Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k GeForce GTX 1080 11Gb/s a GTX 1060 9Gb/s: karty v režii výrobců

Nic moc, ale pořád lepší než to prosté přejmenování u AMD. Pár desítek Mhz továrního oc je výsměch a ne nová řada. Tady aspoň přidají 1Ghz na taktech VRAM.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Obojí ale bude mít stejný přínos, mizerných 5% výkonu navic (5% jsem plácl od pasu, ať mě nikdo nebere za slovo), což nikdo ve hře nepozná

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To sice jo, ale od AMD se čekalo (jsem čekal) po roce pořádnou revizi a přesně tak jak nVidia mnohem lepší paměti. Zejména, když to pojmenovali o 100 výš, jak kdyby to mělo trhat asfalt a přidali 66 MHz = jednu 486ku za 10 korun z Aukra. Je to ostuda. Už chápu, proč ve výsledkové sezóně udělali na letošek profit warning - kvůli odpisu dluhů ne, kvůli neschopnosti objednat kvalitní komponenty a proces a z něj udělat sednoutnaprdelprodukt.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

V této relaci má daleko podstatnější vliv, než zda je karta oproti předchozí generaci rychlejší o 4 nebo 8 %, jaká je její cena. Technicky nic nebrání osadit výrazně rychlejší paměti, ale málokdo u karty pro nižší mainstream, kde je prioritou poměr cena / výkon, bude ochotný za 8 % výkonu navíc zaplatit o 15-20 % vyšší cenu. Komu jde o výkon, bude následně nabídnut jiný produkt.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

To je právě otázka, jakej je cenovej rozdíl u těch GDDR5 vysokotakt. No kdyby místo 5 % frekvence přidali transistory, tak je to jak kdyby k tomu přihodili GeForce 6200, ne 486ku, abych byl spravedlivej.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

podstatnější je že si ze zákazníků dělají srandu .-) O to tu běží.
Pokud by udělali 1400/9000Mhz tak je to jiná káva a dá se to v pohodě skousnout. Ale tahle vážně ne. To už NV by si klidně tyhle nové modely potom mohla dovolit přejmenovat na GTX 2000.

Podle mě ale tyhle staronové Radeony budou akorát dělat stafáž grafikám Vega aby nestály tak samy v poli jako předchozí Fury. Ale odpovídat to bude, protože také budou víceméně pořád prototypové grafiky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud ale karta stojí třeba polovinu ceny počítače, pak 8% výkonu navíc při o 15% vyšší ceně *karty* nezmění poměr cena/výkon *celého* systému. Pokud stojí méně, pak výkon celého systému dokonce vzroste více než jeho cena.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Chybná logika. Zákazník bude srovnávat poměr cena / výkon s ostatními produkty a ty, které nabídnou lepší, upřednostní. Pokud bude existovat jiný produkt s lepším poměrem cena / výkon, pak logicky tento produkt nabídne i lepší poměr cena / výkon v kontextu celé sestavy.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Chyba zákazník koupí sestavu označenou jako herní PC se skvělým výkonem od Tesco/CZC/Dellu se superherní HD6450/GTX950/GT930MX

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

ovcan/BFU, kteremu staci jen nalepka "herni PC" a neni schopen/ochoten se poradit, si to vlastne "zaslouzi"...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

tak! ;-) Ne komu není rady..... :-(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Pokud bude existovat jiný produkt s lepším poměrem cena / výkon, pak logicky tento produkt nabídne i lepší poměr cena / výkon v kontextu celé sestavy."

