeme s Lisabonskou smlouvou souhlasit či nesouhlasit podobně jako můžeme nesouhlasit s každým jiným schváleným právním předpisem, ale rozhodně se tady nerozhoduje o nějakém osudu České republiky, nebo podobné bláboly, kterými se nás snaží někteří politici nakrmit. Je to spíš taková bouře ve sklenici vody.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Odo:
1) a četl jste LS vůbec, stejně jako četl jste EU-ústavu a Přístupovou smlouvu?
2) proces schvalování Vám připadá demokratický? EU-ústava neprošla, protože ji občané v několika zemích referendem odmítli. Pak se EU-ústava přejmenovala na LS s tím, že referendum nebylo povoleno (jak demokratické!). Pravidlo jednomyslného schválení ale bylo porušeno, protože v Irsku LS nebyla schválena, tak se udělá nátlak, aby to odsouhlasily zkorumpované parlamenty osstatních zemích.
3) co říkáte na "EU-demokratickou" metodu "opakování referenda tak dlouho, dokud to neprojde"?
4) domníváte se, že LS je natolik nutná pro fungování EU, že bez ní by to nešlo?
5) domníváte se, že je zapotřebí unii suverénních států přeměnit na nedemokratický a socialistický superstát s centrálním řízením bez možnosti veta?
6) opravdu si nemyslíte, že EU svůj vzor RVHP nejen dostihla, ale už i předstihla?
7) domníváte se, že je opravdu v našem zájmu přijít o veškeré zbytky naší suverenity?
8) domníváte se, že několik desítek tisíc závazných a vymahatelných (v podstatě nepřehledných a v podstatě nepřístupných) direktiv je přínosem pro svobodu a prosperitu občanů?
9) domníváte se, že i taková nařízení, jako jsou nejrůznější "genderové novinky", zavádění presumpce viny, prosazování "práv" homosexuálů nad práva řádné rodiny, zavádění nejrůznějších regulací (reach, zákaz žárovek a další a další byrokratické zhovadilosti) jsou skutečně přínosem pro demokracii?
10) jak si vysvětlujete Sarkozyho prohlášení ohledně LS: "... žádném případě si nesmíte myslet, že my, pokud zavádíme v Evropě jistý proces pořádku, to děláme proto, abychom jednotlivým národům zkrátili život. Podle mého názoru se musí pojem svobody nějakého národa uvést do souladu se skutečnostmi, před kterými dnes stojíme, a s jednoduchými otázkami účelnosti. Tak jako v rodině nemůže mít jeden její člen právo rušit trvale svou sobeckostí její vnitřní mír, tak nemůže ani jednotlivý národ v Evropě mít natrvalo možnost stavět se proti všeobecnému procesu pořádku..."?
Prosím o věcnou odpověď na všechny otázky. Děkuji.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To Sniper:
...Tato společnost se vyvinula tam, kam všichni chtějí... TRAGICKÝ OMYL! Tato společnost se vyvinula, vyvíjí a ještě nějaký čas bude ,,vyvíjet" tak, jak se to bude líbit hrstce zbohatlíků, protože je to, bohužel, o tom, že rozhoduje ten, kdo má peníze a kdo má peníze, má i pravdu, i kdyby ji tisíckrát neměl! Takže operovat s pojmy, jako demokracie, totalita, nebo komunismus, je přinejmenším zcestné. Existuje pouze jediný systém a sice vláda peněz. A dokud se tohle nezmění, bude to špatně!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V souvislosti s tím Sarkoczym :-)
http://www.youtube.com/watch?v=tDmbAsiMNqw

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to earth: photoshop nikdy nebude za 500 a neni vubec predrazeny, je to profesionalni nastroj, grafickymu studiu se ty naklady vrati za 1-4 zakazky (zalezi na velikosti) a jestli si franta vopicka z horni dolni upravuje s ukradenym photoshopem fotky z dovoleny je imho adobe uplne jedno.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Viktor N:
10) To psal opravdu Szarkozy? Nebyl to Hitler?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Poskytovatel připojení snad ví, kterou adresu komu a kdy přiřadil ... a v nejhorším se přejde na povinné IPv6 ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ViktorN: Víš o tom, že si fanatik? Rád bych ti na tvé "otázky" odpověděl, ale ne tady...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Azazel: řekl bych, že jsu spíše realista, který si nenechá nic nakukat, nechová se stádně a raději si všechno sám ověří. Fanaticky (zcela bez argumentů) se právě chováte například i Vy sám...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2azazel: a naco by to bolo dobre pre isp vediet, komu ake pridelil IP? Snad jedine v pripade, ze ma uzivatel kupenu staticku verejnu IP, ale inac naco?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co se týče těch změn nebo nezměn Lisabonské smlouvy vůči stávajícím přístupovým smlouvám, přehledný seznam rozdílů (zatím pouze vůči Maastrichtské smlouvě, na dalších se pracuje) je k dispozici na http://tinyurl.com/dktmz3

