Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k GeForce GTX 1170 má výkonnostně nahradit Titan X

dobra klikačka na rano :)

Ale uz sa tesim na plač miestnej ATI kinder elity aka je Nvidia zla a zakerna firma
ze uvadza next gen grafik/resp. refresh :)

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

"Ale uz sa tesim na plač miestnej ATI kinder elity"

Tak zatím se tu o flame snažíš pouze ty. Marně hledám důvod, proč bych podobný štvavý příspěvek bez nějaké informace, věcného dotazu nebo jakéhokoli jiného hmatatelného přínosu neměl rovnou smazat.

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Ja bych voly typu "blaho, crha" za takove prispevky mazal bez mrknuti oka..

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Co se týká toho slušného chování v diskuzích byl bych také pro BANování AMD FUN trollů:
citace:
" tombomino | před 4 dny | *

...(zkráceno)...
Hele ty jeden idiote, nech se opravdu uz konecne vysetrit nejakym psychiatrem a dej tu vsem svatek. Konecne udelas nejaky dobry skutek jak sobe, tak i ostatnim :) "
konec citace
Opravdu tady máme trpět takového člověka, který jen všude nadává všem kdo napíšou něco proti AMD?

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Crha, tak znovu. Evidentne jsi tak tupy, ze si nedokazes vytahnout hlavu z vlastni prdele ani tehdy, kdyz ti to clovek uz napise jako pro totalniho pitomce.
Prestan otravovat a spamovat ty svoje kokotiny a bez se lecit. Ruznou formou Ti to tady i na ostatnich forech napsalo X lidi. Napsali ti to slusnou formou..nechapes to, napsali ti to primocareji..nechapes to,vsude si z Tebe delaji srandu a maji te za saska s IQ tykve..nechapes to, napsal jsem i to jak pro imbecila..nechapes to...tudiz jedine co zbyva, zajdi si konecne k psychiatrovy a zacni se lecit a nebo aspon prestan spamovat ty svoje prujmy porad dokola.
Jediny Fanboy jsi tady ty a jsi tak hloupy, ze to ani nedokazes pochopit.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Asi jste na sebe s Crhou alergicti, ja nemam problem ani s jednim z vas, ale fakt je, ze nekteri fanousci AMD co se tu vyskytuji, jsou hodne nechutni, takze vycitat neco zrovna Crhovi, to je opravdu smesne.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

To neni vubec smesne. Crha pravidlene spamuje pod vsemi, ktere povazuje "za svoje nepratele" a to napric fory i pres to, ze jak je houpy, tak ani vetsinou nechape smysl tech prispevku. Hlavne, ze se pod nima vzdycky vyblije aby si ulevil z toho emocniho prujmu, co ma v sobe. Vrchol zebricku uz je jen to, kdy Crha oznacuje druhe za funboye..

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Jako klobouk dolů trolbambínovi. Protože to napsal fakt slušně a přímočaře a za to mu patří jedno velké dík.
Bohužel nemohu na jeho příspěvek odpovědět, tak jak by se slušelo a patřilo, protože bych nedokázal být tak slušný a dosáhl bych tak toho čeho on dosáhnout chce a na to mu neskočím.
Takže Vážený pane trolbambíno, můžete se semnou přít, můžete se mnou nesouhlasit a do nebe provolávat různá hesla a klišé. Problém je v tom, že vy přes svou zaslepenost k AMD nevidíte, že jen sám sebe tady neustále dokola ztrapňujete svými fabulacemi, které nikoho nezajímají. Vždycky se snažím rozvést nějakou diskuzi nějakým směrem, ale vždy se objevíte, sprostě mě napadnete a místo konstruktivní debaty se tady zase hádáme o BANu, AMD a dalších kravinách, jenom proto, že se chcete zviditelnit na značce " Crha © ® ".
Prostě když mé slova nechápete tak na ně nereagujte, nejste povinen na ně reagovat a ani nejsou pro Vás určena. Jsou určena pro chytré lidi, kteří umí chápat vyšší princip myšlenky. A dokáží navázat na diskuzi a konstruktivně v ní dále pokračovat. Vy to neumíte, takže se laskavě už uklidněte, protože jedinej kdo plevelí diskuze napříč internetem jste vy. Hlásáte jen jednu pravdu bez přemýšlení, opakujete dokola to stejné jak zaseknutá deska. Jste konzervativec, ale to neznamená že budete všem přikazovat co si myjí myslet a bránit se všemu co je vám cizí. Nepřátelů máte víc než jen Crhu a to by měl být signál pro Vás, že něco přeháníte.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