TOHLE je chybná logika. Dokonce jsem matematicky zdůvodnil proč. Fixní náklady ani analýza funkcí více proměnných nejsou vynález minulého týdne.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Gathe, tak jak tě mám rád, obávám se, že totos špatně namyslel... pokud tedy nejseš zastánce externalismu: Nejprve zjistíme, že se mýlíme, potom tento omyl zpřesňujeme až nakonec sice nevíme nic, ale víme to správně a přesně )))

Existuje něco jako zákon ředění psího bobku: celý bobek se nejí, půl bobku s chlebem se taky nejí a nakonec 1000 litrů vody s miligramem hovna se nepije.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nechápu, co tím máte na mysli. Počítat s deltami umí přinejhorším každý prvák na vysoké škole, od úvodu do diferenciálního počtu (v lepším případě již jako gymnazista). Bylo řečeno 8% výkonu navíc a 15% ceny navíc pro nějakou "vylepšenou" grafickou kartu oproti "základní". Pokud "základní" karta stojí třeba 4000 Kč a celý počítač stojí 12000 Kč, pak za 108% grafického výkonu zaplatíte 105% celkové ceny, tedy cena vzrostla pomaleji než výkon. Nebo naopak, jak si všimnete, "základní" karta samotná má lepší poměr cena/výkon, ale jejím použitím se oproti alternativě poměr cena-výkon *celé* sestavy zhorší o tři procenta (nikoli zlepší, protože výkon přibližně o osm procent klesne, ale cena se sníží pouze přibližně o pět). Pořád nechápu, čím mi tohle chcete rozporovat.

Krom toho obecné vlastnosti Paretova optima jsou celkem známy (že se nebude zpravidla jednat o optimum u žádného z jednotlivých kritérií, protože je to kompromis).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A proč by mě mělo uspokojovat lokální minimum poměru cena/výkon, když někde na funkci existuje globální minimum? Je chyba se dívat na podvozek jako na danost a fixní náklad. Tím fixem sice dokážeš naředit a zdůvodnit jakýkoliv nevýhodný kup (variabilní) části, ale v tom je rozpor, protože s tím hýbat nechceš, označil sis to za fix.

Jediný s čím souhlasím je, že pokud je podvozek dostatečně drahej, tak se k němu "vyplatí" vzít dostatečně drahá karta, která posuzována samostatně má horší (vyšší) poměr c/v než nejvýhodnější karta na trhu. Při nákupu mašiny se tak vyplatí uvažovat, ale při porovnávání alternativ nebo upgradu ne. Je to stejnej případ jako při příplatku za silnější motor u auta, kde to ovšem často "špiní" příplatek za exkluzivitu. Proto např. 911 v základu stojí polovinu co turbo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jrim poměru cena/výkon já ještě koukám na poměr spolehlivost a podpora! Případně hlučnost ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano, to jsou důležité věci. Ale já reagoval pouze na zmínku o ceně a výkonu a *jejich* hodnotě pro rozhodování. Bez dalších kritérií samozřejmě nelze učinit více informované rozhodnutí.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Naopak souhlas s no-X. Dle tvé logiky si k té grafice raději koupím 256MB RAM s Atomem a budu na tom v poměru cena / grafický výkon sestavy úplně skvěle. Akorát že výkon celé sestavy nerovná se výkon grafické karty, ale spíše výkonu všech komponent dohromady (CPU, SSD, RAM, Grafika..). Pak se dá na špatném předpokladu počítat jak chce, ale výsledek je vždycky špatně..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Naopak souhlas s no-X"? To nevím, jakou logiku jste použil k nadhození vašeho "Atomu s 256 MB RAM", protože k jejímu *vyvrácení* jste PŘESNĚ ZOPAKOVAL MŮJ ARGUMENT. (Pouze jste ho použil na jinou vstupní proměnnou, ale to je samozřejmě v pořádku, protože tyhle zákonitosti platí univerzálně.)

Čili žádný "souhlas s no-X", vy jste se mnou právě bezvýhradně souhlasil!

Za což vám samozřejmě děkuji. :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

vydá/chystá nvidia letos ještě nějaké nové gpu? nemám přehled díky

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

proslýchá se že by ke konci roku mohla být oznámena Volta, ale v prvé řadě půjde o výpočetní karty s šesticifernými dolarovými cenami

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To nemohli pomenovať tie GK ako 1060, 1060 TI a 1065? Aby sa v tom teraz BFU vyznal....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.