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No stručně řečeno to jde po hlavě pomalu ale jistě do pr... Ono ani v jistém způsobu varianta na tenhlé zákon - IPRED - navrhnutý EU který přijali ve Švédsku, není nic dobrého...
Při zběžném prohlédnutí komentářů musím říct, že je jich tady spousta zajímavých, faktických a pravdivých - kdyby byla takováto míra uvědomění i mezi běžnými občany aneb snadno zmanipulovatelnými ovcemi, kteří tvoří podstatnou část hlasování libovolného referenda či voleb, byli bychom na tom dneska lépe.

xf: "10) To psal opravdu Szarkozy? Nebyl to Hitler?" - a jaký by v tom byl rozdíl, jediný rozdíl mezi nacisty, komunisty a tím něčím co máme teď je metoda provedení, cíle mají všichni stejné - ovládnout, ovládat, dejte si do souvislosti veškeré snahy a činy EU, USA a dalších uskupení a myslím, že vám musí být nad slunce jasné, že to nemíří dobrým směrem.

ad Lisabonská smlouva: ViktorN to v těch 10 bodech opravdu dobře shrnul, ale jestli se nepletu tak toho hnoje je v tom mnohem víc.. prostě: není to nic dobrého pro nás, obyčejné lidi. Normálnímu člověku až rozum stojí z toho, jak by něco takového politici chtěli schválit, čtou to vůbec? Rozumí tomu vůbec?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

rrrrr: Nečtou, třeba v Maďarsku to schválili dřív, než byla k dispozici přeložená verze. Že by byli všichni maďarští poslanci tak dobří v cizích jazycích silně pochybuju. Holt je to pro dobro Evropy a nás všech, ať se nám to líbí nebo ne...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2tttt: Pro ISP to bude dobre na to, aby dodrzeli zakon ve kterem to bude urcite vyzadovano :-/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ad 1) LS jsem sice nečetl, ale četl jsem Ústavní smlouvu. LS je seškrtaná ÚS zhruba na polovinu.

Ad 2) Myslím, že především o LS vůbec žádné referendu být nemělo. Za prvé proto, že je to právnický dokument, který většina lidí není schopná kvalifikovaně posoudit (Proč třeba v referendu nehlasujeme o tom, jaká jsou hygienické limity na tu kterou chemickou látku v potravinách? Tomu by lidi rozuměli asi tak stejně.). V referendu by se měly hlasovat jen otázky, které jde jednoznačně formulovat (chci/nechci euro/radar/jadernou elektrárnu/?), ne chci/nechci smlouvu, která mění tisíc drobností a přitom nic moc zásadního. Za druhé proto, že ve srovnání se vstupem do Unie to prostě není zdaleka tak důležité rozhodnutí. Je sice dobře, že se věci diskutují, ale určitě spousta jiných právních předpisů co se během roku v parlamentu schvaluje má větší význam a tolik se o tom nemluví.

Ad 3) To že na Irsko je určitý diplomatický tlak, aby smlouvu schválilo je normální, v politice jsou pořád nějaké vzájemné tlaky. Pokud ten tlak nebude ve stylu vy to neschválíte, my na Vás hodíme bombu, tak to není žádné ohrožení demokracie.

Ad 4) Vůbec ne, bez Lisabonské smlouvy se toho zase tak hrozně moc nestane, protože to není žádná zásadní smlouva, jen dílčí změny pro o trochu pružnější unii. Děsí mě jen to, co by se stalo, kdyby byla potřeba nějaká skutečná reforma Unie, když už teď je takový problém se shodnou jen na pouze menší změně jako je Lisabon.

5) Unie je založena na principu tzv. sdílené suverenity už od svého založení. Demokracie je často definována právě jako vláda většiny.

6) Myslím že takovéhle nesmysly jsou urážkou všech lidí, kteří žili pod jhem komunismu.