IQ tykve, po kterem vsechno stece a nezanecha zadnou stopu..
Ty jsi proste ztraceny pripad.. :))

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Nejlepší je na Crhy a jiné exoty prostě nereagovat.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Musím sa Tomba zastať a už keď ti tak napísal, tak i ja chápem, že mu už asi praskli nervy. Píše ale iba pravdu. Napríklad na pctunningu netrvá nejako dlho, že máš toľko negatívnych ohlasov, že výsledkom je zabalenie tvojho príspevku a tým pádom nepôsobí rušivo pre diskutujúcich. A to musíme konštatovať všetci, že tam si na domácej modro-zelenej pôde. ...a predsa si out.

Podobne Redmarx, ten sa často ani nerozumie, potom si trochu naštuduje problematiku a píše nezmysly. Často by chcel pôsobiť neutrálne, ale nevychádza to a len zbytočne mnohokrát vyrýva.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Tak jasně, že zastánců tombimimina je spousta, min. stálých 12náct. A není tedy lepší nereagovat? Na PCT jsou malé děti, které tomu absolutně nerozumí, pro děti je nejdůležitější parametr hardware RGB podsvícení, ale to není důvod k tomu abych je házel do stejného pytle AMD FUN Trollů. Však na fórum si nelajznete lízt, tam by Vás okamžitě promazali za ty Stachujoviny.
Ono kdyby se mělo podle GPRS zobrazovat místo avataru a jména náhodné čísla, tak abys nepoznal, že to píše Crha, tak bys viděl kolik lajků bych měl. Ale Víš já to nepíšu kvůli lajkům, proto je mi jedno jestli ten příspěvek je skovaný nebo ne, protože se do rozkliknout a přečíst a nejsem sám kdo tam má taky skované příspěvky. Ale jde o to abych byl jakýmsi vyrovnaným ostrovem v rozbouřených vodách IT. Protože pořád se nejdou tací hlupáci, co ti budou tvrdili že next gen AMD Polaris bude úplně nejlepčejší a zdupe nVidii na prach a ti stejní hlupáci, dál píšou, že next gen AMD bude zase úplně nejlepčejší a dotáhne konkurenci...Však počkejte! Starší si vzpomenou na Nu pagani! Jen počkej zající! Jo až do skonání věků. Moudrý člověk ví že si chce hrát teď a nechce čekat na next gen AMD technologii, chce hrát teď. Kdybych měl čekat na kartu, na které si konečně budu moct zahrát Fallout4 nesekaně ve 4K od AMD, tak moje děti budou mít fousy až na zem.
Byl jsem taky AMD funs, měl jsem ATI s AMD CPU a nadával intelu jak je nesmyslně drahej a hnusnej a neshopnej. Jenže co jsem si pořídil SkyLake můj první intel prosím pěkně. (předtím jsem měl půjčenou P2 233MHz a chladil jsem ji fénem abych mohl pařit CS 1.3) Ale co jsem poznal novodobý intel tak to je masakr, to je jak střela a všechny součástky chladné, né že na tom neudržím prst. A nízká teplota je hlavní záruka dlouhověkosti. Podívej se najdou se tací co mají Haswell a chválí ho dodnes jak výkonově stačí. A kde jsou majítelé AMD Visher? FX buldozerů? Kde jsou? Já ti řeknu kde: tam kde slunce nesvítí.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Jarda uz se rozepsal, ja budu strucnejsi:

"Podobne Redmarx, ten casto nerozumi, ze AMD je nejlepsi, potom si casto nastuduje problematiku a zjisti, ze AMD opravdu neni nejlepsi. Casto by chtel pusobit neutralne, ale nevychazi to, zjisti, ze konkurence AMD je lepsi a klidne to sem napise."

