Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k GeForce GTX 780 Ti hoří mosfety? Můžou za to vadné samolepky od Galaxy

Heh, tak to je dobrej fail. Koho proboha napadlo davat na samolepky elektricky vodive lepidlo...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Možná to lepidlo není vodivé samo o sobě, ale po zahřátí se změní jeho chemická podstata a vodivým se stává. Některé plasty stačí zahřát na poměrně nízkou teplotu, aby se částečně rozložily - uhlík, jehož řetězci jsou tvořené, pak funguje jako vodič.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Taky moznost. Stejne me ale prekvapuje, ze takova samolepka dokaze castecne zkratovat grafiku. PCB ma na povrchu dost odolnou nepajivou masku. Asi to placnuli na misto s odpory/kondenzatory a tim padem se vodivost lepidla mohla projevit. Kdyby samolepka byla na miste bez soucastek, tak by se nic nestalo.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Zhruba tak 98 % součástek na dnešních grafikách jsou SMD, takže je úplně jedno, kam by to dali, nějaké pájky by se to dotklo stejně.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Číňani. Dodneška používají žlutý lepidlo…

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Asi líp vede teplo. Některé pasty jsou taky vodivé.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

O jaké samolepky se jedná? Ty s typovým označením se většinou lepí na místo kde nejsou žádné součástky a spoje jsou izolovány nevodivým lakem. Napadá mě jedině že se jedná o takové ty teplovodivé polštářky, co se dávají mezi součástku a chladič. Na obrázku žádné samolepky nejsou - tam by snad i nějaký kontakt mohl nastat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

od doby, co jsem se spalil s uplne novou gf 6600, kupuji vyrobky, ktere jsou minimalne pul roku na trhu... Nerad delam zadarmo betatestera a jak se zda, tak to pravidlo porad plati..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak to jsme na tom stejně - tehdy jsem koupil novou 6600Gt od jakési firmičky Axle a po měsíci klekla. A jelikož jsem v přemíře aktivity samolepky s kódy z grafiky sundal (bál jsem se aby se tam nepřipekly) tak mi reklamaci neuznali. A tehdy mě ztráta 6tisíc dost zabolela protože jsem ještě nebyl samostatně výdělečný....

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

to je preci znama vec, ze kazda vec, ktera se muze pokazit, se jednou pokazi.
Za ty roky co delam s IT mi rukama prosla spousta produktu, ktere byly mrtve uz pri vybaleni z krabice. A v zadnem pripade nemuzu rict, ze se to tykalo jen neznackovych brandu. Nefungovaly Samsungy, Asusy, nVidia, Ati. Nestalo se mi to snad jen u CPU a RAM.

S GK jsem to mel naopak, koupil jsem tusim 480, ta odesla a dostal jsem jako nahradu 580... ta odesla taky a dostal jsem 590, kterou mam doted. Navic pri vymene vzdy plna zaruka.

To ze ti neuznali zaruku kvuli sundani samolepky je spise problem prodejce a tve male "nastvanosti".
Jestli se nepletu, tak v zakone ani zadna opora pro plombu (nalepka oznacujici model mi fakt prijde ulet) neni. Prodejce ti musi dokazat, ze zavada vznikla prave strzenim plomby/nalepky.
Reklamoval jsem treba po 20 mesicich grafiku, ktera mela zcela evidentne nepouzity/meneny chladic (byla cely zivot na vode). Nebylo na nem ani zrnko prachu. Reklamace prosla zcela bez problemu. Vzdy resim reklamaci osobne, zadna posta.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

myslim že to bylo kvůli strženému čárovém kódu na jedné pidi samolepce co byla vzadu na kartě, ale záručák jsem samozřejmě měl, ale prý že tam scházel ten kód tak to nemohli uznat.
Tak tehdy jsem byl neznalý student, dneska bych to tak nenechal.
A pak jsem byl skoro rok na záložní FX 5200 128MB než jsem sehnal za slušnou cenu 7600. To byla opravdu mizérie...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

co kdyz vyrobce zmeni vyrobni postup az v prubehu vyroby, treba kvuli nove revizi chipu...
vim jak to myslis, ale vetsina IT je po pul roce uz EOL...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.