7) Myslím, že je v našem zájmu ovlivňovat chod věcí v Evropě. Je zvláštní, že každý pořád uvažuje, že nás můžou při zrušení veta přehlasovat, ale nikdo třeba už neuvažuje, že pokud se domluví velká část menších států, můžou naopak přehlasovat i ty velké.

8) Myslím, že jestli chceme tohle kritizovat, měli bychom si napřed zamést před vlastním prahem a taky v EU skutečně hlasovat proti těm směrnicím, které nechceme. Kritizujeme množství vyhlášek, ač ČR pro ně taky často hlasovala.

9) Něco ano něco ne. Jsou špatné a dobré směrnice stejně jako špatné a dobré české zákony.

10) Lidi toho naplácají. V diskusi o systémových změnách není podstatné co řekl jeden představitel jednoho státu v Unii v jednom konkrétním případě.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

bylo to pro ViktorN

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2earth: a kdo te nuti pouzivat penize? kdo te nuti chodit do prace? protoze je tu vetsina usmrkanu co si necha s*at na hlavu, proto toho ta tvoje tzv. elita vyuzila. dokud se nepostavis, nebudes mit sebevedomi, vzdy s tebou bude nekdo vyjebavat. mas podivne presvedceni a zkreslenou realitu jako vetsina lidi na teto planete at uz to chces nazyvat jak chces.
kdo te nuti jit do supermarketu pro jidlo? neni to davno, a nekteri to delaji doposud, co se lidi zivily samy. jenze nekdo nabidl moderni technologie a ejhle, vse je najednou v p*deli. kazdy si stezuje narika, ale nikdo nehne prstem a spokojene prikyvuje.
tohle je to cemu ty rikas "byl jsem donucen?" nevim jak ty, ale ja jsem nebyl nikdy k nicemu donucen. kdyz pominu rodice, kteri to minili v mem nejlepsim zajmu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nic proti redakci CDR, je fajn, že přinášejí zajímavé a hodnotné info ze světa IT, ale někdy mě ta subjektivita dost sere. Evidentně je jasné, že nikdo z nich netuší, proč a jak vzniklo revoluční heslo "Liberté, Egalité, Fraternité", jinak by asi těžko mohl napsat takovou koninu v poslední větě. Pokud si myslíte, že výraz "liberté" v původním kontextu vyjadřuje možnost volného přístupu k informacím na internetu, pak můžete už klidně tvrdit, že Pravda vítězí, protože žádná objektivní pravda neexistuje a tudíž vlastně vítězí ten, kdo umí svuj postoj nejlépe odargumentovat. Prostě mícháte staletí i historický kontext, a to ještě ke všemu tak lamerským způsobem, že i laik z toho tuší inkompetentnost autora. Klidně jste si ten bonmot mohli odpustit a nic by se nestalo :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Odo:
ad 1) LS rozhodně není sekšrtaná EUústava! (Jsem přesvědčen, že jste EUústavu nečetl, protože jinak byste zde pro LS tak horlivě nehoroval!) Jak už jsem poznamenal, byl pouze použitý menší font, hustčí proklad řádků a menší mezery. Jedná se v podstatě z 99 % zcela identický text. To 1 % změny je navíc spíše k horšímu. Jinak LS oproti původní EUústavě obsahuje celkem o 8500 slov více, díky zahuštění textu ale má o 62 stran méně (SIC!). Takže nemáte v tomto bodě vůbec pravdu... http://www.youtube.com/watch?v=8Kr0Foq3CQE