Dekuji za uznani.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Sklamem ťa, mám doma v desktope Intel cpu a gpu Nvidia, notebook tiež Intel. Nerozlišujem značky, vyberám si podľa toho, čo potrebujem a čo je pre mňa výhodnejšie, či viac k úžitku. Že by si nepovedal, tak v pláne sú dva rigy s Ryzenon. Čiže ten tvoj úsmevný prejav o doplnenie značky AMD je iba dôkazom toho, čo som písal vyššie, infantilné a preukazujúce, že som napísal iba pravdu.

A trocha k téme, tak na tie nové grafiky od Nvidia sa teším. Som zvedavý, že či to AMD niekam postrčí, aby aspoň v mainstreame držali krok. Predsa len ich by to malo ako tak motivovať.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pokud AMD neco netaji, tak se zmena k lepsimu da cekat az nekdy s nastupem nove architektury 2020...takze min. do te doby budou hrat porad druhe housle, jelikoz od Navi se toho uz moc neceka. Snad jen solidni konkurence v mainstremu..otazkou zustava, co bude ve 2019 mainstream po tom, co unikaji za infa ohledne Turingu..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Wccftech mi nepríde celkom solídny zdroj a ako rumor aj guru3d vypustilo nejaký nástrel parametrov nových kariet. Rumor je rumor a tak si počkať na iné leaky bude smerodatnejšie, No myslím, že keď vegu šponovali na maximum, tak podobne to dopadne s navi. Može sa stať, že budú konkurencie schopný (samozrejme mainstream) a zároveň nemusí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Rozhodne kvoli produktom nie je nVidia zla. A tu ide o produkt, ale nie o obchodnu praktiku

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"GeForce GTX 1170 má výkonnostně nahradit Titan X"

celkem nechápu , jak může karta mající jen 2688 CC a běžící na stejných taktech jako Pascal GP104, porážet Titana XP/GTX 1080Ti (GP102) se 3840 cuda cores. Že by ho mohla porážet ta druhá a silnější GTX1180 se 3584 CC, tomu už by se věřit dalo, ale GTX1170 , která má o 5% více CC a prakticky stejné takty ??? to je snad nějaký hoax ne ? :-D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

tož aj ja si myslim ze 1170 nebude ďaleko od 1080 Ti
ale sak tie parametre zatial nevieme, toto je tu cucani z prstu

//len chce to konkurenciu uz !

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

1. On někdo tvrdil, že karta s 2688 SP bude porážet Titan X?
2. Inu... co třeba: Jak mohla GTX 750 s 512 SP a 5GHz pamětni porážet dříve vydanou GTX 650Ti se 768 SP a 5,5GHz pamětmi?

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Predsa len ten pomer CC 512:768 je úplne iný ako 2688:3840. A pokiaľ sa v článku píše, že by mala GTX 1170 výkonnostne nahradiť 1080 Ti resp.Titán X (nadpis tomu evokuje), tak sa očakáva aspoň vyrovnaný výkon s týmito GPU. Podľa parametrov to ale vyzerá, že GTX 1170 bude mať mierne lepší výkon ako GTX 1080 a GTX 1180 bude mať podobný výkon ako GTX 1080 Ti.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Dovolím si jen poznamenat, že absolutní počet hraje taky roli, protože reálný výkon (na rozdíl od toho teoretického) s rostoucím počtem CC neroste lineárně, tudíž osobně to vidím tak, že 512:768 je "větší" rozdíl než 2688:3840. Krom toho 66% vs 70% není od sebe tak daleko.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

JJ. Iné je keď z tých stream procesorov chýba cirka 200 a iné keď ich chýba 1000. Pokiaľ by išlo o novú architektúru, tak by sa dalo polemizovať o tom, že ten výkon sa môže takto posunúť, ale pokiaľ viem, tak Turing má byť skôr refresh Pascala a z toho hladiska mi príde fyzická strata 1000 stream procesorov dosť vysoká na to, aby bol výkon spomínaných GPU podobný. To by museli mať nové karty aspoň o dosť vyššie takty.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Anebo sáhli ke změnám na HW úrovni, které ovlivnily výkon na jeden CC.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

JJ. Je to možné. Nijak netvrdím, že sa nedá dosiahnuť viac. Len za súčasného stavu sa mi to zatiaľ zdá ako nepravdepodobné.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Proč by ne? Má o 40% více CUDA než současný model, má jich dokonce více než 1080. Teoreticky tak může dosáhnout v podstatě 40% vyššího výkonu prostou hrubou silou. Přidejme nějaké interní optimalizace a vylepšení a těch 50% na +- srovnání 1080Ti/TitanaXp je možné.

