Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k GCN příští rok zdvojnásobí energetickou efektivitu, letos nabídne HBM

Dle meho nazoru NVIDIA vyhazela co na poli mela a jeste to dokonale zmrvila(GTX 960/970) a teraz se nevi probudit z vlastniho spanku, kdyz porovnam s ni AMD ktere uz davno melo DirectX12 kompatibilni CGN architekturu a ona jenom lhala a lhala, spekulovala, vychazi mi ze AMD ji v od obdobi 2Q-4Q 2015 tvrde porazi.

Ten pruser s Titan-em X prodrazenym jako prase vuci GTX 980 Ti ktera jeste bude vykonnejsi a muze byt ze i klidne za polovicni cenu, to si kto koupi ten jeji slavny Titan X za 1000€? jenom abych mel +6GB GDDR5 navic? to si muze zakaznik rovno poridit do SLI dve 980 Ti a jeste dosahne vic jako se samostatnym X-kem.

GTX 960 zmrvena jak prase, 970 nepekne osekana na radici, piskaji ji napajeci obvody kuli nevhodne malemu PCB a jeste sa k tomu prehriva a Titan X bez DP vykonu a za premrstenou cenu ktery bude ataktovat primo GTX 980 Ti, to se NVIDIA ozaj predvedla.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Problém pro AMD je ten, že na finančním výsledku se podepisuje nejen technika, ale taky marketing a obecně obchodnické umění. A v obou disciplínách AMD dlouhodobě tahá za kratší provaz i když technicky nijak nezaostává.

Příklad budiž GTX960, která sice je tichoučká a v jednodušších hrách se vyrovná R9 280 (v tomto okamžiku marketingový virbl trhá bubínky), ale v mnoha náročnějších hrách její výkon padá jako rosa po ránu. Naopak AMD má obecně grafiky solidnější (zato žravější), ale tento faktor nedokáže nijak proměnit ve svůj prospěch, naopak se nechává otloukat marketingem nvidie.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Ale AMD má marketing. Len škoda, že ho orientuje na 15 ročné deti, ktoré si ich karty nemôžu dovoliť kúpiť. Chcelo by to dospelejšie reklamne šoty a nie hlúposti typu Fixer. Fakt neviem ako dospelého zarábajúceho človeka niečo také môže osloviť. AMD sa až moc orientuje na produkty konkurencie namiesto vlastných. Viď rozbíjanie grafík NVIDIe alebo časté ohováranie SW riešení NVIDIe a stavania sa do pozície ukrivdených či ublížených. Chcelo by to lepšie a konštruktívne nápady ako sa prezentovať. Treba viac projektov ako Mantle či TressFX. Ale zrejme nemajú toľko finančných prostriedkov ako ufinancovať komplexné riešenia ako v prípade NVIDIe (viď PhysX , Gameworks, CUDA, celkovo rozsiahla SW podpora vrátane programovacích nástrojov ako NSIGHT štúdio a pod). Toto je konštruktívny spôsob ako sa prezentovať.

Ďalej je to prístup AMD k podpore vývojárov (nielen herných). Často som čítaval ako NVIDIA promptne reaguje zatiaľčo AMD sa neozve ani za mesiac. Viď aktuálny problém s Project Cars:

http://www.dsogaming.com/news/slightly-mad-studios-boss-nvidia-have-not-...

Dáva dosť zaujímavý pohľad na spoluprácu medzi AMD, NVIDIOu a vývojármi. AMD neodviedlo svoju prácu, nemajú pripravené ovládače a hra má na ich grafikách problém. Na druhej strane NVIDIA mala úplne opačný prístup. A ako zareagovali niektorí ľudia? Nepožadujú od AMD aby si robilo svoju prácu aspoň tak ako konkurencia. Namiesto toho nezmyslene obvinia vývojárov, že za peniaze úmyselne poškodili výkonovo hru na AMD grafikách. Veď je to už smiešne.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ten Fixer snad nebyl oficiální marketing ne? ASpoň doufám že ne. Já myslel že to byl nějaký přihlouplý fan filmeček pitomců točících se kolem fanoušků Justina Biebera.

Edit: Tak ona to opravdu vydala AMD. Panebože.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

"ona jenom lhala a lhala, spekulovala,"

Mal by si začať čítať aj iné weby ako červené. Zafailovali s prezentáciou parametrov GTX970, ale to je tak všetko. Stále ide o výbornú grafiku s dobrým pomerom cena/výkon. Mal som vždy pocit, že fanúšikov AMD zaujíma iba tento atribút. Že by od AMD kúpili hocičo len preto, lebo je to lacnejšie.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Musíš si uvědomit, že na tyhle stránky chodí opravdu velké množství AMD Fanatiků. Asi proto se tak hojně využíval termín FanATIk. A přijde mi to dost smutné. Karty od AMD nejsou špatné, ale už jenom komunita kolem nich mě opravdu odrazuje od koupě. Připomíná mi to jak před asi 10 lety skupina katolíků v Irsku házela kamení na protestanské děti jdoucí do školy. Nebo Protestanti na katolické děti? No to je jedno. Hnus je to stejný.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.