Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k První testy staví GeForce GTX 960 mírně pod GTX 770 a Radeon R9 280X

Ach, 128 bitová paměťová propustnost do nižšího high end segmentu, no fuj fuj fuj, tohle bude v normálních taktech na úrovn 760, jediné co bude jako bonus je lepší spotřeba, ostatně jako u procesorů výkon s posledních 5 letech roste sporadicky...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

...no-nekup-to (v 100% význame slova).. :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

já bych to nekoupil téměř určitě, spousta nvidií chcípá po pár letech právě na extrémní takty pamětí a/nebo GPU.

Je to podobně/stejně jako u AMD se vyplatí hledat karty, které mají osazeny kvalitní RAM. (aby si někdo nemyslel, že kritizuju jen proto, že nvidia)

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

No nech si kupuje každý čo chce a za koľko chce... ...ale kupovať grafiku podľa toho či má výhľad na prežitie 4-5 rokov ? Ako keď je niekto nenáročný, predpokladá že mu ten výkon bude po tú dobu stačiť tak OK to pochopím ale myslím že pre dosť hráčov je už dnes takmer štandardná až 3 ročná záručná doba na GPU dosť dlhý čas s jednou grafikou...

...btw. chcel som GTX970 ale bojím sa pískania, GTX960 sa mi zase vidí podľa predbežných testov/parametrov "slabá", sú nejaké hodnovernejšie predpoklady vydania 960Ti ? A vyššli mainstream od AMD ? Bude niečo v dohľadnej dobe okrem highendu ?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Určitě přijde GTX 960 Ti postavená na GM204, která by mohla být výkonnostně poměrně blízko Radeonu R9 290 bez X. Stejně tak nových Radeonů bude víc než high-end model s HBM. Ani u jednoho ale není jasné, kdy se to dostane na trh...

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Já většinu grafik kupuju právě na takovou dobu - první 3 roky jako grafiku na hraní pro sebe, následně doslouží jako upgrade do manželčina PC, na kterém hrají děti. Právě teď fičí na HD6950..

Navíc já se nerad hrabu ve vlastním PC (o to raději v cizích :-)), na to ho celkem dost potřebuju, takže jakákoli rozborka/sborka je pro mě velmi nepříjemná.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

v dnesni dobe snadnych backupu a datovich kopii je to trosku usmevne, pokud neco dost potrebuju, tak to mam prave posychrovane aby me to nijak netrapilo v jakekoli situaci a behem chvilky jsem to mel zas v chodu, proto ja jiz HW beru jen jako spotrebak, jakykoliv problem a do 10 minut jedu uplne stejne na jakemkoliv jinem HW krome periferii samo, u tech komfortni stranka nejde zmenit, takze mam dozasoby 2 mysy, klavesnici a na monitor mam 3 letou NBD kterou jsem i 2x vyuzil a nasledna vymena zase bude za neco s NBD

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Zálohy samozřejmě mám, nicméně obnova desítek GB není chvilka, vrtání v PC taky není chvilka. Doby, kdy mě to bavilo 24h denně jsou už pryč, člověk zestárne, taky rodina si nárokuje část času. Ideální PC je takové, které si seskládám a 3 roky na to nemusím sáhnout (s výjimkou občasného odstranění prachu kompresorem).

NBD je samozřejmě fajn, mám to podobně i u soukromého LCD a notebooku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud se potvrdí cena kolem $200, pak to skutečně nebude nižší high-end segment. On by to tedy nebyl nižší high-end segment ani za $250-300, byť aktuální kurz to tím směrem tlačí. Každopádně ta karta má potenciál nabídnout ≥50 % výkonu 256bit GTX 980 a na to jí 128bit sběrnice analogicky stačí. Pokud se potvrdí výkon na úrovni kolem GTX 770 / R9 280X, pak budou limitem spíš ty 2 GB paměti.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zbehol som 3dmark11 s mojou MSI N770 Lightning na porovnanie. CPU mam slabšie ako tu použita i7, takže Physics Score taha celkovy vysledok dole, ale na Graphics Score pekne vydieť rozdiel.

http://postimg.org/image/jbosi8tc7/

960 - 9902
770 - 11859

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Asi tak nějak. Osobně té ceně 200dolarů (tedy o kousek ještě levnější než GTX 760) věřím. I když vzhledem k současné situaci české koruny je možné že u nás budou dražší než 760, které mají obchody na skladech ještě nakoupeny za lepší kurz koruny.
Navíc pokud se potvrdí, že mají přijít ještě hned dvě silnější varianty, tak je jasné, že si tam Nvidia musí nechat dostatečnou cenovou rezervu mezi 960 a 970. Tohle je prostě čistý mainstream určený pro FullHD a tam by ani 128bit sběrnice nemusela být takový problém jak se někteří obávají. Hodně potom taky bude záležet na testech recenzentů, dá se čekat že ve vyšších rozlišeních než FullHD na R9 280/280X stačit nebude, ale kdo by si takovou kartu kupoval na vyšší rozlišení?

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.