Osobně jsem ale konzervativní a předpokládám 30% výkonu navíc, byť 50% zní lépe a s takovým nárustem bych téměř jistě kupoval 1180Ti první den prodeje.

Navýšení na 12GB je vítaný krok, 8GB je v některých titulech na hraně už teď, natož za 2-3 roky.

Samo tam logicky roste cena... GDDR6 dle GamerNexsus budou za cca 25% vyšší cenu než GDDR5. V případě 12GB karty pak jen paměti přijdou výrobce na cca 125 USD, kdežto před dvěma roky vyšly paměti pro 1070 na cca 50 USD.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Tak jestli opravdu vyjdou všechny tři zásadní parametry z článku - tj. cena, spotřeba a výkon - jak je uváděno, tak je tady v podstatě ekvivalent Ryzenu v GPU. Jenom nVidia nebude porážet konkurenci, ale svou předchozí generaci.

Nicméně nechápu, proč mají potřebu pomocí akcí jako GPP nebo *works, ze sebe dělat takového trolla, když technologicky jim to očividně šlape pěkně.

Ještě si rýpnu nakonec - bude konečně Freesync, nebo se bude připlácet dalších x set USD za G-sync monitor?

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Čo sa týka GPP, tam by som kritiku chápal, ale pri tá pri *works je podľa mňa mimo. Aby sa strhávala diskusia okolo volitelných features k nejakej neznášanlivosti je úplne od veci.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Tak vydávat nějaký toolkit - i když nepovinný - který schválně běží na hardwaru konkurence pomalu, je podle mého soukromého názoru taky za hranou.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Povedal by som, že toolkit samotný problém nie je. Iné je keď sa bavíme o jeho implementácii v hrách a hlavne ako je vo výsledku nakonfigurovaný. Väčšina hier s GW beží úplne v pohode tak, ako by človek očakával. Tie, ktoré používajú moduly s najväčším dopadom na výkon už závisia od toho, aké možnosti dostane používateľ na nastavenie. Takže súhlasím s tým, že implementácia s implicitným nastavením teselácie, trebárs u Hairworks či God Rays schválne na stupeň 64 a bez možnosti zmeny, je za hranou. V prípade používateľsky povolenej konfigurácie to už ako problém nevidím. Taktiež je iná vec použitie HFTS či VXAO, ktoré sú už z princípu na dnešnom HW nákladné na výkon. BTW paradoxne práve teselácia s vysokým stupňom ubližuje iba používateľom NV so starším HW, pretože AMD to obmedzuje na úrovni ovládačov a túto možnosť NV strana nemá. A sranda je, že najviac na to nadávajú fandovia AMD aj keď kritika by mala ísť skôr z druhej strany.
Potom to, že je tento toolkit optimalizovaný na HW od NV (čo sa prezentuje ako že schválne beží na konkurenčnom HW pomalšie) ja osobne nepovažujem za zlé a za niečo, čo by sa malo kritizovať. Kým to bude volitelné, je to iba pridaná hodnota používateľom GPU od NV. Mňa napríklad teší, že môžem používať kvalitnejšie nasvietenie v podobe God Rays, kvalitnejšie tiene v podobe HFTS či kvalitnejšie metódy pre AO ako HBAO+ či VXAO. Ak sa to prezentuje ako pridaná hodnota od NV tak prečo nie. Keď už si dávajú prácu s vývojom neštandardných features a stojí ich to prostriedky aj pri ich implementácií v hrách. Úplne iná cesta ako volí AMD pri OpenGPU, kde je to skôr o tom dorob si sám a na svoje náklady. Aspoň sa mi to tak zdá, ale môžem sa mýliť.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Některé věci v GW jsou navíc závislé na HW podpoře, třeba zmíněné HFTS stíny a pokud se nepletu tak i VXAO. O HFTS stínech vím že jsou implementované ve Snowdrop enginu a jedinou hru, kterou na něm mám je The Division, tam v ultra presetu není aktivní ani PCSS natož HFTS. HFTS je v podstatě jediný detail, který na FHD s GTX1080 nemůžu zapnout abych udržel konzistentních 60FPS. Je to jednoduše extrémně náročné, byť to vypadá lépe, musím zůstávat u PCSS. VXAO bylo použité tuším jen v RotTR a to ještě pouze v DX11, podpora v DX12 není, škoda, protože minimální FPS se s DX12 zvedly o třetinu a dokáži je držet nad 60. S DX11 to nebylo možné i bez VXAO.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Presne ako píšeš. Niektoré features z GW je možné použiť iba ak má človek kartu od NV a aj to je závislé buď od generácie GPU alebo od podpory určitej verzie CUDA (napr. APEX Turbulence v Arkham Knight nebolo možné zapnúť na Fermi). Toto už fakt nemôže nikomu vadiť. Zvlášť keď NV zaplatí alebo priamo pomôže s implementáciou takejto feature do hry. Mne napríklad tiež svojho času nevadilo Mantle keď bolo iba pre GPU od AMD alebo True Audio, ktoré tiež malo akceleráciu iba na ich GPU. Tieto features dokonca ani neovplyvňujú výkon opačnej strany, keďže pre tú ich nie je možné použiť.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