ad 2) vzhledem k tomu, že LS mění zásadně fungování Unie, zásadně mění podmínky, za kterých jsme vstupovali do EU, je referendum více než na místě. Nicméně referendum bylo EU zakázané. Doslova. Bylo zakázané, protože na osudu EUústavy bylo vidět, že něco takového si občané prostě nepřejí. Tohle je popření jakékoliv demokracie! LS je záměrně koncipována velmi nepřehledně. Pokud se zeptáte libovolného poslance, který ji odmával, zjistíte, že ji nečetl. Ten dokument je záměrně nepřehledný! Opět nemáte pravdu. Zvláštní je, že podle pravidel, která byla i u LS stanovena, se de-fakto jedná o mrtvý dokument, protože neprošel v jediné zemi, kde bylo přes odpor EU referndum - v Irsku! Nicméně ani německo stále neratifikovalo (německý Ústavní soud zpracovává přes 50 žalob od něm. poslanců) a Finsko rovněž ještě nepodepsalo (zde jsou těžce proti Alanské ostrovy, které by tímto přišli o suverenitu, na které si velmi zakládají, zřejmě na rozdíl od nás)...
ad 3) takže nerespektování výsledků referenda není podle Vás ohrožením demokracie? Člověče, víte vůbec co je logika?! Čtete si to vůbec po sobě?! Analogicky vzato - kdy my budeme opakovat své referendum o vstoupení do EU? Bylo by to přece též neohrožení demoGracie, ne?! Jste argumentačně zcela mimo...
ad 4) fajn, o důvod více, proč tu zákeřnou zhovadilost nepodepisovat. Nehledě na to, že existuje jedno velmi důležité pravidlo: "nikdy nepodepisuj smlouvu, kterou jsi důkladně nepřečetl a které jsi neporozuměl!!!".
ad 5) Díky LS suverenita zaniká, zaniká právo veta. Pokud Brusel rozhodne, že přednostně v ČR se budou přijímat turci a arabi a uprchlíci z třetích zemí, neuděláme proti tomu vůbec nic. Pokud Brusel rozhodne, že se zde zavřou fabriky a že se zde udělá skládka odpadků pro vybrané země EU (typicky Německo a Francie), opět na to neřekneme ani popel... Opět základní neznalost co obsahuje LS...
ad 6) pod jhem komunismu jsem žil zatraceně dlouho na to, abych si nemohl nevšimnout, že se pod jinak zabarvené jho téhož opět navracíme! Jinak mimochodem to o tom RVHP prohlásil konkrétně Jacques Delors (předseda EU komise při jednání s Gorbačovem, kdy se dozvěděl o zániku RVHP), konkrétně řekl tohle: "je škoda rušit něco tak zavedeného, zejména když chystáme společnou evropskou měnu a chtěli jsme se učit z vašich zkušeností..."
ad 7) tož myslet si to můžete, to akorát tak všechno. Vzhledem k tomu, že díky LS zaniká naše právo veta a náš hlas se v některých oblastech zmenšuje 2x, v jiných oblastech zaniká zcela a my budeme zcela muset poslouchat Brusel. Jinými slovy naše suverenita bude ta tam. A to se ze střednědobého hlediska vyplatí, že?
ad 8) LOL, víte vůbec, že celá řada direktiv vzniká díky nevolené komisi? Víte o tom, že řada direktiv ani neprochází divadlem jménem EP? Víte, že náš hlas je zcela nepodstatný? Vy jste ale naivka! :)
ad 9) Pokud existuje byť jen pár špatných direktiv, pak je něco shnilého unii evropské, nemyslíte? Bohužel Direktiv je několik desítek tisíc a je takřka nemožné, aby občan, živnostník a tak dále se v tom mohl orientovat. Nicméně když je třeba psa zbíti, hůl je vždy po ruce. To, že se unie z původního volného  svazku suverénních států stává byrokratickou diktaturou, na hony vzdálené původním nadoblačným ideám o svobodě občanů, volnosti pohybu a obchodu bez překážek, to už Vám, stejně jako to ostatní, zcela uniká...
ad 10) pěkně jste si naběhl, to totiž prohlásil 11. záři roku 1940 v Berlíně jistý pan Paul Joseph Goebbels (http://www.fronta.cz/dokument/j-goebbels-projev-k-ceskym-novinarum-11-za...). Jako kdyby to příručky o skvělých světlých zítřcích v EU přebíraly a jen nahrazovaly spojení "německá říše" slovy "Evropská Unie", že?
 
