Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Závěry šetření hořících Galaxy Note 7: Náhradní baterie byly horší než původní

Tady je vidět, že Samsung má peníze na vývoj a hlavně masivní marketing, ale jinak je to obyč. výrobce. A tu značku z něj dělá jen ten marketing.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Bohuzel je to tak, je to jen dalsi vyrobce suntu na jedno pouziti. Kdyby tam meli normalni vymenny akumulator, dalo by se to uplne jednoduse vyresit. Takhle to je jen odpad, bez ohledu na to, zda se zrovna neco nepovede nebo ne.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

samsung umi delat komponenty ale v kompletaci hotoveho zarizeni je na tom hur jak cinan od rybniku, koupit si od takove firmy zarizeni za 20k chce uz slusnou davku hlouposti

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Vidim ze si niekedy drzal s6-7 edge, A-seriu, alebo J-seriu v ruke.
Fon za 150€ vypada jak za 750€.
To ani nehovorim o Amoled dokonalosti co tam maju.

Taketo kecy :D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Asi tak.. Zatial som nevidel lepsi a uspornejsi display na mobile, nezazil lepsi fotak a ostatna vybava u vlajkovych lodi taktiez nepatri inam, nez medzi spicku. Uznavam, ze S5 posobil jak bakelitova hracka, ale zato bol vodotesny a s vymenitelnou bateriou. S6/S7 uz vyzeraju o dost serioznejsie, Edge docela i hezky. Nie som nijakym extra fanusikom Samsungu, ale nenasiel som posledne roky na trhu iny telefon, ktory by mi rovnako vyhovoval a mal spickovy fotak, na com si zakladam. Na druhu stranu musim poznamenat nedavnu velmi milu skusenost so Xiaomi Redmi Note 4 3GB/64GB, ktory som kupoval mladej, dneska sa da uz kupit za 6.3k a az na fotak, ktory je zcela priemerny, je to pekny, konstrukcne vyborny a kurvasvizny telefon az som nechcel verit. Za tieto prachy lahoda.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ať tam vrznou novou baterku a hodí to se slevou na trh. Zrovna mi chcípl Note 4 a není až do uvedení Note 8 čím nahradit.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jakože na trhu není žádný jiný telefon? Nebo jsi samsungová obdoba iOvce, co musí mít nutně telefon jen z jedné řady jednoho výrobce?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To jako, že není na trhu nic, co by mohlo Note 4 funkčně nahradit.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Zkus Mate 8 od Huaweie, nerikam, ze to Note4 uplne nahradi, ale je to mu absolutne nejbliz.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

mate 8 ma stylus ???!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mate 8 je jen velká placka s mizerným čínským hardwarem, to se Note ani neblíží. Navíc Note nedělá velikost, ale stylus a s tím spojená funkcionalita a aplikace, to nikdo jiný nemá, proto náhrada není možná.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bude hůř. Tím jak se všichni snaží koncentrovat čím dál více energie do co nejmenšího prostoru, bude riziko nenadálého náhodného úniku energie/výbuchu stále vyšší. Zvykejme si.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jakože v budoucnu si na sebe atentátníci obléknou před útokem nabíjecí vestu a osadí ji smartphony?

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Ano, bude hůř, v bateriích vidím stále více a více potenciálu k problémům, vysvětlím dále
ještě donedávna byli li-ion (li-pol, používány v zařízeních standardním způsobem, tedy napětí se pohybovalo od 3,6 do 4,2V, většinou se nabíjeli "normálním" proudem tedy takovým, který rozhodně baterii nijak zásadně neubližuje, tak se dělo po celé desetiletí až nyní pár posledních let ukazují výrobci různé zvěrstva, jen za cenu zisku kapaciti na úkor velikosti, viva la miniaturization, takže postupně...,