@no-x:

1. pokud dáš do nadpisu článek, že GTX1170 má výkonnostně nahradit kartu Titan XP tak se pak nediv, že z toho čtenářům vychází takové závěry

2. slovo "porážela" je ve spojení s GTX750 spíše úsměvné

ale co čekat od někoho, kdo funguje jako copy-pasta WCCTECH žumpy....

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

lol.. no myslim ze ti tu no-x predhodil par slusnejch argumentu.. ani ses jej nepokusil vyvratit a rovnou urazis?? sam ses zumpa.. ((:

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

aha, takže upozornit na zavádějící a bulvární nadpis článku, který navíc jako zdroj informací uvádí pochybnou click-bait site WCCFTECH, který zvěřejní každou ptákovinu se podle tebe nazývá urážením ? LoL :-D

a kde přesně je těch "pár slušných argumentů" ? Protože já jsem popsal poměrně přesně proč nesdílím stejný názor a vzhledem k podstatě té pochybné informace je od tebe docela odvážné mluvit v tomto spojení o "argumentech" a (nepřekvapivě) máš ještě tu drzost poučovat o urážení a sám přitom nazývat někoho žumpou .... Podívej se do zrcadla !!!

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ja myslim, ze prehanej na WCCT, ale mohlo by byt ze by GTX1170 byla vykonostni nekde mezi GTX1080 a Ti. Docela bomba. Tesim se fakt moc.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ty parametry tech karet a pravdepodobny vykon vypadaji na papire dost dobre. Jestli AMD opravdu nic vykonejsiho na konec roku a pristi rok nechysta, tak to bude dalsi NV rok v grafikach. Jeste, ze maji povedeny Ryzen..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak o clanek niz se pise, ze AMD najima lidi na "poNavi" tym. Jako preju AMD z celeho srdce, aby ty lidi byli myslivny a aby dali do kupy neco opravdu poradnyho a skvelyho, ale obavam se, ze ani produkt z rise AMD snu nemusi momentalne na NVidii stacit.
Jestli jsou ty parametry Turingu vykon a spotreba pravdive, tak nVidia neskutecne jede, tohle je naprosta fantasie.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Jeste jsem chtel napsat, vem si, ze letos AMD nic a pristi rok Navi. Takze jestli AMD vyda neco novyho bombastickyho, tak to rozhodne nebude driv nez 2020.
Jestlize Turing 2018 a Ampera 2019, tak tezko muze 2020 nekdo rozjetou NVidii zastavit. Podle me je pro AMD jedinna sance, ze by se NVidia dostala do krize, coz se ji sem tam stava (naposledy ale byla takova polokrize Fermi a to uz je radu let a velka krize FX5800 to uz je historie).