Kdysi jsem byl nadšeným zastáncem EU. Kdysi dávno. Jenže před referendem o vstupu do EU jsem si začal zjišťovat, oč se to vlastně jedná. Pak jsem hlasoval NE a zatraceně dobře jsem věděl proč!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ViktorN : nepřemýšlel si o léčení? Už máš nejvyšší čas ... nikdo tě nenutí být z LS nadšený nebo s ní souhlasit, ale to co předvádíš už je vážně jen obyčejná fanatická demagogie.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Azazeli, prosím, když s někým polemizujete, zkuste místo podpásových výroků používat skutečné argumenty. Jinak pouze shazujete sám sebe.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bender: Myslíš "argumenty" jako Viktor?
Já už to napsal dříve, že na tomto fóru politické debaty vést nebudu ....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A kam tedy zařadit vaše příspěvky? Pokud nechcete o daném tématu diskutovat, nestálo by za to místo shazování oponenta bez argumentů raději mlčet?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Uz sa tesim, az sa bude v EUrobordeli oj*bavat tak, ako sa to robilo v RVHP (vychod europy ma v tom dobru prax).. a mozno sa to uz aj teraz deje, aspon v niecom mame naskok pred tzv. demokratickym a politicky korektnym zapadom.
Posledne funkcne zoskupenie bolo EHS, prave preto, ze zachovavalo pravomoci a zdravy rozum jednotlivych statov - ale zase neboli teple sudruzske fleky politbyra v Bruseli, uz aj zapadni demokrati zistili caro takej institucie (brat tazke peniaze, nebyt za nic zodpovedny, zamestnat siru rodinu a znamych, dohodit kseftiky)..
Hlavne ze uz vidim plagaty na volby v juni do EUrobordelu..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takže prdlačku! Francouzský senát to smetl ze stolu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Honza748: Jak to víš?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

martin: podle článku mělo dneska proběhnout ještě jedno hlasování, takže asi má čerstvé zprávy...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro všechny tápající:
Stačí se podívat na zdroje této zprávy, které už obsahují novinku "neprošlo to".
napr. http://torrentfreak.com/france-rejects-anti-piracy-law-090409/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tato diskuze je nyní společná i pro článek Zákon „třikrát a dost“ ve Francii neprošel (zatím).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tato diskuze byla založena k článku Francie pochybným způsobem přijímá „třikrát a dost“.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A víto co, ať si klidně svoje 3 x a dost zavedou. Z vysoka jim na to ....,vždyť je spousta jiných možností jak žít život. Ruku na srdce, opravdu musím mít doma zrovna tu a tu písničku, či film? Jen ať přitvrdí proti "pirátům" a povíme si kolik těch "umělců" pojde hlady.
Vždyť i já jako zákazník mohu přitvrdit, a držet se zásady, že svoje peníze neutratím za kdejaký skřek, či jiný škvár. Mno a v případě odpojení stačí dodržovat zde tak často omílané, že i když jsem si něco stáhl, to ještě neznamená, že bych si to i koupil.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ahoj, já osobně nesouhlasím s tímto zákonem, jde o svobodu. Krást se nemá, to je jasné, ale zase když už chceme uplatňovat zákon, tak na základě prokazatelné viny. Zkuste si přečíst zajímavý názor zde: http://www.otazky-a-odpovedi.org/prichazi-orwelluv-svet.html

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Opravdu věříte tomu, že "pirátství" je důvodem k omezování přístupu na net?Není to náhodou jen záminka?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

borowitz: Náhodou to záminka je, ale tak už to v demokratických zemích bývá - když nemůžou něco změnit či něčeho dosáhnout tak si najdou či vykonstruujou záminku :) Historie budiž příkladem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Eser: Klid, řeč je o Francii, nás se to zatím nijak netýká.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nech bejt... netýká... dneska Francie, zítra Čechy...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

misticjoe: Možná ano, možná ne. Nač ale stahovat kalhoty, když brod je ještě daleko. Zatím se o tom tady nikde nejedná, ve Francii to parlament řeší už aspoň rok. Tady by stejně s takovým zákonem mohli odpojit maximálně ty, kdo sdílejí, stahovače rozhodně ne. Aby to tu mohlo fungovat jako ve Francii, to by těch zákonů museli odhlasovat víc.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 Set
Mno,ty jsi to nepochopil. Tady nejde o stahování kalhot kdesi před brodem,jde jen o to, aby si si soudruzi producenti,zpěváci a herci uvědomili, že lidi - zákazníci nebudou ochotni zaplatit kdejakou zhovadilost. Pokud se tento zákon podaří ve Francii protlačit, tak věřte tomu,že nakonec to bude platný zákon EU. BTW,zákony EU jsou nadřazeny zákonům ČR.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Oni ve Francii nemaj naky zakon, ktery rika neco ve smyslu ze aby byla parlemant usnasenischopny musi byt pritomna aspon polovina poslancu?? Jak rika kolega OMG, WTF, ROFL.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud bude něco takového schváleno i u nás, tak tuším blízký konec oněch slavných datových schránek.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.