1) prodloužení využití napěťové rezervy, to znamená, pokud se může článek bezpečně vybít až na 3V, proč by výrobci nemohli akumulátor ždímat k hranici jejich použitelnosti, dyť životnost zařízení má být jen 2 roky (přinejlepším), tedy pokud je deklarovaných 100% v rozmezí 3,6 - 4,2V pak tedy pokud zařízení vybíjí na 3,3 či 3V, pak to je dalších +30 +60% ...jak to pak dopadá? pokud běžný li-ion zvládne nabíjecích cyklů při 50% vybíjení přes 2000x, při 100% zvládne cca 500, kolik tedy při 160% ??? dále jde o klamání zákazníka, zjistil jsem kupříkladu tablet Len0v0 vybíjí baterii ke hranici 3,3V nicméně udaná kapacita baterie je 6200mAh, pokud však prodloužím vybíjení pak se ale dostávám ku 8000mAh ... nu což, hlavně že to jede dlouho, zatím... PS: nedávno mi donesl človíček MP3 že mu to nejede, plasty praskali ve švech jak byla baterie nafouknutá, vybíjelo ji to ke 3V, baterie mrtvá ani né za půlroku... :(

2) použítí technologie HV (high voltage), doposud pouze v RC modelařině a to ještě spíše sporadicky, byli známé právě nebezpečné jevy, takže prostě vyrobí se standardní li-pol jen s trochou obměny v separátoru a elektrodě a voalá, bezpečná maximálka se zvýší na 4,35V, to máme dalších +25%, sumasumárum použítí HV a vybíjení na dolní mez získáme oproti standardních cca 175% z původních hodnot baterie, to je slušné, že? tedy hlavně pro výrobce, nicméně stále se jedná o standardní li-ion které se prostě napětí nad 4,2V nikterak nelíbí stejně tak jako napětí pod 3,3V...

3) zvýšení nabíjecích hodnot, tedy články li-ion (pol) se liší, v zásadě jde o odlišení pro možné použití, do válečku 18650 lze již nacpat reálných 3800mAh nicméně při proudech třeba v RC speedboatu by baterie nepřežila ani jednu jízdu, třeba do aku nářadí se používají baterie se zesílenými elektrodami kde se do válečku vtěsná třeba jen 2000mAh nicméně těch 40A pak není problém dodat do vybití, podobně jako nejlepší Li-pol pro RC lze vymámit z baterie i 70C což je třeba při nejlepší baterii na trhu 6600mAh neuvěřitelných 462A do vybití !!! nicméně tyto baterie jsou veliké a těžké oproti těm v drobné elektronice a to výrobci nechtějí, chtějí aby byl zákazník spokojený, za tu cenu, nekupte to...

Zkrátka a jasně, výrobci opět nalezli další možné řešení jak využít další potenciál součástky kařdého elektronického zařízení až na hranici životnosti, baterie jsou nevyměnitelné tak proč nevyužít jejich TOTÁLNÍ potenciál do poslední kapky ampérhodiny... tím si však zahrávají nejenom se zákazníkem nýbrž s možnými dalšími problémy... Zajednak při použití takového kurvítka uživatel až po roce zjistí, jak byl belhán protože by zařízení mohlo fungovat třeba další 3 roky ale baterie to vzdala, protože jela na 175%, pokud při tom vydrží sotva 300 nabití máme ji mrtvou za rok... no a pak mě bylo divné, pokud měřím spotřebu zařízení a dostávám se k hotnotám 50Wh, tak tam ta baterie s udanou kapacitou 30Wh nebude rozhodně nějaký ten nejnovější atomový zdroj, jen jaksi se z ní ždíme víc než by se normálně mohlo...

Výrobci jsou nechutní jak používají materiály, součástky ba dokonce i zákazníka na hranici ohybu těsně před tím než to praskne a rozletí se na kusy, fyzika zatím překonávat nejde, to je jediná výhoda pro zákazníka, jinak by se snažili i výrobci upravovat zákony kvantové fyziky pro své potřeby...

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

No, osobne mi pripada, ze vyrobci usilovne pracuji na prekonani fyziky, a to ve dvou oblastech: za prve, sub-10nm technologie vyroby chipu, za druhe, flash SSD se stale vic a vic bity na bunku.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Osobně na mé B6 nabíječce mám nastavený rozsah 3.1-4.1V na článek (mám vlastní FW) a myslím. že to je ideální kompromis. V akupaku co mám u kola a nebo v expedičním autě se mi ukončí vybíjení u 3,3V na článek... s tím, že pomocí bypassu to mám možnost pak vybít klidně do nuly, ale to je jen rezerva pro případ války. :D.
Jinak v mém Lenovo tabletu s Win8.1 mám od lenova sw pro powermanagement a tam mám možnost zaškrtnou volbu, který ochrání baterii a nikdy jí nenabije víc než na 65% a spodní mez je také snad posunutá. Je to ideální pro delší kempení v kanceláři. Když hodlám vyrazit do terénu tak to jen přepnu a nabije se to na 100%.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Kde se dá takový FW k B6 získat?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

https://github.com/stawel/cheali-charger někde jsem si tam našel výchozí nastavení napětí a změnil ho.