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ja myslim, ze to je trochu zjednoduseny pohled na vec, i presto, ze jak se zda, 2018 a 2019 budou opet ve znameni NV. Nicmene, pokud prijdou s novou architekturou 2020, tak pokud se jim to povede, muzou NV opet dotahnout/predehnat. Staci se podivat na Ryzen, taky si kazdy myslel, jak Intel je vepredu na mnoh let..a ejhle.. ted uz jen spekuleme.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Intel je podľa mňa iná situácia. Oni zvyšovali postupne výkon ich CPU v jednotkách percent a to mali ešte aj výhodu lepšieho výrobného procesu. zatiaľčo NV sa pohybuje na tom istom výrobnom procese ako AMD a výkon GPU zvyšuje o desiatky percent pri každej generácii. Stať sa samozrejme môže, že AMD NV nejakým spôsobom predbehne, ale to by zároveň NV nemohlo niečo vyjsť. Inak neviem.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ono staci, aby to AMD plus/minus dorovnalo. Jinak, kdyz budem fabulovat....kdyz prijdes s necim novym, co se povede, tak se muze klidne stat, ze predbehnes konkurenci, protoze kazda architektura ma svoje limity, za ktere uz moc nemuze. Je to celkem podobne jako, kdyz se navrhuje novy Software, v momente navrhu uz mas de-facto dane mantinely, ve kterych se pak budes pohybovat a prostor pro zlepseni. Takze pro dalsi posun, musis prijit s necim novym. Tohle je stejne hypoteticka diskuse a NV zatim jede jak dobre sestelovane hodinky..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pokud by ten nárust nové generace byl skutečně o 50% nad současnou, tak nsa to dorovnání bude potřeba extrémní porce výkonu.

Jestliže má TitanXp cca o 30% více výkonu než Vega64, a ten výkon se posune o 50% výš, tak 130 + 50% = 195% současného výkonu Vegy. Je to v podstatě dvojnásobek... tohle by byl opravdu obrovský krok dopředu. Navíc, pokud by to mělo mít podobnou spotřebu jako NVIDIA, tak by to chtělo zvýšit skoro 2.5 násobně efektivitu. Což bude ještě větší challenge.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

R.I.P. AMD :(

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?
+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je tvoje babička nebo přítelkyně?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nevim, jestli jsem prisel po korekci titulku, ale aktualne rika, ze GTX1170 by mela vykonostne nahradit Titan X. A to neni Titan XP.

No a Titan X ma 3584@1417Mhz base. Tohle by melo mit 2688@1500Mhz. Me to neprijde jako silene. Navic je to o 2 generace dal. Vyvojovy tym mohl zaintegrovat zlepseni/poznatky z Volty. Mohli objevit skryty potencial, nejake uzke hrdlo. Navic hry neskalujou zas tak skvele s poctem SP.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Titan X jsou dva. Jeden Maxwell a ten srovnala současná 1070 a Pascal na ořezaném čipu a je pomalejší než 1080Ti, TitanXp je pak neořezaný čip a je o něco rychlejší než 1080Ti.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jo ten jsem bral v uvahu.

Navic koukam, ze podle papiru by tohle melo drzet mnohem vyssi boost ~1800MHz oproti ~1500MHz u Titan X (pascal). Takze surove by byl ten titan jen o par procent lepsi. Bez jakekoli zmeny uvnitr.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nie som si istý či urobí 300MHz taký veľký rozdiel, aby vykompenzoval o 1000 menší počet Cuda Cores (2688 oproti 3840). A to bez zmien vo vnútri.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tady se ale mluví o Titan X s 3584 CC ne o TitanXp s 3840 CC. Rozdíl v Cuda je 33% 300MHz něco přidá, něco za mezigenerační poladění kompresí atd...

když vezmeme jen 1070 vs 1080... 1920 vs 2560, to je stejný 33% rozdíl, karty jsou stejný čip, stejná generace, 1070 má horší paměti, ale rozhodně není o 33% pomalejší, resp ji nechybí 33% na 1080, chybí jí tak 20.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Tak tedka nevim, jestli neumic cist, jses tak blbej, nebo to delas schvalne.

Mrkni se prosim na tohle vlakno. Zacinam tim, ze tam rekapituluju rozdil SP, ktery neni 1000. FAKT si to spocitej na detskem pocitadle, jestli je to pro tebe moc slozite.

Navic 300MHz na jednom SP neni to same, jak rozdil 300MHz na 2688SP. To je uz docela dost. Pisu, ze kdyz se to prepocita na hrubou silu, takovy rozdil uz to prave neni. A to jeste prijde ke slovu architektura, ktera je vlastne o 2 generace dal.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Teraz si po sebe prečítaj prvé dva odstavce a zamysli sa nad tým čo si vlatne zač, že musíš písať takýmto spôsobom. A pozri sa aj na môj príspevok a zamyslis a znova nad tým prečo som ti písal normálnym spôsobom a dostal som takúto prízemnú odpoveď. Takýchto frajírkov nemá nikto rád.
K zvyšku. Tak je to necelých 900SP (presne 896). Fakt "veľký" rozdiel oproti 1000 na to, aby si musel reagovať tak s posmšekami. Radšej si počkajme ako to naozaj bude. Titán X je pre GTX 1170 dostihnuteľný (ak teda platia uvádzané parametre), ale zatiaľ ma nič nepresvedčilo, že aj naozaj bude.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

1180 bude asi slabsia ako 1080ti. Memory Bus-Bandwidth mensi , Pixel Rate mensi, menej ROPs,frekvencia podobna. Hlavna bude cena v obchodoch pokial by to bolo menej ako 1080ti tak by sa to oplatilo. Ta 1170 vypada slubne, tam vypada ze trosku pritlacili na pilu aby nemuseli robit TI verziu narychlo ako minuli rok.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Puvodne se ocekaval narust vykonu +20%... jedinej duvod, proc by s tim prisel zrovna amd-web me napada naboje pro kritiku.
Btw. takovej vykon je fakt masakr, to se ty grafarny budou skrabat v nose a cpu to posle do kolen.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Proč, pokud půjde výkon o 50% nahoru, tak od 1180Ti bych čekal tak akorát kartu aby zvládla 60FPS na 4k +- v max detailech minus AA, který stejně není moc potřeba na 4k v jakémkoli titulu, tzn i v těch kde současná 1080Ti dělá kolem 40.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Az nato, ze (ne)potrebu AA pri 4K neurcuje samotne 4k, ale velkost zobrazovadla a pozorovacia vzdialenost. ;)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak třeba na shimmeringu vliv velikosti zobrazovadla ani pozorovací vzdálenosti nevidím, ať je to malý monitor nebo velká televize, ať na to koupkám z 50cm nebo několika metrů...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"AA, který stejně není moc potřeba na 4k v jakémkoli titulu"

Aliasing je tak moc vidiet, jak moc velke pixely su vzhladom na pozorovatela..

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Aliasing ano, shimmering viditelný není i když vnímám aliasing... Tam kde jsem ve FHD musel mít 8xMSAA s SGSSAA kvůli potlačování shimmeringu, s 4k vystačí 2xMSAA pro potlačení aliasingu jako takového, FHD 22" vs 4k 40", tzn jen o chlup menší body na 4k, pozorovací vzdálenost 10cm-70cm...

Pro mě 4k paradoxně znamenalo vyšší výkon než FHD. SGSSAA je extrémně náročný, náročnější než 4k

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak znova, napsals: "AA, který stejně není moc potřeba na 4k v jakémkoli titulu"

A ja ti pisem, ze je to bullshit. Z pohladu Aliasingu. Uz to poberas, alebo skusime este jednoduchsie?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To mě taky vysvětli, nechápu, podle mě je 4K tak jemné že už není AA potřeba a nebo že ho spraví oko samo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nejde iba o rozlíšenie, ale aj o veľkosť displeja. A teda od toho aké veľké pixely sú. Iné je 4K na 27'' monitore a iné na 40'' TV. V prvom prípade bude aliasing pozorovateľný oveľa ťažšie ako v druhom, kde bude pekne viditeľný.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ty si tak pitomy zivocich, ze vysvetlovanim tebe stracat cas rozhodne nebudem, aj tak by si to nepochopil..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.