https://www.youtube.com/watch?v=RZIxq7Pb53A

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Diky moc :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

[2] Nepoužívá, ale nemohu mluvit za všechny modeláře. Většinou se tento nešvar týká levných kitů, které si kupují naprostí laikové nebo úplní začátečníci a tato sorta zhlíží přes skla pultů k písmenu C. Masově populární univerzální kit "SUPER" 20/30C 1800mAh (36A) s levnou nabíječkou a super rychlým nabíjením. Nabít, zapojit a rozjet naplno. Do půl minutu už hledají loď nebo nafukovací člun, protože baterie přestala dávat stálý proud. Přetěžované baterie hoří běžně a nejhorší jsou rázy, které deformuje baterii.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

negativní/pozitivní elektroda? Zajímavý patvar, co tak použít už desítky let běžné výrazy: kladná elektroda nebo katoda (když teda český výraz není dost kchůl) a záporná elektroda/katoda.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To víš, novinář. Vzdělání nemá, případně pokud má, tak ne technické. Oboru nerozumí. Celý den jen sedí a brouzdá zahraniční časopisy a hledá něco co by pomocí google translatoru zkopíroval na diit.cz. A i kdyby překládal vlastními silami, celodenní koukání na anglické články pokřiví člověka natolik, že už není schopen vzpomenout si jak se tomu říká normálně. A pokud se čtenář ozve, tak bude oponovat blbostma o vývoji jazyka, technickém jazyce a kdesi cosi.

(katoda/Anoda)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nechápem, na čo sa sťažujete. Keby mal každý redaktor písať iba o oblasti v ktorej je expert, a iba o výskume publikovanom v jeho rodnom jazyku, tak tu vyjde jeden článok ročne.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Za mych mladych let se anoda/katoda ucila jeste na zakladce. U technickeho webu tak nejak ocekavam uroven znalosti vyssi nez zakladni skoly.

Navic podle mne je prave prace novinare napsat clanek, ktery ma uroven odbornou i jazykovou, kdyz uz se tim zivi. Nemusi byt odbornik na akumulatory s doktoratem a h-indexem 50 na to aby vedel co je anoda a katoda. A nemusi mit ani vzdelani vysoke skoly na to aby vedel jak se do cestiny preklada "positive" a "negative".

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

„A pokud se čtenář ozve, tak bude oponovat blbostma o vývoji jazyka, technickém jazyce a kdesi cosi.“

„Za mych mladych let se anoda/katoda ucila jeste na zakladce.“

Samozřejmě. Hlavně oponovat tím, co se učí na základce, ale ignorovat, že VŠ pedagogové používají i jinou terminologii. Jen když si můžu rejpnout do autora a zavzpomínat na „svá mladá léta“ :-)

https://www.vutbr.cz/veda-a-vyzkum/vysledky-vav/detail?vav_id=92116#vysl...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

A už autor přestal ignorovat platný stavební zákon v oblasti územního plánování nebo bude zase o "Amazonu" psát dojmy na úrovni dvacetileté blondýny z Blesku?
Co je developer CTP, který chtěl stavět brněnské sklady Amazonu na cizích pozemcích bez souladu s platným Územním plánem, za ranaře se dá sledovat na kauze jeho černé stavby u Hradce:
http://hradec.idnes.cz/ultimatum-pro-legalizaci-cernych-staveb-ctp-u-hra...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To ale neni poprve, co ma samsung problemy s prehrivanim, a vzplanutim telefonu, u modernich samsungu se to stava casto, ale k fatalnimu poskozeni vznicenim doslo jen u jednoho 'samsung galaxy trend +' modelu. Aspon o tom vim, majitel toho telefonu ma spedicni firmu, a tak to neresil a koupil si jiny od sony.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.